Episodi
-
פרק #37שימוש במודלי שפה מקומיים ולא מקומיים עדי להאיץ את פיתוח האוטומציה לדפדפניםבואו הקשיבו לנתנאל הרוש מארח את סעיד ג׳אבר מ״עתיד האוטומציה״ אשר מדברים על שימוש במודלי שפה מקומיים ולא מקומיים כדי להאיץ את פיתוח האוטומציה לדפדפנים (scrapping לdom).תקציר
הפרק עוסק בשימוש במודלי שפה מקומיים ולא מקומיים לצורך האצת פיתוח אוטומציה לדפדפנים. סעיד ג'אבר דן באתגרים והיתרונות בשילוב מודלים מסוג זה בתחום האוטומציה, ומתאר כיצד מודלים מקומיים יכולים לשפר את מהירות ועומק הבדיקות עבור יישומים שונים. בנוסף, הוא משתף בכלים שמקלים על הטמעת המודלים, ומדגיש את חשיבות ההתאמה של המודלים לצרכים ייחודיים של כל פרויקט.
מראיין: נתנאל הרוש
[email protected] :אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל
-
פרק #36שילוב ״פריימוורק״ אוטומציה לבינה מלאכותית בבדוקות תוכנה עם ניר גלנרבואו הקשיבו לנתנאל הרוש מארח את ניר גלנק אשר מדברים על שילוב ״פריימוורק״ אוטומציה לבינה מלאכותית בבדיקות תוכנה.תקציר
הפרק עוסק בשילוב של ״פריימוורק״ אוטומציה עם בינה מלאכותית בתהליכי בדיקות תוכנה. המנחים דנים על היתרונות שבשימוש בבינה מלאכותית כדי לשפר את איכות ומהירות הבדיקות, עם דגש על יישומים מעשיים שמפשטים את העבודה ומאפשרים אוטומציה חכמה ויעילה יותר. הפרק מציג כלים וטכנולוגיות חדשות, לצד אתגרים שעולים משילוב אוטומציה מבוססת AI בפרויקטי תוכנה, כולל טיפים לשילוב מוצלח בפרויקטים קיימים.
מראיין: נתנאל הרוש
-
Episodi mancanti?
-
פרק #35טכניקת בדיקה - קופסא לבנה ISTQB בואו לשמוע את קובי יונסי מרצה מוביל בתחום הבדיקות מדבר על אחת מטכניקות הבדיקה ״קופסא לבנה״ על פי הסמכת
בפרק הפעם נשוחח על אחת מטכניקות הבדיקה ״קופסא לבנה״ אשר נמצא בפרק מס 5 בסילבוס של ISTQB
הפרק הוא חלק מסדרת שורטקאסטים ומתמקד בטכניקות בדיקה חשובות למפתחי תוכנה ובודקים, כאשר טכניקת הקופסא הלבנה מאפשרת הבנה עמוקה של מבנה הקוד הנבדק והיכולת לבדוק את כל המנגנונים הפנימיים שלו. יונסי מסביר את עקרונות הטכניקה, יתרונותיה ויישומים מעשיים בעבודה היומיומית של אנשי בדיקות תוכנה. הפרק מתאים גם לאלו המעוניינים להעמיק ביסודות הבדיקות וגם לאנשי מקצוע מנוסים -
פרק #34מהם היתרונות בהעסקת בודקים על הרצף?בואו הקשיבו לנתנאל הרוש וניצן גולדנברג מארחים את הרצל מישל אשר מספר מהם היתרונות בהעסקת בודקים על רצף האוטיזם.תקציר
בפרק זה של פודקאסט "TESTIL" מבית ITCB, נמהחים נתנאל הרוש וניצן גולדנברג מארחים את הרצל מישל אשר כתב את המאמר ״מדוע כדאי להעסיק בודקים על הרצף״ אשר יפורסם בגליון #38 של מגזין ״עולם הבדיקות״.
הפודקאסט עוסק ביתרונות של העסקת בודקים על הרצף האוטיסטי. הרצל מישל מדבר על חשיבות הגיוון בעובדים בתחום בדיקות התוכנה, ומדגיש את הכישורים והיכולות הייחודיות שמביאים בודקים על הרצף לתחום, כמו דיוק, ריכוז בפרטים וחשיבה לוגית. הוא מתאר את היתרונות שמעסיקים יכולים להפיק משילובם בצוותי בדיקה, לצד האתגרים השונים שיכולים לעלות בתהליך ההעסקה וההכשרה שלהם.
