Josefin Podcasts

  • Josefin Wahlqvist växte upp i ett kollektiv i Göteborg och turnerande med ett teaterprojekt som liten. Det följdes av teaterskola i Stockholm med drömmar om ett liv som filmstjärna. Jakten på berömmelse gick genom fest och droger. Att tillbringa dagarna på en parkbänk utanför Systembolaget i Majorna var inte planen. Hur blev det så och hur är det nu? Välkommen att lyssna på samtalet med Josefin och Jessica i avsnitt 65 av Narkopodden.

  • Ny mottagning öppnar för personer som vill bli av med sina diagnoser

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Josefin blev idrottsledare efter satsning på ledare med intellektuell funktionsvariation

    Många yngre har halkat och skadat sig i vinter. Läkaren Magnus vill att fler använder broddar på sina skor.

  • Dags för ett nytt poddavsnitt! Josefin berättar om hur det gick för dem att vara med på SIHS. En häftig upplevelse och minst sagt spännande! Dessutom är det dags för en mysig Luciaritt igen.

    Marie uppdaterar om Hermans mag-status.

    Nu går vi båda på julledighet när det gäller podden och beräknas vara tillbaka i januari igen.

    Vi vill önska er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!

    Vi är så tacksamma för er alla som lyssnar på podden och följer oss i våra sociala kanaler! Ni är bäst!

    Kramar/ Marie & Josefin

  • [I betalt samarbete med Zooplus.se]

    Stora känslor kan se olika ut för olika hundar och det kan handla om allt från reaktioner riktat mot människor eller hundar hela vägen till att hundarna stänger av och gömmer sig bakom sin människa när de blir stressade, och allt däremellan. Hundar med stora känslor är inte socialt accepterade och många kan vittna om hur de kommer hem helt utmattade från promenader mycket mer stressad än när de lämnade hemmet.

    I det här samtalet lyssnar vi till instruktören Josefin "Djurpedagogen" Linderström som växt upp med hundar och som tränar belöningsbaserat. Josefin pratar om hur vi tömmer stresshinken, vad är det vi tränar på?, känslokartan och hur vi ska oberservera mer och spekulera mindre.
    Vad är reaktivitet hos hund? Hur tömmer man sin hunds stress?

    Utan dig, ingen podd!
    Podden är inte låst bakom en betalvägg eftersom att jag vägrar gömma kunskap bakom betalväggar. För att alla, oavsett ekonomisk situation, ska få tillgång till VBV:s evidensbaserade samtal med fokus på relationen med Sveriges ledande hundexperter så utgår jag ifrån "pay what you want"-filosofin.

    Ditt bidrag beskattar jag och gör att jag på heltid kan folkbilda hundsverige.

    SWISH 123 267 77 63

    Eller bli månadsgivare på
    Patreon.com/HundpoddenVBV

    Hjälp fler att hitta podden genom att betygssätta och recensera VBV i din poddapp!
    📷 Instagram - @HundpoddenVBV
    📷 Instagram - @Gurgin
    ⌨️ Facebook - Hundpodden Vår Bästa Vän

  • Plötsligt kan olyckan vara framme! Det var precis vad Josefin fick uppleva och hon fick flyga ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset... I detta avsnitt berättar hon om vad som hände och hur hon mår och tänker idag efter olyckan.

    Har du frågor om det som hänt, vill dela med dig av dina tankar och funderingar? Kanske egna upplevelser och erfarenheter? Skriv till oss!

    P.s på söndag finns Josefin på SIHS och presenterar distansritt i mässarenan, så passa gärna på att besöka henne och hästarna!

    https://www.facebook.com/Livetmedhast

    https://www.instagram.com/livetmedhastpodden/

  • I veckans avsnitt av Josefinito Pod gästar Anton Jordås, On air-programledare, ståuppdebutant och Prinsessan Margret-lookalike.

    Vilken queen är du? I The Crown. Vi frågar viktiga frågor och gör en gay culture canon till dom behövande. Josefin har på riktigt fått spilled the tea samt träffat en dansk. Anton har inte fått apkoppor. Nu kör vi. Ett innerligt till mina fina patreons, vill ni bli en så tassa in på https://www.patreon.com/Josefinito

    Facebook: https://www.facebook.com/JosefinitoPod/

    Kontakta mig på Twitter: https://twitter.com/Josefinito

    Se bilder på instagram: https://www.instagram.com/josefinitoz/

    Foto: Kitty Lingmerth

  • November månad är här och det är inte den roligaste tiden på året att ha häst enligt oss... I avsnitt #110 pratar vi bland annat lite om våra erfarenheter av kolik. Maries Herman är dessutom dålig i magen just nu och orsaken är än så länge oklar. En rolig nyhet är att Josefin fått i uppdrag att vara på Sweden International Horse Show - SIHS och visa upp distansritt i mässarenan.

    https://www.facebook.com/Livetmedhast

    https://www.instagram.com/livetmedhastpodden/

  • Molly Hammar gör stark entré på en lista med många nykomlingar och en bekanting som har hittat tillbaka. Carolina Norén redovisar resultatet.

