Folgen
-
بیبیسی جهانی در گزارشی مستند بر اطلاعات محرمانه، جزئیاتی تکاندهنده از قتل نیکا شاکرمی، در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی داده است. این گزارش با روایتی کاملا متفاوت از آنچه جمهوری اسلامی از خودکشی و پرتشدن نیکا، از بام ساختمانی داده بود، میگوید سه مامور امنیتی به نامهای آرش کلهر، بهروز صادقی و صادق منجزی، این دختر نوجوان را که به نظرشان آمده اعتراضات را رهبری میکرده، هدف گرفته، پس از تعقیب و گریز داخل ون انداخته و پس از ضرب و شتم و آزار جنسی او را کشته و پیکرش را بیرون انداختهاند.
-
مراسم روز جهانی کارگر با حضور صدها کارگر، بازنشسته و فعال کارگری عضو خانه کارگر در دفتر این تشکل در خیابان ابوریحان برگزار شد. رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در این گردهمایی ضمن اشاره به اینکه هراس جامعه کارگری باعث کوچکتر شدن سفرهشان میشود، گفت: «ما کارگران ایران محکم مقابل حذف شورای عالی کار در موضوع مزد میایستیم.» به همین مناسبت و در آستانه اول ماه مه، شبکه سراسری انقلاب زن، زندگی، آزادی شامل تشکلهای دانشجویی، دانشآموزی و گروههای مبارزاتی زنان و جوانان، فراخوانی برای اعتصاب و اعتراض سراسری منتشر کردند و از عموم مردم خواستند در اعتراض به حکم اعدام توماج صالحی، حجاب اجباری و فقر و فلاکتی که به جامعه تحمیل شده روز دوازدهم اردیبهشت به این اعتصاب بپیوندند.
-
Fehlende Folgen?
-
مرکز پژوهشهای مجلس در ایران گزارشی تکان دهنده از کوچکتر شدن سبد غذایی خانوار منتشر کرده و نوشته کالری مصرفی مردم به زیر سطح استاندارد جهانی کاهش یافته است.گزارش بازوی پژوهشی مجلس نشان میدهد بیش از نیمی از مردم در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد و میزان مورد نیاز در روز، کالری دریافت کردهاند.
این گزارش تاکید دارد کاهش کالری در دهکهای متوسط شدیدتر بوده و دهکهای مختلف از تورم، تاثیراتی متفاوت پذیرفتهاند.
مرکز پژوهشهای مجلس همچنین از میزان افراد زیر خط فقر گزارش داده و اعلام کرده که در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰درصد جمعیت کشور زیر خط فقر قرار داشتند که جمعیتی بالغ بر ۲۵میلیون و ۴۰۰هزار نفر را شامل میشود.در دیدگاه با رضا غیبی، روزنامهنگار اقتصادی، همراه میشویم تا نگاهی داشته باشیم به این گزارش. -
فاطمه باباخانی، مدیرعامل خانه مهر شمس آفرید در ارومیه، از تلاش بهزیستی استان آذربایجان غربی برای تعطیلی این موسسه مردم نهاد و خانه امن مربوط به آن که هدفش توانمندسازی زنان آسیبدیده است، خبر داد. مدیرعامل این موسسه در حالی از احتمال تعطیلی این خانه امن به خاطر فشارهای بیرونی خبر داده که در همین روزها شاهد بازنشر ویدئویی قدیمی بودیم از آخوندی که یک مرکز خدمات جنسی زنان را اداره میکند. چرا خانه امن مهر شمس آفرید بسته میشود اما خانههای دیگری که نمیدانیم تحت چه عنوانی فعالیت میکنند زیر نظر یک آخوند، بدون هیچ مشکلی اداره میشوند و برایشان تبلیغ هم میکنند؟
-
زهرا رهنورد، از رهبران محصور جنبش سبز، و صدیقه وسمقی، اسلامپژوه زندانی، در پیامهایی بار دیگر به تندی از شرایط حاکم بر ایران انتقاد کردهاند.زهرا رهنورد از حصر خانگی، از اقدامهای ضدبشری دیکتاتوری نوشته، و به سرکوب زنان و صدور حکم اعدام علیه توماج صالحی اعتراض کرده است.صدیقه وسمقی هم در نامهای به مقامها و نهادهای سازمان ملل متحد، از خشونتها و شکنجههای تحمیلشده به خود، و ستم جمهوری اسلامی به شهروندان بهویژه زنان و زندانیان سیاسی گزارش داده، و خواستار واکنش شده است.
