Herkules Podcasts
-
Välkommen till Audiovideoklubben. En podcast om regissörer och filmserier med Viktor Estemar Landegren och Alexander Wahlgren.
I det andra avsnittet av miniserien om James Cameron pratar Alex och Viktor om The Terminator från 1984.
Alex dator är hemsökt av skynet, Viktor försöker ta sig igenom plotten och Cameron tvingar barn att ljuga för polisen.
Halloweenfirandet avslutas med diskussioner om It's always sunny in Philadelphia, Halloween Ends, Barbarian, Underworld-serien, Michael Biehns kropp, Nojpod, O.J Simpson, Gale Ann Herd, Herkules i New York, Stan Winstons skapelser och hur AI kommer att använda söta hundar för att förgöra mänskligheten.
Är Arnold skapad i ett labb? Går det att snälltolka Gustav Schwarzeneggers liv? Byter Kyle nånsin byxor?
Detta och mycket, mycket mer i veckans AVK.
Tidskod för början på del 2(vanligt ljud): 26:45.
Gilla, dela och sprid gärna våra inlägg. Det hjälper oss verkligen att nå ut till nya lyssnare i poddbruset!
Följ oss gärna på Instagram, Twitter och Facebook.
Hjälp oss nå våra mål genom att bli en Patreon på Audiovideonattklubben där du kan ta del av extramaterial som tack för ditt stöd.
Patreon.com/audiovideoklubben
Instagram.com/audiovideoklubben
Facebook.com/audiovideoklubben
Twitter.com/audiovideoklubb
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Professrix Ida Östenberg dyker ner i den svenska spex- och revytraditionens relation till antiken. Herkules Jonssons storverk, Sten-Åke Cederhöks pegas, Athens Karl Gerhard, Karlstads Lysistrate, Emy Hagmans göteborgska spartanska, Bengt Martins litterära porr, löspenis en masse, ökända hästar, Thespiskärror och dityramber i Uppsala.
-
Avsnittet är Sponsrat av IG: www.ig.com/se?CHID=122&QPID=37893
FN:s klimatkonferenser beskrivs ständigt som "sista chansen" att åstadkomma de förändringar som krävs för att leda till den varaktiga hållbarhet vi måste få till innan det är för sent att hålla havslinjen nere, och vi ska göra det med ett regelbaserat angreppssätt.
Samtidigt står finansmarknaderna nära rekordnivåer och det pratas om att vi är på väg att få genomleva ett nytt "glatt 20-tal", där vi nu ska få njuta högkonjunkturens frukter likt människor kunde göra för 100 år sedan.
Då slutade alltihop i en förödande spekulativ bubbla och den finansiella kollaps som banade väg för nazister, kommunister och totalt krig och en helt ny världsordning. Läget är sedan dess stabilare än någonsin, och det tycks finnas driv åt så väl marknadsliberalisering som åtstramningar för att tömma systemet på risk. Men de alltmer globala utmaningarna är minst lika stora, och alltmer gemensamma i en fragmanterad världsordning som nu slåss mot en hydra som närts av klimathotande koldioxid.
Är klimathydran lika besvärlig att tas med som i den grekiska myten, som väl få minns hur den slutar, och går den att betvinga med nutida regelbaserade förhållningssätt i ett FN bestående av representanter från så vitt skilda politiska system?
Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med programledare Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning.