Episodes

 • I veckans avsnitt pratar vi om det som kallas för magiska korrespondenter. Ett begrepp den som vill utforska magi kommer att stöta på snabbt. Idén om att allt runtomkring oss har en inneboende kraft och är en symbol för något annat. Hur hänger till exempel en hare ihop med månen? Hur hänger en ros ihop med Afrodite? Och hur kan du använda dem för magiskt bruk?

  Vi utforskar symbolik i tarotkort, drömmar och det undermedvetna och Agnes gör en intuitionsövning för att lära sig mer om symboler. 

  Vi pratar också om den magiska ringblomman och vad du kan göra med den, kärleksmagi, tinkturer. Dessutom kommer vi in på Abbedissan (eller urhäxan) Hildegard af Bingen och hennes recept på antidepressiva kakor från 1100-talet.


  In på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!


  Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Själavandring, reinkarnation, återfödelse.. I veckans avsnitt pratar vi om de som minns tidigare liv och den forskning som faktiskt finns på ämnet. Både psykiatriker och kvantfysiker har teorier för hur det skulle kunna fungera.

  Dessutom, har Tina Turner varit en egyptisk farao och är Justin Bieber och Kurt Cobain samma själ?


  In på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!


  Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • I detta avsnitt: Allt om twin flames, soulmates och karmiska relationer!

  Har du träffat din soulmate? Vad är skillnaden mot en twin flame? Och hur vet du? Samt hur ska man hantera när karmiska band dyker upp...


  In på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!

  Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Växter är fulla med magiska krafter. I det här avsnittet går vi igenom de två med extra mäktig magi: lavendel & malört!

  Dessutom pratar vi mercury retrograde som sätter igång den 27 september (😩) – vad är egentligen merkurius retrograd och varför påverkar den oss så mycket?  

  Vi går också igenom väldigt effektiva spells för att kalla till sig kärlek och för att få bort oönskade personer ur sitt liv... 


  Berätta vad ni tycker om avsnittet och vad ni brukar göra för spells med örter! Häxtimmen på instagram: @haxtimmen!


  Och! Efter varje avsnitt släpper vi ett bonusavsnitt på Patreon –> Patreon.com/haxtimmen Bli vår patreon för att ta del av avsnittet<3


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Veckans gäst är fotografen, författaren och kräftan Emilia Bergmark-Jiménez (följer du henne inte? Då är det dags nu).

  Starka känslor, starka familjeband och lojala vänskaper är alla kännetecken för det underbart känsliga stjärntecknet kräftan. Men också det där med det hårda skalet som kräftorna gärna kryper in i, det som ger dem trygghet i en värld där de är inget annat än missförstådda.

  Det tog lång tid innan Emilia började förstå sig på sitt stjärntecken och alla de aspekter som gör henne, faktiskt, otroligt mycket kräfta.

  Det blir ett avsnitt om familj, vänskaper och kreativa utlopp samt personliga erfarenheter av...det mesta! Och kanske det avsnitt med absolut flest gapskratt? Plus: vad tyckte Ebba och Emilia egentligen om varandra när de lärde känna varann för 20 år sedan?


  Kräftan tillhör elementet vatten och har månen som styrande planet. En kräfta alla födda mellan 21 juni–22 juli.

  Emilia Bergmark-Jiménez är kräfta i sol, med månen i vågen och ascendenten i lejonet.


  PS! In på Häxtimmens Patreon för underbart mysigt bonusmaterial med Emilia: Patreon.com/haxtimmen!

  Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Barack Obama, Madonna, Kakan Hermansson. Alla är exempel på tre riktigt starka lejon. Och i veckans avsnitt befinner sig en av dem i Häxtimmen-studion – Kakan!

  Det blir prat om stjärntecknet hon och resten av världens stjärnor delar (och som vi andra inte kan leva utan), LEJONET.

  Ett avsnitt inte bara om zodiakens sol och mest kungliga stjärntecken, det pratas också en hel del spöken, eldmagi, Valerie Solanas, andliga mäklare och hur man dejtar rätt i zodiakdjungeln. Kakan myntar både uttrycket “astro boys” och berättar vad som är det mest ointressanta som finns. Ebba uppdaterar oss på responsen när man har "Stjärntecken?" som första fråga på Tinder... Och avslöjar ett släktskap hon aldrig bett om.

  Gäst: Kakan Hermansson


  Varje vecka släpper Häxtimmen ett kortare bonusavsnitt på Patreon: Denna vecka om Kakan Hermanssons relation till andlighet! Lyssna –> Patreon.com/haxtimmen.