קישור לאתר של עמותת ״סיכוי שווה״
-
פרק #32
מדיקל, קריפטו וניהול צוות גלובלי - מה יותר מעניין לדעתכם
בואו הקשיבו לנתנאל הרוש מארח בתוכנית את יהודית שרעבי מדברים על מדיקל, קריפטו וניהול צוות גלובליתקצירבפרק זה, יהודית שרעבי משתפת מהניסיון שלה בתחומים שונים כמו תחום המדיקל, קריפטו, וניהול צוותים גלובליים. הפרק עוסק באתגרים השונים שכל אחד מהתחומים הללו מציב, ואיך היא מצליחה לעמוד בכל אתגר בדרך. במהלך השיחה היא מתארת את היתרונות והחסרונות של כל תחום, ואת ההשפעות של ניהול צוותים גלובליים כאשר הצוות..
מראיין: נתנאל הרוש
אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל: [email protected]
-
פרק #31"קוד ספגטי" עם אלכס קומנוב בואו הקשיבו לנתנאל הרוש מארח בתוכנית את אלכס קומנוב ומדברים על מה זה "קוד ספגטי"תקציר
בפרק זה, נתנאל הרוש מארח את אלכס קומנוב מנצח תחרות הבדיקות הישראלית ISTC לשנת 2023, בעל הערוץ ביוטיוב Geek of Automation ומוביל Playwright בישראל בנושא המאמר האחרון שלו במגזין "עולם הבדיקות" גליון מס 36 "אל תפחדו מקוד ספגטי".
בפרק ידברו נתנאל ואלכס על האתגרים והתקלות הקשורים לכתיבת "קוד ספגטי" – מונח שמתאר קוד מסובך, לא מובנה וקשה לתחזוקה. השיחה מתמקדת במאמר שאלכס פרסם בנושא במגזין "עולם הבדיקות," ומציעה טיפים לכתיבת קוד נקי וקל לתחזוקה, תוך הימנעות מדפוסי קוד בעייתיים.
מראיין: נתנאל הרוש
אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל
-
פרק #30סיכוני מוצר וסיכוני פרויקט בואו לשמוע את קובי יונסי מרצה מוביל בתחום הבדיקות מציג את ההבדלים בין סיכוני מוצר לסיכוני פרויקט על פי הסמכת ISTQB.
בפרק הפעם נשוחח על סיכוני מוצר וסיכוני פרויקט אשר נמצאים בפרק מס 5 בסילבוס של ISTQB
סיכוני פרויקט ומוצר בבדיקות תוכנה מתייחסים לאיומים פוטנציאליים שעלולים לפגוע בהצלחת הפרויקט או באיכות המוצר הסופי. סיכוני פרויקט כוללים גורמים כמו עיכובים בלוחות זמנים, חריגות בתקציב, חוסר במשאבים או בכוח אדם, בעיות תקשורת בין צוותי הפיתוח והבדיקות, ושינויים בלתי צפויים בדרישות הלקוח. סיכוני מוצר מתמקדים באיומים על איכות התוכנה עצמה, כמו באגים חמורים, בעיות ביצועים, כשלים באבטחת מידע, חוסר תאימות למפרטים או לדרישות המשתמשים, ותקלות בשימושיות. זיהוי וניהול נכון של סיכונים אלו חיוני להבטחת הצלחת הפרויקט וסיפוק מוצר איכותי ואמין.בפודקאסט אשוחח בפירוט על כל אחד מהסיכונים ואציג אלטרנטיבות לטיפול בהם.אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל:
-
פרק #29מנצחי תחרות הבדיקות הישראלית ISTC לשנת 2024בואו הקשיבו לניצן גולדנברג ונתנאל הרוש מארחים את אברהם ואוריה, מנצחי תחרות הבדיקות השיראלית ISTC לשנת 2024תקציר
ניצן גולדנברג ונתנאל הרוש מארחים את מנצחי תחרות הבדיקות הישראלית לשנת 2024.
אברהם בוטבול ואוריה ולדמן הם המנצחים הגדולים של תחרות הבדיקות הישראלית ISTC לשנת 2024.
בראיון, מספרים אברהם ואוריה על הדרך שהם עשו מרגע שהחלו להתחרות בתחרות בשנת 2023 כאשר הם לא עלו לגמר ועד השנה אשר הם עלו לגמר ואף חטפו את המקום הראשון. הם יספרו על החוויות שלהם בתחרות, מה הם לקחו מהתחרות וכמובן הכי חשוב, מה הסוד שלהם!
