再生済み
-
Zijn de straffen in Nederland te laag? Een discussie die zeker in verkiezingstijd oplaait, met aan de ene kant partijen die vinden dat we veel harder moeten straffen en aan de andere kant partijen die zeggen: daar wordt ons land niet veiliger van. Een van de grootste partijen in de peilingen is Nieuw Sociaal Contract. Zij hebben het in hun verkiezingsprogramma vooral over slimmer straffen. Presentator Maaike Timmerman gaat in deze verkiezingsspecial in gesprek met Judith Uitermark, zij is nummer drie op de lijst van NSC en oud-rechter en met slachtofferadvocaat Ruth Jager. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom duikt in de cijfers en achtergronden.
-
Deze week het verhaal van Harrison Okene. Een duiker wordt op pad gestuurd om de levenloze lichamen uit een schip te halen, die bijna 3 dagen geleden is gezonken. De duiker ziet een hand en denkt een lichaam gevonden te hebben. Maar ineens... pakt die hand de duiker vast.
Wil je nog meer bizarre verhalen luisteren? Bij Podimo hebben we nog veel meer van Bizar, de podcast. Ga naar podimo.nl/bizar en luister 60 dagen gratis.
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
-
Als Lisa vertelt dat een van haar zorgbegeleiders haar aanraakt op intieme plekken, gaan alle alarmbellen af. Bij de politie vertelt de vrouw van begin twintig, met een verstandelijke beperking, wat er volgens haar gebeurde. Maar in de rechtbank blijkt dat het haar verhaal is tegen dat van hem,
Lisa is een jonge vrouw, van begin twintig. Ze heeft denkniveau van een vijf tot zevenjarige, en haar ontwikkelingsniveau is van een kind van anderhalf tot drie jaar oud. Ze woont in een zorginstelling, waar ze begeleid wordt door Alex.
Volgens Lisa ging het mis toen Alex haar hielp met scheren. Daarbij zat hij aan haar vagina, en ook als hij haar hielp met het smeren van bodylotion zat hij ongewenst aan haar borsten. Volgens Alex was daar geen sprake van: hij had haar inderdaad ingesmeerd, maar alleen op plekken waar zij niet bij kon en het scheren was op haar verzoek.
Rechtbankverslaggever Niels Dekker volgt de zaak namens AD Rotterdams Dagblad: ,,Alex zat er heel rustig bij, was kalm, gaf netjes antwoord en was niet boos. Er viel geen onvertogen woord, maar sommige antwoorden deden wenkbrauwen wel fronzen.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
In de zomer van 2003 wordt Frank Storm vermoord gevonden in het Enschedese Volkspark. De regio Twente trilt nog na van de vuurwerkramp en heeft tussen 2000 en 2004 ook te maken met gruwelijke dierenmishandelingen. Wat als deze beul van Twente het mogelijk ook op mensen heeft voorzien? Wie is deze psychopaat en hoe kunnen ze hem stoppen voordat hij nog meer slachtoffers maakt?
Wil je de spannende Agatha Christie videogames graag spelen? Bestel ze nu direct (voor PlayStation 4 of 5 en Nintendo Switch) via deze link: Orient Express of London Case!
Wil je profiteren van 'Black Friday' bij Matt Sleeps? Ga dan naar MattSleeps.com voor hoge kortingen op hun matrassen.Luister je graag naar onze podcast? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: Fooienpod.com/moordzaken
Dat waarderen wij natuurlijk zeer, bedankt!
Ben je nabestaande van een moord of vermissing en je wilt contact met lotgenoten, kijk dan eens op de website van Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG Nederland) of op de besloten Facebook-pagina “Nabestaanden moord & vermissingen”.
Blijf luisteren & volg ons!
Insta: @MoordzakenPodcast
Twitter (X): @MoordzakenPod
YouTube-kanaal: @MoordzakenPodcast
📩 [email protected] -
Op 27 oktober 1961 doet een metselaar, die in de tuin van een villa in het Nederlandse Baarn een kraantje moet aanleggen, een schokkende ontdekking. Wat vindt die metselaar daar diep begraven in de grond? Aflevering 123, live vanop het DS Podcastfestival in Oostende met als derde jurylid: Pommelien Thijs!
