Episodi
-
میتوان سیاستهای دولت آمریکا را یکی از عوامل موثر در انقلاب ایران شمرد؟ جیمی کارتر با سیاستهایی که متفاوت از روسای جمهور پیشین در ایالات متحده بود تا چه حد در انقلاب ایران سهم داشت؟
-
زیبایی چیست؟ اگر جواب این سوال دشوار است بگویید آیا بوتاکس زیبایی میآورد؟ وقتی میگوییم چیزی زیباست از چه حرف میزنیم و قضاوتمان از کجا میآید؟
میهمانها:مهدی پارسا، پژهشگر فلسفه و تاریخ هنرامیر گنجوی، فیلمساز و پژوهشگر تاریخ هنر
-
Episodi mancanti?
-
بیست سال زندگی به عنوان بانوی اول، ترومای یک انقلاب، مرگ همسر و داغ دو فرزند جوان در تبعید. فرح پهلوی در نقشهای متفاوت از شهبانو تا مادر و همسر و فعال اپوزیسیونی چگونه بوده؟
این برنامه در نهم آذر ضبط شده است.
میهمانها:سوده راد، فعال برابری جنسیتیفروغ کنعانی، پژوهشگر علوم اجتماعی
-
احساس ملتهای عرب نسبت به ایران چیست؟ آن دسته از دولتهای عربی که با ایران ناهمساز هستند تلاش میکنند بر احساسات ضد ایرانی ملتهای خود تکیه کنند. ولی آیا اعراب نسبت به ایران احساس خصومت میکنند؟ یکی از مهمانهای بحث این هفته در فصل جدید پرگار معتقد است ملت های عرب به ایران علاقه دارند ولی ایرانی ها از این علاقه خبر ندارند.
پرگار این هفته با:
کاملیا انتخابیفرد، سردبیر ایندیپندنت فارسیعلم صالح، استاد دانشگاه
-
عوامل موثر در گذار به دموکراسی و استحکام آن در کره جنوبی چه بودند؟
-
ترامپ حاصل یکی از نوسانهای معمول در آمریکاست یا آمدن او به معنی شروع تغییراتی است که به آمریکایی متفاوت منجر خواهد شد؟
میهمانها:فرخ نگهدار، تحلیلگر سیاسیآرش آرامش، حقوقدان
-
ادیانی که از ایران برخاستهاند یا در ایران سراسری شدهاند چه شباهتهایی دارند؟ میتوان گفت عناصری در این ادیان، از مانویت تا شیعه و بهاییت، هست که به آنها رنگ و بوی ایرانی میدهد؟
میهمانها:فریدون وهمن، تاریخنگار ادیانآرمین لنگرودی، پژوهشگر تاریخ ادیان
-
نظامهای سیاسی یا باثبات و مقتدرند یا رو به فروپاشی. در میانه این دو قطب، این نظامها یا میتوانند گذاری مسالمتآمیز از سر بگذرانند یا ناتوان از امکان گذار به سرعت مسیر سراشیب طی میکنند. مختصات هر یک از این دو روند چیست؟
میهمانها:تورج اتابکی، پژوهشگر تاریخ اجتماعیحبیب حسینیفرد، روزنامهنگار
-
انقلاب فرانسه چگونه انقلابی بود که با گذشت نزدیک به دو و نیم قرن همچنان محل مناقشه کسانیست که آن را آغاز فصلی نو در تاریخ بشر میدانند و آنها که میراثش را مخرب و آیدهالهایش را گمراهکننده میشمارند؟
میهمانها:بهروز فراهانی، تحلیلگر سیاسیحجت کلاشی، دانشآموخته علوم سیاسی
-
فلسفه در مورد موسیقی چه میگوید؟ زبان موسیقی زبانی مفهومی نیست با این حال موسیقی درونیترین حالات بشر را بیان یا خلق میکند. چطور؟میهمانها:حسین حدیثی، آهنگساز و مدرس نظریه موسیقیسجاد سپهری، آهنگساز و پژوهشگر آموزشی