מראיינים: ניצן גולדנברג ונתנאל הרוש
[email protected] :אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל
-
פרק #28איך לעקוף באג בפרודקשן (האנושי) עם אוהד יפרח בואו הקשיבו לניצן גולדנברג ונתנאל הרוש מארחים את אוהד יפרח בפרק סופר מרגש על הדרך שעבר אוהד כמהנדס בדיקות בכירובעל שיתוק מוחיןתקציר
ניצן גולדנברג ונתנאל הרוש עושים ראיון משותף עם אוהד יפרח, מהנדס בדיקות בכיר בחברת Gett.
אנו נדון על הראיון שניצן ואוהד עשו בגליון מס 14 של מגזין "עולם הבדיקות
אוהד מספר על הדרך שעשה מאז שהיה רק בן חצי שעה שקיבל חיסון כתינוק אשר גרם לחום גבוה ודלקת בקרום המוח והשאיר את אוהד נכה עם שיתוק מוחין בכיסא גלגלים.
בראיון, מספר אוהד על הקשיים שהוא חווה בצעירותו ואשר המשיך לתקופה שלו כבגיר ועד לרגע שהוא החל לחפש עבודה. אוהד נתקל בדרכו בטריקת דלתות רק בשל היותו נכה עד אשר הגיע לחברת NICE ומצא את מקומו בתעשייה. משם המשיך אוהד לחברת ICQ האגדית אשר אוהד עבד שם כ-11 שנים. לאחר מכן חזר אוהד לעבוד שוב בחברת NICE ולאחר כמעט שנתיים, שני חברים טובים שעבדו עימו ב-ICQ לחצו עליו לעבור לעבוד בחברת Gett יחד איתם ומאז הואד עובד שם.
אוהד מסתובב בארץ ומעביר הרצאות על סיפורו המרגש. החלום של אוהד זה לפתוח חברת כ"א אשר עוזרת לאנשים עם מוגבלויות למצוא את מקומם בשוק העבודה.
אנו מציעים לכם להכין את הממחטות כי אתם לא תסיימו עם עיניים יבשות אחרי שתקשיבו לפרק המרגש הזה.
מראיינים: ניצן גולדנברג ונתנאל הרוש
[email protected] :אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל
-
פרק #27לקריירה - מנהל או מנהיג QA לעשות בואו לשמוע את ניצן גולדנברג ונתנאל הרוש מראיינים את המנטורית הבינלאומית בשיטת Elevate ובעלת הטור "לעשות QA לקריירה" במגזין "עולם הבדיקות", איילת מלמד כהן.תקציר
איילת מלמד כהן, מנטורית למנהלי פיתוח ו-QA בסטאראפים ומאמנת בינ״ל בדרגת PCC לפיתוח מנהיגות בשיטת Elevate. איילת, שהתארחה אצלינו גם בפרק 11, משלבת בין שתי העולמות הללו בהרצאות, סדנאות ובטור ״עושים QA לקריירה״ במגזין עולם הבדיקות.
הפעם דיברנו על מהו הדבר העיקרי שמבחין בין מנהל למנהיג ואיך אנחנו יכולים לבטא את המנהיגות שקיימת בנו וליצור השפעה.
דיברנו על הצורך של כולנו להשפיע בעבודה ומחוצה לה - על עצמינו, על איך אנחנו נתפסים, על החלטות שמתקבלות ועל כיוון פיתוח הקריירה שלנו. כמה הדרך לעשות זאת חוצה את גבולות הסמכות הפורמלית או הטייטל, ועוברת דרך מנהיגות עצמית.
מנהיגות כזאת מאפשרת לנו להשפיע לא רק על מה שקורה, אלא להגיב בהצלחה לדברים בחיים שאנחנו לא שולטים בהם, שהם הרבה מעבר להגדרת התפקיד. איילת נותנת לנו דוגמא איך כ-Head of Quality הייתה צריכה לעשות בדיוק את זה, ומה כדאי לנו לתרגל ואיך.
״אתה יודע, בעבר ואצל חלקינו עד היום, כששומעים את המושג מנהיג.ה, אסוציאטיבית מדמיינים אדם עם כריזמה מתפוצצת, ייחודית, בעל יכולות מיוחדות שלא לומר סגולות נדירות, נכון? אני חשבתי בעבר שזה מולד ו״או שיש לך את זה או שאין לך את זה״
אבל המחקרים העדכניים ביותר, ולא רק הם, תסתכל מה קורה מסביבך, מצאו שמנהיגות היא רק 30% מולדת ו- 70% נרכשת על ידי אימון, למידה והתנסות, כמו כל דבר שאתם מפתחים ומשכללים עד שאתם טובים בו.
