Peter Podcasts

 • I veckans avsnitt av Soffhjältarna snackas det om Iron Man-spel, Scanners-serie och Shyamalans nya film. Dessutom har Sebbe spelat soloäventyr och Peter har lekt Disneyfigur. Trevlig lyssning! >> klicka här för att lyssna eller spara som mp3

 • Vi har en härlig jackpot att se fram emot på hela 15 miljoner. Den vill man självklart vara med och hugga på. Därför kavlar vi upp ärmarna och analyserar kupongen ihop med Daniel Söderberg och ger er veckans bästa drag på Stryktipset. Vi snackar spikar, skjuter harpunen och analyserar vart folket går i fällan.

  Vi har också med oss Ola Carlsson som jobbar på Svenska Spel och har varit med och tagit fram deras nya poolspel Fullträff. Han är med oss för att berätta mer om Fullträff men också annat som rör poolspel samt svarar upp på en rad oförbredda frågor från Peter. Det kan ju inte bli annat än bra.

  Reducering.se startar Reducerings-SM
  Veckans sponsor är reducering.se och de kommer nu med en nyhet. Från och med 1 oktober kan man spela reducerings-SM under 5 lördagar. Man lämnar in ett fiktigt (eller betalande) system via reducering.se på max 1000 rader, då är man med i tävlingen om en fotbollsresa värd 10.000:-.

  Om Podden
  Stryket är podden där vi försöker skapa förutsättningar att få 13 rätt på Stryktipset. Stryket har sin historia i podden Resan för oss som inte förstår där frågan var om man som två noviser på fotboll få 13 rätt på Stryktipset?

  Mål för säsongen är att sätta 13 rätt på Stryktipset med en utdelning på över 100.000:-. Systemet byggs av Peter och Fredrik och heter "Stryket-podden" och hittas under andelarna hos Dagens bästa spel. Till ombudet.

 • Peter har under dagen gått vilse i svampskogen två gånger - vilken tur han slutligen hittade tillbaka utan att behöva tillkalla Missing People!!! Och vad är det med alla dessa tyskar som slänger av sig kläderna så fort de kommer ut i skogen i Sverige?

  Tommy och Sara har äntligen kommit fram till deras Spanien och har nu fått ro i själen!
  Micke och Nilla befinner sig mitt ute i skogen, på en liten nyöppnad ställplats, farligt nära det stora gula varuhuset.

  Vi diskuterar camping och ställplatspriser, vad händer nu när elpriserna ökar.
  Hur kommer prissättningen se ut framöver? Pris per natt eller grossist pris, alltså man betalar beroende på vad man använder?

  Micke gör en framtidsspaning om elhusbilar. Hur kommer det att bli? Vilka är för- och nackdelarna med det? Men den största frågan är nog: Hur långt kommer man?

  Vi fortsätter att prata fricamping, denna gången berättar vi om hur vi gör för att hitta platserna.

  Avsnittets restips går till Spanien: Camper Area 7 - El Campello/Fabriquer
  https://www.camperarea7.com/
  https://youtu.be/RbiMbzdeC10

  Avnittets #Kommaframöl bjuder Tommy på: Spaniens motsvarighet till Mariestad =
  San Miguel, och den finns på Systemet!! Nr 1534 - dock inget för halm-allergiker

  Enets ställplats utanför Ätran där Nilla och Micke befinner sig:
  https://goo.gl/maps/PYUqAumNDw3ZBhAJ6
  Vill man se hur det ser ut, kan man titta här:
  https://youtu.be/_EoFO-GSP0I

  Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du även länkarna till bland annat restipsen

  Våra Husbilsresor och Our Backyard Europe kan du också följa på Youtube, Facebook och Instagram

  Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: [email protected]

 • Premiär avsnittet av Travinsikter Podcast!

  Armin och Peter delar med sig av tidiga tankar inför Skellefteå!


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I veckans avsnitt pratar vi om väsentliga börshändelser som skett under den senaste månaden. Vi pratar bland annat om statistik för historiska björnmarknader och varför man inte ska lita blint på den statistiken, samt olönsamma bolag med kapitalbehov och vikten av att förstå underliggande incitament för ledningspersoner i sådana bolag. Vidare pratar vi om politiska beslut och risker kopplat till energisektorn och såklart om makroläget och inflationen.


  Twitter: @AktiesnackPodd

  Magnus och Peter finns såklart också på Twitter: @analytikern1234 (Magnus) & @Matematikern3 (Peter).


