Episodi

  • I dag lancerer Soundvenue en ny podcast. Den hedder SOUNDVENUE STREAMER, udkommer hver uge, varer blot en halv time, og konceptet er såre simpelt: Vores filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Lise Ulrich går i kødet på ugens to mest interessante tilbud fra streamingjunglen – og leverer således inspiration til hjemmebiografens film og serier i en tid, hvor det i overophobningen af nyt indhold bliver sværere og sværere at finde frem til guldet.

    Du kan lytte til og abonnere på SOUNDVENUE STREAMER via Spotify og iTunes eller din foretrukne podcast-app.

    I første program, der nu er på gaden, diskuterer Jacob og Lise, om man kan fælde et ikon uden konkrete beviser? Og om mandemændene Ben Affleck, Oscar Isaac og Charlie Hunnam er værd at bruge en lørdag aften på?

    Først skal det nemlig handle om den kontroversielle Michael Jackson-dokumentar ’Leaving Neverland’ på DR, og dernæst kommer turen til den længe ventede Netflix-film ’Triple Frontier’, hvori fem ærkeamerikanske husarer tager røven på en narkobaron i den sydamerikanske jungle. De når også forbi den mest fremtrædende streamingkrig lige nu: Netflix vs. Hollywood.

  • I 25 år har Anders Matthesen huseret på den danske comedy-scene, de fleste af dem som den ukronede konge. Det fejrer han fra 24. oktober med et stort anlagt jubilæumsshow, ’Anden 25’, i København og Herning, men inden da har han lagt vejen forbi vært Mads Rosenkrantz Grage i Soundvenues komikerpodcast Punchline.

    Her fortæller Matthesen om sin vej ind i standup-miljøet – inklusive erkendelsen af, at hans andenplads ved DM betød nul og niks – og om sit nye show, som han betegner som standuppens svar på et dj-set med 25 singler, som folk kan danse til: »Det bliver for sindssygt«.

    Han fortæller også om sin egen trofasthed, der står i skarp kontrast til de fans, der kalder ham et fedt pikhoved, hvis der er en enkelt ting, de er utilfredse med – og om aktivt at gå ind i beefen, fordi han bare ikke kan lade være.

    Det skal også handle om at mærke sin anden ungdom, og om i årevis at have troet, at han havde lavet sit perfekte set – lige indtil han genså det. Endelig kommer snakken også både forbi Louis C.K., ’Klovn’ og Onkel Stewarts finere facetter.

  • Episodi mancanti?

    Fai clic qui per aggiornare il feed.

  • Danmarks svar på Lene Dunham. Sådan kan man beskrive Julie Rudbæk, der sammen med makkeren Jesper Zuschlag har sat fingeren på de ømmeste punkter hos en generation af storbyunge i slutningen af 20’erne og starten af 30’erne. Først med DR-serier som ’Generation SoMe’ og ’Julie & Jesper’ og tidligere på året Yousee-serien ’29’, som fik fem stjerner af Soundvenue, og hvis opfølger – med titlen ’30’ – får premiere 17. september.

    Julie Rudbæk formår som få at sætte satiriske situationer på de følelser, vi alle sammen gennemgår. Nu besøger hun Soundvenues komikerpodcast ’Punchline’ til en snak om, hvor tæt hendes spidende roller ligger på hende selv, om at presse sig ud af DR’s kasser, om komik nødvendigvis udspringer af smerte og om tvivl som et gennemgående tema i ’29’ og ’30’.

    Rudbæk udfordrer også lytterne til at finde Julie og Jespers første samarbejde, en gemt perle på Youtube.

    I ’Punchline’ taler vært Mads Rosenkrantz Grage med nogle af landets førende komikere om hemmeligheden bag humoren såvel som den underliggende alvor. Tidligere gæster har været RokokoPosten og Rasmus Bruun fra ’Den Korte Radioavis’. Grage er uddannet manuskriptforfatter og står blandt andet bag webserien ’Yes No Maybe’ baseret på sine egne Tinder-oplevelser.

    Punchline udkommer cirka en gang om måneden og er produceret af Christine Runøe.

  • Satirenyhedssitet RokokoPosten er blevet en institution i dansk komik med deres overraskende, knivskarpe og hyppigt delte fake-artikler.

    Alle kender RokokoPosten, men det er nok de færreste, der ved, hvem der står bag. To af stifterne hedder Mikkel Andersson og Marta Sørensen, og de gæster nu vært Mads Rosenkrantz Grage i den nye udgave af Soundvenues komikerpodcast Punchline.

    Særligt Mikkel Andersson er kendt for sit borgerlige standpunkt, og i programmet taler han og Marta om, hvordan højredrejet komik har overtaget stafetten i dansk satire: »Den politisk korrekte venstrefløj afskærer sig selv fra at være sjove«.

    De kommer også omkring den latterlige ophøjelse af mad, om svenskerne som et spektakulært humorforladt folkefærd, n-ordet, Farshad Kholghi i bananskørt, performativ krænkelseskultur og om at skrive på vreden.

    Og så afslører de, hvilke Rokoko-artikler der har været deres egne favoritter gennem årene.

    I Punchline taler vært Mads Rosenkrantz Grage med nogle af landets førende komikere om hemmeligheden bag humoren såvel som den underliggende alvor. Første udsendelse udkom i juni med Rasmus Bruun som gæst. Grage er uddannet manuskriptforfatter og står blandt andet bag webserien ’Yes No Maybe’ baseret på sine egne Tinder-oplevelser.

    Punchline udkommer cirka en gang om måneden og er produceret af Christine Runøe.

  • Det er som regel Frederik Cilius, der løber med opmærksomheden, men hvem er egentlig hans makker, der spiller en forvrænget udgave af sig selv som Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms redaktør i ’Den Korte Weekendavis’?

    I jomfruudgaven af Soundvenues komikerpodcast åbner Rasmus Bruun for første gang i karrieren op om sin barndom med en alkoholisk far: »Det er ikke det smarteste sted at være som barn«.

    Rasmus Bruun fortæller også om makkeren, der ikke blev en del af ’Den Korte Radioavis’-successen, om hvordan det oprigtigt føles at spille andenviolin til Frederik Cilius og om at få anmeldelser, der hævder, at der slukkes for strømmen, når han træder på scenen.

    I Punchline taler vært Mads Rosenkrantz Grage med nogle af landets førende komikere om hemmeligheden bag humoren såvel som den underliggende alvor. Grage er uddannet manuskriptforfatter og står blandt andet bag webserien ’Yes No Maybe’ baseret på sine egne Tinder-oplevelser.

    Punchline udkommer cirka en gang om måneden og er produceret af Christine Runøe.