Zit je met iets? Praat bij Tele-Onthaal over wat jou bezighoudt. Bel anoniem en gratis naar 106 (24u/7d) of chat via www.tele-onthaal.be
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
-
De grootste fraudeurs die België ooit gekend heeft of slachtoffers van een technologische heksenjacht? Het bedrijf Lernout & Hauspie bezorgde velen een financiële kater maar is er meer aan de hand?
Speculeer mee:
www.facebook.com/groups/hetmisdaadkabinetforum
Volg ons op Instagram:
www.instagram.com/hetmisdaadkabinet/
Adverteren of samenwerken? Mail naar [email protected] -
Op een warme zomerdag in 2022 gaat Leo met zijn vrouw op hun scooter naar een hippiefestival. Tegelijkertijd gaat Gerrit wielrennen met zijn wielermaatjes. Onderweg komen ze elkaar tegen op een fietspad waar ze hard op elkaar botsen. Leo overleeft het ongeluk niet.
Door de botsing valt Leo met zijn gezicht hard op de grond. Zijn vrouw ziet direct hoe erg het is, en ze roept naar een van de wielrensters: ‘Mevrouw, help, mijn man gaat dood!’ Ondanks de hulp van ambulancepersoneel en een trauma-arts overlijdt Leo enkele uren na het ongeluk in het ziekenhuis.
In de rechtbank is het vervolgens de grote vraag hoe de twee nou konden botsen: kwam een van de twee op de verkeerde weghelft? Volgens Leo’s vrouw ging een van de wielrenners inhalen, en botsten de twee daarom op elkaar. Gerrit zegt dat hij niet inhaalde: ,,Ik oefende gewoon mijn hobby uit, en toen gebeurde dit verschrikkelijke ongeval...”
Het is de eerste keer dat Gerrit en de weduwe elkaar weer zien. In haar slachtofferverklaring doet ze haar verhaal: ,,Ik was boos, en soms ben ik het nog steeds. Het was een noodlotting ongeval, ik kan het u niet kwalijk nemen.‘’
Rechtbankverslaggever Niels Dekker volgt de zaak namens AD De Dordtenaar: ,,Het OM vindt dat Gerrit schuld treft: hij is verantwoordelijk, maar het gebeurde niet opzettelijk. Maar de vraag is: haalde hij uberhaupt in en kwam hij op de verkeerde weghelft? Het bewijs daarvoor is mager.”
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Maagchirurg Nick R. voerde tussen 2005 en 2009 maagverkleiningsoperaties uit in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Die techniek was destijds nog niet zo bekend in Nederland, maar de arts had er al ervaring mee opgedaan in Duitsland en ook hier wilde hij mensen met ernstig overgewicht helpen door een operatie. Begin 2009 werd de maagchirurg echter ontslagen nadat bleek dat relatief veel van zijn patiënten waren overleden of complicaties hadden opgelopen. Na zijn ontslag deden zeventien mensen, van wie zes nabestaanden van overleden patiënten, aangifte tegen Nick R.
Één van die aangiftes leidde tot een vervolging, voor mishandeling. Officier van justitie Corien Fahner leidde het onderzoek.
Hier lees je de uitspraak terug.
Over Napleiten:
Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.
Over de makers:
Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.
Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Op 15 juli 1996 stortte in Eindhoven een transportvliegtuig neer op militair terrein. Naast vracht, zaten in dit vliegtuig ook de muzikanten van het fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht. De ramp met de Belgische C-130 Hercules kostte 34 van de 41 inzittenden het leven.
Nicole was een van de overlevenden, maar moest vechten voor haar leven. Ze had ernstige brandwonden en liep long- en hersenschade op. Na een maand in coma te hebben gelegen moest ze alles opnieuw leren.