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • INTRO: [00:00:00]

  Veckans avsnitt inleds med snack om outros, skatteavdragna flageoletter, sunkpizza och hunden Buddhas namn-origin innan det är dags att gå rakt på sak och snacka om…

  ZERO TO HERO: [00:05:35]

  Mikaels väg mot storhet i spelet League of Legends är inte helt spikrak och alla åskådare i Twitch-stream:en är kanske inte med i hejaklacken från start, men med baby steps görs framsteg sakta men säkert så bare with him och joina resan på twitch.tv/pxlproductions

  OLÄCKERT: [00:13:48]

  Vi är nog många som väntar på nästa installation från Rockstar Games som nu börjar närma sig 10 år sedan senaste Grand Theft Auto V, så ett livstecken från utvecklingen av GTAVI var förvisso glädjande, men samtidigt tråkigt för utvecklarna att det sker på sättet det gör. Hur som kan man konstatera att det nya spelet verkar utspela sig i Vice City och med både en manlig och en kvinnlig protagonist.
  Även material från Diablo IV verkar ha läckt [00:20:54] och det är helt klart att Blizzard har mycket att bevisa efter Immortal-debacklet, även om det har varit populärt så suger all betalningsmodell å det grövsta. Ett rejält omtag på det och att färger och saturation dras tillbaka ner älskas bland annat för framtida installationer.

  NYNÖRDAT: [00:28:45]

  Mikael har sett klart Cyberpunk: Edgerunners på Netflix och kan glädjande meddela att det är en fantastiskt bra serie. Även om det är svårt att nå upp i samma klass som Arcane så är även detta ett animerat mästerverk som fyller på lager av storytelling som även ekar in i spelförlagan, så mycket bra jobbat av CD Project Red och framför allt också Studio Trigger!

  DRAKSKÅDNING: [00:36:53]

  I Westeros forna tid fortsätter House of the Dragon att gå från klarhet till klarhet i dramat som utvecklar sig i femte avsnittet “We Light The Way” även om vi nu bävar inför det stundande tidshppet som kommer medföra att vi förlorar skådisfavoriter som framför allt Ms Alcock…

  SPEKULATIONS-PEPP: [00:56:38]

  Som utlovat pratas det i denna episod även om förhoppningar, förväntningar, farhågor och fancasting kring kommande Fantastic Four-filmen med Matt Shakman som regissör. Blir det John Krasinski som axklar Reed-rollen, kommer Doom vara skurken och kommer Peters teorier att stämma när filmen väl har premiär i november 2024.

  CASTING CALL / VERSUS: [01:18:11]

  Den überaktuelle skådisen Milly Alcock som just nu gör succé som den yngre Rhaynera Targarien i första halvan av HBO-serien House of the Dragon må vara på väg att bli klar med den insatsen. Men gott då att vi redan börjar spekulera i en potentiell roll för henne i MCU. VI behöver även din input, så hål koll på vårt Instagram-konto för att bidra med dina tankar och håll även som vanligt koll på pxlpowerup.se till nästa gång!

 • Gunnel reser tillsammans med sin fästman Peter, från Indien med slutdestination Sverige. I Afghanistan ses de till för sista gången när de går in genom portarna till en byggnad.. Vad hände Gunnel & Peter?

  Vi diskuterar fallet och som vanligt har vi åsikter.
  Källor se, tystvittne.se

 • I veckans avsnitt av Soffhjältarna pratas det om Constantine 2, Nintendo expo och den norska skräckfilmen De Oskyldiga. Dessutom har grabbarna sett marionettdockan Pinocchio strutta runt igen och Peter har lekt mus! Trevlig lyssning! >> klicka här för att lyssna … Läs mer

 • Peter Alestig är klimatredaktör på DN och författare till den nyutkomna boken Världen som väntar — Vårt liv klimatförändringarnas Sverige. Vi sågs på Greenpeace i Sthlm den 16 augusti för att prata om boken och klimatjournalistiken.
  I sju kapitel beskriver Peter hur våra liv kommer att påverkas på sätt vi inte kunnat föreställa oss. Redan idag har den globala uppvärmningen hotat vår tillgång på mat, gett oss nya sjukdomar och parasiter och påverkat vår roll i världspolitiken. 
De olika kapitlen förklarar vad som kommer att hända här när det gäller snö vatten, hetta, eld, sjukdomar, mat och konflikter.

 • Den 20 september var det Allemansrättens dag. Kathinka har givit sig ut och träffat härliga människor i skogen som går tipspromenad och njuter av den svenska skogen.

  Maggan och Peter pratar om allemansrätten och olika naturupplevelser.

