Episodi
-
Helsingin Sanomat kertoi 25.11. julkaistussa jutussa Kelaa 10 vuotta terrorisoineesta työntekijästä. Tämä uutinen kaikessa korniudessaan aktivoi minut tekemään podcast-jakson, jossa käsittelen epäasiallisen käytöksen sietämistä ja siihen puuttumista.
Disclaimer: Kiroilen jaksossa poikkeuksellisen paljon, koska teema nosti hieman tunteita pintaan, joten jos et halua kuulla kun aikuinen mies kiroilee, niin jätä jakso kuuntelematta.
Minut tavoitat: www.panuluukka.fi
Jinglen musa on Peatun Underground -kappale ja sitä käytetään artistin luvalla.
-
Valitettavan monessa organisaatiossa kaikki tietävät Penan olevan laiska, paitsi Pena itse.
Tässä jaksossa Panu kuiskailee siitä, miksi palautekulttuuri on tärkeää ja miten sitä voi lähteä rakentamaan ja parantamaan. Kuiskailua tehdään hyvinkin konkreettisella tasolla, sitä Panun rakastamaa yläpilveilyä unohtamatta.
Jaksossa mainitut kirjat:
Mikko Aalto (2002): Parjaavasta kolautteesta, korjaavaan palautteeseen.
Panu Luukka (2019): Yrityskulttuuri on kuningas
Panu Luukka (2024): Tulevaisuuskyvykäs organisaatio
Panun tavoitat: www.panuluukka.fi
Jaksossa käytetty musiikki on Peatun Underground-kappale ja sitä käytetään artistin luvalla.
-
Episodi mancanti?
-
Kulttuuria voi ja pitää johtaa. Jos, et johda sitä, se "tapahtuu". Se, että toivomasi/tarvitsemasi kulttuuri tapahtuisi johtamatta on harhaista. Jos sinä et johda kulttuuriasi se johtaa sinua.
Tässä jaksossa Panu esittelee äärimmäisen yksinkertaisen kulttuurin johtamisen viitekehyksen. Kuten sanottu se on yksinkertainen, mutta työläs. Viitekehys antaa sinulle selkeän toimintamallin, jolla pääset kuskin paikalle kulttuurisi johtamisessa ja muuttamisessa.
Viitekehyksen löydät kuvana täältä.
Ja Panuun saa yhteyden: www.panuluukka.fi
Podcastin musiikkina on Peatun Underdground. Kappaletta käytetään artistin luvalla.
-
Kun puhutaan kulttuurista ja hyvästä työpaikasta on tärkeää muistaa, että loppupeleissä kulttuuri ja hyvä työpaikka ovat vain työkaluja, eivät koskaan perimmäisiä päämääriä. Kulttuurin keskeisenä tehtävänä on auttaa organisaatiota menestymään.
Jaksossa Panu kuiskailee ajatuksiaan siitä, miten kulttuuri parkkeeraantuu muuhun organisaation tekemiseen, mm. missioon, visioon ja vaikkapa strategiaan.
Onko olemassa oikeanlainen tai oikea kulttuuri? Onko kulttuuri kopioitavissa? Nämä ovat muita teemoja, joita Panu jaksossa pohtii.
Panuun saat yhteyden: www.panuluukka.fi
-
Voiko kulttuuria muuttaa? Vai mennäänkö sillä mikä on saatu? Tietenki kulttuuria voi muuttaa. Se vain vaatii aktiivista ja tietoista johtamista, ihan niin kuin mikä tahansa muutos.
Tässä jaksossa oli alunperin tarkoitus puhua kulttuurin johtamisesta, mutta tällä kertaa Panu jumiutui käsittelemään kulttuurin muutosta niin pitkäksi aikaa, että jakso leikattiin kahtia: tässä jaksossa kerrotaan kulttuurin muutoksesta ja seuraavassa jaksossa kulttuurin johtamisen viitekehyksestä. Ei tätä näin suunniteltu, mutta näin se nyt meni.
Panuun saat yhteyden: www.panuluukka.fi
-
Kulttuurikuiskaaja -podcastin ensimmäisessä jaksossa määritellään yrityskulttuuri: Mitä sillä tarkoitetaan ja mistä puhutaan kun puhutaan yrityskulttuurista.
Jakso on teoreettinen, mutta rakentaa perustaa kulttuurin johtamiselle ja tulevaisuuskyvykkyyden luomiselle.
Jaksossa mainittu kirjallisuus:
Elliot, Jaques (1952): The Changing Culture of a Factory: A Study of Authority and Participation in an Industrial Setting. TavistockPress. Ouchi, William G. (1981): Theory Z: How American Business Can Meet the Japanese Challenge. Addison-Wesley. Pascale, Richard & Athos, Anthony (1981): The Art of JapaneseManagement. Simon & Schuster. -
Mistä Kulttuurikuiskaa -podcastissa oikein on kysymys? Miksi kuiskauksia, miksei huutoa? Kulttuurikuiskaaja Panu Luukka kertoo ytimekkäästi miksi podcast, mistä aiheesta ja miten. Ainakin ylärekisteri, ylimielisyys, totuus ja yninä mainittu. Toki myös johtaminen, yrityskulttuuri ja tulevaisuuskyvykkyys.
Musiikkina Peatu:n Underground -kappale. Lainattu luvalla.