Episodi
-
Erna Solberg, partileder i Høyre og tidligere statsminister er gjest i Karrierestudio! Hun snakker om hvordan hun håndterer lederrollen, det å stå i utfordringer og motgang, og hvordan man kan koble helt av. Ikke minst leker vi en runde med “Red flag, Dealbreaker eller Okay”. God lytting!
-
Episodi mancanti?
-
Som generalsekretær i Leger Uten Grenser har Lindis Hurum vært ute i felten i flere av verdens mest krevende humanitære kriser de siste årene. Vi snakker med Lindis om hvordan det er å jobbe med humanitært arbeid, både ute i felten og som generalsekretær, og hva som kreves for å få en karriere i bransjen. Episoden er interessant for alle studenter som ønsker seg et innblikk i bransjen, og som kan tenke seg å bidra selv. God lytting!
-
Studenten Malin Garnes har på kort tid bygget opp merkevaren “Jussnakk” på sosiale medier. Vi snakker med Malin om hvordan man kan lykkes på sosiale medier, hvor mye penger man kan tjene, og hvordan man i det hele tatt tør å starte opp. Episoden er interessant for alle studenter som ønsker et innblikk i denne bransjen, og som kanskje vil gjøre det samme! God lytting!
-
Siri Teigum er på listen over Norges 100 mektigste kvinner, og har blitt kåret til landets beste innen konkurranserett av Finansavisen hele 22 ganger. Med 30 års erfaring som advokat og partner i det prestisjetunge advokatfirmaet Thommessen har hun fulgt utviklingen i norsk næringsliv tett.
I podkasten forteller hun om endringene hun har sett i norsk rett gjennom karrieren, hvilke endringer hun selv har vært med på å utforme, og hva hun ser på som den største utfordringen til den norske rettsstaten i dag. Vi snakker også om hvordan hun har blitt best på sitt område, og hva som skal til for å lykkes i advokatbransjen.
-
Hva er det som gjør at noen lykkes og andre ikke? Hvordan kan man utnytte dårlige perioder til å bli best? Og hva ligger bak uttrykket «å gå all inn»? Vi har hatt en inspirerende samtale med Sigurd Granmark!Fra gateselger til leder av norske og internasjonale selskaper - Sigurd Granmark har en svært imponerende bakgrunn, som blant annet leder for Adidas Norge. Han har kartlagt over 800 norske og internasjonale selskaper, i søken etter hva som gjør nettopp disse så vellykket. Han er i dag også en av landets mest ettertraktede foredragsholdere innenfor blant annet motivasjon, kultur og organisasjon. Er eksamensperioden tung og mørk? Trenger du en skikkelig motivasjonstale? Ta en lytt da vel!
-
Hvordan er det å forsvare drapsmenn og sterkt kriminelle, særlig når «hele Norge» følger med?
John Christian Elden er blant annet fast forsvarer i Høyesterett, og har forsvart i en rekke kjente saker: justismordet på Fritz Moen, Eirik Jensen i Cappelen-Jensen saken, Laila Bertheussen og forsvarer nå Gjert Ingebrigtsen.
I denne episoden av Karrierestudio får du et bedre innblikk i hva jobben som forsvarer egentlig går ut på. Hvordan kan man bli en god forsvarer? Opplever han prestasjonsangst? Episoden er interessant for alle studenter da han også gir gode tips til å takle studiehverdagen, og hva som er viktig for å sikre rettssikkerheten i framtiden.
God lytting!
Høydepunkter:
1.23: Hvordan ser en "vanlig" arbeidsdag ut?
3.30: Hvordan det er å jobbe med så høyprofilerte saker
5.00: Hvordan takle press?
6.42: Når får han mest prestasjonsangst?
8.50: Morsom historie fra retten
11:00: Hva innebærer egentlig rollen som forsvarer?
14:06: Hva gjør det med hans moralkompass og verdier å forsvare skyldige?
16:44: Hvilken sak har gitt mest inntrykk på han?
20:44: Medias påvirkning på straffesaker
22:47: Eksempel fra skytingen i oslo
26:18: Er rettssystemet perfekt?
27:50: Leverer han 100% hele tiden?/ kan man noen gang være godt nok forberedt?
29:25: Hvordan kombinere studiet med andre ting?
30:38: Beste tips til studentene
30:50: Hvordan bli en god jusstudent?
32:45: Hvorfor lyktes akkurat han så godt som forsvarsadvokat?
34:10: Føler han seg som en kjendis?
-
Som daglig leder i Apriil PR har Fredrik Hannestad mye erfaring med å hjelpe bedrifter med hvordan de skal bli sett, og hvordan de bør håndtere vanskelige situasjoner i media. I episoden svarer han blant annet på spørsmål om det er sant at all PR er god PR.