  Följ Häxtimmen på instagram! @haxtimmen


  ~ Nytt avsnitt varje torsdag – prenumerera här på Häxtimmen så du inte missar. ~


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I veckans avsnitt utforskar Ebba och Agnes dominanta tecken och planeter. För ja, vi har alla både planeter och tecken med mer energi än andra i vårt födelsehoroskop. Hur räknar en egentligen ut de mest dominanta delarna i sin chart? Vilken planet har mest inflytande på en och vilket tecken lyser mest i ens horoskop? (Hint: Det behöver inte vara soltecknet)

  Vi får i det här avsnittet veta att vad har du för dominanta planeter och stjärntecken som påverkar dig mer än du tror. Vi kan säga så här: Ebba och Agnes börjar genast rannsaka sig själva när de får reda på sina “dominanter”. Två rätt så….mörka planeter styr tydligen dem båda?

  Lyssna för att få veta mer om dominanterna i ditt horoskop!


  Och hallå där! Klicka in på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial – där vi går igenom våra favoritkändisars dominanta planeter: patreon.com/haxtimmen

  Följ Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ny säsong av Häxtimmen börjar nu!


  Ebba och Agnes har snöat in helt på månens betydelse för våra liv. Månen är en del av oss på många underbara och magiska sätt (den drar ju i världshaven så ja, säkerligen i oss med) och veckans avsnitt handlar om betydelsen av vilken månfas du är född i.

  Fullmåne, nymåne, halvmåne och allt där i mellan (bokstavligen)? Din födelsemånfas följer dedikerat med dig genom livet. Vad bör en göra när månen är i ”ens egen” fas? Varför mår en som bäst då (och bör manifestera)? Och vad kan det innebära att födas i mörkermåne, dvs inget månljus alls…?


  Ebba är född under den ovanliga halvmånen (precis som Aretha Franklin och Nelson Mandela(!)) medan Agnes prickade in en 80% uppåtgående måne. Och jo, det är nästan löjligt hur väl beskrivningen av de månfaserna stämmer in på oss.


  Du kan hitta din egen månfas genom att söka efter ditt födelsedatum och år + ”moon phase”. I avsnittet får du veta betydelsen din månfas har för dig! 


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vi är tillbaka efter 2 veckors oplanerad poddsemester! 

  I det här avsnittet svarar vi på era lyssnarfrågor om TAROT.

  Hur tänker vi när vi drar dagens kort? Hur hanterar vi reversed kort? Vad betyder tiorna i alla sviter? Handlar de om ett slut, eller kanske till och med om en början..?

  Ebba berättar även storyn hur hon började med tarot (korten sökte upp henne!), vi pratar om hur viktig numerologin egentligen är i tarot samt det sjuka men också magiska i att få upp samma kort om och om igen!?

  Dessutom: Ebba har en sanndröm om Malou von Sivers, Agnes är med i Malou von Sivers @maloueftertio, Ebba är med i P1 (och pratar tarot! Lyssna på senaste @kroppochsjalp1) båda träffar häxor på semestern och Ebba har lättare att identifiera sig med en vit kanin än en vit man.

  Detta och mycket mer i veckans avsnitt. 🌟


  Och PS: Välkommen att bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram -->@haxtimmen

  Nytt avsnitt varje torsdag – prenumerera på Häxtimmen så går du inte miste!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Häxtimmen sommarspecial! Uppspelt i semesterstugan ringer Ebba till Agnes – hon har blivit tokig i ett nytt astrologiskt ämne: Synastri. I det här avsnittet får vi veta allt om astrologisk kompatibilitet!

  Synastri innebär att ditt horoskop läggs på en annans för att få veta på hur väl ni passar (eller inte passar) ihop. Det är inte bara stjärntecken som avgör om en är en bra match – hur dina planeter står jämte din käras planeter har stor betydelse! Men varför vill man helst inte ha en kvadratur mellan sina planeter? Vad är det med månen som kan ha stjälpt Ebba i dejtandet? Och ska inte Agnes bli orolig när hennes Neptunus ligger precis bredvid partnerns Venus!? 

  Dessutom: Ebba ger flera riktigt bra poddtips, Agnes har en konflikt med sin mamma om kalluft och Elfin gör sitt bästa för att också få höras i micken. Och hur är det egentligen, går häxblod i släkten? 


  INFO från avsnittet

  Vi gör vår synastri på horoscopes.astro-seek.com.

  Poddtipsen:

  Astrology and you with Maxine and AliceBarn och tidigare liv i Dokumentära BerättelserHäxmorden, dokumentärserie i Sveriges Radio P1Malin Matsdotter – levande bränd på häxbålet, P3 Historia

  ~ Och halloj ~ Välkommen att bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram! -->@haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vilket stjärntecken är vanligast bland seriemördare? Kan stjärnhimlen visa varför ett mord sker? Kan astrologer lösa eller till och med förutspå brott?

