Episodi
-
Vinter er for mange den kedeligste tid i haven - men sådan behøver det ikke at være.
Udnyt i stedet vinterens mørke og kulde til at iscenesætte havens nærområder. Udvælg et par steder, du nemt kan se eller tilgå fra din bolig fx ved din hovedindgang eller på terrassen. Udsmyk stederne med vinterflotte planter, skulpturer og lignende - og berig det med lys som ranker eller spots.
Få gode råd til en flot have, terrasse eller altan om vinteren og i den søde juletid. Som altid er det haveekspert Jesper Carl Corfitzen, der gør dig klogere. -
Pift din bolig, altan, terrasse eller have op med unikke, karakterfulde planter. Eksotiske planter er et vidt begreb, der bl.a. dækker over ananasplante, agave og kødædende planter. Vi indfanger essensen og giver dig de bedste tips til, hvordan du kan bruge eksotiske planter i indretning af haven og i boligen, samt hvordan de skal plejes og passes.
-
Episodi mancanti?
-
Hækken er ærkedansk. De findes i stort set alle danske haver og varierer i form, farve og funktion.
Vi tager temperaturen på danskernes hække og buske anno 2019 og giver tips til, hvordan du kan tænke ud af boksen, når du skal vælge nyt, hvordan du plejer det eksisterende, og hvordan du kan bruge hække og buske til mere end bare at omkranse din have. -
En naturlig have fyldt med farverige blomster, nyttige dyr og masser af skønne dufte - det er drømmen for mange haveejere. Vi forsøger at bringe dig ét skridt tættere på drømmen i dette afsnit, der handler om at få mere natur i haven, på terrassen eller altanen.
-
En have skal rumme hele familien - og indbyde til hygge og samvær. Vi sætter i dette afsnit fokus på, hvordan du med simple metoder kan få mere leg og samvær i haven til gavn for hele familien.
-
Bæredygtighed, genbrug og økologi er i fokus i denne episode. Andreas og Jesper besøger Slottet i Smørmosen - en 100% økologisk kolonihave.
Økologi og bæredygtighed bliver mere og mere aktuelt for haveejerne. Det ændrer vores tilgang til haven; vi smider mindre affald ud, genbruger mere og tænker i kompost og biodiversitet. Nogle af de effektive steder, vi som haveejere kan sætte ind, er nemlig blandt andet genbrug af jorden og brug af kompost.
Lyt med og få flere gode tips til at få mere genbrug, økologi og biodiversitet i din have! -
Planteglæde! Andreas er kommet på besøg hos Jesper og hans nogen-og-tusinde planter, der står i hans have. Du får en guide til hvilke planter du skal gå afsted med derhjemme. Og det er uanset om du er barn, øvet eller en rigtig plantenørd. Så lyt med og bliv klogere på hvilken have der passer til lige netop dig.
-
Sukkulenter, kaktusser, grønne stueplanter. De seneste år har vi set en kæmpe grøn bølge suse ind i de danske hjem. Men hvad bliver det nye spændende, som vi skal indrette med i vores stuer, på altaner og i haven? Haveekspert Jesper Corfitzen er sammen med sin medvært Andreas Saxild taget til gartneriet Lammehave i Ringe på Fyn for at få et bud på, hvad der bliver dette års helt store sællert. Så lyt med og kom på forkant, så det er dine planter, som naboen skuer efter.
-
Dette afsnit af ‘Mig og min have’ handler om sten. Sandsten for at være mere præcis. Derfor er Jesper og Andreas taget til Sandstone lige udenfor Sorø, som laver sandstensløsninger til haven, terrassen og indkørslen. Der kan være mange gode grunde til at vælge en sandsten i stedet for beton. Ikke mindst fordi det er en mere bæredygtig løsning, hvis man vil have sten i haven. Lyt med og lær alt om, hvordan du selv kommer igang med at lægge sten i haven.
-
Så er det blevet forår, og det er tid til at komme i gang i haven igen. Det er nemlig nu, du skal planlægge årets projekter, og derfor er vi taget hjem til Lars og Marthe i Odense, der virkelig har fået det bedste ud af deres rækkehushave. Vi giver dig tips til, hvad du selv skal gå i gang med i din have, og hvordan du virkelig får sat fut i oplevelserne og sanserne, der kan imponere selv den mest garvede haveentusiast.
-
I dette afsnit af ‘Mig og min have’ skal det handle om træer. Træer er en af de discipliner, som vi kan beskæftige os med helt indtil, at jorden bliver bundfrossen, og vi ikke længere kan grave i jorden. Vi tager dig en tur med ud til Arboretet i Hørsholm, hvor du skal møde Arboretmesteren Ole, som giver en tur rundt i Arboretet, som er en samling af løv- og vedplanter. Bagefter er vi taget ud i Jespers have og byder julen indenfor, når vi julehygger, og kigger tilbage på året der gik.
-
Jesper har en skummel plan om at sende Andreas på insektekspedition og smage på insekter. Bugging Denmark har en fårekyllingefarm og arbejder med thailandske metoder. Fårekyllingerne kravler rundt i æggebakker i varme, tørre og rene forhold. Farmen sælger fårekyllingerne som menneskeføde, og de skulle efter sigende smage af nødder.
-
Andreas besøger en engros planteskolde for stauder og buske. Her får han et blik bag kulissen på en planteskole og oplever produktionen af de planter og blomster, som vi køber ude i havecentrene.
-
Jesper besøger Andreas' altan for at tale om urban gardening, køkkenhave og prydhave. Projektet går på at få plads til planteglæden på altanen, uanset om man søger prydplanter og sommerblomster eller nytteværdien fra afgrøser. Jesper guider Andreas i gang og udnytter alle kvadratmeter der står til rådighed. Inden de to værter når så langt, er Andreas på forarbejde. Han besøger byhaven Østergro, som er en køkkenhave på tagterrassen af en gammel bilfabrik på Østerbro. Her fortæller Olivia om hvordan de siden 2014 har høstet afgrøder lige fra spiselige blomster til jordbær og radisser. De besøger også dyrelivet på tagterrassen, som blandt andet inkluderer høns og bier.
-
Frugt har været en del af havelivet lige så længe, vi har dyrket haver. Frugt var førhen en vigtig del af husholdningen og den selvforsynende have. Sådan er det ikke længere, og i dag kan vi få al slags frugt på alle tider af året. Smagen er dog bare bedre, når man høster af egen avl.
-
At vælge det rigtige jord til vores planter kræver en forståelse for hvordan vi plejer jorden kontinuerligt og med respekt. Ingen planter overlever uden næring og vand - og andre komponenter som kompost, jordtyper, mikroliv, lys og blæst.
-
Rigtig mange haveejere oplever, at de smider penge ud af vinduet når de planter i haven. Dels opnår de ikke det ønskede resultat og dels har formentligt truffet nogle forkerte plantevalg. I denne episode hjælper vi haveejeren på vej til en lidt større planteglæde.
-
Blomstens dronning får en kærlig hånd i seneste afsnit af Mig og min have.
-
I denne episode inspirerer vi dig til en fornyet rosegæse med anekdoter, passion og praktiske tips til hvordan du skal passe dine roser og få sat skub i dem i foråret.
-
I denne episode besøger vi greenkeeper Martin Nilsson hos Københavns Golfklub i Dyrehaven og hører hvordan de får golfbanen til at stå smukt. Vi får også tips til græsplæner med andre formål end en VM-kvalificering fra Jesper Corfitzen, haveekspert i Videncentret Bolius.
- Mostra di più