Episodi

  • Vi har en naturarv, vi skal passe på.

    På samme måde, som vi skal passe på vores kulturarv.

    Denne episode af På Naturens Vegne er lidt anderledes. Her er det komponist, foredragsholder og kulturformidler Rasmus Skov Borring, der fortæller, om naturen i vores sange.

    Naturens skønhed og vigtighed dukker op i mange sange - og jo nyere de er, i jo højere grad er det også tekster, der reflekterer over vores bevidsthed om og ansvar for naturen.

    Og når vi synger sådan en sang som fællessang, så mærkes budskabet ekstra stærkt.

    I podcasten hører du udsnit af følgende sange:

    Den Blå Anemone, tekst Kaj Munk (1943), melodi Egil Harder (1945) - her i en instrumentaludgave indspillet af Rasmus Skov Borring

    Gi' os lyset tilbage, tekst Per Krøis Kjærgaard (2009), melodi Rasmus Skov Borring (2009), sunget af Morten Kjær - sang skrevet til DGI's Landsstævne i 2009

    Vi henter Tidevandet ind, tekst Jens Rosendal (2012), melodi Rasmus Skov Borring (2012), sunget af Morten Kjær - skrevet til og uropført på Jens Rosendals 80 års fødselsdag.

    Charlotte Ostertag har tilrettelagt og produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet og Hjørring Kommune.

  • 'Biodiversitet' er et af de mest benyttede ord i øjeblikket, når vi taler om naturen og den forandring, den står overfor.
    Men hvad er biodiversitet egentlig. Og hvordan måler man, om et stykke natur gør sig fortjent til at blive omtalt som biodiversitet - og ikke mindst: hvornår ved man, om man er nået i mål i forhold til biodiversitet?

    Udenfor Faaborg ligger Svanninge Bjerge, som er et 600 hektar stort naturområde, der ejes og forvaltes af Bikubenfonden. Området er et kuperet istids-landskab, hvor dyr og planter får lov til at vokse og udvikle sig på egne præmisser. Nogle gange af sig selv - andre gange med en hjælpende og styrende hånd.

    Her er denne episode af På Naturens Vegne optaget.

    Leder af Svanninge Bjerge, biolog, Caroline-Marie Vandt Madsen og skov- og landskabsingeniør hos Dalgas, Laura Bjerre Jordans, fortæller om arbejdet med biodiversitet i Svanninge Bjerge, men også generelt om alt det svære ved biodiversitet, som påvirkes af mange faktorer - også nogle, som vi ikke selv kan styre.

    Svanninge Bjerge samarbejder med Dalgas om at måle og registrere biodiversitets-processen på stedet. Data, som også bruges til bevise, at der ER tale om biodiversitet - Svanninge Bjerge er nemlig certificeret for biodiversitet.

    Charlotte Ostertag fra Ostertag - Podcast & Kommunikation har tilrettelagt og produceret podcasten for Naturmødet og Hjørring Kommune.

  • Episodi mancanti?

    Fai clic qui per aggiornare il feed.

  • Vi skal have mere og bedre natur.

    Og det er ikke kun ambassadører for naturen, der interesserer sig for det. Det gør også Dansk Industri, som har flere end 20.000 medlemsvirksomheder i Danmark.

    I projektet 'Biodiversitet - inspiration til dansk erhvervsliv' samarbejder DI med WWF Verdensnaturfonden og Industriens Fond.

    For virksomhederne bliver nødt til at begynde at interessere sig for en bundlinje, der viser fine tal - ikke kun finansielt og på CO2-aftryk - men også hvad påvirkning af biodiversiteten angår.

    En virksomheds påvirkning af tabet på biodiversitet bør mindskes på lige fod med eksempelvis nedbringelse af CO2-aftryk. Problemerne hænger sammen, derfor bør løsningerne gøre det samme.

    Og det handler ikke kun om, at nedbringe overforbruget af jordens ressourcer, det handler også om at sikre, at der reelt fortsætter med at være ressourcer til at producere alle de varer, vi forbruger.

    Medvirkende:
    Bæredygtighedschef Kristian Gunvald fra virksomheden dbramante1928
    Didde Rishøj, chefkonsulent hos DI og leder af projekt 'Biodiversitet - inspiration til dansk erhvervsliv'

    Charlotte Ostertag fra Ostertag - Podcast & Kommunikation har tilrettelagt og produceret podcasten for Naturmødet og Hjørring Kommune.