  I det här avsnittet pratar vi om mord, seriemördare, försvinnanden och astrologi – och dessutom lite Britney!


  Fyra stjärntecken är läskigt överrepresenterade bland amerikanska seriemördare. Vi har kommit över en lista över 300 seriemördare där alla tillhör något av zodiakens rörliga tecknen: tvillingen, jungfrun, skytten och fiskarna. Hur kan det vara möjligt!? Ebba och Agnes reder i vad det kan vara med dessa stjärntecknens placering som gör dem till seriemördartecknen...

  Dessutom får Ebba feeling och gör en riktig horoskopundersökning av Sveriges stadsministrar genom tiderna. Hon upptäcker ett tydligt mönster...


  Se hit! Välkommen att bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Varje månad innebär ett nytt stjärntecken och en ny Häxtimmen-gäst som tillsammans med Agnes och Ebba reder i sitt eget tecken. Det här avsnittet tillägnas zodiakens minglare, dess sociala kitt och det tveklöst mest babbliga tecknet av dem alla, den nyfikna arbetsnarkomanen som älskar att uttrycka sina tankar och alltid agerar på känsla, som aldrig kommer i tid men (när hen väl anländer) ser till att du aldrig, vi menar ALDRIG, har tråkigt: tvillingen!


  Ida Therén är författare, journalist och nybliven poddare (@kulturbarnen!) och beskriver sig som djupt andlig och spirituell. Dessutom är hon TVILLING, och ingen liten sådan – hon har tvillingen i både solen, ascendenten och Merkurius, (tecknets styrande planet!) så det finns helt enkelt ingen bättre än Ida att fråga ut om vad som egentligen utgör en tvilling och dens bästa och sämsta egenskaper.

  Det måste även sägas att tvillingen är tecknet med absolut sämst rykte. Dags för upprättelse? 

  Välkommen till Häxtimmens astrospecial!


  En tvilling är alla personer födda mellan 20 maj och 21 juni. Till den skaran sållas förutom Ida även Angelina Jolie, Lauryn Hill, Marilyn Monroe, Eva Dahlgren, Kendrick Lamar, Natalie Portman, Iggy Azalea, Kanye West och Donald Trump... En blandad kompott minst sagt?


  Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hur praktiserar en egentligen magi? Vad räknas ens som magi? Det är två av de vanligaste frågorna Ebba och Agnes får av lyssnarna. I det här avsnittet får vi bland annat veta hur och när du kan kalla dig själv häxa (vi har alla en sådan inom oss) och hur du praktiskt utför en ritual eller magi.

  Häxkonst är oftast inte så komplicerat – faktum är att många av oss utför en form av magi i vardagen utan att ens veta om det! (Lyssna för att veta vad det kan vara.) Ebba beskriver även några magiska ritualer du enkelt kan göra redan ikväll under nymånen som precis gått in i kräftan!


  Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Turbulent himmel? Färger betyder mycket. Häxtimmen går igenom hur du överlever Merkurius retrograd och eklipssäsongen. Hur använder du färger i din magi? Det bjuds på en formel med rosa för läkande – plus en för självkärlek och för att få bort oönskad energi. Med mera!


  Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Drar du kort innan en dejt? Gör du en läggning för din nya romans? I det här avsnittet av Häxtimmen pratar vi med Singelrådets Emilie Ebbis Roslund om hur viktigt tarot är för både tinderdejter och långvariga relationer. Och när är det egentligen okej att fråga om någons födelsetid?!

  Emilie Ebbis Roslund hörs varje vecka ihop med Matilda Berggren i underbara podden Singelrådet. Den råkar vara en av Ebba och Agnes favoritpoddar. Lyssna här!


  Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem direkt: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Medial kontakt direkt i studion! Mediumet Alia N. Tabatabaei gästar veckans avsnitt och ger Ebba och Agnes andliga råd och budskap från andra sidan. Alia berättar också om hur hon kom i kontakt med sin mediala sida och lät den växa fram. Och hur funkar mediumskapet med att också vara kemiingenjör?

  När Alia N. Tabatabaei gick en av Ebbas populära tarotkurser kände hon mycket energier kring Ebba och ville förmedla de andliga meddelanden som dök upp. Vi bjöd in Alia till Häxtimmen där hon live i vår hemmastudio förmedlar kontakt med Ebbas närstående på andra sidan, berättar om tidigare liv och ger råd om vad hon ser i vår framtid. Dessutom: Kan Agnes se väsen?

