Episodi
-
În episodul cu numărul 7, ultimul din acest sezon, Anastasia Condruc stă de vorbă cu Lina Vdovîi, jurnalistă, scenaristă și regizoare de filme documentare stabilită în România. Lina este autoarea multor materiale long-form și de investigație, pentru multe din ele a luat premii importante în România și peste hotare. Este scenarista documentarului „Acasă”, regizat de partenerul ei, Radu Ciorniciuc, care a adunat premii la festivaluri de film documentar cum ar fi cel din Sundance sau din Cracovia.
-
Anastasia Condruc de vorbă cu cineastul Dumitru Marian despre mutarea sa în Belgia, provocările migrației și dorul de casă.
-
Episodi mancanti?
-
În episodul 5 al podcastului Transplant, Dika Cheptine povestește despre cum a decis să plece și ce-a găsit în capitala Marii Britanii, despre șocurile culturale, despre cultul frumuseții, al tinereții și despre cum să faci pace, în sfârșit, cu ceea ce vezi în oglindă.
-
Al patrulea episod al podcastului îl are ca invitat pe creatorul de conținut Andrei Bolocan. Anastasia l-a provocat să vorbească despre rolul de tată, masculinitatea toxică, sentimentul de acasă.
-
În cel de-al treilea episod al podcastului Transplant, Anastasia vorbește cu Paula Erizanu despre experiența ei de studii în Marea Britanie și despre ce faci atunci când ajungi într-o ierarhie socială ca în filmele americane cu adolescenți. Paula Erizanu este jurnalistă și autoarea romanului Ard Pădurile.
-
În cel de-al doilea episod Transplant, Anastasia a discutat despre legătura dintre mâncare și dorul de casă cu Marina Musteață, bucătăreasă și patiseră stabilită la San Francisco. Ea se află și în spatele profilului folklorictable, acolo unde ridică la un nou nivel deserturile tradiționale moldovenești.
-
Primul episod al celui de-al doilea sezon de Transplant o are ca invitată pe Oxana Greadcenco, directoare Moldova.org. Anastasia Condruc, gazda podcastului, a promovat-o să vorbească despre maternitate, ce au însemnat ultimii 2 ani de pandemie pentru ea, antreprenoriat și feminism.