  • Det er hårde tider for de smukke og farverige dagsommerfugle i Danmark.

    Der er for lidt natur og for lidt af den rette, artsrige natur, som dækker de forskellige behov, som dagsommerfuglene har.
    Ikke bare som udvokset sommerfugl - men også mens den kun er et æg og i larve- og puppe-stadiet.

    I denne episode dykker vi ned i de udfordringer, som Danmarks dagsommerfugle står overfor.
    Der er kun 65 arter dagsommerfugle tilbage i Danmark og der er langt færre, end der tidligere har været. Det viser projektet Danmarks Dagsommerfugle, der følger udviklingen i bestanden.

    Sammen med de to biologer, Anne Eskildsen og Heidi Buur Holbeck fra Naturrådgiverne Eskildsen og Buur, som til dagligt hjælper både private og offentlige myndigheder med naturforvaltning og biodiversitetsindsatser, besøger vi et privat naturområde ved Gl. Rye i det midtjyske.

    Her er 27 hektar på får år blevet lagt om til et paradis for dagsommerfuglene. For det kan nemlig godt lade sig gøre at ændre naturen, så dagsommerfuglene trives igen.

    Charlotte Ostertag fra Ostertag - Podcast & Kommunikation har tilrettelagt og produceret podcasten for Naturmødet og Hjørring Kommune.





  • Efterlader motionister, vandrere og turister naturen mere slidt end da de kom?

    Eller er der måder, hvor man kan inddrage brugerne af naturen, så de også bidrager positivt til naturpleje og - beskyttelse?

    Man kan svare 'ja' til begge dele, for der er kommet et øget fokus på at inddrage andre parter end 'den ansvarlige' til at betale lidt tilbage til naturen i stedet for bare at bruge og slide ned.

    I denne episode af På Naturens Vegne fortæller biolog og leder af Nationalpark Thy, Else Østergaard Andersen, om fokusområder og initiativer i den 244 kvadratkilometer store nationalpark.

    Og Pia Stigaard Skammelsen, indehaver af Oh So Quiet, der arrangerer mini-vandreferier i naturen, fortæller hvordan hun sammen med Naturstyrelsen har eksperimenteret med at få sine gæster - på helt frivillig basis - til at lave naturplejem når de alligevel var ude i naturen.


    Charlotte Ostertag fra Ostertag - Podcast & Kommunikation har tilrettelagt og produceret podcasten for Naturmødet og Hjørring Kommune.

  • Narturen hverken forlanger eller forventer noget af os.

    Men den giver os rigtigt meget.

    Og for tusindvis af unge har naturen været et sted, der har hjulpet dem på ret køl igen efter at have været ramt af stress, depression, angst, spiseforstyrrelse, ensomhed, skolevægring - eller noget helt syvende.

    De har været gennem en social indsats integreret med naturen.

    I denne episode kan du møde tre unge, der har lært at mestre livet efter at deltaget i hvert deres projekt baseret på natur og naturoplevelser.

    Det er Kalle, 21 år, fra Slagelse, som efter adskillige år med skolevægring nu læser HF. Det er 24-årige Mathilde fra Faaborg, som er pædagogmedhjælper i en naturbørnehave efter en depression, der satte hende ud af spillet. Og så er det 28-årige Tanja fra Odense, der er vokset op i et hjem med en misbruger, og som nu er pædagog i retspsykiatrien.

    Og så fortæller leder af Natur til et godt liv-Laboratoriet, Caroline-Marie Vandt Madsen om, hvorfor naturen er et godt sted at hjælpe de unge på kanten af samfundet på fode igen.

    Natur til et godt liv-Laboratoriet hører hjemme under Bikubenfonden, som samarbejder med NGO'er og kommunale samarbejdspartnere. Laboratoriet har samlet viden og resultater fra naturintegrerede sociale indsatser gennem ti år.

    Interviewene med de tre unge i podcasten er uddrag af samtalen, som foregik på Naturmødet 2024 med Lene Sanderhoff som moderator.

    Charlotte Ostertag fra Ostertag - Podcast & Kommunikation har produceret På Naturens Vegne for Naturmødet og Hjørring Kommune.

  • Motorsave, oversvømmelser, ild og dynamit. Og masser af græssende køer og heste.

    Det kan virke voldsomt. men det er nogle af midlerne til at nå en historisk omstilling af statens naturområder.

    Naturformidler og radiovært, Sebastian Klein debatterer måden vi gør vores natur vildere på med Jes Aagaard, som er naturvejleder hos Naturstyrelsen.