  När hon inte jobbar som kemiingenjör är Alia N. Tabatabaei praktiserande medium. Du hittar henne på Instagram: @alian.t!


  Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ebba och Agnes vän Christopher Insulander är inte bara prisbelönt stylist utan också OXE. Och självklart är han andra gästen i Häxtimmens serie om zodiaken!

  Varje månad innebär ett nytt stjärntecken och en ny Häxtimmen-gäst som tillsammans med Agnes och Ebba reder i sitt eget tecken. Det här avsnittet tillägnas zodiakens mest sensuella tecken, den babbliga men jordade livsnjutaren som är bäst på all form av mys, älskar från botten av sitt hjärta och aldrig skulle svika: Oxen.

  Christopher Insulander är född 4 maj och är därmed en solklar oxe, stjärntecknen nr två på vår resa genom zodiakens karmiska hjul. Men han är inte den enda oxen i det här avsnittet – Agnes råkar också (såklart!) ha fötts i oxens tecken. Dessutom har Ebba sin måne i oxen. Så räkna med ett avsnitt som är en riktig oxfest. (Passande nog, eftersom oxarna ju älskar att bjuda på fest.)

  I det här avsnittet går vi på djupet i vad som egentligen utgör en oxe och vad som är oxens bästa (och sämsta) egenskaper.

  Välkommen till Häxtimmens astrospecial!

  En oxe är alla personer födda mellan 19 april och 20 maj. Till den skaran sållas förutom Christopher och Agnes även Cher, Lizzo, Cate Blanchett, Adele, drottning Elizabeth II, Channing Tatum, Janet Jackson, Jack Nicholson och George Clooney...en bra skara visst?

  Christopher Insulander jobbar som stylist inom mode och för flera artister. Du hittar honom på @crapdiem.

  Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hur gör man för att räkna ut sitt födelsenummer, ödesnummer och livsnummer? I det här avsnittet använder Ebba och Agnes numerologi och får veta vilka siffror som beskriver deras liv, själ och öde.

  Genom numerologin avslöjas också hur erfaren och vis Ebba och Agnes respektive själar är. Agnes hamnar på en stark 3 av 9 medan Ebba inte förvånar med sin 8. Men i rummet finns också en "Master Number", ett värde som bara ansenligt välutvecklade själar besitter. Det visar sig att hunden Elfin kan sälla sig till samma skara som Barack och Michelle Obama, Oprah och Dalai Lama (och Ebba har aldrig sett så stolt ut)!

  Numerologi, läran om hur siffror påverkar oss andligen, har studerats i över 5000 år och ofta i hemlighet – det har påståtts vara en farlig kunskap. Den mest kända numerologen och talmystikern måste nog vara Pythagoras, som ledde en sekt och offrade en oxe varje gång han löste ett numerologiskt problem. Men det var ett tag sen. Idag använder vi numerologi för att lära oss om vilka vi är och hur vi ska leva.

  Dessutom pratas det lyckonummer. Ingen vet varför majoriteten av människor oftast har samma lyckotal (ni vet säkert vilket...) medan otursnummer skiljer sig mycket i olika kulturer – varför är västvärlden rädda för 13 medan det är t ex 9 som man ska undvika i Japan?

  Välkommen till det stora numerologiavsnittet!


  HÄR räknar du ut dina egna numerologiska tal.


  Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bland annat nya patreonexklusiva poddserien "3 i bägare".

  Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Agnes och Ebba har vi fotat sina auror! Vad är egentligen en aura? Och varför var det inte så oväntat att Ebbas är lila? Agnes är både nöjd och tveksam till sin...

  Vi pratar om de medium som kan se auror "live". Men det går faktiskt att öva upp en förmåga att se sin egen (eller andras) aura. Ebba berättar hur hon gjort!

  Och Ebba gjorde självklart ett försök att få fota sin hund Elfins aura. För visst har hundar en aura?

  Gå in på Häxtimmens instagram för att se Agnes och Ebbas auror.


  Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Varje människa är intuitiv. Det gäller bara att lyssna in sig själv. I det här avsnittet pratar Ebba och Agnes om intuition och sanndrömmar och svarar på frågan vad intuition egentligen är. 

  Ebba och Agnes berättar om sin starkaste intuitiva upplevelser och sanndrömmar. Har Ebba verkligen ett intuitivt luktsinne?

  Agnes har haft några ”syner” den senaste tiden, hur ska hon hantera det? Vi får veta hur du bäst kan träna upp din intuition och ditt tredje öga, bland annat med hjälp av örtmagi.

  Ebba berättar dessutom om sanndrömmarna hon haft (bland annat en om Agnes!) och vikten av att lyssna på sina drömmar.


  Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

  Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.