In de podcast serie 'Held in Eigen Verhaal' staan verschillende inspirerende gasten centraal met ieder een uniek en een bijzonder verhaal. Vergeet niet te abonneren voor meer podcast afleveringen: https://www.youtube.com/irisenthoven/?sub_confirmation=1Volg ons verder op sociale media: Instagram: https://www.instagram.com/irisenthoven/ Tiktok: https://www.tiktok.com/@irisenthoven Instagram HIEV: https://www.instagram.com/heldineigen... Spotify: https://open.spotify.com/show/1pfR1Eb... Camera: https://nl.emglive.com Edit: @karlijndevriesRedactie & productie: @floorslootenDank voor het luisteren! Laat ons weten als je nog vragen/opmerkingen hebt op: [email protected]
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/iris-enthoven/message -
Marjan Gorissen zat 103 dagen in de gevangenis als verdachte van de moord op een peuter. Ze werd door haar ‘beste vriendin’ beschuldigd van moord en belandde onterecht achter de tralies. In de gevangenis beviel ze van haar eerste kind onder toeziend oog van een rechercheur. Haar partner ging aan haar twijfelen, net zoals een groot deel van Nederland. Ze raakte haar huis kwijt en verloor haar baan. Ook vrienden kozen de veilige optie en namen afstand. Die tijd in de cel, inmiddels 23 jaar geleden, trok diepe sporen in haar leven. In de podcast serie 'Held in Eigen Verhaal' staan verschillende inspirerende gasten centraal met ieder een uniek en een bijzonder verhaal.
Mocht je meer willen weten of het boek willen kopen check dan: https://marjangorissen.nl
Vergeet niet te abonneren voor meer podcast afleveringen: https://www.youtube.com/irisenthoven/?sub_confirmation=1Volg ons verder op sociale media: Instagram: https://www.instagram.com/irisenthoven/ Tiktok: https://www.tiktok.com/@irisenthoven Instagram HIEV: https://www.instagram.com/heldineigen... Spotify: https://open.spotify.com/show/1pfR1Eb... Camera: https://nl.emglive.com Edit: @karlijndevriesRedactie & productie: @floorslootenDank voor het luisteren! Laat ons weten als je nog vragen/opmerkingen hebt op: [email protected]
--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/iris-enthoven/message -
Bij de Amsterdamse recherche vertrekken in korte tijd een groot aantal ‘oude rotten’. Dat is zorgwekkend, zeggen misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans in deze podcast, want daarmee gaat een schat aan parate kennis verloren.
Paul Vugts: “Door strenge privacywetgeving is informatie over verdachten na een aantal jaar niet meer op te zoeken in de politiesystemen, daarom is het extra belangrijk dat er een soort collectief geheugen is. Sleutelfiguren hebben hele conflicten en misdaadgroepen in hun hoofd. Als die weggaan, nemen ze hun kennis mee.”
Een deel van het capaciteitsprobleem wordt opgevangen door zijinstromers. Dat heeft voordelen, zoals het aantrekken van mensen die bijvoorbeeld goed zijn in data-analyse en zo het recherchewerk kunnen moderniseren, maar ook nadelen.
Wouter Laumans: “Als je als agent eerst door de Warmoesstraat hebt gelopen en uiteindelijk carrière maakt en bij de recherche terechtkomt, dan heb je al veel gezien en kom je veel bekenden tegen. Als zijinstromer is alles nieuw. Het zegt niets over je motivatie, maar je hebt diezelfde bagage niet.”
Vugts: “Het is wonderlijk en zorgwekkend dat wij soms worden gebeld door mensen uit de opsporing, met de vraag of wij nog weten hoe het zit.”
Verder in deze aflevering: werkdruk, de eisen van de nieuwe generatie en de vraag welke baan nu leuker is, die van journalist of rechercheur.
Support the show: https://www.kiosk.nl
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Begin 2021 werd een pasgeboren baby in een vuilcontainer gevonden in Amsterdam Zuidoost. Wonder boven wonder overleefde het meisje. Misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts over de zoektocht naar haar ouders, de rol van Jeugdbescherming en de vondst van een tweede baby die alles deed kantelen.
Lees hier het onderzoeksverhaal dat Wouter Laumans en Hanneloes Pen schrevenLees hier het vonnis van de rechtbankBreng hier je stem uit voor de Parool Misdaadpodcast voor de publieksprijs van de Dutch Podcast AwardsSupport the show: https://www.kiosk.nl
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Faissal Taghi, de oudste zoon van Ridouan Taghi, werd eind juli op verzoek van Nederland opgepakt in Dubai. Misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts vertellen in deze podcast over de problemen met zijn uitlevering. ‘Als je cynisch bent: gaat alles daar wel volgens de regels?’