    De statslige naturområder står nemlig over for store forandringer i de kommende år til gavn for dansk biodiversitet. Og senest er der udpeget 70.000 hektar af statsskovene, som skal gøres vildere og mere artsrige.

    Podcasten er et uddrag af debatten, som foregik på Naturmødet 2024 med Vicky Knudsen som moderator.


    Charlotte Ostertag fra Ostertag - Podcast & Kommunikation har produceret På Naturens Vegne for Naturmødet og Hjørring Kommune.

  • Har 'de gamle' politikere svigtet naturen? Og dermed den unge generations fremtid?

    Den nye, unge generation af politikere har i hvert fald meget stærke ambitioner for vores allesammens natur.

    De to Europa-parlamentskandidater, Magnus Flensborg fra SF og Jonas Pullich fra Venstre satte under Naturmødet 2024 ord på deres holdninger og forhåbninger for naturen i Europa de kommende år.

    Dette afsnit er optaget på Naturmødet 2024, hvor moderator Tobias Sandfeld styrede debatten på ROOTS-scenen.

    Her skulle de to unge kandidater blandt andet skulle forholde sig til, om der skal være jagt på ulv, om hvad den største hindring for at opnå 30% vild natur i Europa er, og hvordan man opnår økonomisk vækst, uden at det går ud over biodiversitet, klima og miljø.

    Podcasten er et uddrag af debatten.

    Podcasten er produceret af Ostertag - Podcast & Kommunikation for Naturmødet i Hjørring Kommune.

  • Han kalder sig selv for nørd, skrivebordsbiolog og konfliktsky.

    Men andre giver ham skudsmålet 'ufiltreret', når han stiller op til debat og fører naturens sag.

    Alexander Holm er kåret til Danmarks Bedste Naturformidler 2024.

    Alexander Holm formidler natur gennem sin podcast 'Den Dyriske Time' og sammen med Sebastian Klein i radioprogrammet 'Det Billige Skidt - med Holm og Klein' på Radio4. Han holder foredrag, skriver klummer og deltager i den aktuelle debat, og bliver brugt som et engageret modspil i debatter om havmiljø og landbrug.

    Men det hele begyndte med en lille Alexander, der sad foran tv'et og blev opslugt af dyrefilm og naturdokumentarer. Næste skridt var slanger og congosnegle på drengeværelset.

    På en gåtur med Alexander Holm lærer vi ham og hans barndoms yndlinglingsnatur i Nordsjælland at kende - et sted, som han stadig ynder at komme som 32-årig.

    Charlotte Ostertag fra Ostertag - Podcast & Kommunikation har tilrettelagt og produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet og Hjørring Kommune.

  • Ny natur - og mere natur - er nødvendigt, når vi skal have mere biodiversitet i Danmark.

    Vi har forpligtiget os til 30% beskyttede naturområder i 2030, og den målsætning er vi meget langt fra at kunne overholde på nuværende tidspunkt.

    For nylig mødtes en flok naturfagsstuderende fra universiteterne i Aalborg, Odense, Aarhus og København samt skovskolerne på en konference i Odense med fokus på Ny natur.

    Og undervejs blev de sat til at løse en svær opgave, der gik ud på at omlægge 200 hektar tidligere landbrugsjord til områder med skov, vand, græsning og stier. En opgave, som er fra virkelighedens verden, da Aarhus Kommune netop er igang med at løse den konkrete opgave.

    Men hvordan tager man hensyn til både biodiversitet, naboer, perioder med tørke eller voldsomme regnskyl?

    Det er ikke nogen let opgave - for også regler og direktiver kan spænde ben for de bedste løsninger.

    I podcasten møder du:

    Frederikke Natorp, studerende ved Aarhus Universitet på kandidatuddannelsen for biologi
    Nikoline Christensen bachelorstuderende i biologi ved Aarhus Universitet
    Mathias Slott, biologistuderende ved Syddansk Universitet
    Peter Søgaard, biolog ved Aarhus Kommune
    Pil Pedersen, biolog og adjunkt ved Aarhus Universitet

    Journalist Diana Bach har tilrettelagt og interviewet på konferencen, og Charlotte Ostertag har produceret podcasten for Naturmødet og Hjørring Kommune.

  • Birketræer gnavet over spåne for spåne. Ny-anlagte kanaler og den ene dæmning efter den anden.

    Bæveren sætter sine spor, hvor den holder til. Og det er efterhånden flere og flere steder i Danmark.