  Välkomna!

 • Denna vecka har vi med oss Andreas Bergbring som har valt att inrikta sig på betting i den härliga bonnbollen, vi snackar då Division 1 och 2. Det passar extremt bra att ta ett snack med honom och lära känna honom bättre men också få insikt i de 5 division 1-matcher som är på kupongen. Vi hittar tack vare Andreas veckans spik i Division 1.

  Daniel Söderberg är också med oss för att ge sina bästa drag vad gäller spikar, folket går i fällan och veckans harpun.

  Patreon
  Bli en Patreon och stötta Stryket. Nu är det sista chansen att vara med i tävlingen om att vinna 1000:- hos Pitcher´s. Genom att bli en Patreon öppnar du upp möjligheten att få unikt material. Diskutera i olika kanaler i diskussionsformum samt vara med i utlottningar och tävlingar. En Patreon blir du enkelt här: https://www.patreon.com/stryket

  Tack Pitcher´s
  Tack för att ni är med och sponsrar Stryket och gör det möjligt att skapa den podd som vi får äran att skapa för våra lyssnare. Alla lyssnare, ni bör boka bord direkt via pitchers.se

  Om Podden
  Stryket är podden där vi försöker skapa förutsättningar att få 13 rätt på Stryktipset. Stryket har sin historia i podden Resan för oss som inte förstår där frågan var om man som två noviser på fotboll få 13 rätt på Stryktipset?

  Mål för säsongen är att sätta 13 rätt på Stryktipset med en utdelning på över 100.000:-. Systemet byggs av Peter och Fredrik och heter "Stryket-podden" och hittas under andelarna hos Dagens bästa spel. Till ombudet.

 • Sara och Tommy har dragit rätt igenom hela Frankrike och är nu väldigt nära Spanien. Micke och Nilla befinner sig på Holsljunga camping tillsammans med barn, barnbarn och syskon med familjer. Peter är hemma, men nästa helg ska han iväg! De har helt enkelt inte något alternativ, för barnen ska ha huset!

  Sara är frustrerad över hur vissa beter sig när man tvättar kläder på ställplatser och campingar, så pass att Peter nog blivit avskräckt för all framtid att tvätta på servicehus!

  Vi svarar på en lyssnarfråga som kommer från youtube-profilen “Plåtis-Tobbe”, som undrar om normen att åka husbil alltid är två: herr och fru?

  Många är intresserade av att fricampa, därför startar vi en liten serie om just det.
  I detta avsnitt pratar vi om vad man behöver tänka på, och vad är det egentligen för lagar och regler som gäller. Peters största rädsla är att öppna husbilsdörren och titta rätt in i en hagelbössa tillhörande en arg markägare!

  Avsnittets restips blir fricampingplatsen Kinnekulle stenbrott
  https://youtu.be/saBaEIKZwn0

  Micke överraskar en av poddmedlemmarna med valet av #Kommaframöl

  Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du även länkarna till bland annat restipsen

  Våra Husbilsresor och Our Backyard Europe kan du också följa på Youtube, Facebook och Instagram

  Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: [email protected]

 • Tony håller på att skaffa solceller och allt verkar gå kanon. Peter har stammat ut och nu flerstammat upp. Härliga tider i trädgårdsriket. Välkomna!

 • I veckans avsnitt möter vi relationscoachen Beatrice Karinsdotter som tillsammans med sin man driver Training For Love där dom, precis som det låter, tränar människor i att bli bättre på just kärlek!

  I det här samtalet får vi äntligen möjligheten att ställa de frågor som vi har till Bea när det kommer till hur vi kan skapa starka, friska och levande relationer genom att använda relationen som en arena för utveckling - ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat.

  Vi pratar bland annat om:

  Hur vi kan få syn på, och bryta, gamla beteenden, strategier och mönster som håller oss tillbaka från att uppleva den kärlek vi längtar efter Vad det innebär att ”bråka hälsosamt” och hur vi kan bli bättre på att ha mer konstruktiva konflikter Hur vi kan skapa ett utrymme i vår kärleksrelation där vi känner oss fria och välkomna att vara i ett ständigt växande, både som individer och som par

  Boka ditt medlemskap hos Livingroom co-working space i centrala Stockholm via [email protected] och uppge koden ”perspektiv10” för 10% rabatt. Läs mer om Livingroom här: https://www.livingroomcc.se/

  Boka din behandling hos Annelie Hellström på Joy4Life via [email protected] och hälsa från oss för 20% rabatt. Läs mer här: https://joy4life.se/

  Vill ni anmäla er till coachingprogrammet för par? Läs mer om ”Den modiga kärleken” och anmäl er här: https://goingdeeper.se/coaching

  Kontakta Beatrice Karinsdotter: https://trainingforlove.se 

  Mer från Madeleine: https://www.mofjrd.com

  Mer från Going Deeper: https://www.goingdeeper.se

  Mer från Peter: https://www.peternilssoncommunication.com/ 

  Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

  Peter på Instagram: https://www.instagram.com/peternilsson_70/ 

  Joina Facebook community: https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

 • Obs! Kampanjen snart slut! 20% rabatt på kursen Strong Swedish till och med den 21:a september!