אז בפועל, מנהיגות היא לא תפקיד, היא לא אדם, אלא צורת התנהלות והיא בעיקר נרכשת״מראיינים: ניצן גולדנברג ונתנאל הרוש.
[email protected] :אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל
-
פרק #25טכניקת בדיקות מבוססת נסיון ניחוש שגיאות - Error Guessing בואו לשמוע את קובי יונסי מרצה מוביל בתחום הבדיקות מציג את אחת מטכניקות הבדיקות מבוססות ניסיון "ניחוש שגיאות - Error Guessing" על פי הסמכת ISTQB.
בפרק הפעם נשוחח על גישת ניחוש שגיאות
אחת השיטות המוכרות בטכניקות בדיקה מבוססות ניסיון היא שיטת ניחוש שגיאות.
שיטת זאת מבססת את הניחוש על היכרות מוקדמת של הבודקים עם המערכת או עם מערכות מיחשוב דומות. היכרות שיכולה לאפשר להם לנחש מראש איפה יכולות להסתתר תקלות.
בשורטקאטס נתאר את הטכניקה ואופן יישום השיטה הלכה למעשה.
נשוחח על היתרונות והחסרונות של השיטה.
נמליץ מתי כדאי ואיך כדאי ליישם את השיטה, באילו מצבים ועל פני אלו מוצרים?
בשיחה אתאר תקלה אפשרית במערכת ניהול שכר לעובדים שניתן יהיה לעלות עליה באמצעות טכניקת ניחוש שגיאות.
לסיום, נסכם במספר מילים מה הוא הערך המוסף שהטכניקה יכולה להוסיף לצוות הבדיקות ונשאיר לכם להחליט אם תרצו לממש אותה אצלכם בחברה.
[email protected] :אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל
-
פרק #24סטארט אפ VS קורפורייט עם ג'ני רויטמן בואו הקשיבו לנתנאל הרוש וג'ני רויטמן מדברים על מה ההבדלים בין לעבוד בחברת סטארט אפ לבין קורפורייטתקציר
ג׳ני רויטמן, מנהלת בדיקות, בהתמחות על תחום המדיקל.
כיום QA Manager בחברת Igentify - סטארט אפ בתחום הבריאות הדיגיטלית, המשחררת צווארי בקבוק בתהליך הבדיקה הגנטית, דרך היועץ הגנטי הדיגיטלי שלה.
״אני מאמינה שבודק זה יותר אופי מאשר לימוד אינטנסיבי. ברור שצריך ללמוד ולהשתפר כל הזמן, להכיר כלים ומטודולוגיות, לשפר תהליכים, אבל העיקר - שזה אצלכם באופי. אז אם אתם אלו שרואים באגים בעולם אפילו בחיים הפרטיים (מזגן תקול באוטובוס, שלט חוצות עקום, שני רווחים בין מילים בוורד וכו׳) - לכו על זה. תמצאו לכם את הדרך - אם זה ללמוד לבד או לעשות קורס, אם זה סטארטאפ קטן או חברת קורפורייט ענקית. תעשו מה שטוב לכם. תמצאו לכם את העבודה שאליה תרצו להגיע בחיוך כל בוקר.״
בפודקאסט שלפניכם אנחנו דנים בהבדלים בין סטארטפ לקורפורייט, הן בהיבטים של בדיקות ובכלל. על תרבות אירגונית ותהליכי קבלת החלטות, על כלים וטכנולוגיות והיקף הפרוייקטים. במה סטארטאפים יכולים ללמוד מקורפורייט ולהפך והיכן כדאי להתחיל לעבוד וללמוד אם זו העבודה הראשונה שלנו.
מראיין: נתנאל הרוש
: [email protected] : אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל
-
פרק #22 Jam.Dev בואו להכיר את בואו הקשיבו לראיון של ניצן גולדנברג ונתנאל הרוש מראיינים את הבעלים המשותפים של אחד הכלים העולים בקהילת הבודקים והמפתחים Jam.devתקציר
בפרק הזה אנחנו מארחים את המייסדים של חברת Jam.Dev - דני גרנט ואירפטה.
הפעם אנחנו מבצעים אירוח מרובה משתתפים של 2 מראיינים: נתנאל הרוש וניצן גולדנברג עם 2 המסיידים של חברת Jam.Dev.
