Episodi
-
Hvis du ikke på rent og skært navn kender Kasper Barfoed, så er du helt sikkert bekendt med nogle af de film og tv-serier, som den 51-årige instruktør har stået bag.
Under Barfoeds navn tæller blandt andre filmene ’Min søsters børn i Ægypten’ (2004), ’Kandidaten’ (2008) og ’Sommeren i ’92’ (2015) og på det seneste en håndfuld serier, heriblandt tre afsnit af ’Kastanjemanden’ (2021).
Seneste skud på stammen er den netop udkomne ’Sygeplejersken’ på Netflix, hvor han – baseret på bogen af sammen navn – udruller den tragiske fortælling om sygeplejersken Christina Aistrup Hansen, der i 2017 blev idømt 12 års fængsel på fire drabsforsøg på patienter.
I det nyeste afsnit af ’Sidelæns’ fortæller Kasper Barfoed om arbejdet med serien, men også om sin vej hen til instruktørstolen, som var ikke så lidt krævende.
Vært: Oliver Bodh Larsen
-
Hvis man skulle gå rundt og tro, at den danske musikerduo Barselona – bestående af Rud Aslak og Rasmus Theodor – bare sådan frembringer deres kritikerroste plader i total harmoni med hinanden, ja, så er man faktisk ikke galt på den.
Rud og Rasmus, der nu er blevet 23 og 24 år gamle, er på trapperne med et nyt album og har allerede udgivet singlerne ’Lyden af livet’ og ’Real Love’, men de efterhånden unge-erfarne musikere er ingenlunde blevet trætte af hinanden undervejs.
Vi mødte dem i deres øvelokale ude på Refshaleøen.
Vært: Oliver Bodh Larsen
-
Episodi mancanti?
-
Martin Høgsted blev sammen med Magnus Millang allemandseje i begyndelsen af 2010’erne med det satiriske pletskud ‘Danish Dynamite’.
Siden har han blandt andet lavet parforholdsserien ‘10 år senere’ sammen med funnybonekollega Anders Grau og haft roller i film som ‘Mødregruppen’ (2018) og ‘Lykkelige omstændigheder’ (2022).
Nu bor han i Stockholm med sine to børn og sin svenske hustru og arbejder desuden som manuskriptforfatter og instruktør.
Vi inviterede Høgsted på italiensk delemad på Osteria 16 i København (noget, han savner i det svenske) og fik historien om dengang, han brød igennem som komiker og vandt DM i stand-up – efter først at være blevet forpurret af en rigtig uheldig tarmsygdom.
Og om dengang Søren Rasted klokkede i den i ‘Den Grå Side’. Og alt muligt andet – som sædvanligt.
Vært: Oliver Bodh Larsen
-
Som medlem af de hedengangne grupper MellemFingaMuzik (bestående af Stepz og Branco) og MOLO (Stepz, Branco, Gilli og Benny Jamz) og med to efterfølgende soloplader er Stepz en uomgængelig hovedkarakter i moderne dansk hiphophistorie.
Nu er han – på bagkanten ’Stepzologi I’ (2019) og ’Stepzologi II’ (2020) – klar med tredje album i eget navn, dog ikke med titlen ’Stepzologi III’, men ’Dit Liv Dit Valg’. (Forklaringen får du i podcasten. Sådan cirka.)
Men hvad har han egentlig lavet i mellemtiden? Har han bare ligget på den flade? Og hvordan var det nu egentlig, det hele begyndte for den teknisk overlegne rapper?
Det forsøgte vi at få svar på.
Vært: Oliver Bodh Larsen
Producer: Mathias Frejdahl Marker -
Siden han som barn boede i den toscanske vinby Montalcino med sine forældre, har Philip Skovgaard været godt gal med alt italiensk.
For godt og vel 10 år siden blev passionen omsat til business: Sammen med hustruen Lea Parkins åbnede han først det løsslupne vin/spisested Bevi Bevi, dernæst den hyperpopulære restaurant Mangia, så Bar la Una og senest det toscansk inspirerede Circolo.
Vi delte en flaske vin (og to små fadøl) på Mangia med den energiske og nu 40-årige levemand til en snak om, hvordan det hele begyndte, en helt frisk fibersprængning, tips til Italien og alt muligt andet herligt.
Vært: Oliver Bodh Larsen
Producer: Mathias Frejdahl Marker
-
I 1998 brød Benn Q. Holm igennem med den sprællevende samtidsroman ‘Hafnia Punk’. Fire år efter føjede han endnu et højdepunkt til forfatterskabet med ‘Album’.
Ja, alt i alt og senest med ‘Et stykke af tiden’ (2021) er det blevet til 14 romaner. En produktiv herre, kan vi konstatere.
Nå, men på en af januars utælleligt mange grå eftermiddage satte vi den københavnsk fødte forfatter i stævne på Søernes Ølbar og spurgte ham, hvad der egentlig driver værket. Og hvordan det i det hele taget går. Og om de gode gamle 80’ere.
Den 28. april Benn Q. Holm aktuel med en helt ny roman. Den hedder ‘Boi Wagner’ og udkommer på Alpha, og den talte vi selvfølgelig også om.
Vært: Oliver Bodh Larsen
Producer: Mathias Frejdahl Marker -
Frederik Lentz Andersen – eller bare Frederik LA, som han ruller under på Instagram – er lidt af en institution inden for dansk herremode.
Han begyndte som model, siden blev han moderedaktør på det hedengangne Arena, og fra 2008 og hele vejen frem til 2019 bar han samme titel på Euroman, hvorefter han gik selvstændig og stiftede det kreative bureau Holidays sammen med Agnes Buch og Kasper Smith.
Som en alternativ optakt til den forestående modeuge i København fangede vi den øjensynligt evigt unge og altid anekdoteaffyrende pyntekrabbe på Admiralgade 26 og plukkede ham for saftige historier fra årenes løb.
Vært: Oliver Bodh Larsen
Producer: Mathias Frejdahl Marker -
Nå, året 2022 lakker alvorligt mod enden, hvilket betyder, at vi her byder på det årsafrundende afsnit i ‘Sidelæns’-regi.Afsnittet er optaget i formidabelt selskab, nemlig med d’herrer bag det regulært flotte og ovenud godt gennemtænke tøjmærke Another Aspect: Daniel Brøndt, Anders Poulsen og Nicolaj Thomsen.
I deres nye lokaler i Møntergade i Indre By – som gerne skal stå klar til at blive taget i brug fra februar – satte vi os om et interimistisk stearinlysmiddagsbord og spiste smørrebrød, drak øl og snakkede om deres netop overståede juleferier i det nordjyske ophav, gode råd til nytårsekviperingen og sådan helt generelt om Another Aspect.
Det var kanonhyggeligt. Og tak for i år til alle, der lytter med en gang imellem.
Producer: Nina Buth Olsen
Foto: Kavian Borhani -
På en travl decembertirsdag bød vi Brian Holm på glögg, (to) julebryg og kaffe på Café Victor i København.
Café Victor er et af hr. Holms stamsteder. Han kan godt lide, at folk gør noget ud af sig selv sådan et sted. Men han kan også godt lide at komme på de mere uprætentiøse brune værtshuse. Og de gamle kaffebarer rundt omkring selvfølgelig.
Det og meget andet – for eksempel: jul versus nytår, tømmermænd, svaj i bukserne, Paul Smith og Paul Weller, cowboystøvler, rockmusik – talte vi med den 60-årige og nu pensionerende sportsdirektør om.
En god snak var det. Men det var selvfølgelig ikke så overraskende – gæsten taget i betragtning.
-
I læ af den korporlige kulde, der efter lang tids venten for alvor er blæst ind over landet, satte vi forleden dag Steen Jørgensen stævne nede i et hjørne af Paludan bogcafés antikvariat.
Den garvede herre med den gode rasp er lige nu aktuel med den over 15 minutter lange single ’Dråberne’ sammen med sin hustru, musikeren Marina Botes. Og i begyndelsen af det nye år er de to også klar med en helt ny fuldlængdeplade.
Nede i antikvariatet talte vi om Leonard Cohen, om at gå med hat (og hvor svært det kan være at få den af igen), julefrokoster, William S. Burroughs, klassisk musik, ja, øh, hvad talte vi næsten ikke om?
Det var gedigent hyggeligt i hvert fald.
-
Hvis du troede, at Mads Brügger med sin dokumentarfilm ’Cold Case Hammarskjöld’ (2019) havde vendt og drejet, hvad der var at vende og dreje i sagen om FN-generalsekretæren Dag Hammarskjölds død i 1961, det mystiske SAIMR og deres endnu mere mystiske og gruopvækkende sidst kendte leder, Keith Maxwell, så har du taget ganske fejl.
For nogle uger siden udkom ’Doktor Maxwell, formoder jeg?’ på forlaget Gyldendal, hvori Brügger graver sig endnu længere ned i det, han allerede ved dokumentarfilmens lancering betegnede som værende enten: verdens største mordmysterie eller mest idiotiske konspirationsteori.
Vi mødte ham på Frihedsbrevet, det halvandet år gamle medie, som han står i spidsen for, for at høre nærmere om bogen og hans seneste opdagelser.
Og så for at høre, hvordan han egentligt undgår at blive gak-gak, alt imens han graver sig længere og længere og længere ned i hullet.
-
Når efteråret er bedst, så er det virkelig godt.
Det oplevede vi på egen krop, da eventyreren og forfatteren Bjørn Harvig forleden dag inviterede os på rom og finsk øl ude ved Furesøen.
Omgivet af lysegule og røde og orange farver og opvarmet af en lav sol og et lille bål fortalte han om sine ret utrolige rejser rundt omkring i verdenen, der både er foretaget til fods og på to hjul.
Netop nu er Bjørn Harvig aktuel med bogen ’Velo – de danske verdenscyklister’, en ordentlig kleppert på tre kilo, som han har lavet i samarbejde med Tore Grønne og Morten Kirckhoff.
-
Phlake-forsangeren er gæst i det nye Sidelæns.
I fredags udkom Phlakes nye album, ‘Phine’. Nogle dage forinden drønede vi afsted med forsanger Mads Bo Iversen i hans mors bil. Og snakkede, som man gør det bedst netop i en bil.
Han fortalte om uforløste fodbolddrømme, om dengang han begyndte at synge (sådan rigtigt), og om dengang omkvædet til ‘Pregnant’ kom til ham, mens han sad på tønden.
Alt i alt en kanon tur.
Vært: Oliver Bodh Larsen Gæst: Mads Bo Iversen Redigering og lyd: Nina Buth Olsen
-
Som 17-årig røg Haidar Ansari og hans ven i slåskamp med tre andre. En af de tre stak Ansaris ven i maven, så Ansari stak igen.
Ved en domstol blev han dømt til fem års ubetinget fængsel for drabsforsøg. I årene op til havde Ansari, der er vokset op i Urbanplanen på Amager, været inde og sidde på fem ud af landets otte sikrede døgninstitutioner. Hans moralske kompas var, som han selv beskriver det i en kronik i Politiken, kommet ”i uorden.”
Men under sin afsoning, der blev afsluttet for ganske kort tid siden, begyndte Ansari for første gang at reflektere ordentligt over sit liv. Og i litteraturen, som han blevet præsenteret for, fandt han et sprog for sine tanker og følelser.
Vi mødtes med den 20-årige digter på Christianshavns Færgecafé og spurgte ham – hen over et par friske fadøl – ind til den litteratur, der udvidede hans udsyn. Og om digtsamlingen, han i marts udgav på Gyldendal.
Vært: Oliver Bodh Larsen
Gæst: Haidar Ansari
Redigering: Nina Buth Olsen
Foto: Simone Lilmoes/Gyldendal -
Har man undgået at støde på Claes Antonsen i løbet af dette år (ja, eller i nogle af de forgangne), så er det godt gået.
Han har sammen med sin barndomsven Thomas Helmig spillet for titusindvis i Aarhus og på Roskilde Festival. Han har opført et musikalsk talkshow – det såkaldte 'Generalprøven' – sammen med Mikael Bertelsen.
Og inde i fjernsynet har han sammen med resten af banden i The Antonelli Orchestra sørget for musikken til Dronningens 80 års fødselsdagsfest, ’Vild med dans’ og ’Toppen af poppen’.
Ikke så lidt endda for en herre, der til næste år fylder 60 år.
Vi satte ham i stævne på Bottega Barlie i Københavns kerne, og bad ham fortælle om det hele. Og lidt derimellem.
Vært: Oliver Bodh Larsen
Gæst: Claes Antonsen
Lyd: Marcus Højgaard og Nina Buth Olsen
Foto: Jakob Mark -
Jan Ø. Jørgensen var i mange år blandt den absolutte verdenstop inden for badminton.
