Folgen
-
בפרק מרתק זה אירחנו יזמית היי-טק חברתית שעושה שימוש בבינה מלאכותית ככלי לשינוי חברתי - שירן מלמדובסקי סומך, מייסדת 'Generative AI for Good'.במסע מרגש מעולם המשפטים לחזית החדשנות הטכנולוגית, שירן מראה איך בינה מלאכותית יכולה:
✦ להחזיר קול לנשים שנרצחו באלימות במשפחה ✦ ליצור דיאלוג בין-דורי של נשים מעוררות השראה ✦ לסייע לחולי ALS בתקשורת ✦ להילחם באנטישמיות ברשתות החברתיותזהו סיפור אישי מרגש על כוחה של טכנולוגיה להנכיח את "השקופים", לספר סיפורים שלא סופרו, ולהעצים קולות מושתקים.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי. -
ד"ר יעל בראש-הרמן היא מנהלת אגף מחקר ופיתוח ביחידת המדען הראשי של משרד האנרגיה והתשתיות.יעל היא אישה מעוררת השראה שמובילה את מהפכת האנרגיה בישראל. מילדה שראתה נחלים צבועים בסגול מזיהום תעשייתי, ועד למדענית שמקדמת פרויקטים פורצי דרך בתחום האנרגיה המתחדשת - המסע של יעל הוא סיפור מרתק של חזון, נחישות וחדשנות.בפרק, יעל חושפת את הפרויקטים המהפכניים שהיא מובילה במשרד האנרגיה: מחקלאות סולארית, הפקת אנרגיה מפסולת, ואפילו הפקת אנרגיה מתחדשת בים. דיברנו גם על האתגרים בקידום אנרגיה נקייה בישראל. הצטרפו אלינו למסע מרתק אל עתיד האנרגיה של ישראל, בהובלתה של אחת הנשים המשפיעות ביותר בתחום.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי.
-
Fehlende Folgen?
-
בפרק אירחנו את ענת צור, מנכ"לית עמותת תפוח. ענת מובילה במו ידיה מהפכה בפריפריה החברתית והגאוגרפית של ישראל, לצמצום פערים דיגיטליים וטכנולוגיים. מפרויקט המסילה בירושלים ועד לקמפוס חדשני ברמלה, ענת מספרת על המסע המרתק שלה מתכנון ערים להובלת ארגון שמשנה מציאות חיים באמצעות טכנולוגיה. בפרק, היא מספרת על תוכניות מרתקות כמו נט"ע - ארגון הנוער הטכנולוגי היחיד בארץ, ועל איך מיזם '100 לאוריינות דיגיטלית', בהובלת מערך הדיגיטל הלאומי, משנה את פני הרשויות המקומיות. בנוסף, ענת חושפת קצת מסודות החממה לעסקים קטנים לאנשי ונשות מילואים, שצמחה מתוך משבר ה-7 באוקטובר, ומסבירה גם איך מכינים את הדור הבא לאתגרי שוק העבודה המשתנה. הצטרפו אלינו למסע מעורר השראה, שמראה כיצד הטכנולוגיה יכולה לגשר על פערים ולחבר בין אנשים.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי.
-
בפרק אירחנו את ד"ר שרון אלרעי פרייס - ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות.
מרופאה צעירה שלמדה מהוריה הרופאים את חשיבות האמת המקצועית, דרך תפקידה כאפידמיולוגית ראשית בניו המפשייר, ועד להובלת מערך החיסונים בקורונה בישראל - ד"ר אלרעי פרייס מייצגת מנהיגות נשית פורצת דרך בעולם הרפואה והמנהל הציבורי.בפרק שרון מספרת בין היתר, כיצד היא מובילה את הטרנספורמציה הדיגיטלית במערכת הבריאות הישראלית; על האתגרים בקבלת החלטות מבוססות דאטה בזמן משבר; על חזונה לעתיד בריאות הציבור, וכן על הדרך בה היא מתמודדת עם אתגרים אישיים ומקצועיים.
זהו מסע מרתק אל לב ליבה של מערכת הבריאות הישראלית, דרך עיניה של אחת המנהיגות המשפיעות ביותר בתחום.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי. -
האורחת שלנו בפרק זה היא ליאורה בן אפריים, מנהלת בכירה בעולם הטכנולוגיה והדיגיטל, בעלת קריירה עשירה ומגוונת במגזר הפרטי והציבורי. ליאורה, שעלתה לישראל בצעירותה מרומניה, עברה מסלול מרשים מעתודאית בצה"ל ועד לתפקידים בכירים בארגונים מובילים כמו בנק הפועלים, רשות המיסים, מכבי שירותי בריאות ומנהלת תקומה.יחד אנחנו מדברות על האתגרים בניהול טרנספורמציה דיגיטלית, במיוחד בתקופות משבר ואירועי קיצון. ליאורה משתפת תובנות על בניית חוסן אישי ומקצועי, ומדגישה את החשיבות של פתיחות להזדמנויות לא צפויות בקריירה.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי.