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Svensktoppen med Carolina Norén

    Molly Hammar debuterar på Svensktoppen och går rakt in på förstaplatsen med sin Så Mycket Bättre-version av ”Ingen Annan Rör Mig Som Du” i original med Norlie & KKV.
    Dessutom byter halva listan utseende med fyra nykomlingar och en comeback. Albin Lee Meldau gör både comeback med ”Josefin” och är ny med ”Mamma”.
    Miss Li tappar till andraplatsen med ”X” men är ny på fjärdeplatsen med ”Hälsa Gud”. Även Smith & Thell är nya på listan med ”I Feel It In The Wind”.

    Listan på de som lämnar blir lika lång; Cornelia Jakobs med ”Rise”, Molly Sandén med ”Vi:et I Vinsten”, Agnes med ”Love And Appreciation”, Veronica Maggio med ”Heaven Med Dig” liksom First Aid Kit med ”Out Of My Head”. 

    Bland veckans bubblare märks PG Roxette med ”Walking On Air”, Sophie Hanson med ”Brother” och Clara Klingenström med ”Hångel På Balkongen”.

    Den här veckan är det också premiär för nya serien ”Svensktoppstjärnan” med framgångsrika artister genom åren. Först ut: Lasse Lönndahl, den allra första ettan med ”Midnattstango” 1962.

    Carolina Norén - programledare och producent Svensktoppen.

  • ”Det finns oändligt många företag där ute som vill vara med och bidra”

    I det här avsnittet av Sustainability Talks introducerar Johan och Fredrik en ny röst till podden: vår kollega på Cordial, Josefin Borglund.

    Vi pratar om våra erfarenheter av hållbarhetsarbete, var vårt driv för omställningen kommer ifrån, hur vi ser på framtiden och vad som behöver göras.

    Det blir även tankar om vår nya regering och hur vi tycker att politikerna bör agera.

    Tack Josefin för ett samtal som födde tankar och gav nya perspektiv.

  • Äntligen är vi tillbaka med ett nytt avsnitt! Tänk vad 10 månader har gått fort trots allt. Mycket har förstås hänt sedan sist...

    Josefin var med om en hemsk olycka vid årskiftet som hon berättar om i korthet i detta avsnitt och vi båda uppdaterar i korthet om hur våra hästar har mått och mår och lite annat.

    Har ni önskemål om innehållet i podden framöver? Kontakta oss via våra sociala kanaler.Instagram: https://www.instagram.com/livetmedhastpodden/

    Facebook: https://www.facebook.com/Livetmedhast

    Kram och trevlig helg!/Marie & Josefin

  • #KÄNSLOSTORM - En teaterföreställning om att vara anhörig

    Vår ambassadör Josefin är skådespelare och musikalartist.

    Josefin fick i uppdrag av Hjärnkoll Halland att skriva ett manus till en teaterföreställning.

    Josefin har skrivit flera manus till sina egna föreställningar. I detta avsnittet berättar hon om utmaningarna med att skriva ett manus där flera karaktärer ska rollbesättas.

    Josefin pratar om känslor som man som anhörig till någon med #psykisk ohälsa behöver hantera.

    Det är just vad teaterföreställningen kommer att handla om.

    Är du nyfiken på att se premiären? Kika in här!

    (Ber om ursäkt för biljud när Carina pratar)

    Nästa avsnitt kommer ut 10 november då vi får träffa Jimmy som berättar om sin erfarenhet av att fastna i ett svårt spelberoende.

    #hjarnkoll_riks #psykiskohälsa #känslostorm #anhorig #vågaprata

    Vill du boka en av våra ambassadörer, gå in på halland.hjarnkoll.se för att läsa mer.

