Morgan Johansson Podcasts
-
Vi tar upp Morgan Johanssons nya slag i luften och hur Ulf och Magdalena klarade partiledarutfrågningen i radion. Vi frågar oss varför etiopiern som är misstänkt för flickvåldtäkt alls är i Sverige. Och tittar på första opinionsmätningen i augusti som ger oppositionen ett litet övertag.
-
Om kvotflyktingar, en fråga som delar partierna inom de olika blocken.Om politiker som skriver en på näsan om vad man känner och om det öppna bråket mellan Jimmie Åkesson och hans före detta svärmor.
I sommar sänder vi specialavsnitt om de fyra ämnen som unga väljare mellan 16-29 år rankat som de viktigaste inför valet, enligt SOM-institutet.Ordningen är miljö, brottslighet, invandring och sjukvård.I det här programmet pratar vi om invandring, som alltså kommer på tredje plats.Vi pratar om kvotflyktingar, en fråga som delar partierna inom de olika blocken. Frågan har blivit aktuell i och med flyktingarna från Ukraina. Vi får höra om en familj från Syrien som inte var välkommen till Staffanstorp för att dem hellre ville ta emot flyktingar från Ukraina.Vi får höra en debatt mellan justitieminister Morgan Johansson 2015 och Morgan Johansson 2016 och får höra hur han helt svängt i sina åsikter.Vi får höra om den gången dåvarande jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) i kammaren håller ett anförande om varför tidelag, alltså sex med djur, inte ska förbjudas och ger två målande exempel där han anser att gränsdragningen är svår.Vi hör också om det öppna bråket mellan Jimmie Åkesson (SD) och hans före detta svärmor, Margareta Gunsdotter Hayes, som också var riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Producent: Sukran KavakDigitalredaktör: Raffael AntonioProgrammet spelades in 16 juni 2022. -
Om kvotflyktingar, en fråga som delar partierna inom de olika blocken.Om politiker som skriver en på näsan om vad man känner och om det öppna bråket mellan Jimmie Åkesson och hans före detta svärmor. I sommar sänder vi specialavsnitt om de fyra ämnen som unga väljare mellan 16-29 år rankat som de viktigaste inför valet, enligt SOM-institutet.Ordningen är miljö, brottslighet, invandring och sjukvård.I det här programmet pratar vi om invandring, som alltså kommer på tredje plats.Vi pratar om kvotflyktingar, en fråga som delar partierna inom de olika blocken. Frågan har blivit aktuell i och med flyktingarna från Ukraina. Vi får höra om en familj från Syrien som inte var välkommen till Staffanstorp för att dem hellre ville ta emot flyktingar från Ukraina.Vi får höra en debatt mellan justitieminister Morgan Johansson 2015 och Morgan Johansson 2016 och får höra hur han helt svängt i sina åsikter.Vi får höra om den gången dåvarande jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) i kammaren håller ett anförande om varför tidelag, alltså sex med djur, inte ska förbjudas och ger två målande exempel där han anser att gränsdragningen är svår.Vi hör också om det öppna bråket mellan Jimmie Åkesson (SD) och hans före detta svärmor, Margareta Gunsdotter Hayes, som också var riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Producent: Sukran KavakDigitalredaktör: Raffael AntonioProgrammet spelades in 16 juni 2022.
-
Dagens avsnitt tar upp sommarvärmen och klimatångesten. Vi frågar om Miljöpartiet blivit för kärnkraft. I opinionsmätningarna faller C som en sten och i Malmö är 75.000 inte självförsörjande. Menar Morgan Johansson att han är för medborgargarden?
-
Linus, Lif & Prästen
-Slogans
-Bajs
-Morgan Johansson om soppastölder
-Midsommarafton
och mycket annat!
Patreon:
https://www.patreon.com/tappadsombarn
Facebookgruppen:
www.facebook.com/groups/tappadsombarnpodcast/
Instagram: @tappadsombarnpodcast
Youtube: "Tappad som barn"
Twitch: "TappadSomBarnPodcast"
Podcast: "Life of SWK"
Blev du tappad som barn?
