Episodi
-
Emmin sisäinen konservatiivi nousi haudastaan, kun presidentti Alexander Stubb esiintyi Sukuni Salat -ohjelmassa. Onko Stubbin uudenlainen presidenttiys uhka vai mahdollisuus? Mitä tästä sponsorimainoksiin verhoutuneesta triathlonistista ja somevaikuttajasta pitäisi ajatella? Lisäksi jaksossa ollaan huolissaan suomen kielestä ja sen tuhoutumisesta. Pilaavatko tiktok-teinit suomen kielen?
-
Mikä yhdistää Yhdysvaltojen konservatiivipoliitikkoja, Ruotsidemokraattien trollitehdasta ja Perussuomalaisten prideboikottia? Kaikkien näiden tavoite muuttaa yleistä asenneilmapiiriä konservatiivisemmaksi on onnistunut ja nyt voidaan siirtyä konkreettisiin toimiin. Yhdysvalloissa käynnistetyn Project2025 tavoitteena on, että tuleva presidentti mm. kriminalisoi yhdenvertaisuussanaston, kieltää abortit, korvaa valtion viranhaltijat uusilla ja lopettaa demokratiaa ylläpitävät ministeriöt - kaikki ensimmäisen puolen vuoden aikana. Tavoitteet ovat kuin suuruudenhullusta scifileffasta, mutta niistä ei ole kovin pitkä matka persuministeriöiden ehdottomaan pridekieltoon. Nyt olisikin oikea aika ottaa kaveria kädestä ja käydä äänestämässä rauhan ja demokratian puolesta. Kerhotaloa voit kuunnella yksinoikeudella Podimosta. Hanki ilmainen kokeilujakso Podimoon osoitteesta podimo.fi/kerhotalo ja liity kerholaiseksi.
-
Episodi mancanti?
-
Superohuet kulmakarvat ovat taas muodissa ja sen kunniaksi Kerhotalossa hypätään aikakoneeseen. Emmin ja Lauran hyvin erilaiset teinivuodet päätyvät jälleen törmäyskurssille. Sillä aikaa kun Emmi opetteli meikkaamisen ja miesten viettelyn jaloja taitoja Cosmopolitanista, Laura katsoi, kyllä, Teletappeja, jossa ei juurikaan kulmakarvoja nypitty. Tässä hysteerisessä kaaoksessa ehditään myös väitellä ysärin pelikonsoleista, haudata ruumiita ja laulaa karaokea. Kerhotaloa voit kuunnella yksinoikeudella suoratoistapalvely Podimossa. Hanki ilmainen kuuntelujakso osoitteesta podimo.fi/kerhotalo.
-
Eräs kerholainen halusi tietää, miksi Lauran kaltaiset oppilaat heittävät lahjakkuutensa hukkaan ja keskittyvät koulussa enemmän perseilyyn. Toinen taas kysyi miten käsitellä sitä, että on lapsena ollut kiusaaja ja lopulta myös Helsingin Sanomat syötti Kerhotalon lapaan julkaisemalla jutun takapenkin oppilaista ja koulumaailman oppositiosta. Jaksossa palataan Soppeenharjun ja Kilterin ylä-asteille ja pohditaan Emmin ja Lauran paikkaa kouluyhteisöissä. Mihin Kerhotalossa sijoituttiin ja miten se näkyi kerhotätien toiminnassa?
-
Kerhotalo-podcastissa puhutaan gen-z eli z-sukupolven arvomaailmojen eroista ja kiihtyvästä kahtia jakautumisesta. Miksi nuorista miehistä tulee entistä konservatiivisempia ja naisista liberaalimpia? Käsittelyyn otetaan niin sosiaalisen median algoritmit ja ansaintakeinot kuin valkoisten miesten ongelmat. Onko tämä maailmanaika ensimmäinen, jona valkoisen miehen valtaa haastetaan? Entä mitä kompromisseja naisilta odotetaan ja mitä puoliväliin meneminen polarisaation vähentämiseksi edes tarkoittaa?
-
Niko Saarinen vitsaili radiossa pahanhajuisilla pimpeillä. Miksi pilluista puhutaan niin rumasti ja mihin pilluhäpeämme juuret johtaa? Emmin entisen heteroelämän opit naurattavat ja ihmetyttävät Lauraa: miten ja miksi yksinkertaisesta asiasta on tehty niin vaikeaa? Mikä niissä pilluissa pelottaa ja perustuvatko silakkavitsit faktaan vai fiktioon. Jaksossa muistellaan myös häpeän hetkiä leirikouluissa, yökerhoissa ja uusien tuttavuuksien sängyissä ja Emmi kertoo hetken, jolloin tajusi eläneensä koko elämänsä valheessa.Haluatko lisää Kerhotaloa? Uudet jaksot Podimossa joka tiistai ja perjantai! Ota ilmainen kokeilu osoitteesta podimo.fi/kerhotalo.
-
Tiktokilla on Suomessa yli 1,5 miljoonaa käyttäjää, mutta silti kukaan ei täysin tiedä, miten sovellus toimii. Emmi joutui Tiktokissa päihteiden käyttöä ja itsetuhoisuutta ihannoivaan madonreikään, josta pois päästäkseen oli koko sovellus pakko laittaa hetkeksi jäähylle. Tiktokin haitallisuutta ja algoritmin mielenterveysongelmia lisääviä vaikutuksia on tutkittu myös mm. Ylellä ja The New York Timesissa. Haitallisuudesta huolimatta me käytämme sovelluksia edelleen. Viihtymisen, nauramisen ja järkyttymisen ohella me myös ärsyynnymme Tiktok-ilmiöistä. Mikä niissä Tiktok-lesboissa oikein ärsyttää?Haluatko lisää Kerhotaloa? Uudet jaksot Podimossa joka tiistai ja perjantai! Ota ilmainen kokeilu osoitteesta podimo.fi/kerhotalo.
-
Jakso on julkaistu Podimossa 24.3.2023.Sanna Marin ja Riikka Purra kävivät intensiivistä debattia eduskuntavaalien puheenjohtajatentissä. Tentin kuvamateriaali meemiytyi välittömästi, jonka jälkeen somen naisvihamielinen oikeistopääty sai lisää todistusaineistoa, jonka mukaan naiset ovat liian tunteellisia poliitikoiksi. Tenttien ja niiden retoriikan analysoinnin lisäksi jaksossa puhutaan politiikan sisällöistä. Mistä asiasta Emmi yllättäen on Riikka Purran kanssa samaa mieltä? Entä onko äänestämisestä tullut liian wokea - saako oman ehdokkaansa valita pöhköin perustein? Ja kannattaako vaaleissa äänestää taktikoiden? Kerhotalo-podcast julkaistaan kaksi kertaa viikossa Podimossa. Hanki ilmainen kokeilukausi ja kuuntele kaikki jaksot osoitteesta podimo.fi/kerhotalo.
-
Kerhotalo saa viimein ansaitsemaansa tunnustusta, kun Laura Haimilalle on saapunut kirjekuori valtiovarainministeriöstä. Mitä kirjeessä on ja mihin ovat kadonneet vanhat kunnon olkipukit? Joulujaksoksi tässä jaksossa puhutaan hämmentävän vähän joulusta. Sen sijaan keskustelussa vilahtavat Jussi Halla-aho ja kryptovaluutat, Rosen ja Jackin ikoninen autoseksikohtaus sekä tunnustukseton versio kappaleesta Joulupuu on rakennettu.
-
Jyväskylän yliopistossa tehtiin tutkimus, jonka mukaan vihapuhujat ovat useimmiten perussuomalaisia. Yllättikö tulos Kerhotalon? Miksi Twitteriä pidetään laadukkaan keskustelun uskottavana ympäristönä, vaikka se on todellisuudessa huorittelun ja naisvihan villi länsi? Jaksossa puhutaan vihasta, vihapuheesta, tunnetyöstä, vihaan reagoimisesta ja siitä, miten älytön ajatus on pyrkiä dialogiin vihaajiensa kanssa.