    Följ oss på Facebook: Hjärnkoll Halland Facebook

    NSPH Halland driver Hjärnkoll i Halland, följ NSPH på Facebook: NSPH Halland Facebook

  • Jag har länge tänkt att surrogatmödraskap vore ett bra poddämne. Så såg jag Josefin de Gregorio, författare och litteraturredaktör på Svenska Dagbladet, diskutera detta på Twitter med Teodor Koistinen (som är en vän, även om han tycker att jag har fel i mycket). Teodor gillade en kampanj från Moderata ungdomsförbundet, där de skriver att man vill “stärka kvinnors rätt till sin egen kropp” och som ett led i det legalisera surrogatmödraskap. Hennes svar var: “Legalisera surrogatmödraskap är ett steg i helt fel riktning. Kvinnor är inte handelsvaror.”

    Efter det följde en mycket kort debatt som slutade i att de kom fram till att de inte höll med varandra och inte skulle nå längre. Jag tänkte att jag skulle utmana Josefin, och mig själv, med svåra frågor om surrogatmödraskap.

    Min ingång är att jag har en vän som har fått två barn med hjälp av en surrogatmamma. Min vän och hans make har gjort det i USA, och det har kostat skjortan för dem. Vilket innebär att mamman har fått bra betalt, och hon har fått god vård. De har också hållit kontakten, som jag förstår saken. Min väns familj – med två män och deras barn – hade inte varit möjlig om inte kommersiellt surrogatmödraskap var tillåtet i vissa amerikanska delstater. Vem är jag, eller någon annan, att sätta mig till doms över det?

    Vi pratar om detta och gränserna för vad man kan tänkas få göra med sin kropp. Är allt verkligen till salu? Om inte, hur kan man argumentera för motsatsen?

    Från livets början rör vi oss till livets slut och diskuterar dödshjälp. Jag håller just nu på att skriva en essä om detta, och det är en fråga jag diskuterat privat med Josefin under lång tid. Det är också något hon har skrivit om.

    En väns mamma avslutade nyligen sitt liv. Det var slutet på en lång process, där hennes lungor successivt lade ned. De började leta transplantation, men på grund av pandemin så drog det ut på tiden. Till sist kunde hon inte andas utan hjälp av en maskin. Så en dag fick hon äntligen nya lungor. Det krävdes ingen återhämtning. Hon var direkt uppe på benen, full av energi. Som ett mirakel. Hon och hennes man, min kompis pappa, köpte nytt hus och en hund. Pensionen de hade sett fram emot tillsammans kunde börja. Sedan började kroppen stöta bort lungorna. Snart var hon sängliggande igen. Varje andetag en kamp. Och några nya lungor kunde hon inte få, ens om hon hade velat. När kroppen skjutit bort ett organ är man inte längre legitim som mottagare. Hon bestämde sig för att sluta äta och dricka och dö. Hela vägen fram till döden var hon klar i huvudet. Hon var sig själv hela vägen, så att säga. Hon var lika beundransvärd i livet som i döden, skulle jag säga. En kvinna som imponerade på dem hon mötte.

    Jag måste säga att hennes sätt att hantera döden har fått mig att omvärdera frågan om dödshjälp. Så varför behövde hon svälta och törsta ihjäl? Varför kunde hon inte fått en spruta, som man kan få i Oregon i USA? Det hade förkortat hennes lidande. Här blir frågan religiös. Har man rätt att avsluta ett liv man fått till skänks av Gud? Jag lutar åt ja, Josefin lutar åt nej. Men så är jag en enkel hedning som aldrig riktigt förmår mig bli kristen fullt ut. Jag tror att döden är att föredra framför att förlora sig själv till ALS, demens eller aggressiv cancer. Jag tror jag har rätt, men jag kan ha fel. Hade det inte varit för kristna som trodde på livets okränkbarhet hade aldrig slaveriet avskaffats runtom i världen.

    Vi avslutar med en diskussion om den nya regeringens förslag på en ny kulturkanon. Lyssna hela vägen så får ni ett exklusivt boktips av SvD:s främsta bokexpert!

    Jag mottar inga statliga bidrag eller annan finansiering, utan förlitar mig helt på er läsare och lyssnare. Genom att bli betalande prenumerant gör man det möjligt för mig att fortsätta vara en självständig röst.

    Jag kan också rekommendera hennes skönlitterära böcker Antarktis från 2013 och Samuel är mitt namn från 2017. Hennes essä Emily Dickinson och vulkanerna kom 2019 och fick Gerard Bonniers essäpris året efter. Här kan man läsa allt hon skrivit i SvD.

    Battle of ideas

    Jag var i London förra helgen och deltog på ett slags debattfestival som kallas Battle of Ideas. Jag kommer återge en del av det som skedde där i nästa text. Mitt bråk med en italiensk socialist, som uppskattade min bråkighet mer än de brittiska, tyska och tjeckiska paneldeltagarna.

