Episodi
-
Går det att bli vuxen, och är det ens eftersträvansvärt? Hur ser framtidens barn- och vuxenskap ut? Är gränsen mellan barn- och vuxenkultur på väg att utraderas helt? Kommer vi någonsin slippa Disney-remakes? Kanske kan filmen Big med Tom Hanks från 1988 ge oss svaret på dessa frågor. Eller kanske inte.
-
Det finns inget nytt under solen menar Johan, vare sig drag queens eller kravaller. Ingen modern människa är hur som helst snuskigare än vad James Joyce var i början av 1900-talet. Är det snarare så att det blivit på modet att anse saker skamliga och förfärande?
-
Episodi mancanti?
-
Vem är Michel Houellebecq? Varför åker han till Amsterdam för att spela in en dokuemntär om sina egna sexköp, eller är det satir? Går det att säga att han är dark Björn Ranelid? Lyckligtvis har Erik lagt vantarna på hans manifest, och försöker således reda ut vad han egentligen vill med sitt liv och sitt konstnärskap.
-
Det är dags för ännu en upplaga av Kärlek och Europas relationsakut, denna gång men Familjeliv.se som frågebank. Går det att styra sina känslor? Borde du ta tillbaka någon som kanske ångrar sig efter att denne dumpat dig? Vi agerar experter och stillar din oro kunskapstörst.
-
Kommer Google och ChatGPT göra översättaren ännu fattigare än hen redan är? Johan har läst Nils Håkanssons bok Dolda Gudar och undersöker om man kan göra en gnostisk tolkning av AI. Är en automatisk demiurg vi skapat själva närmare Författaren, verkets store skapargud? Och spelar det någon roll om ändå ingen kollar om översättningen stämmer?
-
Erik blickar bakåt mot gårdagens moralpanik för att bättre förstå samtidens moralpanik och ställer sig frågan - var Vilhelm Moberg 50-talets JK Rowling?
-
Johan har studerat Jane Eyre, klassikern man inte behöver läsa, och jämför romanfigurernas kärleksuttryck med visdomen i The 5 Languages of Love, klassikern sometimes gör livet lätt för parterapeuter. Är negging också ett kärleksspråk?
-
Julspecial från Kärlek och Europa! Johan har sett julfilm och funderar över vad som är sant egentligen och om tomten är som religion. Dessutom - paketöppning!
-
Välkomna till Kärlek och Europas ofrivilligt experimentella julavsnitt där vi pratar om den så kallade kristna kulturtrenden, rädslan att upplösas i Kristus enorma personlighet och varför man bör riva fler kyrkor. God jul!
-
Finns det en stor klyfta mellan de som läser och inte läser? Kan inte en lagom bra bok vinna Augustpriset, istället för en tråkig? Finns det för många böcker? Erik och Johan disktuerar Björn Werners kritik av Augustpriset och försöker förstå vad det egentligen är frågan om.
-
Erik har läst Röda rummet av August Strindberg och undrar hur någon kan vara chockerad över politikens opportunism, fölränderlighet och låga nivå. Kapitlet "Aktiebolaget gråkappan" används som slägga mot Tidöavtalet i allmänhet och liberalernas Johan Pehrson i synnerhet.
-
Johan fick frågan "hur ofta tänker du på romarriket?" och insåg snabbt att han sugits in i en tjejerna-mot-killarna-diskurs utan dess like. Hur blev tjej och kill-spaningar den mest efterfrågade humorformen, och har detta något med det påstådda politiska könsgapet att göra?
-
Johan misstänker att en litteraturkanon (eller "Sveriges officiella buzzfeedlista") kommer att stjälpa mer än att hjälpa ungas relation till litteratur. Kanske bör Sverige uppvärdera skräp för att göra finböcker coolt? Nina Wähäs Testamente agerar katalysator för detta djuplodande samtal.
-
Erik, som har blivit woke, tar oss tillbaka till en tid när det var coolt och PK att vara antisemit och försöker släppa sin bitterhet mot dagens trendåsikter.
-
Johan spånar kring förändrade manlighetsnormer och de konsekvenser detta fått för människors sexliv, medan Erik högläser om romantikens fascism ur en mystisk urkund. Är den Snälla Killen ett postmodernt fenomen? Är skönheten lite som att hålla i ett coolt vapen?
-
Går det att förklara Tidöavtalet med hjälp av RuPauls Dragrace, Apelsinmannen och David Bowie? Johan gör ett tappert försök. Dessutom, mer tandläkarberättelser.
-
Premiär för Kärlek & Europas Proust-salong. Vi avhandlar sofistikerade ämnen som fölrälskelsens drivkrafter, människans vilja och otydbarhet, Eriks pendling mellan woke och wack, Johans magisteruppsats samt tandläkarbesök, vikbara telefoner och det politiska läget i största allmänhet.
-
Följ med oss på en sexualpolitisk resa tillbaka till den så kallade Kejneaffären på 50-talet, på tiden då Statsmissionen kallades Bögmissionen och paranoida pastorer hetsade upp sig över cruisingen i Kungsan, på fler än ett sätt. Grändgubbar, inte-bög-läkarintyg, kvicksilverapelsiner, busringningar och #truecrime i största allmänhet utlovas.
-
Erik undersöker teorin om "low libido partners" som florerar bland bittra sexhavare på internet. Har ropen från de döda sovrummen någon tyngd, eller är det snarare en sorts sex-konspirationsteori? Kommer nästa terrordåd att utföras av en så kallad "high libido person"?
-
Hur ska det gå nu när kulturkommunisterna inte längre beskyddar oss från förgyllda Avicii-statyer? Johan har läst Julian Stalabrass korta introduktion till samtida konst för att kunna störa sig på densamma utan att låta som en Sverigedemokrat.
- Mostra di più