-
האורחת שלנו בפרק זה היא פזית קלימן, סמנכ"לית בכירה לשומה וביקורת ברשות המיסים.עם קריירה של מעל 30 שנה ברשות המיסים, פזית מובילה תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית ברשות, גוף ממשלתי מסורתי המתאים עצמו לעידן הדיגיטלי. יחד אנחנו מדברות על האתגרים בהטמעת שינויים דיגיטליים בארגון גדול, ועל האיזון בין יעילות לשירות אנושי. מעל הכל, הערך שהכי חשוב לה, הוא האמון: לפי פזית, דווקא בתחום רגיש כמו מיסים, אפשר וצריך לייצר מערכת של אמון הדדי בין משלם המיסים לבין הרשויות. בנוסף, אנו דנות באחריות המוטלת על עובדי ציבור ובאתגרים הייחודיים של נשים בתפקידי מפתח בשירות הציבורי.הפרק הוקלט בפברואר 2024.מגישה: יעל בראל, מנחת הפודקאסט "נשים על הגובה".
-
האורחת שלנו בפרק היא אלינור שפס, מנהלת פיתוח עסקי ואסטרטגיה בתחום הבידור הדיגיטלי והגיימינג. בנוסף אלינור היא יזמת, סקווטרית של טכנולוגיות ומייסדת קהילת נשים בגיימינג בישראל. בפרק היא חשפה בפנינו את עולמה המרתק, בו היא מגשרת בין חדשנות טכנולוגית לבין צרכי המותגים והמשתמשים.בשיחתנו דיברנו על האתגר המתמיד בזיהוי וניצול טכנולוגיות חדשניות כמו AI ובלוקצ'יין בעולם הבידור והגיימינג, על הדילמות האתיות והמוסריות בתעשיית הגיימינג לילדים וגם על חלומה המקורי ללמוד תולדות האמנות… ואיך בסוף החלום פוגש אותה בקריירה.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי.
-
האורחת שלנו בפרק זה היא תאיר איפרגן, בעלת קריירה ארוכה ומרשימה בשירות הציבורי, ומי שהייתה עד לא מזמן מנכ״לית משרד העבודה.
תאיר, שנולדה וגדלה ברמלה, הבינה רק בבגרותה את המשמעות של להיות אזרחית מהפריפריה החברתית של המדינה. דרכה המקצועית רצופה בתפקידים מכובדים בשירות הציבורי וביניהם ראש מטה מנכ"ל משרד הכלכלה, מנהלת המכון הממשלתי להשכלה טכנולוגית וממונה על זרוע העבודה.
יחד אנחנו מדברות על האתגרים שניצבו בפניה כמובילת רפורמות לשימוש בדאטה ובדיגיטציה, על האחריות המוטלת על עובדי ציבור ועל שיח בנושא מגדר, כאישה בתפקידי מפתח.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות Let's Gov של מערך הדיגיטל הלאומי -
ד"ר שרון אפריל מנהלת את הצוות הבין משרדי ואת היחידה לקידום הדיגיטל בשלטון המקומי מטעם מערך הדיגיטל הלאומי ומשרד הפנים.אחרי שירות צבאי כמדריכת חי"ר, שרון עברה לתעשיית ההייטק, ועם השלמת התואר השני עשתה שינוי ועברה למגזר הציבורי. היא כיהנה בתפקידי מפתח משמעותיים בקידום חדשנות ודיגיטציה במגזר הציבורי והמוניצפאלי בפרט, כמו ראש צוות החדשנות העירונית בירושלים ומובילה דיגיטלית במשרד הפנים.בפרק שוחחנו על האתגרים וההזדמנויות בקידום דיגיטציה וטרנספורמציה בסקטור הציבורי והמוניציפאלי, על המורכבות של של ביזוריות אל מול ריכוזיות בשאלה מתי הממשלה מתערבת אל מול הרשויות המקומיות ומספקת שירותים רוחביים וגם על הרגע שבו היא 'נדבקה' בחיידק הציבורי והתאהבה בתחום.כיום, במקביל לניהול היחידה לקידום הדיגיטל בשלטון המקומי, ד"ר אפריל מייצגת את ישראל בקבוצת מומחים של ה- UN-Habitat, העוסקת בהגדרת הקריטריונים של ערים חכמות במיקוד תושבים ותושבות במרכז וגם מלמדת את הקורס "חדשנות עירונית וציבורית" באוניברסיטת רייכמן בבית הספר ליזמות.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי
-
מיכל קופר אמינוב היא דירקטור לשותפויות אסטרטגיות בחברת "ניו-סייט אימג'ינג". דיברנו על הבחירה של מיכל לעבור מהעולם הדיפלומטי לעולם היזמות והסטארטאפ, וגם על איך משלבים שבבים בטרנדים של בינה מלאכותית ו"אינטרנט של הדברים". עוד דיברנו על איך זה מרגיש להיות מנהלת צעירה בחברה פטריארכלית, וגם על היכולת שלנו כנשים למקסם הזדמנויות, להאמין בדרך שאנחנו עושות, ולהשתמש בפחד מכישלון, כמנוע.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי.