TSB-KLÄDER FINNS I VÅR WEBSHOP!
www.tappadsombarn.se -
Viggo Cavling om att bränna broarna på Resumé. Magnus Alselind avslöjar mediernas hemliga prislista och Karin Olsson reder ut kändiskretsarna kring Morgan Johansson.
-
Kan Psrtiet Nyans utmana Socialdemokraterna som förortens parti nummer ett? För ett par veckor sedan genomförde Doku den första valundersökningen om Partiet Nyans. I en debattartikel i Aftonbladet vid lanseringen 2019 skrev partiledaren Mikail Yüksel: Nu startar vi partiet för landets förorter. Viktigast för partiet var och är islamofobi och främlingsfientlighet, bostadsbrist och integration. Yüksel menade att integration fokuserade för mycket på kultur och att “fokus [därför] bör flyttas från människors privatliv till arbetsmarknadspolitiska aspekter”.
Nyans har gått från att avfärdas helt till att börja kommenteras av allt fler. Justitieminister Morgan Johansson kallar partiet för “extremt farligt”.
Det verkar vara ett parti som vill splittra och slå in en kil mellan muslimer och övriga samhället, och det tror jag är extremt farligt. Vi har totalt motsatt uppfattning. Vi måste ha en politik som håller samman oavsett vilken religion du tror på.
Men hur stort stöd har Partiet Nyans hos dem som de själva identifierat som sina främsta målgrupper?
Eftersom det är notoriskt svårt att nå förortsbor via telefon, mejl eller enkäter bestämde Sofie Löwenmark och Doku sig för att vara på plats själva i stället. I fem dagar var de i Angered Centrum, Bergsjön, Gårdsten, Lövgärdet, Hjällbo och Hammarkullen och pratade med 372 personer.
Detta var i korthet resultatet av undersökningen, enligt Doku:
En ganska liten andel – 29,8 procent – av de röstberättigade invånarna i Angered med utländsk bakgrund känner ens till Partiet Nyans.
Av dem som känner till Partiet Nyans kan en mycket stor andel – 85,7 procent – tänka sig att rösta på partiet eller kanske tänka sig att göra det.
I dagens podd pratar jag med Sofie Löwenmark om deras valundersökning, om Partiet Nyans och om Göteborgs utsatta områden.
Jag mottar inga statliga bidrag eller annan finansiering, utan förlitar mig helt på er läsare och lyssnare. Genom att bli betalande prenumerant gör man det möjligt för mig att fortsätta vara en självständig röst.
Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)
Get full access to Rak höger med Ivar Arpi at ivararpi.substack.com/subscribe -
Lova Olsson talar i Druid & Zimmerman Show om turerna kring misstroendeförklaringen mot justitieminister Morgan Johansson.
-
Om att statsministern blev sur på Ulf Kristersson och tog med Annie Lööf på sin senaste resa istället för honom. Om att riksdagens sa nej till regerings förslag om slopade köer till friskolor, om vilka väljargrupper partierna satsar på, iallafall utifrån partiledardebatten i veckan och om hur tätt inpå valet riksdagen kan rösta igenom lagförslag.