    I år er det 25 år siden, at 18 bævere blev sat ud i Flynder Å i Klosterheden Plantage mellem Struer og Lemvig efter 2.500 års fravær i Danmark.

    Til gavn og glæde for nogle og til ulempe for andre.

    De 18 bævere, der blev sat ud i Klosterheden, har siden formeret sig og er blevet til et sted mellem 250 og 350 bævere. Efterhånden som bestanden er vokset, har de spredt sig fra området til omkring Varde i syd til Vesthimmerland langs Limfjorden og Thy i nord.

    På Naturens Vegne tager dig med på tur langs et af de vandløb i Klosterheden, hvor bæveren bor, bygger og boltrer sig.

    Seniorkonsulent ved Naturstyrelsen, Thomas Borup Svendsen, har fulgt bæverne tæt. Som daværende skovrider i Klosterheden var han med til at hente dyrene hjem til Danmark og sætte dem ud i Flynder Å-systemet.

    Ud over de 18 bævere, som blev sat ud i Klosterheden i 1999, blev der også sat bævere ud i Nordsjælland. I alt 23 bævere fordelt over årene 2009, 10 og 11.

    Charlotte Ostertag har tilrettelagt og produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet og Hjørring Kommune.

  • Hvor står den kommende generation af landmænd i forhold til ønsket om - og kravet til - et mindre klimabelastende landbrug, der i højere grad spiller sammen med naturen?

    Det ligger blandt andet i hænderne på landbrugsskolerne at forberede landbrugseleverne på den virkelighed, som de kommer ud til efter endt uddannelse.

    Selvom det stadig kun er 2 ud af 12 landbrugsskoler under foreningen Danske Landbrugsskoler, der er baseret på undervisning i udelukkende økologisk landbrug (nemlig Kalø Økologisk Landbrugsskole og ZBC Jernbjerggaard), så er bæredygtighed et selvstændigt fag på alle skolerne. Økologi er et valgfag, men det er også en del af alle andre fag på uddannelsen - ligesom biodiversitet, klimatilpasning og cirkulær bioøkonomi.

    På Naturens Vegne besøgte Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk ved Nibe, hvor godt 250 elever har deres daglige gang fordelt over den grundlæggende landmandsuddannelse og tilhørende overbygninger.

    Faglærer og stedfortrædende uddannelsesleder, Natasja Rosendahl, fortæller om færre fordomme om og flere favntag med bæredygtig landbrugsproduktion gennem den periode på 16 år, hvor hun har undervist på Lundbæk.

    Og to af skolens elever, 22-årige Rasmus Staun og 21-årige Marcus Sund, med forkærlighed for henholdsvis økologisk og konventionelt landbrugsproduktion, fortæller hvordan de vil gribe deres virke som landmænd an.

    Optagelserne til dette afsnit er sket før 22. februar, hvor Svarer-udvalget kom med sit forslag til en grøn skattereform, som skal bidrage til at nedbringe udledningen af drihusgasser i Danmark - blandt andet fra dansk landbrug.

    Charlotte Ostertag har tilrettelagt og produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet og Hjørring Kommune.

  • Angst, stress, depression er blevet en folkesygdom, som ødelægger livet for rigtigt mange mennesker.

    I podcasten fortæller leder af naturbaserede indsatser hos Fonden Mental Sundhed, Dorthe Djernis om naturen som terapirum.

    Dorthe Djernis er autoristeret psykolog og har en PhD i naturbaseret mindfullness. Hun har lavet mange naturbaserede forløb med forskellige målgrupper - blandt andet med unge studerende.

    Hun fortæller om fordelene ved at bruge naturen til behandling af angst, stress, depression og PTSD, men også om vigtigheden af at udvikle og forske i naturen som en terapeutisk ramme i behandlingen.

    Forskningen viser nemlig klart, at der er positive virkninger både mentalt, kropsligt og socialt ved at være i naturen.

    Du møder også de to kvinder Emma Lyeteg Lund og Chipo Marisa Petersen, der begge var ramt af stress og angst, mens de studerede.

    De fortæller om den hjælp et naturbaseret forløb med mindfullness, meditation og nærværsøvelser var for dem tilbage i 2017.

    I 2021 angav lidt over 13% af danskerne over 16 år, at de led af depression eller havde senfølger efter depression. Det svarer til næsten 775.000 mennesker.
    Tilsvarende antal mennesker angav at have angst eller senfølger efter det. Og hver tredje kvinde og hver fjerde mand i Danmark var plaget af en høj grad af stress.