-
هممیهن در گزارشی به زندگی روزمره سوختبران در سیستان و بلوچستان پرداخته و نوشته سوختبران هر روز مرگ را جلوی چشمان خود میبینند. یکی از سوختبران خطاب به گزارشگر گفته:«ما مطمئنیم که آرزوهایمان به جایی نمیرسد. نهایت موفقیت اینجا، معلمشدن است.» و دیگری از مرگ هر روزه سوختبران گفته: «در طول ماه خیلی خبر کشتهشدن و سوختن سوختبرها به گوشمان میرسد. واقعا خیلی وقتها حدود ۱۰ یا ۱۵ خبر مرگ شاگرد راننده سوختبرها را میشنویم که بیشترشان بچه هستند.»
-
طبق گزارش هممیهن به تمام رسانهها دیکته شده درباره دستاوردهای دولت سیزدهم فارغ از این که حقیقت دارد یا نه، با جزئیات تمام اطلاعرسانی کنند و اگر رسانهای در زمین دولت بازی نکند، به سخنپراکنی متهم میشود. رئیس شورای اطلاعرسانی دولت گفته برخی رسانهها سعی میکنند دستاوردهای دولت سیزدهم را کمرنگ نشان دهند. حسن نمکدوستتهرانی، استاد ارتباطات، به هممیهن گفته است: «دولتها در تمامی ادوار گذشته به جز در دورههای کوتاه و انگشتشمار که فضای اجتماعی به حاکمیت تحمیل شده است، در برابر رسانههای جریان اصلی که متعلق به خود نبوده و رویکرد انتقادی داشتهاند، هیچگاه پاسخگو نبودهاند.»
-
ابراهیم رئیسی مدعی شده بازرگانان و فعالان اقتصادی با ظرفیتهای ایران آشنا نیستند و بازرگانان ایرانی هم ظرفیتهای کشورهای دیگر را نمیشناسند. او در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران گفته جمهوری اسلامی تحریمناپذیر است و هرگز تحریمها در این کشور به نتیجه نرسیدهاند. وزیر صنعت معدن و تجارت نیز با اشاره به برپایی این نمایشگاه گفته برای حل مشکلات اقتصادی باید بر تولید تمرکز کرد و برای رفع نیازهای تولید باید اولویت به شرکتهایی داده شود که ارزآورتر باشند. عباس علیآبادی آفریقا را اقیانوس فرصتها دانسته و گفته ظرفیتهای زیادی برای شرکتهای ایرانی در آفریقا وجود دارد.
-
بزرگترین دلیل سکوت زنان در مواجهه با خشونت خانگی، ناتوانی از اثبات خشونت است. روزنامه اعتماد در گفتگو با یک وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان به مسئله خشونت خانگی علیه زنان پرداخته است. شیما قوشه در این گفتگو اشاره کرده: « خیلی از زنان که تحت خشونت قرار گرفتهاند، میدانند که شرایط شکایت کردن برای آنها روی کاغذ فراهم است، اما با چند بررسی ساده متوجه میشوند که اثبات این خشونت، کار دشواری است و بهطور ویژه حمایتی از آنها به عنوان زن نمیشود و قرار است در روندی فرسایشی قرار بگیرند.»