דני ואירטפה מספרים למה הם הקימו את החברה, איך הגיעו לשם Jam, ומה צופה העתיד של החברה.אני וניצן מספרים להם על החוויה האישית שלנו משימוש יום יומי במוצר של מעל שנה, למה אנחנו כמשתמשים מצפים לראות בהמשך (סוד קטן - דיווח באגים בקליק במובייל), ואיך היום אנחנו לא רואים את עצמנו מדווחים באגים ב-web ללא הכלי הזה.
Summary
In this episode, we host the founders of the Jam.Dev Company - Danny Grant and Irtefa
This time we are doing a multi-participant hosting of 2 interviewers: Natanel Harush and Nitzan Goldenberg with the 2 hosts of the Jam.Dev company.
Danny and Ertapa tell why they founded the company, how they got there Jam, and what the future holds for the company.
Nitzan and Netanel will tell them about their personal experience from daily use of the product for over a year, what they as users expect to see in the future (a little secret - reporting bugs with a click on mobile), and how today they can't see themselves reporting bugs on the web without this tool.
מראיינים: נתנאל הרוש וניצן גולדנברג.
-
פרק #21"איך עושים בדיקות על משחקים" בואו לשמוע את נתנאל הרוש ואביתר הכהן , מנהל בדיקות בחברת גיימינג "מטיפיק" מדברים על איך עושים בדיקות למוצר גיימינג.תקציר
אביתר הכהן, יזם בתחום הבדיקות בהתמחות בדיקות בעולם הגיימינג.
כיום אביתר משמש כ-QA & Automation Tech Lead בחברת גיימינג
וכ-QA Architect בחברת סייבר.
"תמיד הייתי גיימר, והייתי משתגע כאשר אני פגשתי באגים במשחקים עוד מהימים של משחקי מחשב על קונסולות ארקייד שלא נדבר על משחקי מחשב של ווינדוס 95"
את עולם הבדיקות בנישה של גיימינג הכיר אביתר לפני כ-5 שנים במהלך פרויקטי בדיקות ועבודות מזדמנות שלקח על עצמו מערוצי טלגרם יעודיים.
מרגע שבדק את המשחק הראשון, ידע שיש בעולם הגיימינג קרקע עשירה לבודקי תוכנה.
בדיקות בעולם הגיימינג זה תחום צעיר לאנשי הבדיקות ויש בו הרבה מקום ליצרתיות והכנסה של מתודולוגיות חדשות כלים מעניינים ודברים שאתה ממש ממציא את הגלגל בהם.
הציטוט של אביתר הוא המשפט הקבוע שלו שאנשים שומעים שהוא בודק תוכנה בעולם הגיימינג, אולי זה גורל אולי זה השגחה אבל בעיניו לא סתם התגלגל לעולם הגיימינג.
מילד ששבר עכברים וקונטרולרים מבאג מעצבן שמונע ממך להגיע ל-game reward chest בנסיך הפרסי של שנת 89 ,ללשבור משחקים כחלק מבדיקות תוכנה בגיל ה-20 המאוחרות.
בפודקאסט שלפניכם אביתר מספר טיפה מן הים הגדול של התהליך אותו עבר בשנים האחרונות, אתגרים בעולם הגיימינג, הצלחות, חשיבה מחוץ לקופסא ובעיקר הצורך הגדול בלהשאר מעודכן בטכנולוגיות מסביב לעולם.
מראיין: נתנאל הרוש.
אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל: [email protected]
קישור לערוץ הפודקאסט שלנו
-
סיכום השורטאקסט
בפרק הפעם נשוחח על טבלאות החלטה.
טבלאות החלטה הן חלק מטכניקות בדיקה של קופסא שחורה, הן כוללות פריסה של תנאי לוגיים שיוצרים מצבי בדיקה שונים כאשר לכל תנאי בדיקה יש היתכנות של חיובי או שלילי כך שכל קומבינציה של תנאים תייצר עבורנו מקרה בדיקה ייחודי.
בשורטקאט אדבר על אופן יצירת טבלת החלטה, על היכולת לצמצם אפשרויות ולייעל את תהליך כיסוי הבדיקות. אסקור את היתרונות והחסרונות של השיטה שמקובלת מאוד במוסדות פיננסים כמו בנקים וחברות ביטוח וגם בגופים ממשלתיים ומוסדיים אחרים ונסיים במשימה לקהילת המאזינים שלנו.
