Gustav Bergström Podcasts
-
Avsnitt 149 av Podcast Juventus Club Svezia med JCS-Gästen Gustav Bergström, som gör sin tredje återkomst efter att ha varit med i avsnitt 51, 75 och 119. Det blev ett försvarstal för Max Allegri, snack om identitetskris samt truppen i allmänhet kopplat till marknaden. Vi snackade även ned återstarten av Serie A med de knappa vinsterna över Cremonese och Udinese samt upp den tidiga "seriefinalen" mot Napoli innan det avslutningsvis blev känga mot Premier League, FIFA och fotbollsvärlden.
Stöd gärna podden du med, bli patron: https://www.patreon.com/podcastjuventusclubsvezia
Intro/Outro Podcast Juventus Club Svezia, skapad av: Roger Myrehag - Oboogie Music
-
Hur underhåller man ett gammalt kök istället för att slänga allt? Alla är vinexperter, men hur ska man försvara sina flaskor? Dessutom om opinionsbildaräventyret som stoppade ett Nobel-center i Stockholm.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Går det att stoppa renoveringsraseriet?Det blir mycket om byggnader och ombyggnader; går det att stoppa renoveringsraseriet? Allmännyttiga Svenska Bostäder har ändrat kurs och nu börjat renovera gamla fönster inifrån sina lägenheter, istället för att byta ut dom till moderna. Men hur ska man komma åt hysterin med att topprenovera bostadsrätter för att höja priset vid försäljning? Byggnadsvårdsinfluencern Gustav Bergström, känd som Rävjägarn, besöker Karsten och Louise för att reda ut och ge råd.
Hur ska man förvara sitt vin?
Björn Tarras-Wahlberg kommer till studion, aktivisten som lyckades stoppa bygget av ett Nobel-center på Nybrokajen mitt i Stockholm. Nu har han skrivit en bok om sin resa, en slags politisk rysare, där han också vill lansera en demokratireform i tio steg.Vi lever i en vinboom. Men hur ska man förvara sitt vin? Vinexperten Johan Magnusson berättar om hur man bygger sin egen "vinkällare". Vad ska man tänka på och hur dyrt behöver det bli?
Programledare: Karsten Thurfjell
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Olle Björkman -
Att duscha eller inte duscha, det är frågan, eller i varje fall hur ofta man bör göra det. Kroppslig hygien har diskuterats flitigt den senaste tiden och fler tycks förespråka en måttligare renlighet.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Att tvätta sig handlar inte bara om att göra sig ren från smuts och svett, utan har också en hel del med sociala och kulturella normer att göra. Och, förstås klass. Under de senaste århundradena har det rena och luktfria samhället varit det som eftersträvats och badrummet har kommit att ta allt större plats i mångas hem. Men på senare tid har fler börjat framhålla fördelarna med att duscha mer sällan, både för miljön - men även för hudens skull.
I veckans Stil beger vi oss in i badrummet och gör ett nedslag i frågan om hur mycket, och ofta, vi duschar, badar och tvättar håret – och varför, egentligen.
Vi tittar närmare på ett något obskyrt internetfenomen där folk intresserar sig för hur olika celebriteter egentligen luktar, och frågar oss vad den här doftfascinationen kan bero på. Vi går även till botten med hur man på bästa sätt bör tvätta sitt hår och så dyker vi ner i den historiska tvålreklamens värld, där skönhet och tvål gjordes synonymt.
Veckans gäst är Gustav Bergström (också känd som Rävjägarn), specialist på byggnadsvård och arkitektur och en av författarna till boken Tidstypiska Kök & Bad 1880-2000.