-
میهمانها:سایه اقتصادینیا، منتقد ادبیمحمود فلکی، منتقد ادبی
-
نیهیلیسم یعنی چه؟ خاستگاه سیاسی و اجتماعی آن چه بود و از کجا به مشغله فیلسوفها تبدیل شد؟ رد پای نیهیلیسم در اندیشه ایرانی را در چه چهرههایی میتوان دید؟میهمانها:سپید بیرشک، پژوهشگر فلسفه آلمانیسروش دباغ، پژوهشگر فلسفه و روانشناسی
-
آیا زنان رهبران بهتری هستند؟ میتوان گفت قابلیتهای زنان آنها را برای هدایت نهادها، شرکتها و کشورها مستعدتر میکند و این چیزی است که جوامع معاصر باید با آن کنار بیایند؟میهمانها:زینب پیغمبرزاده، پژوهشگر مطالعات جنسیتابراهیم مهاجر، پژوهشگر اجتماعی
-
جنگ در غزه شکاف در صفوف اپوزیسیون ایرانی را آشکارتر کرده. چرا آنچه در غزه میگذرد دفاع از اسرائیل یا محکومیت آن را به بحثی جاری و داغ بین ایرانیها تبدیل کرده؟میهمانها:رامین پرهام، تحلیلگر سیاسیایرج مصداقی، تحلیلگر سیاسی
-
محافظهکاری چیست؟ یک فلسفه سیاسی است یا یک منش و روش که میتواند با فلسفههای گوناگون در آمیزد؟ چرا مفهوم محافظهکاری و مصداقهای آن اغلب مورد بیمهری قرار میگیرند؟
-
حیوان آزاری رایج در ایران ناشی از چیست؟ می توان حیوان را واجد حقوق اولیه ای چون حق حیات دانست و می توان حیوان دوستی را معیاری برای سلامت جوامع بشری نامید؟ مهمانها: حسن یوسفی اشکوری؛ پژوهشگر مطالعات اسلامی، جلال ایجادی؛ زیست بوم شناس و عضو حزب سبزهای فرانسه و پژمان اکبرزاده؛ فعال مدنی و مدافع حقوق حیوانات.
-
ترور فخریزاده و هنیه و ضربههای امنیتی دیگر به جمهوری اسلامی نه فقط به تاسیسات و عوامل و متحدان بلکه به غرور آن هم آسیب جدی رسانده. چنین وضعیتی به چه پاسخی علیه اسراییل خواهد انجامید؟ مهمانهای برنامه: رزا پرتو؛ تحلیلگر مسائل سیاسی و حمیدرضا عزیزی؛ پژوهشگر روابط بینالملل.
-
عاقبت هنر و ادبیات در دنیایی که بازیگر همهفن حریف در آن هوش مصنوعی باشد چه خواهد بود؟آیا حیطه خلاقیت هنری انسان میتواند از هجوم سیلآسای هوش مصنوعی جان به در برد؟میهمانها:علیرضا آبیز، شاعروحید وحدت، استاد دانشگاه
-
آیا نفت و گاز در آینده اهمیت خود را حفظ خواهد کرد و کشورهای صادرکنندهی آن خواهند توانست جایگاه ژئوپولیتیک خود را نگه دارند؟ مهمانهای برنامه: جواد کیپور؛ کارشناس انرژی و علم صالح؛ استاد دانشگاه.
-
مشروعیت مفهومیست که در ادوار انتخاباتی در ایران مرتب به آن ارجاع داده میشود. ولی آیا فهم واضحی از مشروعیت و حداقلی از توافق بر سر آن وجود دارد تا این حد از ارجاع به آن را موجه سازد؟ مهمانهای برنامه: جمشید فاروقی؛ پژوهشگر فلسفه سیاسی و امیریحیی آیت اللهی؛ پژوهشگر فلسفه سیاسی.
- Mostra di più