Vi följer upp hur det gick i missförtroendeomröstningen för Morgan Johansson. Om hur det kan kännas när den politiska karriären hänger löst och om Amineh Kakabavehs beslut. Misstroendefrågan fick också statsministern att surna till och välja Annie Lööf som parhäst när det var dags för en ny Nato-övning. Det fick Ulf Kristersson att svara i ett öppet brev på Facebook. Friskolorna är en omdebatterad fråga som Socialdemokraterna satsar stort på, trots att riksdagsmajoriteten inte är på deras sida. Det har varit partiledardebatt i riksdagen och Moa Wallin har tittat närmare på vilka som egentligen är partiernas väljargrupper. Lyssnarfrågan handlar den här veckan om hur tätt inpå valet riksdagen kan rösta igenom ett lagförslag och vi introduceras för det politiska begreppet "proppstopp". David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3. Producent: Ulla Svensson och Isabelle SwahnDigitalredaktör: Petrina Hinas -
Om att statsministern blev sur på Ulf Kristersson och tog med Annie Lööf på sin senaste resa istället för honom. Om att riksdagens sa nej till regerings förslag om slopade köer till friskolor, om vilka väljargrupper partierna satsar på, iallafall utifrån partiledardebatten i veckan och om hur tätt inpå valet riksdagen kan rösta igenom lagförslag. Vi följer upp hur det gick i missförtroendeomröstningen för Morgan Johansson. Om hur det kan kännas när den politiska karriären hänger löst och om Amineh Kakabavehs beslut. Misstroendefrågan fick också statsministern att surna till och välja Annie Lööf som parhäst när det var dags för en ny Nato-övning. Det fick Ulf Kristersson att svara i ett öppet brev på Facebook. Friskolorna är en omdebatterad fråga som Socialdemokraterna satsar stort på, trots att riksdagsmajoriteten inte är på deras sida. Det har varit partiledardebatt i riksdagen och Moa Wallin har tittat närmare på vilka som egentligen är partiernas väljargrupper. Lyssnarfrågan handlar den här veckan om hur tätt inpå valet riksdagen kan rösta igenom ett lagförslag och vi introduceras för det politiska begreppet "proppstopp". David Druid och Katherine Zimmerman i politisk talkshow.I den nya podden möter du David Druid och Katherine Zimmerman som tidigare var kolleger i Morgonpasset i P3. Talkshowen är deras återförening. I podden hör vi också Ekots politiska reporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3. Producent: Ulla Svensson och Isabelle SwahnDigitalredaktör: Petrina Hinas
-
10 juni. Ärkebiskopsval, misstroendeförklaring och jämnare opinionsläge har präglat veckan för ledarsidans medarbetare. I veckans panelpodd sammanfattar de sina viktigaste tankar och lärdomar. Maria Ludvigsson, Paulina Neuding och Peter Wennblad svarar för åsikterna, Andreas Ericson ställer frågorna.
-
Misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson handlade mindre om vad väljarna tycker om honom och mer om vad oppositionen vill prata om och vad de retar sig på, förklarar Fredrik Furtenbach. Klippet är en del av podden Det politiska spelet. Hör hela avsnittet här!
-
Misstroendeomröstningen om Morgan Johansson rev upp borgfreden. Nu tycks Magdalena Andersson göra sitt bästa för att charma M-ledaren igen.
Justitieministern överlevde sin misstroendeomröstning - men det var på håret. Nu är frågan vem som egentligen vann på omröstningen?Nu är borgfreden i riksdagen överMisstroendebråket kom att dominera årets sista partiledardebatt där Moderaternas partiledare Ulf Kristersson gick till hårt angrepp på Socialdemokraterna och regeringen.Statsminister Magdalena Andersson å sin sida gjorde sitt bästa för att övertyga honom om att det bästa vore om alla bara höll sams.Medverkande: Katarina Helmerson, politikreporter på Ekot, Fredrik Furtenbach, inrikespolitisk kommentator på Ekot och Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator på Ekot.Programledare: Parisa HöglundProducent: Viktor MattssonTekniker: Jesper TimanPrenumerera på Parisas nyhetsbrev Det politiska brevet: https://sverigesradio.se/artikel/det-politiska-brevet -
Morgan Johansson kan andas ut – men dramat i manegen sänder fortfarande svallvågor långt utanför den cirkus som riksdagen varit senaste tiden. Vad är det för föreställning politikerna spelar med i? Vet de själva? Och vad står på repertoaren inför framtiden? Programledare: Soraya Hashim. Experter: Lena Mellin och My Rohwedder. Producent: Olivia Svenson. Kontakt: [email protected]
-
Morgan Johansson kan andas ut – men dramat i manegen sänder fortfarande svallvågor långt utanför den cirkus som riksdagen varit senaste tiden. Vad är det för föreställning politikerna spelar med i? Vet de själva? Och vad står på repertoaren inför framtiden? Programledare: Soraya Hashim. Experter: Lena Mellin och My Rohwedder. Producent: Olivia Svenson. Kontakt: [email protected]
- Mostrar mais