  Applicera koden NYATAG i kassan (the checkout) när du registrera dig för kursen Strong Swedish. Följ den här länken!

  ---

  Hej! I det här avsnittet pratar jag om andning. Det är mer intressant är man kanske tror!

  ---

  Sample of the transcript at the bottom!

  --------------------

  För att stödja podden och få transkript till alla avsnitt - bli patron för bara 5€ per månad! Gå in på min hemsida www.swedishlinguist.com och klicka på länken till Patreon!

  Om du tycker att den här podden är ganska lätt och vill avancera till nästa nivå, då är kursen Strong Swedish för dig! Klicka här för att läsa mer om kursen!

  För att göra det superlätt att studera transkripten rekommenderar jag att använda LingQ. Det är min favorit-app för att träna på läsning och vokabulär! Klicka här för att komma till LingQ och här för kursen Simple Swedish Podcast!

  Letar du efter en svenskalärare? Jag tycker att italki är den bästa sidan för att hitta lärare! Jag har personligen använt italki i många år för att träna på språk. Klicka här för att få 10$ gratis krediter på italki efter du har spenderat dina första 20$!

  --------------------

  To support the podcast and get transcripts to all the episodes – become a patron for only 5€ per month! Go to my website www.swedishlinguist.com click on the link to Patreon!

  Do you find this podcast quite easy, and would like to advance to the next level? Then the Strong Swedish course is for you! Click here to read more about the course!

  To make it super easy to study the transcripts I recommend using LingQ. It’s my favourite app for practicing reading and vocab! Click here to get to LingQ and here for the Simple Swedish Podcast course!

  Are you looking for a Swedish teacher? I think italki is the best page for finding teachers! I have personally used italki for many years to practice languages. Click here to get 10$ in free credits on italki after you’ve spent your first 20$!

  -------------------

  Instagram: swedish.linguistYouTube: Swedish LinguistFacebook: Swedish Linguist

  -------------------

  Ett smakprov (sample) på transkriptet:

  Hallå där! Välkommen till Simple Swedish Podcast. Podden för dig som vill träna på att lyssna på svenska. Och idag så ska jag prata om andning. Andning, det är ordet för..alltså substantivet för att andas. Det här är att andas [gör andningsljud]. Det är att andas. Så vi ska prata om andning. Ja, andas är alltså verbet och andning är substantivet.

  Och först ska jag såklart som vanligt tacka några patrons, det är Alina, Isabela och Peter. Stort stort tack till er för att ni stödjer den här podden. Alla som stödjer podden får transkript till avsnitten. Väldigt användbart för dig som lär dig svenska. Att läsa och lyssna samtidigt är väldigt effektivt när du vill lära dig att förstå talad svenska. Och också när du vill lära dig nya ord! Så gå till min hemsida – swedishlinguist.com – där hittar du länken till Patreon.

  Vi har också en kampanj på kursen Strong Swedish just nu. Läs i beskrivningen hur du får 20% rabatt på kursen Strong Swedish. Du betalar alltså 20% mindre till och med den 21:a september. Så kampanjen är snart slut! Så ja, du applicerar koden, rabattkoden, i kassan när du registrerar dig för kursen. Så ja, läs i beskrivningen hur man gör för att få detta!

  Ja, så idag så ska jag då prata om andning. Så ja, andning, att andas, det är det vi gör när vi drar in luft in i lungorna. Man drar in luft i lungorna, och sen..ah, det är alltså att andas in. Att andas in är när man drar in luft i lungorna. Och andas ut är när man släpper ut luften ur lungorna.

  Ja, lungorna – en lunga – det är det organet man använder för att andas. Och du kan andas genom näsan, och du kan andas genom munnen. Så om du stänger munnen och andas, ah, då andas du genom näsan. Ja, och det vi andas, det är luft. Så luft, det är liksom den substansen vi andas. Så ja.

  ....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!