    Samtidigt passade Unherd på att spela in en intervju med mig som just publicerats på deras hemsida. Intervjuaren Freddie Sayers har fått en del kritik för att han ställde tuffa frågor till mig, men jag tycker att det är precis som det ska vara. Om ens uppfattningar och argument inte tål granskning så kanske de inte är särskilt välunderbyggda till att börja med. (Här kan man läsa en text baserad på intervjun.)

    Om ni har missat Freddies intervjuer på Unherd så är det något jag rekommenderar. Han har förmågan att göra samtalet mer konstruktivt med sitt sätt att ställa frågor på. (Dessutom är han halvsvensk och pratar nästan flytande svenska, vilket är mer än man kan säga om min engelska.)

    Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)



    This is a public episode. If you’d like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit www.enrakhoger.se/subscribe
  • Josefin Wikström, yogaterapeut och grundare av Traumaanpassad Yoga Sverige berättar i dagens avsnitt om tre spännande yogaprojekt i världen. Hon delar hur det forskas på yoga både i USA, Sverige och Storbritannien inom bl.a. BUP, Rättspsyk och Kriminalvården.

    Josefin är också huvudyogalärare på Barnyoga.coms utbildningar och du träffar henne på Certifierings-utbildningen.

    Lyssna på dagens avsnitt för att få kunskaper om vilken otrolig kraft yoga besitter för att hjälpa i en värld där stressen och pressen ökar. Och för att få veta om några pågående forskningsprojekt som kan bidra till att yogan ska nå ännu fler.

    Jag önskar dig en fin lyssning!

    Vänliga hälsningar

    Angelica, Barnyoga.com

    Låt fler få upptäcka Barnyogapodden:

    ✨ Tipsa föräldrar, skolor/förskolor, dina kollegor och yogaintresserade vänner.

    ✨ Dela Barnyogapodden i dina sociala medier och tagga @barnyogacom så får jag tacka dig.

    ✨ Prenumerera på podden så du inte missar när det kommer nya avsnitt.

    ✨ Lämna en recension i t.ex. Apple Podcasts eller Spotify så fler hittar hit 🙏❤️

  • Vi mumsar på rent fett. Ister från gris och talg från nötkött och får. Josefin Risedal berättar varför hon gillar det. Hur fettet används. Och hur hon framställer det.

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    - Det är näring i sin allra finaste form, säger Josefin Risedal. Det innehåller massvis med fettlösliga vitaminer. Och ger en fantastisk mättnadskänsla.

    Det var när Josefin för några år sedan drabbades av en sjukdom som hon upptäckte att hon inte tålde mycket av det som hon åt. Bland annat mejeriprodukter och spannmålsprodukter.

    Hon ville hitta livsmedel som var så rena som möjligt, utan tillsatser och inte så processade.

    När hon letade efter alternativ till smör hittade hon flera olika vegetabiliska fetter. Men hon gillade inte hur de framställts och ville inte köpa nåt som transporterats från fjärran länder, som t ex kokosfett. Istället föll hon för talg från nötkreatur. Senare blev hon också intresserad av ister från gris. 

    - Sånt som finns här och som ätits av våra förfäder.

    - Både talg och ister är fantastiska matlagningsfetter som går att använda till den mesta. Ister passar till annat än gris. Talg till annat än nöt och lamm.

    - De passar också bra till bakning. Till småkakor och pajer, som blir spröda och fina, särskilt om man använder njurtalg.

    Josefin lärde sig att göra egen talg. Första gången slängde hon allt, för det blev så misslyckat.

    Nu har hon ett litet företag som bl a säljer talg, ister och märg. Många av hennes kunder har också gått över till animaliskt fett av hälsoskäl och upplever att de mår bättre av det.

  • Vanja Wikström är serie-entreprenören och influencern som inte kan sluta bygga bolag. Detta är fjärde gången som hon medverkar i We Are Influencers och denna gång tar vi upp allt vi missade förra gången samt vad som pågår i hennes liv just nu.

    I det här avsnittet pratar Vanja om vad som gjort att hon blev träningsinfluencer, när hon är mer känd som en person som aldrig har tränat en dag i hela sitt liv.

    Vi djupdyker också ner i World of Alidia, hennes allra senaste projekt, där hon säljer NFTs i form av konstverk som skapas unikt för köparen.

    Du får också höra om:

    Relationen med Josefin DahlbergHur det är att leva med en person som har MEVad är en NFT?Hur fungerar kryptovaluta och blockkedjan.