Hannestad har også mye erfaring med ansettelser og gir deg gode tips til hvordan kan du skille deg ut på et jobbintervju og hva du bør svare på spørsmål om dine dårligste egenskaper.
-
Dagens gjest er Helge Leiro Baastad som er tidligere toppleder i Gjensidige. Han reflekterer blant annet over egen karrierevei, hva som er god ledelse, om det å takle utfordringer, fremtidens teknologiutvikling, og mye mer.
I tillegg inneholder episoden mange praktiske tips, både til studenter som skal stake ut sin egen karrierevei og ledere som vil bygge en kultur som gir varige konkurransefortrinn.
Episoden ble spilt inn like før sommeren 2023 og det er Julie sammen med Håkon som er intervjuere. God fornøyelse!
Noen høydepunkter:
00:50 - Refleksjoner fra egen lederreise og karrierevei
13:30: - Taktiske tips til valg av første arbeidsgiver og fortløpende kompetansepåfyll
17:45 - Børsnoteringen av Gjensidige og om det å takle utfordringer
30:00 - Kultur som konkurransefortrinn, og hvorfor det er spesielt viktig i bransjer med ikke-differensierte produkter
34:00 - Konkrete tips for verdibasert kulturbygging
38:00 - Hva skiller gode og dårlige ledere?
42:30 - Hvordan bygge tillit som leder?
46:00 - Hvordan er det å gi seg som leder? (+ Fallgruver ved fremtidsorientert karrierefokus)
51:00 - Tips til studenter og unge profesjonelle
53:30 - Viktig spørsmål: “Vil jeg bli fagekspert eller leder?”
-
Det er viktigere enn noen gang for norske virksomheter å innlemme bærekraft i sin kjernevirksomhet. Vi lurer på hvordan bærekraftstrategier, nye prosedyrer og krav til klimaomstilling vil påvirke studentenes arbeidshverdag når vi skal ut i jobb. Hvilke omstillinger, muligheter og endringer vil skje for å ivareta klimaet og bærekraft? I andre del av LivePodkasten fokuserer vi på hvordan det grønne skiftet vil påvirke arbeidslivet fremover.
-
Automatisering og maskinlæring erstatter stadig flere menneskelige oppgaver, og mange unge er bekymret for hvordan dette påvirker deres fremtidsutsikter. I første del av LivePodkasten ønsker vi å finne ut på hvilken måte teknologiske hjelpemidler vil påvirke studentenes fremtidige arbeidshverdag.
Hvilke jobber er truet av digitaliseringen? På hvilken måte benytter dagens bedrifter seg av teknologien vi har tilgjengelig? Hvordan kan vi studenter stille mest mulig forberedt på de kravene arbeidsgivere stiller til digital kompetanse? Dette er bare noe av spørsmålene vi forsøker å besvare sammen med bedriftsrepresentanter fra PwC og Deloitte!
-
Hvordan få drømmejobben? Nina Jensen fra rekrutteringsbyrået Manpower gir tips og råd til jobbintervjuet!
-
Som seniorrådgiver i DNB seafood er Dag Sletmo en av norges fremste eksperter innenfor sjømatnæringen. Han blir omtalt som «sjømatguruen», og har svært god kunnskap på området. I episoden snakker vi blant annet om hvordan framtiden for næringen vil bli i lys av økte rettslige reguleringer, hvilken kompetanse det vil være behov for fremover og hvordan næringen må endre kurs for å ivareta klima og dyrevelferd.
-
Mille Haslund Mellbye har vært konstituert administrerende direktør i Hovedorganisasjonen virke det siste halvåret, og forteller om hvordan det var å overta en så omfattende stilling på kort varsel. Virke organiserer over 25 000 virksomheter med mer enn 300 000 ansatte, og har representert medlemmene gjennom tøffe tider preget av pandemi og strømkrise. I episoden snakker vi blant annet om fremtiden til norsk næringsliv, Virkes politiske påvirkning, og Milles bakgrunn som dansk advokat i Norge.
-
Selv utførte han det han omtaler som et psykologisk eksperiment da han svømte 700 km, fra Oslo til Bergen. Ved å bruke seg selv som psykologisk prøvekanin har han funnet personlige styrker og svakheter, men også kjærligheten. Psykolog Knut Ivan Rasmussen snakker om hvordan overkomme Frykten for å mislykkes og utbrenthet.