    Tallene er hentet fra Den Nationale Sundhedsprofil, som Sundhedsstyrelsen udgav i begyndelsen af 2022.
    Den store udfordring med det mentale helbred i den danske befolkning har fået 15. Juni Fonden til at bevilge op til 100 millioner kroner til et program, der skal støtte forskning i - og udvikling af - naturbaserede metoder og tilbud i hele landet.


    Charlotte Ostertag har tilrettelagt og produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet i Hirtshals og Hjørring Kommune.

  • Kulturoplevelser behøver ikke altid at foregå i bygninger indrettet til kunst, litteratur og teater.

    Kultur kan sagtens opleves i naturen - endda med flere fordele.

    Jannie Schjødt Kold er forfatter og dramatiker og har skrevet flere stykker teater, der kan opleves i naturen, hvor fortællingerne spiller sammen med bakker, dale og udsigt.

    Hun fortæller i dette afsnit af På Naturens Vegne, at oplevelsen af teaterstykket i større grad bliver ens egen og kommer mere ind under huden, fordi det foregår i den afstressende natur.

    Og så gavner naturen kulturen og omvendt.

    Lydfortællingerne inviterer et nyt publikum ind i kulturens verden, fordi det foregår i naturen - samtidig med at iscenesættelsen i naturen tiltrækker nyt publikum fra kulturen.

    Jannie Schjødt Kold har blandt andet skrevet 'Under Isen', som blev til som et stykke 'usynligt teater' under corona-nedlukningen i 2020.

    Et teaterstykke, der udspiller sig, mens man går en syv kilometer lang rute fra Øhavsmuseet i Faaborg og op gennem Svanninge Bjerge - fem professionelle skuespillere lægger stemmer til.

    Du hører korte uddrag af stykket her i podcasten - hele stykket kan du downloade fra BaggårdTeatrets hjemmeside: https://www.baggaardteatret.dk/

    Charlotte Ostertag har tilrettelagt og produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet i Hirtshals og Hjørring Kommune.

  • Hvilke udfordringer og bonus'er er der for landmænd, hvis de stopper med at dræne og dyrke deres arealer med lavbundsjord, sådan som Miljøstyrelsen igen og igen beder dem om?

    På Naturens Vegne har besøgt landmand Niels Rasmussen, der ejer og driver familiegården Spjellerupgård, der ligger lige ud til Smålandshavet syd for Næstved.

    42 af hans 700 hektarer blev i 2018 taget ud af produktion og oversvømmet. Nu er arealet området et stort vådområde med sjældne vadefugle og sågar klyder og havørne.

    Baggrunden er, at der langt fra er landmænd nok, der er villige til at tage deres lavbundsjorder ud af produktion.

    Målet er ellers 100.000 hektarer for at landbruget kan bidrage med en betydelig reduktion i klimabelastning. Men der er langt igen. Meget langt.

    Ultimo november 2023 er projekter på tilsammen godt 38.000 hektarer enten færdigetableret, under realisering eller under forundersøgelse til at blive udtaget. Derfor har Miljøstyrelsen to gange i efteråret 2023 udsat fristen for at landmændene kan søge om at udtage lavbundsjorde med tilskud.

    Charlotte Ostertag har produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet i Hirtshals og Hjørring Kommune.

  • En DNA-støvsuger.

    Det lyder lidt som et selv-opfundet ord - Det findes i hvert fald ikke i ordbogen.

    Alligevel er det et ord, der beskriver en del af ny dansk forskning på miljø-DNA-området.

    Kristine Bohmann er lektor ved Globe Institute på Københavns Universitet og sammen med en lille forskningsgruppe, arbejder hun på at suge DNA ud af luften for at kortlægge, hvilke dyr, der opholder sig i et givent område.

    Selvom tanken i første omgang bare var en vild idé, så er det nu reel forskning, som på et tidspunkt - forhåbentligt - bliver en metode, der kan kortlægge biodiversitet og måske endda hjælpe med at beskytte truede arter.

    I dette afsnit af På Naturens Vegne kan du høre om fascinerende forskning fortalt i skoven i Tisvilde Hegn.

    Podcasten er produceret af Charlotte Ostertag for Naturmødet i Hjørring Kommune.

  • Bynatur nytter altså også noget.

    Selvom naturområderne i byerne og i de private haver aldrig bliver lige så vilde som den 'naturlige natur', så er der faktisk langt mere at hente ved at skabe et vildt miljø i haverne, der tækkes insekter og dyr, end man skulle tro.