Twee jaar geleden werd een uitleveringsverdrag gesloten met de Verenigde Arabische Emiraten, toch lijkt de uitlevering van verdachten sindsdien niet soepel te gaan.
Laumans: “Er komt een zweem van corruptie bovendrijven, net zoals bij de uitlevering van maffiabaas Raffael Imperiale. Daar moest de Italiaanse minister van justitie persoonlijk naar toe met een verzoek om uitlevering, en op de foto etcetera, toen er al een verdrag lag. Het gaat dus niet zo makkelijk. Als je cynisch bent, kun je je afvragen: gaat alles daar wel volgens de regels?”
Vanuit Dubai klinkt bijvoorbeeld bij uitleveringsverzoeken dat de termijn van 40 dagen om de strafzaak goed te onderbouwen niet wordt gehaald. Laumans: “Nederland zegt, deze crimineel willen wij graag hebben en zou de papierwinkel niet in orde hebben? In dit soort high profile zaken is dat heel onwaarschijnlijk. En dan begint het diplomatieke spel.”
“Het hoofdprobleem: de staat moet zich aan diplomatieke mores houden, maar boeven kiezen het beste plekje en zijn weg. Er gaan verhalen dat criminelen zich nu ophouden in Rusland, ga daar maar eens even vragen of ze iemand willen oppakken. Dan zegt Poetin: hoe zit het met die hulp aan Oekraine?”
Verder in deze aflevering: hoe er ook problemen zijn met uitleveringen met Turkije, waar ‘Bolle Jos’ Leijdekkers en zijn rechterhand Isaac B. werden opgepakt, en weer vrijgelaten. Vugts: “Bolle Jos schijnt veel te hebben moeten betalen om op vrije voeten te blijven. Dat zouden wij als corruptie bestempelen.”
Support the show: https://www.kiosk.nl
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Wie heeft Marlon Fidanque vermoord? Hij werd in zijn tuin doodgeschoten, voor de ogen van zijn vrouw Claudia. Ze was zwanger en raakte gewond. De zaak is nog altijd niet opgelost. Wie verwoestte het leven van Claudia? In een speciale aflevering van Het Misdaadbureau duiken presentator Maaike Timmerman en onderzoeksjournalist Rick Pietersz in de moord op de 31-jarige Marlon.
-
In honderden moordzaken loopt de dader nog altijd vrij rond. Doen we genoeg om coldcases op te lossen? Hoe geven we honderden families antwoorden op al hun vragen? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met misdaadjournalist van De Telegraaf Mick van Wely en met Wicky van der Meijs, haar vader werd vermoord tijdens het uitlaten van de hond. Nog altijd weet de familie niet door wie. Onderzoeksjournalist Rick Pietersz duikt in de cijfers en achtergronden.
-
Omstreeks 08.50 uur kwam de melding binnen van een ernstig geweldincident. Daarop zijn meerdere politie-eenheden naar de Noordweg gegaan. Ter plaatse troffen agenten het slachtoffer aan. De man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Meteen na het incident is een 36-jarige man die nog aanwezig was gearresteerd. De man zou door agenten met een megafoon uit de woning zijn gepraat, waarna hij kon worden aangehouden.
-
In de bosjes bij de noorderbegraafplaats aan de industrieweg in Vlissingen werd op 6 juli 2008 een dode vrouw gevonden.
-
Op 25 september 2019 is om 03.00 uur voor het ziekenhuis in Oostburg een auto gestopt met daarin een gewonde man. Het slachtoffer werd gereanimeerd en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Gent gebracht.
-
Achter een rietkraag in de overwoekerde akker bij de Sint Anthoniekade bij het bosperceel in natuurgebied Canisvliet, vlakbij de grens met België wordt rond het middaguur op zaterdag 22 juni 2019 een stoffelijk overschot van een onbekend persoon gevonden door een boer. De omgeving is door de politie afgezet.
-
Het is woensdag 6 juni 1990. De klok van de Lange Jan in Middelburg heeft net twaalf keer geslagen als een voorbijganger even na middernacht een lugubere ontdekking doet…
- もっと表示する