-
Kerholaiset saivat esittää kysymyksiä, Emmi ja Laura vastasivat. Mitä tehdä, jos kaveri meikkaa rumasti? Mikä Laurassa ärsyttää Emmiä? Koska läheiselle saa valehdella? Miten kaveriporukasta saisi yhden savustettua ulos? Miksi influenssereita vihataan ja tärkeimpänä: torttu vai pipari? Keskustelu jatkuu Instagramissa @laurahaimila ja @emminuorgam -tileillä.
-
Edellisen jakson jälkeen Laura lähti koiransa Irman kanssa ihan tavalliselle eläinlääkärikäynnille. Käynti päättyi surkeimmalla mahdollisella tavalla ja Laura palasi kotiin pelkkien valjaiden kanssa. Enää Kerhotalossa ei kuulla Irman välispiikkejä tai avata parvekkeelle pyrkivälle perheenjäsenelle ovea. Tässä jaksossa itketään, nauretaan ja puhutaan paljon kuolemasta, surusta ja sen kohtaamisesta. Keskustelu jatkuu Instagramissa @laurahaimila ja @emminuorgam -tileillä.
-
Kerhotalon Black Friday -tarjouksena erikoispitkä jakso mainonnasta, journalismista, vaikuttajista ja vastuullisuudesta! Hesari julkaisi tällä viikolla vaikuttajien nimissä mielipidekirjoituksen, josta unohtui mainita sen olevan Doven mainos. Mainostaja unohtui mainita myös Ylen Aamu-tv:ssä ja joidenkin mukana olleiden vaikuttajien somekanavissa. Pyhittääkö jalo tarkoitus keinot? Doven mainos ei ole ainoa viime aikoina journalistien sormien läpi vilahtanut sisältö, vaan myös loft-asunnot ja yksityiset neuvolapalvelut ovat nauttineet kritiikittömistä, journalismiin sekoittuneista mainoksista. Miten median pitäisi reagoida yhä härskimmäksi käyvään mainontaan? Kannattaako vaikuttajien tehdä mitä tahansa, mikä kuulostaa vastuulliselta? Voiko globaali kosmetiikkajätti uskottavasti kampanjoida ylläpitämiään kauneusihanteita vastaan?Oikaisu 29.11.2022: Kohdassa 52:15 sanotaan, että Ilta-Sanomien toimittaja ei olisi huomannut Natalia Salmelan tehneen kaupallista yhteistyötä yksityisen neuvolapalveluja tarjoavan yrityksen kanssa. Tieto ei pidä paikkaansa, toimittaja on tiennyt yhteistyöstä, mutta päättänyt olla kirjoittamatta tietoa artikkeliin.
-
Tässä jaksossa Laura yrittää kysyä Emmiltä, että mitä kuuluu. Emmi vastaa puhumalla saamelaiskäräjälaista, koska ei ole moneen viikkoon voinut ajatella mitään muuta. Tunteet liikkuvat jossain pettymyksen, vihan ja surun välimaastossa, mutta niihin on vaikeaa päästä käsiksi, kun jaksamisen ja pärjäämisen eetos on niin vahva. Jälkikäteen Emmi ei muista keskustelusta mitään.
-
Paitsi että Emmi Nuorgam ja Laura Haimila puuttuvat tänäkin vuonna suurituloisimpien vaikuttajien listalta, eikä heidän tulojaan repostella iltapäivälehtien otsikoissa. Miltä se tuntuu? Jaksossa pestään myös muuta veropäivän jälkipyykkiä. Milloin ihmisellä on riittävästi rahaa ja kuka veroista jaksaa nillittää kaikista eniten? Miksi Lauraa hävettää Teslalla ajelu ja millainen on Emmin pikavippimenneisyys? Jaksossa puhetta myös rahasta ja ihmissuhteista sekä suuresta veropäivähuijauksesta. Keskustelu jatkuu Instagramissa @laurahaimila ja @emminuorgam -tileillä.