I episoden snakker vi blant annet om:
Skam Eksponeringsterapi Norwegian Swim Expedition - fra Oslo til Bergen Dogmatisk tenking basert på forestillinger av hva som er rett og galt Shame Attacking Experiment og psykologiske eksperimenter Invester i deg selv - "gi aldri opp å ha det bra" -
Marie Vaale-Hallberg er partner i advokatfirmaet Kvale, et av landets ledende advokatfirmaer innen forretningsjus. Hun er spesialisert innenfor immaterialrett, og har spisskompetanse innen kontrakter og kontraktsforhandlinger. I episoden forteller hun blant annet om overgangen fra jusstudiet til advokatbransjen, hva hun tror er årsaken til at Kvale er et av advokatfirmaene med flest kvinnelige partnere, og hvordan lykkes i advokatbransjen. Vi snakker også om kjønnskvotering og hvordan det er å være kvinne i et mannsdominert yrke. God lytt!
-
Med flere medaljer fra internasjonale mesterskap enn noen annen alpinist vet han et og annet om prestasjon. I episoden forteller Kjetil André Aamodt historien om hvordan han ble en av verdens mestvinnende alpinister, og hvordan også du kan nå ditt potensiale.
Vi snakker om alt fra å risikere livet i fjellet, til hvordan det var å dele seng med Lasse Kjus. Tune inn for en spennende, lærerik og morsom episode!
-
"De 17 bærekraftsmålene peker på en sykt herlig fremtid ... Og den skal jeg være med å realisere".
Vi er rett på de heftigste megaspørsmålene i denne episoden. Klimakampen og Kina, to av de store tingene å skjønne seg på i vår tid. Og her til lands kjenner Bjørn Kjærand Haugland begge bedre enn de fleste.Bjørn er i dag leder for Skift - Næringslivets klimaledere, som er et nettverk av norske selskaper som jobber med å bli bedre på klima, og samtidig posisjonere seg for forretningsmulighetene som er i det grønne skiftet. For det ene utelukker ikke det andre. Tvert imot, Bjørn tror at å bidra til å løse vår tids største spørsmål, også vil være det mest lønnsomme å gjøre for bedrifter.
I episoden prater vi bl.a. om:
- Forskjellen på klimapådrivere, klimafornektere og klimaforsinkere (og hvorfor sistnevnte er så farlig)
- Norge som et utstillingsvindu for resten av verden i hvordan vi jobber med klima
- De viktigste grepene vi kan gjøre for å få til en grønn omstilling
- Bøker å lese for å forstå klimakrisen
- Bjørns tid i Kina
- Utbredte misforståelser om Kina
- Hvordan setter man seg i posisjon for bedre å forstå Kina?
- Bjørns forhold til sine mentorer, og hvordan relasjonene oppsto
Og mye, mye mer.Det blir klima, Kina, anbefalt lesestoff og personlig utvikling fra en av klimadebattens viktigste stemmer.
-
Det er på tide å slippe til de unge voksne på scenen. Kanonene som skal bære næringslivet fremover de neste ti-årene, både i Bergen og nasjonalt.
Med oss i Del 3 av Karrierestudios liveinnspilling på #hvorforbergen har vi Stine Sofie Grindheim fra Dealflow. Hun har åtte år bak seg i DNB Markets, før hun i 2017 startet i Dealflow, som driver med aksjebasert folkefinansiering. Dealflow vokser i et forrykende tempo. Første året hentet de 20 millioner i lån, året etter 40 millioner, deretter 80, og i 2021 hentet de hele 295 millioner. Stine Sofie er en av de fremste unge næringslivslederne i Bergen, og deler sine perspektiver på hva Bergen bør gjøre for å tiltrekke seg de gode hodene i fremtiden.
Christoffer Pettersen, Co-founder og Managing Partner i Avo Consulting startet opp Avo sammen med fire andre i 2016, da han hoppet av konsulentkjøret i EY. Han ville ha det gøy på jobb, og det er dette Avo lever etter i dag: De løser problemer for folk, og har det gøy mens de gjør det. Som Christoffer sier fra scenen: "Vi drives av noe annet enn å være et klessete konsulentselskap, vi drives av de menneskene vi jobber med".
For Christoffer var det aldri noe spørsmål etter studiene på NHH om å flytte til Oslo. Det var Bergen eller utlandet. Han forteller om hvordan de driver kulturbygging i Avo. Og han forteller at det aldri blir aktuelt å betale 25k for en reklamevideo eller en bedpres på NHH. Men han forteller også han gjerne bruker tid på NHH. Gjennom å gjesteforelese. Og dette mener han også er sentralt for hvordan man skal holde gode folk i Bergen. At man bruker tid på de. Og er villig til å investere i de.
Christoffer poengterer også at han ikke er interessert i å få flere folk til Bergen. "Vi trenger ikke flere folk som er i kuvøse". Vi trenger folk som vet hva de vil, og er interessert i å være i Bergen. Og de garanterer Christoffer personlig for at kommer til å ha det gøy i i byen.
- Mostra di più