Episodi
-
Strømbransjen beskyldes for både å være introvert og komplisert å forstå. Sammen med analysespesialistene i Thema Consulting har vi i Itera derfor utarbeidet en omfattende rapport om det norske strømmarkedet!
I denne spesialutgaven av Iterasjoner snakker vi oss varme om markedsutvikling, strukturendringer, teknologi og ikke minst forbruker-perspektiver. Gorm Lunde og Christoffer Noreng fra Thema deltar sammen med Itera-vertskapet Preben Gundersen og Kristian Enger.
-
Det er ikke alltid lett å forstå hvordan nye teknologier fungerer, og mulighetene de representerer. Itera lanserer derfor i disse dager en innsiktsrapport som avmystifiserer viktige teknologier.
I denne episoden av Iterasjoner møter vi noen av Itera-folkene bak rapporten: Tom Kr. Foosnæs, Jorunn Aarskog, Lars Erik Røise og Andreas Almquist. Stein Arne Nistad er programleder.
-
Episodi mancanti?
-
I denne lange episoden av Iterasjoner diskuterer vi innovasjoner, teknologier og utfordringer. Hva har vært toneangivende fra 2010 til 2020, og hva tenker vi om utviklingen frem mot 2030? Hvordan påvirker teknologiutviklingen virksomheter, forretningsmodeller, økonomi, samfunn og individer?
Med oss i studio har vi bærekraftekspert Monica Mee fra Pure Consulting som har lang erfaring fra finans og teknologibedrifter. Sammen med henne møter vi Tom Kristian Foosnæs som er fagansvarlig for Iteras teknologiradar og tech-guru Anders Norås fra Itera som også er en anerkjent internasjonal foredragsholder. Verter er som vanlig Solveig Holtvedt og Stein Arne Nistad.
-
I Die Hard 4 hacker skurkene kritiske datasystemer og lammer hele samfunnet. Dessverre skjer ikke dette bare på film. I 2018 angrep terrorister Atlanta med «ransomware», og gjorde livet vanskelig for 6 millioner innbyggere. I 2019 var det Baltimores tur. Her hjemme husker vi angrepet på Norsk Hydro, som gjorde at de tapte hundrevis av millioner.
Men hva skjer når nett-terroristene angriper? Hva skal til for å slippe unna – og kan vi bli helt trygge? Kan politi og sikkerhetsmyndigheter hjelpe oss, eller er internett rett og slett teknologiens lovløse svar på Ville Vesten?
Denne episoden ble spilt inn live på Kulturhuset, og gjestene er samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde, Hans Christian Pretorius, Executive Director i KPMG, og informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland.
-
Hva er egentlig lykke, og gjør digitale løsninger oss lykkeligere? Skal alt som kan digitaliseres digitaliseres hvis det er lønnsomt? Og hva er egentlig lønnsomt i et etisk perspektiv?
Denne episoden ble spilt inn live under Arendalsuka 2019. Med oss hadde vi Vigdis Austrheim, Lederrådgiver, næringslivsleder og foredragsholder (Businessmastering AS), Ragnhild Eg, Førsteamanuensis (Høyskolen Kristiania) og Arild H. Steen, Forsker (Arbeidsforskningsinstituttet ved OsloMet).
-
Hva krever dagens dynamiske organisasjoner av lederskap og kommunikasjon? Hvilke nye forventninger har unge medarbeidere, og hvordan kan vi møte disse? Hva er god endringsledelse og hva skal til for å oppnå varig resultater. Hør Iterasjoner live fra KLPs «Redd Kåre»-dag, med Elin Vigrestad, leder kundeopplevelse/endringskommunikasjon (DNB), Krister Halck, arbeids -og organisasjonspsykolog (Moment) og Sissel Bjaanæs, Informasjonsdirektør (KLP).
-
Teknologi endrer. Men hva skjer når vi sviper bort mulige partnere på Sukker, Tinder og Happn – nesten som i et dataspill? Er det greit at flammende kjærlighetsbrev og røde roser erstattes av selvsentrerte brukerprofiler med klisjébilder av menn på fjelltopp og damer i rød kajakk?