-
پگاه پوراحمد، دختر کیومرث پوراحمد، کارگردان و فیلمنامهنویس فقید سینمای ایران در مصاحبه با روزنامه اعتماد همچون گذشته خودکشی پدرش را تکذیب کرده است. شانزدهم فروردین سال ۱۴۰۲پیکر حلقآویزشده کیومرث پوراحمد در ویلایی در بندر انزلی پیدا شد، پلیس و دادستان گيلان مرگ او را خودکشی اعلام کردند و گفتند پس از بررسیهای پزشکی قانونی، اخبار تکمیلی را در این درباره منتشر خواهند کرد. در چهلمین روز مرگ کیومرث پوراحمد، دخترش اعلام کرد همه صحبتهای پدرش در ساعات آخر زندگی شاد و پرامید بوده. چطور ممکن است در طول دو، سه ساعت تصمیم بگیرد به زندگیاش پایان دهد و خودش را با دست و بدن زخمی، کبود و آسیبدیده حلقآویز کند؟
-
در پی صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، رپر ایرانی، ۱۴ زندانی سیاسی روز جمعه هفتم اردیبهشت، در بیانیهای از زندان، این حکم را «بیشرمانه» خواندند و صدور چنین حکمی را افشاگر «ماهیت ضدبشری و عمق تباهی» جمهوری اسلامی دانستند. در شهرهای مختلف ایران موجی از دیوارنویسی و پارچهنویسی در حمایت از توماج صالحی شکل گرفته و فراخوانهایی برای راهپیمایی در شهرهای مختلف جهان برای حمایت از این رپر ایرانی صادر شده است. آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط آمریکا که جوایز گرمی را ارائه میکند، تاکید کرده هیچ هنرمندی در جهان نباید به دلیل بیان هنریاش نگران جان خود باشد. سازمان اتحاد علیه ایران هستهای نیز در بیانیهای از آمریکا و متحدانش خواسته دیپلماتهای جمهوری اسلامی را از کشورهای خود اخراج کنند.
-
شرایط جنگی چگونه تاثیر خود را در اقتصاد کشور نمودار میکند؟ آیا آنطور که مقامهای سیاسی میگویند، تنشهای منطقهای و درگیری با اسرائیل اثری بر اقتصاد و معیشت مردم نگذاشته؟فارغ از این که حکومت میکوشد با دستاوردهای نظامی بر واقعیتهای اقتصادی سرپوش بگذارد، باید دید بازار ارز، نرخ کالاهای اساسی و بهای اقلامی که در سبد معیشت خانوار میگنجند و همینطور قیمت مسکن و نوسانات بازار آن، آثار منفی شرایط جنگی را بازتاب دادهاند یا خیر؟!
-
جمهوری اسلامی که میدانست افکار عمومی داخل و خارج کشور و سیاستمداران جهان به وضعیت توماج صالحی حساسیت شدید دارند، با چه هدفی حکم اعدام برای او صادر کرد؟نگاهی به گزارشهای منتشرشده پس از خبریشدن صدور حکم اعدام برای توماج صالحی نشان میدهد از شهروندان عادی تا مقامهای سیاسی کشورها، یکصدا انزجار خود را از این حکم اعلام کردهاند و نه تنها خواهان نقض حکم اعدام او شدهاند بلکه تاکید کردهاند توماج باید فورا آزاد شود.اما آیا این حمایتها در برگرداندن رای دادگاه اثری دارد؟ آیا تمرکز بر مورد توماج صالحی به معنی نادیدهگرفتن وضعیت شهروندان دیگریست که با اتهامهای امنیتی در معرض اعدام قرار دارند؟
-
رئیس دیوان عالی کشور حرفهای علی خامنهای درباره شرعی و قانونی بودن مساله حجاب را تکرار کرده و گفته غیرمسلمانها هم باید از این قانون تبعیت کنند.اما کدام قانون؟ این قانون کی و چگونه نوشته شده؟وقتی سروکار نظام با ملت مسلمانی میافتد که باوری به حجاب و پوشش دستوری حکومت ندارند، پای شریعت را به میان میکشد و مادامی که گفته میشود همه ایرانیان مسلمان نیستند، اینبار از قانون دم میزند تا به هر روش و دستاویزی که شده، با تحمیل هر هزینه روانی و مالی، سر و تن مردم را با لباس دلبخواه خودش بپوشاند!اما محاکم قضایی که در حالت طبیعی هم با انباشت پرونده روبرو هستند، در صورتی که بار پروندههای بیجهت حجاب هم به گردهشان سنگینی کند، از رسیدگی به دوسیه دزدها و مفسدها و رانتخواران در نمیمانند؟ از این اوضاع قضایی هردمبیل و قاراشمیش چه کسی نفع و نصیب میبرد جز کلاشها و مالخورها و چپاولگران جان و مال مردم؟
-
گزارش تحقیقی مشترک شاهد علوی و کامبیز غفوری چه اطلاعاتی از زندگی و وضعیت امروزعلیرضا عسگری سرلشکر ناپدیدشده سپاه پاسداران و میزان نفوذ امنیتی به ردههای بالای جمهوری اسلامی میدهد؟عسگری که زمانی فرماندهی سپاه لبنان، فرماندهی کل عملیات سپاه و معاونت بازرسی وزارت دفاع در دولت خاتمی را عهدهدار بود، از ۱۸ آذر ۱۳۸۵ در سفر به ترکیه ناپدید شد اما گزارش تحقیقی این دو روزنامهنگار ایرانی نشان میدهد او سالهاست در چارچوب برنامه حفاظت از شهود و با هویتی تازه در آمریکا زندگی میکند.