-
פרופ' נגה קרונפלד שור היא המדענית הראשית של המשרד להגנת הסביבה.
במסגרת תפקידה, נגה מקדמת פרויקטים תוך שימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים, IOT ומדעי נתונים. לדוגמא, פורטל לשיפור תחזיות והערכות לסיכוני אקלים, כמו: גלי חום, עליית גובה פני הים והצפות וגם פרויקט למיפוי מפגעים בישובים, בשטחים פתוחים ושטחים חקלאיים בעוטף ובצפון, בשיתוף עם סוכנות החלל הישראלית.
כילדה, נגה לא ממש אהבה את בית הספר, אבל היום היא מחזיקה ברזומה מרשים באקדמיה, כחוקרת זואולוגיה ופיזיולוגיה סביבתית. בפרק שוחחנו גם על מה זה להיות "משפחה ירוקה" ומה עלינו לעשות עוד היום כדי להבטיח את "כושר הנשיאה" והשרידות של כדור הארץ עבור צאצאינו.פרק מרתק וחשוב מאין כמותו!
מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי. -
בפרק היום אירחתי את ירונה שלום - סמנכ"ל מערך נכויות ושיקום במוסד לביטוח לאומי. עם פרוץ המלחמה, מילא המוסד לביטוח לאומי תפקיד משמעותי וחשוב יותר מתמיד. שוחחנו על האופן בו מתמודדים עם 'מגה-אירוע' ועם השלכותיו, תוך מתן מענה רגיש ואנושי, וגם יעיל ומהיר לתושבי ישראל. עוד דיברנו על החידושים הטכנולוגיים הנדרשים אל מול המציאות המשתנה, ואיך כל זה מתחבר לניהול מבוסס דאטא, ומנהיגות מכוונת א.נשים.הפרק הוקלט בסוף ינואר 2024, כאשר ירונה שימשה כממלאת-מקום מנכ"ל הביטוח הלאומי.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי.
-
אילה דגן היא סמנכ"לית משאבי אנוש - Head of HR Google HW org & cloud Tech ILזהו פרק מיוחד היוצא בחודש האישה הבינלאומי, ועוסק בין היתר בשאלה - האם יש מקום לציין את יום האישה, *גם* בשנת 2024? אילה, שעוסקת בתחום משאבי אנוש לאורך קריירה ענפה בכמה מחברות ההייטק הגדולות והמצליחות בעולם - יודעת על בשרה את המשמעות של להיות אמא קרייריסטית בעידן הנוכחי.בפרק שוחחנו עוד על אתגרי השעה בניהול המשאב האנושי, על המורכבות והמתח שבעבודה בחברה גלובלית נוכח מלחמת חרבות ברזל, על מפתחות להצלחה בבית בו שני בני הזוג קרייריסטים, על דור ה- Z בשוק העבודה, וגם מהי תרומת הבינה המלאכותית על שוק העבודה.
מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי -
"ככל שהטכנולוגיה היא מרכיב משמעותי יותר בשדה הקרב, כך עולה האחריות שלנו להגן עליה, על מנת להבטיח חופש פעולה מבצעי בכל מצב" - מספרת תא"ל יעל גרוסמן, מפקדת יחידת לוט"ם - יחידת הדיגיטל והמידע של צה"ל, באגף התקשוב וההגנה בסייבר.בפרק שוחחנו על איך ה-7 באוקטובר תפס אותה ביום הנישואין שלה, על הקפיצה ברמת העצימות מאפס למאה: בהבנת תמונת המצב, הצורך לוודא כשירותן של כלל המערכות ורישות המרחב כחלק מהיערכות לשלב התמרון. מיעל שמענו על מה שמניע אותה - השילוב בין אנשים לטכנולוגיה: "אני חושבת ששני הדברים האלה יחד הם המהפכה הגדולה - אנשים טובים שמייצרים טכנולוגיה שעושה דברים טובים לאנושות וחוזר חלילה". עוד דיברנו על הגיוון בכניסה לשערי היחידה, שכן היכולות של המשרתים והמשרתות בה, הן אלו שמבטיחים את ההובלה הטכנולוגית של היחידה.
מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי. -
יעל בראל משוחחת עם עו"ד אמי פלמור - מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר, יו"ר נט"ל (ארגון המעניק תמיכה וסיוע נפשי לנפגעי טראומה על רקע מלחמה וטרור) בהתנדבות, וחברה בבורד בינלאומי, oversight board, המפקח על סוגיות של חופש הביטוי וזכויות אדם ב"מטא" (פייסבוק לשעבר).
בפרק שמענו מאמי על רפורמות דיגיטליות וארגוניות בשירות הציבורי אותן הובילה, על חשיבות הגיוון התעסוקתי לשיפור השירות הציבורי וגם על ההחלטה להחזיר ולפרסם בפייסבוק תוכן טראומטי מיום השבעה באוקטובר.
מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי.קו הסיוע של נט"ל: 1-800-363-363 -
יעל בראל משוחחת עם אל"מ במיל' טליה לנקרי.
אחרי קריירה צבאית וביטחונית פורצת-דרך בת 35 שנה, במהלכה שרתה בין היתר כמג"ד הראשונה בבה"ד אחד, והייתה ראש המנהלת להקמת המשמר הישראלי-לאומי במטה לביטחון לאומי - ערב המלחמה, טליה התמודדה בבחירות לראשות גדרה.
בפרק, שהוקלט קצת יותר מחודשיים לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל, היא מספרת על מה זה אומר להיות שריונרית, על מה באמת קרה ב-7 באוקטובר; על סייבר התקפי והגנתי; וגם קצת על… קונדיטוריה :)
מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי. -
יעל בראל משוחחת עם אל"מ שרית גרשקוביץ כהן - ראש מחלקת אוכלוסיה בפיקוד העורף.
בימים שבשגרה, שרית אחראית על הכנת המרחב האזרחי למצבי חירום שונים; ובחירום - היא אמונה על מתן הנחיות ומידע לציבור, תוך ניתוח של צרכי האוכלוסייה והרשויות המקומיות.
הפרק הוקלט באולפן הרדיו של פיקוד העורף ברמלה, כחודשיים לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל, בנר הרביעי של חג החנוכה.מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי.
-
יעל בראל משוחחת עם פרופסור קרין נהון, אשר הקימה ומובילה את מסלול 'דאטה, ממשל ודמוקרטיה' באוניברסיטת רייכמן - תכנית לימודית ייחודית בעולם, שמטרתה להכשיר את הדור הבא של נשות ואנשי המגזר הציבורי, בעזרת כלים ומיומנויות לעבודה עם נתונים, בסביבה עתירת ידע, תוך שליטה בטכנולוגיות מידע עדכניות.
בפרק, שהוקלט כמה ימים לפני אירועי ה-7 באוקטובר 2023, קרין מדברת על בינתחומיות ורב-תחומיות אותה היא מיישמת כדרך חיים; על תפקיד האקדמיה בהשפעה על תהליכי מדיניות לאומיים ומקומיים; על חשיבותו של שלטון פתוח ושקוף כתנאי הכרחי לדמוקרטיה; ועל החשיבות של דיגיטציה לשיפור השירות לאזרח לצד ההכרח ברגולציה ואתיקה בעולמות הבינה המלאכותית. בתחילת הפרק, הוספנו עדכון קצר על עשייתה של קרין בזמן המלחמה.
מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי. -
פרק מיוחד לימי המלחמה, על ההתגייסות יוצאת הדופן של חברות ההייטק כבר בימים הראשונים שאחרי מתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר 2023. בפרק, יעל בראל משוחחת עם מיכל שריג כדורי - מנהלת קשרי הממשל של חברת וויקס, ומנהלת 'פורום חברות הצמיחה'. מיכל מספרת על התגובה המהירה והעוצמתית של קהילת ההייטק, גל ההתנדבות והיוזמות האורגניות בשטח; ואז על ההבנה שמישהו צריך "לנהל את האירוע" בראייה טכנולוגית - ומתוך כך ההקמה המהירה והמרשימה של 'מוקד ערבה: עזרה ראשונה בטכנולוגיה ובהטמעה' - המחבר בין קהילת ההייטק, מערך הדיגיטל הלאומי, למתן מענים טכנולוגיים דיגיטליים לצרכי השעה של המגזר הממשלתי והמוניציפאלי.
מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי
-
יעל בראל משוחחת עם טליה גזית - אל"מ במילואים, מפקדת ממר"ם לשעבר, וכיום מנכ"לית חברת בת טכנולוגית שהיא הקימה בתוך ענקית הפיננסים 'פרייס ווטרהאוס קופרס': PwC Next Technology
בפרק שמענו מטליה על טרנספורמציה דיגיטלית בעידן המשתנה, על פיקוד במרחב שרובו גברי ועל המנהיגות הנדרשת בעידן הנוכחי. מגישה: יעל בראל, מנהלת קהילות הידע של מערך הדיגיטל הלאומי
- Mehr anzeigen