Maren Lauritsen skriver master om Tinder, Sara Skarstein Rytterage har Bachelor i atferdspsykologi, og rådgiver i Itera Tom Kr. Foosnæs er erfaringsbasert «nettdatingekspert». Foran et entusiastisk publikum på Høgskolen i Østfold snakker de om relasjoner, teknologiske datingkulturer, AI og roboter. Hva gjør det med oss, hvem lykkes og hvor går grensene?
-
Dette er spørsmålrunden som ble holdt etter live-innspillingen av episoden "Gissel på Tinder: hva gjør teknologien med kjærlighetslivet vårt?".
Teknologi endrer. Men hva skjer når vi sviper bort mulige partnere på Sukker, Tinder og Happn – nesten som i et dataspill? Er det greit at flammende kjærlighetsbrev og røde roser erstattes av selvsentrerte brukerprofiler med klisjébilder av menn på fjelltopp og damer i rød kajakk?
Maren Lauritsen skriver master om Tinder, Sara Skarstein Rytterage har Bachelor i atferdspsykologi, og rådgiver i Itera Tom Kr. Foosnæs er erfaringsbasert «nettdatingekspert». Foran et entusiastisk publikum på Høgskolen i Østfold snakker de om relasjoner, teknologiske datingkulturer, AI og roboter. Hva gjør det med oss, hvem lykkes og hvor går grensene?
-
Hva skal til for å fange publikum og få dem med på det du vil formidle? Hva er historiefortelling og hvordan kan du unngå at publikum gjesper til en uendelig rekke av PowerPoint-slides? Og hvordan takle et dødt publikum som er mest opptatt av mobilen? Her får du mange gode råd, for i denne episoden byr vi på et fyrverkeri fra formidlingsekspertene Hanne Lindbæk og Antje Bomann-Larsen.
-
Holder advokatbransjen godt tak i fjærpenn og blekkhus og ser faks som en skummel teknologisk nyvinning? Eller er bransjen både endringsvillig og fremoverlent? Er de klare til å møte nye kundebehov og en hverdag hvor juridiske problemstillinger knyttet til selvkjørende biler og roboter står på dagsordenen? Partner Line Coll og IT-ansvarlig Mette Ahlquist i Wikborg Rein er sammen med juridisk direktør i DNB Audun Moen gjester i denne episoden av Iterasjoner.
-
Hva gjør man når forretningsmodellen henger i en tynn tråd? Hvilke grep tar man når virksomheten er tvunget til å fornye seg og tenke nytt? I denne episoden går vi nærmere inn på to helt ulike bedrifters fortelling om hvordan de har klart å endre retning gjennom nye arbeidsmåter- og prosesser, forretningsutvikling, kommunikasjon og rett og slett å tørre å stå i usikkerheten.
Gjestene er Ulrica Risberg, Kommunikasjonsdirektør i NAF, Ida Halvorsen, Kommunikasjonsdirektør ved Nationaltheatret, og Jorunn Aarskog, Konseptutvikler i Itera.
-
Hvordan kan et nettverk av dingser gjøre hjemmene våre smartere, og eldres hverdag utenfor et gamlehjem enklere og tryggere? Og hvilke sikkerhetsmessige utfordringer får vi på kjøpet når vi overlater nøkler, kaffemaskiner og toalettet vårt til et stemmestyrt system som er koblet på nett? Denne episoden handler om dingsene på nett, også kjent som «the internet of things». Vi diskuterer med et ekspertpanel bestående av Espen Westgaard fra Datek, Pål Bråtelund fra Norges Varemesse og Stian Svennson Hexeberg fra Findability.
-
Nå skal alle jobbe i tverrfaglige team - men er det egentlig en god ide? KLP skal gå over fra en prosjektbasert til teambasert modell - men hva er utfordringene, fallgruvene og hva må til for å lykkes? Høyskolelektor Cecilie Asting fra BI gir sammen med digital-lederne Åsne Taksrud og Ole Johan Heum fra KLP mange av de gode svarene. Denne episoden av Iterasjoner er spilt inn live på MESH under en «BoostCamp» for KLP.