    For med 1,2 millioner villahaver i Danmark, så bliver det faktisk til en hel del, hvis alle bare gør lidt, siger Mikael Elke Lund, der er økofacilitator og direktør i Landsforeningen Praktisk Økologi.

    I dette afsnit af På Naturens Vegne har Charlotte Ostertag sat ham stævne ved Brøndby Rådhus, hvor man er i gang med at lave en biodiversitetspark ud af de grønne områder, der omkranser rådhuset.

    Med udgangspunkt i parken fortæller Mikael Elke Lund, hvilken forskel det gør, hvis man som privat borger giver biodiversiteten en hånd - hvad enten man har have eller altan.

    Podcasten er produceret for Naturmødet i Hjørring Kommune.

  • Da Aage V. Jensen Naturfond i 2010 købte området ved Filsø var det med et ambitiøst projekt for øje. Fonden ville genskabe søen og det tabte fugleliv.

    Filsø, der ligger mellem Vadehavet og Ringkøbing Fjord, var oprindeligt 2800 hektar stor, inden den blev afvandet og udlagt til lansbrugsjorde.

    I dag - efter genskabelsen - er selve søen på 915 hektar, mens hele naturområdet inkl. sø tæller 2308 hektar - det svarer til et areal på 3.232 fodboldbaner.

    I Filsø-projektet er fiske- og fuglebestand blevet talt op igen og igen, ligesom floraen både over og under vand er blevet fulgt meget tæt.

    Naturgenopretningen af Filsø har vist sig meget succesfuld, og i dag er området en naturperle, med ro og plads til både odder, traner og ulve. Og de rævesikre fugleøer er attraktive for de flere hundrede tusinde fugle, der hvert år gør holdt på deres trækruter.

    Driftsleder ved Aage V. Jensen Naturfond, Fyn og Sydjylland, Sanne Frederiksen medvirker og fortæller om processen fra landbrugsjorde til det unikke naturområde, som det er i dag.

    Charlotte Ostertag har produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet i Hirtshals og Hjørring Kommune.

  • Er naturen for alle?

    Ja, men det er ikke lige let for at alle at komme ud i den.

    Et handicap kan spænde ben for at komme ud at nyde skov, strand, enge og moser. Men relancering af den digitale platform udinaturen.dk gør det lettere at navigere i, hvilke naturområder og -stier, der kan benyttes med det handicap, man har.

    I dette afsfnit af På Naturens Vegne fortæller Gerhard Korbo om forhindringer, men også muligheder for at komme i den natur, som han elsker, og som han også kom meget i, før han blev lam i underkroppen ved en mountainbike-ulykke for ti år siden.

    Gerhard Korbo er frivillig frontløber i projekt 'Natur for alle', som Videnscenter om handicap er tovholder på. Han tester sammen med de øvrige frontløbere i hele landet - som alle er mennesker med et handicap - hvorvidt et naturområde er tilgængeligt med forskellige typer af handicap.

    For parkforvalter Lene Larsen og landinspektør Peter Pedersen fra Aalborg Kommunes afdeling for Byer og Natur, som varetager de grønne områder i kommunen, er det en stor hjælp at få Gerhards og hans frivillige frontløber-kollegers syn på naturområdernes tilgængelighed.

    Danmarks guide til natur- og friluftsoplevelser - også for mennesker med handicap - finder du på www.udinaturen.dk

    Charlotte Ostertag har produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet i Hirtshals og Hjørring Kommune.

  • På overfladen ser alt måske fint ud. Men under overfladen....

    Det handler om havet og fjordene, som ikke er i helt så god stand, som man kunne ønske det. Og som Danmark har forpligtiget sig til.

    Dette afsnit er optaget på Naturmødet 2023, hvor moderator Vicky Knudsen på LIfe-scenen havde besøg af tre gæster, der talte om udledning af næringstoffer, ålegræs, bund- og bomtrawl og naturzoner på havet.

    De tre gæster var Stiig Markager professor og forsker i havmiljø ved Aarhus Universitet, Peter Grønkjær, professor ved Institut for biologi ved Aarhus Universitet og Alfred Fisker Hansen, som er næstformand i Danmarks Fiskeriforening og selvstændig fisker gennem mere end 40 år.

    Charlotte Ostertag har produceret podcasten, På naturens vegne, for Naturmødet i Hirtshals og Hjørring Kommune.