-
Seksimessujen järjestäjiltä unohtui tarkistaa, mitä messukävijöiden suostumus tarkoittaa ja miten suostumusta kannattaa kysyä. Tässä Kerhotalo-jaksossa Emmi Nuorgam ja Laura Haimila sukeltavat syvälle suostumukseen ja seksiin. Onko suostumuksen kysyminen tunnelman tappavaa byrokratiaa vai söpö tai kuuma tapa kehua toista? Emmi lähtökohtaisesti rakastaa seksikeskusteluja, mutta Lauraa julkinen seksipuhe kyllästyttää. Mitä tästä keskustelusta tulee ja kuka alkaa keskustelun lopuksi pohtia, että missä ne omat rajat oikeastaan kulkevatkaan?Keskustelu jatkuu Instagramissa @laurahaimila ja @emminuorgam -tileillä.
-
Kerholaiset paljastivat salaisuutensa ja kysyivät Emmiltä ja Lauralta kinkkisiä kysymyksiä. Mitä tehdä, jos on päätynyt samaan sänkyyn opiskelukaverinsa kanssa? Entä kenelle pitää kertoa, jos rakastuu puolisonsa kaveriin? Pilaako avioero lasten elämän? Milloin feministi saa joustaa arvoistaan ja onko mitään tehtävissä, jos työpaikan ilmapiiri on rasistinen tai homofobinen? Antakaa Emmin ja Lauran kertoa!Keskustelu jatkuu Instagramissa @laurahaimila ja @emminuorgam -tileillä. Seuraava Kerhotalo-jakso ilmestyy 1.11.2022 Podimossa osoitteessa podimo.fi/kerhotalo.
-
Tällä viikolla alkoi Temptation Islandin uusi tuotantokausi. Emmi odotti kauden pelastavan tylsän tosi-tv-syksyn ja järkyttyi, kun tajusi kaipaavansa televisioon lisää draamaa. Aiemmin Emmi ja Laura vaativat yhdessä vastuullisempaa tositelevisiota, mutta tarkoittaako vastuullinen samaa kuin tylsä? Miksi ensitreffien katsominen on ollut tänä syksynä erityisen puuduttavaa ja kumpi kerhotalolaisista kaipaisi televisioon enemmän romantiikkaa ja vähemmän seksiä? Ja kaikista tärkein kysymys: pilasiko wokeismi realityn?Keskustelu jatkuu Instragramissa @laurahaimila ja @emminuorgam -tileillä.
-
Ystävyys, työystävyys, dynamiikat ja erilaiset tavat tehdä töitä. Yhdessä vietetyn yön jälkeen Emmi ja Laura luulivat puhuvansa tässä jaksossa vain kivoja asioita, mutta keskustelu työn ja ystävyyden yhdistämisestä kääntyykin yllättävän piikikkääksi. Mitä ystävyys edes on ja miksi siitä puhutaan nyt niin paljon? Emmiä triggeröi Lauran puhe bestiksistä ja Laura pohtii, että pyytäisikö kukaan häntä häidensä bestpersoniksi?Keskustelu jatkuu Instagramissa @laurahaimila ja @emminuorgam -tileillä.
-
Laura oli lomalla, koki valaistumisen ja karisti häpeän harteiltaan. Emmi ei ole ollut lomalla ja häpeää edelleen kroonisesti kaikkea. Erityisen paljon Emmi häpeää tilaa, jota ottaa keskusteluissa niin somessa kuin livenäkin. Häpeän lisäksi jaksossa puhutaan jodelista, juoruilusta, palautteen saamisesta ja antamisesta ja kritiikin vastaanottamisesta. Miksi Emmiä vituttaa niin moni asia ja mitä hänen pitäisi saamistaan viesteistä ajatella?Keskustelu jatkuu Instagramissa @emminuorgam ja @laurahaimila -tileillä.
- Mostra di più