Nu – efter at have indstillet karrieren i 2020 oven på en årrække med omsiggribende skader – drager han nytte af sine erfaringer som en del af det skotske badmintonlandshold, Astralis’ talenthold og Vendsyssel EB. Og på TV2 som ekspert, når tid er.
Men han er også mere end det: Han er far til et par tvillinger, stor rockfan (særligt af den fra 60’erne og begyndelsen af 70’erne), ambitiøs amatørgolfer, kaffenørd, (snart tidligere) veteranmotorcykelindehaver, and we could go on.
Sagt på en anden måde: Der var rigeligt at snakke om, da vi bød ham på en bid mad på Aamanns Genbo i Carlsberg Byen i København, hvor Jan Ø. Jørgensen bor med sin familie.
Vært: Oliver Bodh Larsen
Gæst: Jan Ø. Jørgensen
Klip: Marcus Højgaard
Redaktør: Nina Buth Olsen -
Når Nikolaj Møller, fotograf og dokumentarist, vender hjem fra sine ture ud i verden, er det altid på Apollo – der drives af hans ven Frederik Bille Brahe i hjertet af København – at han som det første inviterer sine venner på middag.
Så det var selvfølgelig også der, at vi bød ham på et glas pivfrisk orangevin og en enkelt drink (med mezcal i, hvilket ikke er helt irrelevant for historien) på en behagelig hverdagsaften i august.
Nå ja, og som gengældelse for skænken fik vi selvfølgelig serveret nogle af Nikolajs pænt utrolige historier fra særligt (men ikke kun) den peruvianske jungle.
Du kan godt glæde dig.
Vært: Oliver Bodh Larsen
Gæst: Nikolaj Møller
Klip: Marcus Højgaard -
I hjertet af Frederiksberg ved siden af det gamle radiohus ligger Café Katz, hvor forfatter Keith Thomas Lohse holder af at nyde en cigaret i ny og næ.
Etablissementet danner ligeledes rammen om det nyeste afsnit af ’Sidelæns’, hvor vært Oliver Bodh Larsen mødes med den forholdsvis nyudgivede digter, der er aktuel med bogen 'Mit navn er Keith'.
I afsnittet fortæller Keith Thomas Lohse blandt andet om sin opvækst på forskellige børnehjem, om countrymusik, at udgive sine digte på Facebook og om at være dårlig til at lægge planer.
Vært: Oliver Bodh Larsen
Gæst: Keith Thomas Lohse
Klip: Oliver Bodh Larsen og Nina Buth Olsen -
Kim ’Kix’ Jeppesen er frontmand i den forrygende uforudsigelige rockgruppe PowerSolo, han er vokset op i Tunesien, var som ung psychobilly i ikke særligt psychobilly-venlige Randers (hvilket affødte et par på skuffen med jævne mellemrum), og så er han en indædt amatørcykelrytter.
Sagt på en anden måde: Kim Kix er som skabt til at være gæst i ’Sidelæns’.
Derfor drog vi til Aarhus, som Kix bor tæt ved, og fik tunesiske pølser, moules frites og et par store fadøl fra Hancock hos Oli-Bistro i Mejlgade. For lige at høre, hvordan dælen det går med ham.
Nå, ja, og så må du, kære lytter, lige bære over med den gode Kim, for han hoster nemlig altid, når han får fritter og salt. Désolé d'avance!
Vært: Oliver Bodh Larsen
Gæst: Kim Kix
Foto: Rasmus Weng Karlsen
Klip: Marcus Højgaard
-
På en interimistisk sommerbar i Kødbyen i København kan du få serveret fadøl fra Skuldborg Bryghus, et bryghus, der udspringer fra en satirisk podcast om en fiktiv radiokanal.
Forvirret? Don’t be: Det er såmænd blot satirepodcasten ’Undskyld, vi roder’, der har vokset sig ud af fiktionen og ind i den virkelige verden.
Bag den står d’herrer Kasper Nielsen og Brian Lykke. Førstnævnte satte vi stævne over et par fadøl fra netop Skuldborg for at blive klogere på kunsten at improvisere. Og på ham, selvfølgelig.
Undervejs blev det også til ikke en, ikke to, men hele tre lorteanekdoter. Ak, ja!
Vært: Oliver Bodh Larsen
Gæst: Kasper Nielsen
Klip: Marcus Højgaard - Mostra di più