=====================================
משימה למאזינים:
עליכם ליצור טבלת החלטה לפי התנאים הבאים:
התוכנה היא עבור חברת ביטוח ישראלית שמציעה פוליסת ביטוח ייחודית למבוטחיה,
מי שרשאי להיות מבוטח יצטרך לעמוד בקריטריונים הבאים:
הלקוח הינו תושב ישראל
גילו של הלקוח אמור להיות בטווח של 18 עד 65 שנים
לקוח מעשן - יכול להיות מבוטח ללא הנחה
לקוח שאינו מעשן - יכול להיות מבוטח ולקבל הנחה בגובה של 10%
* עליכם ליצור טבלת החלטה, בכדי לשקף את כלל מצבי הבדיקה ולרשום כמה מינימום מקרי בדיקה צריך בכדי לכסות את הפונקציונאליות של הדרישה.
את הפתרון, עליכם לשלוח למייל [email protected] והזוכה הראשון/ה שישלחו את הפתרון הנכון יועלו לשיחה בפודקסט הבא
בהצלחה!
-
פרק #19"ראיון המעלית" - טיפים למחפשי עבודה בואו לשמוע את נתנאל הרוש ולימור שחר משנה למנכ"ל וסמנכ"לית משאבי אנוש בקבוצת UCL מדברים על כל מה שצריך לדעת כאשר מחפשים עבודה בבדיקות תוכנה.תקצירבפרק הזה נתנאל הרוש מדבר עם לימור שחר משנה למנכ"ל וסמנכ"לית משאבי אנוש בקבוצת UCL על ראיונות עבודה, למה צריך קורות חיים ואיך לכתוב אותם, על מה רצוי להתמקד, איך מתמודדים עם שאלות בראיון, איך בכלל מתוכננים לראיון עבודה, ואיך לקבל דחיות (rejects) ולהפיק מהם את מירב התועלת.קבוצת UCL שהוקמה בשנת 2012, החברה מתמחה בפתרונות תוכנה לתחום מערכות מידע. לימור בעלת ניסיון של כ-25 שנים בהובלת פתרונות ללקוחות תוך ליווי המועמדים והתאמת תהליך הגיוס הטכנולוגי לצורך העסקי של הלקוח. החברה משווקת מוצרי תוכנה ופתרונות טכנולוגיים בעולמות הליבה, הדיגיטל וה-DATA. מספקת שירותי ייעוץ ומיקור חוץ ללקוחות בתחום התוכנה. החברה מגייסת גם בימים אלה למגוון תפקידים: מנהלי פרויקטים, מנתחי מערכות, מפתחים ובודקי תוכנה.ניתן להתעדכן במשרות הפתוחות באתר החברה https://ucl-group.co.il ו/או לשלוח קו"ח ישירות ללימור במייל[email protected]
מראיין: נתנאל הרוש.
[email protected] :אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל
-
פרק #18בדיקות מבוססות מודל בואו לשמוע את נתנאל הרוש וד"ר מיכאל בר-סיני מחברת Provengo מדברים על בדיקות מבוססות מודל.תקצירמיכאל הוא ה-CTO של חברת פרובנגו, סטארטאפ ישראלי שיצא מאוניברסיטת בן-גוריון ובונה כלים לבדיקות מבוססות מודל. לפני זה היה חוקר באוניברסיטה, ועבד בחברות וגופים שונים בארץ, באנגליה, ובארצות הברית.בפרק זה נדבר עם ד"ר מיכאל בר-סיני על בדיקות מבוססות מודל (MBT - Model Based Testing). גישה זו מאפשרת לבודקים להתמקד באפיון הפונקציונליות של המערכת הנבדקת במקום בכתיבה ותחזוקה של תסריטי בדיקה. את האפיון עושים בעזרת מודל ממוחשב, ממנו ניתן לייצר תסריטי בדיקה רבים, ואף לבנות חבילות בדיקה באופן אוטומטי עבור מטרות שונות (למשל חבילת רגרסיה, חבילת smoke tests, או חבילה המתמקדת בסט פונקציונליות מסויים).בנוסף, מודלים כאלו מאפשרים להבין דרישות מערכות בצורה טובה - למשל על ידי יצירת שרטוטים שלהם, המאפשרים למצוא בדרישות סתירות אפילו לפני שהמערכת נכתבת. כך בודקים יכולים לעזור לאנשי המוצר לגבש את האפיון לפני שהפיתוח מתחיל בכלל לעבוד.
מראיין: נתנאל הרוש.
[email protected] :אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל
- Mostra di più