-
I strandkanten blir det refleksjoner om smått og stort – og en sommerprat med konserndirektør Arne Mjøs i Itera. Han snakker både om å tryne på ski, om ledelsesfilosofi og teknologisk fremtid. Dessuten blir det bok- og musikktipps – og ikke minst sommerstemning med måker, bølger og greier.
-
I dag designes alt fra fysiske gjenstander og visuelle identiteter til systemarkitektur og brukeropplevelse. Men hva er egentlig design og er det verdt å bruke penger på? Er kanskje design vi ikke merker den aller beste?
Professor Tone Bratteteig UIO, fagleder design Irène Sætre og interaksjonsdesigner Loritha Magnussen gir oss mange av svarene i denne episoden av Iterasjoner.
-
Handler bærekraft om hardcore forretning eller grønn miljøpolitikk? Eller kanskje begge deler?
Gjester denne gangen er Iteras egne Einar Strømstad og Line Svingen fra avdeling for digital forretning og brukeropplevelse. De forteller hvorfor bærekraft og business er viktig fremover, og ikke minst - hvordan lykkes med dette.
Episoden er spilt inn foran et live publikum på Singularity University Nordic i København.
-
Tesla gründer Elon Musk hevder kunstig intelligens (AI) er farligere enn atomvåpen og at teknologien er livsfarlig og må reguleres. Andre mener AI og roboter er menneskehetens fremtid. Men hva er egentlig AI og hva skiller den fra menneskelig intelligens.
Kan virkelig Musk har rett i at vi står i fare for å skape et teknologisk Armageddon eller er det kun skremselspropaganda? Et rent kvinnepanel med psykolog Charlotte Chadis, AI-ekspert Karen J. Skarbø samt Antropolog og teknologiforsker Lene Pettersen gir oss noen av svarene – i en lang men utrolig interessant episode av Iterasjoner.
-
Kanskje er det spørsmål om tid før hacking rammer deg? For vi hører nesten daglig historier om mobiler som bli hacket, om private bilder spredd på nett, om økonomisk nettsvindel og nyheter om store datainnbrudd i «sikre» data systemer både i private og offentlige virksomheter.
Men hva er egentlig hacking? Og hvor kommer begrepet fra? Er det slik at vi kan unngå det, eller må vi innse at total sikkerhet ikke er mulig?
I denne episoden får vi besøk av Helge René Urholm og Lars Erik Røise. Begge jobber som utviklere i Itera og har en stor interesse og kunnskap om hacking og hvordan vi kan lure hackerne!
-
Ny teknologi og digitalisering bidrar til at verden endrer seg i enorm fart, og selv om mye er usikkert kan vi med sikkerhet si at herfra vil utviklingen bare skje enda raskere.
Mange virksomheter opplever å være del av et digitalt race som de lurer på hvordan de skal overleve. Det vil vi forsøke å svare på! Digital forretning er tema for denne episoden av Iterasjoner, og med oss som gjester har vi lektor ved BI, Cecilie Staude, og vår egen Andreas Almquist.
-
Kinesiske myndigheter er i ferd med å sette i gang et system som skal overvåke og rangere kinesiske innbyggere basert på big data. De kaller det "Social Credit System", og det implementeres i 2020. Hva slags system er egentlig dette?
I denne episoden har vi snakket med kinesiske studenter og Berkeley professor Xiao Qiang som har forsket på systemet. Vi spurte dem hva de synes om systemet, og hvordan det vil påvirke dem fremover.
I studio har vi invitert Martin Maurtvedt, som har skrevet masteroppgave om temaet, og en av Iteras kommunikasjonsrådgivere, Helene Dahl Jørum. Sammen prøver vi å forstå hva et slikt sosialt kredittsystem er, og hvilke samfunnsmessige konsekvenser det kan føre med seg. Hva vil kinesiske myndigheter bruke dette til? Og hvorfor er ikke kineserne mer opprørte?
- Mostra di più