-
دادگاه انقلاب اصفهان با نقض حکم دیوان عالی کشور، توماج صالحی را به اعدام محکوم کرد و همزمان از کمیسیون عفو خواست به دلیل جوانی توماج «یک درجه تخفیف» به او بدهد!امیر رئیسیان وکیل توماج صالحی نقض حکم دیوان عالی در دادگاه تالی را یک اقدام بیسابقه توصیف کرده و گفته دادگاه انقلاب حکم دیوان عالی کشور درباره پرونده سال ۱۴۰۱ توماج صالحی را اجرایی نکرده و با «ارشادی» خواندن این حکم و تاکید بر استقلال دادگاه بدوی، او را به اتهام افساد فی الارض، به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم کرده است.به گفته آقای رئیسیان، عجیبتر آن که دادگاه بدوی توماج را علاوه بر اعدام به ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور، ۲ سال ممنوعیت از فعالیتهای هنری و شرکت در کلاسهای مدیریت رفتار و مهارت دانش دادگستری اصفهان هم محکوم کرده.
-
رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با استناد به محاسبات و پژوهشها گفته: حدود ۴٩ درصد جمعیت ایران روی پهنههای فرونشستی یا در مجاورت آن سکونت دارند.علی بیتاللهی در گفتگو با ایلنا به استمرار هر روزه پدیده فرونشست زمین پرداخته و گفته تنها در ۵ سال گذشته میزان فرونشست در کشور ۳ برابر گستردهتر شده است.این مقام مرکز تحقیقات راه و شهرسازی هشدار داده که نیمی از جمعیت کشور، ساخت و سازها، ساختمانها و زیرساختها و شریانهای حیاتیاش تحت تاثیر فرونشست هستند و باید برای کاهش ریسکهای این پدیده چارهاندیشی کرد.اما آیا شهرهای ایران متناسب با ویژگیهای اقلیمی کشور توسعه یافتهاند؟ شهروندان چگونه میتوانند آثار و عوارض فرونشست را تشخیص بدهند؟
-
سازمان عفو بینالملل همزمان با انتشار گزارش سالانه خود با عنوان «وضعیت حقوق بشر در جهان» ارزیابی خود را از وضعیت حقوق بشر در ۱۵۵ کشور از جمله ایران ارائه داده است. این سازمان اعلام کرده جهان در حال روبرو شدن با پیامدهای وحشتناک ناشی از تشدید درگیریهاست و نسبت به فروپاشی حقوق بینالملل در آینده نزدیک هشدار داده است. در این گزارش به موارد متعددی از نقض حقوق بشر در ایران پس از خیزش «زن زندگی آزادی» در سال ۱۴۰۱ اشاره شده است.
-
وزارت خارجه آرژانتین در بیانیهای با اشاره به سفر احمد وحیدی، وزیر کشور، به پاکستان و سریلانکا اعلام کرد از اینترپل و این دو کشور خواسته او را به اتهام «دستداشتن در بمبگذاری یک مرکز یهودی در ۱۹۹۴ در بوئنوسآیرس» بازداشت کنند.وحیدی سال ۱۳۹۰ در مقام وزیر دفاع ایران به بولیوی سفر کرده بود اما ساعاتی پس از ورود به آن کشور با مداخله دولت آرژانتين و اعتراض به بوليوی از خطر بازداشت رَست و از آن کشور خارج شد.آیا او اینبار هم میتواند از مهلکه بگریزد؟ ماجرای آمیا چه بود و وحیدی در آن چه نقشی داشت؟
-
نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت، پیشنهاد تصویب قطعنامهای علیه جمهوری اسلامی را مطرح کردند. در این جلسه به حمله اخیر جمهوری اسلامی به اسراییل پرداخته شد و نمایندگان خواستار اعمال تحریمهای بیشتر علیه تهران و قرار گرفتن نام سپاه پاسدران در فهرست گروههای تروریستی شدند.
- Mehr anzeigen