Episodi
-
Vilka av Trumps nominerade till kabinettet kan ratas i senaten? USA-kännaren Leo de Bruin diskuterar vem av Kennedy jr, Patel, Hegseth och Gabbard som ligger sämst till.
-
Journalisten och författaren Karin Henriksson diskuterar Trumps nya utspel och gamla vallöften. Hur mycket ska man ta på allvar?
-
Episodi mancanti?
-
Immigrationen var den viktigaste valfrågan, enligt Donald Trump. Emelie Svensson, USA-korrespondent för Aftonbladet, märker av ett växande stöd för Trump i områden som fram till alldeles nyligen röstade på Demokraterna.
-
Hur kommer vi att minnas Bidens tid som president? Sanna Torén Björling, tidigare USA-korrespondent på Dagens Nyheter, diskuterar skandalerna, framgångarna och benådningen av Hunter Biden.
-
Journalisten och författaren Karin Henriksson förklarar varför männen är Trumps viktigaste väljargrupp, hur kampanjens strategi såg ut och om valresultatet påverkades av att Kamala Harris är kvinna.
-
Konturerna börjar anas i Trumps framtida kabinett. Men vilka är ministerkandidaterna? Och vilka lär stoppas av Senaten? Gäst: Oscar Örn, statsvetare.
-
Valresultatet var tydligt, men vad kan vi vänta oss framöver? Statsvetaren Claus Stolpe och kampanjstrategen Simon Rosengren diskuterar varför valet gick som det gick, Demokraternas interna bråk och vad Trump väntas göra härnäst.
-
Valdagen är här. Men vem vinner? Gäst: USA-kännaren Oskar Örn.
-
Whitney Houston, Carl Lewis, Dixie Chicks och Jimi Hendrix. När podden Stjärnbanéret firade 200 avsnitt bjöds jag in för att lista de bästa och sämsta versionerna av den amerikanska nationalsången.
-
Valsäkerhet, valpåverkan och våld är heta ämnen inför valet på tisdag. Sanna Torén Björling, tidigare USA-korrespondent på Dagens Nyheter, diskuterar vad vi kan vänta oss.
-
Med bara dagar kvar analyserar författaren och journalisten Karin Henriksson och Emelie Svensson, USA-korrespondent på Aftonbladet, läget i presidentvalet. Vad avgör valet? Och vem ligger bäst till just nu?
-
Hon har lyfts fram som en historisk pionjär, men också kritiserats för sin kompromisslösa stil. USA-kännaren Calle Melin berättar om Nancy Pelosi - framgångarna, kritiken och arvet.
-
Lila delstater kan spela en viktig roll i valet. USA-kännaren Gustaf Reinfeldt förklarar varför, vad en lila delstat är och hur han ser på läget i presidentvalet just nu.
-
Karin Henriksson är högaktuell med boken USA och GUD - Religionen och politiken. Är religion fortfarande lika viktigt eller blir landet allt mer sekulärt?
-
Presidentvalet i all ära, men samma dag sker flera viktiga val i USA. Statsvetaren Oskar Örn berättar vilka du bör hålla ögonen på och vad som står på spel.
-
Journalisten Folke Rydén är högaktuell med dokumentären "Ödesvalet – 32 år med amerikanska väljare". Han berättar om möten med väljare över flera decennier, frågan han ställde till Bill Clinton, och om ett land där uppgivenheten breder ut sig.
-
Leder Trump eller Harris? USA-kännaren Niklas Nordström diskuterar varför valet är så jämnt och vem han tror kommer att vinna.
-
Emelie Svensson, USA-korrespondent på Aftonbladet, är aktuell med en ny bok om abortfrågan. Hon berättar om när Sverige stod i centrum för USA:s abortdebatt, människooöden - och om frågan kan avgöra presidentvalet.
-
USA-kännaren Leo de Bruin har kampanjat för flera demokrater, men har i år valt att kampanja för en republikan. I veckans avsnitt förklarar han varför och hur politiken - och politikerna - kan skilja sig mellan lokal och nationell nivå.
-
Journalisten Sanna Torén Björling har varit i spin room med Trump och en rad politiska höjdare. Hon berättar även om stämningen i ett land som om några veckor går till val och där hat och våld spelar allt större roll.
- Mostra di più