Episodi
-
Vieraamme Mikko Huuhtanen teki radikaalin ratkaisun: sähkökitarat torille ja dedikoituminen puhtaasti akustisen kitaran soittajaksi. Mistä radikaali ratkaisu johtui? Mitä sähkökitaran soittajat voisivat oppia akustisen kitaran soitosta?
Keskustelemme myös erilaisista tyypillisistä akustisen kitaran virityksistä ja pohdimme nylonkielisellä kitaralla soittamisen aloittamisen mielekkyyttä.
-
Keskiverto Kitaristit goes Helsinki Tonefest 2024! Koko keskiverto seurueemme vietti rattoisan päivän Helsingissä kitaroiden, bassojen, soittoklinikoiden ja iltakonsertin parissa. Jokainen meistä listaa (noin) 4 eri kohokohtaa päivän kulusta, suosikkilaitteista, jauhamme pitkän pätkän Timo Kämäräisen käsittämättömän hienosta soittoklinikasta ja kotimatkalla uppoudumme iltakonsertin sisältöön sekä siihen, miten Tonefestiä voisi kenties kehittää vielä entisestään.
-
Episodi mancanti?
-
Kitarat vaativat toimiakseen säännölistä huoltoa, mutta mitkä toimenpiteet voi tehdä itse ja mitkä kannattaa jättää ammattilaisten käsiin? Pohdimme asioita, joita jokaisen kitaristin pitäisi mielestämme osata, käymme läpi yleisimpiä säätötoimenpiteitä ja jaamme kauhutarinan jos toisenkin pieleen menneistä soitinhuolloista.
-
Kaikille lienee selvää, että oma soitto kehittyy harjoittelemalla. Mutta kuinka moni meistä osaa treenata tehokkaasti?
Tässä jaksossa Keskiverto Kitaristit paljastavat, mitä treenaavat tällä hetkellä, mitkä ovat heidän suosikkitapoja harjoitella ja mitkä jutut aiheuttavat tällä hetkellä eniten haasteita.
Saarnaamme myös metronomilla harjoittelemisen tärkeydestä ja demonstroimme tapoja kehittää omaa rytmitajua erilaisten harjoitusten kautta.
Jakson lopussa debytoimme uuden Kuulijapalaute-osion.
-
On suuren paljastusjakson aika! Nimittäin tässä jaksossa paneudutaan panelistien historiaan: miten päädyimme muusikoiksi, olemmeko opiskelleet musiikkia ja ketkä ovat meidän suurimpia inspiraation lähteitä? Yritämme myös selvittää, mikä on kunkin panelistin pääsoitin, jaamme kokemuksia parhaista soittamistamme keikoista ja lopuksi valitsemme henkilökohtaisen lempisoittimen kokoelmistamme.
-
Jos on yksi aihe, joka herättää voimakkaita tunteita lähes kaikissa kitaristeissa, sen on oltava debatti putkivahvistimien ja digitaalisten mallintavien välillä. Keskiverto kitaristien ryhmäterapiasessio sukeltaa aiheen pariin vakavasti, muttei liian tosissaan. Jaamme omia kokemuksia molempien rigien ja hybridiratkaisujen käytöstä ja pohdimme, miksi käytämme niitä ratkaisuja, joita käytämme.
Loppua kohti kasaamme itsellemme unelmarigit jos-meillä-olisi-roudarit -periaatteella ja hairahdumme jakson aiheesta pohtimaan meidän unelmasoittimia.
-
Keskiverrot Kitaristit paneutuvat yhteen ikuisista aiheista: ottaisitko bändiin mieluummin hyvän kitaristin ja vai hyvän basistin? Mikä tekee hyvän basistin? Onko kitaristin helpompi opetella hyväksi basistiksi vai basistin hyväksi kitaristiksi? Sormilla soittaminen vai plekun käyttö?
Entä kuka panelisteista ei ole koskaan soittanut kitaraa livenä? Ja kenen vastaus kysymykseen "entä jos basisti ei pääse paikalle?" on aina "synabasso"? Jaksossa käsitellään bassonsoittoa perusteellisesti, mutta rennolla otteella sekä dedikoidun basistin, että kolmen kitaristin näkökulmasta.
*jakson grafiikka on Adobe Firefly-kuvageneraattorin tulkinta aiheesta "guitar vs bass epic battle"-kehotteesta.
-
Kaikkien aikojen ensimmäisessä Keskiverto Kitaristien jaksossa pureudutaan tärkeään ja internetiä kuohuttavaan aiheeseen: onko kitarasooloilla oikeasti mitään merkitystä?
Kitaristeina käytämme lukemattomia tunteja soolojen treenaamiseen, soolosoundin viilaamiseen ja oikean hihnakorkeuden löytämiseen, mutta teemmekö sen aivan turhaan?
Myöhemmin jaksossa paneeli pureutuu hyvän kitarasoolon anatomiaan ja nimeämään hyvän kitarasoolon tunnusmerkkejä sekä luettelemaan omia suosikkisooloja- ja kitaristeja.