Folgen

  • 2ned-Magasinet er tilbage efter en uges pause, men så er vi til gengæld også tilbage med manér. Dagens samtale er med den fantastiske Caroline Braad Hansen, der har gjort kometkarriere indenfor Ultracykling. Caroline købte sin første landevejscykel i 2017, blev introduceret for ultraløb, og derfra stak det ellers bare af. I dag er hun en af verdens allerbedste kvindelige ultraryttere. To VM-podieplaceringer i to forsøg vidner om hendes store talent, og mens flere af konkurrenterne på verdensscenen er fuldtidsprofessionelle, arbejder Caroline endda som læge på OUH ved siden af hendes krævende sport. I ugens afsnit giver vi jer et indblik i Carolines kometkarriere i en sport, hvor du både ser solopgangen og solnedgangen, inden du når målstregen.

  • Ny uge og nyt afsnit om kost og ernæring med den altid formidable Malte Therkildsen, der udover at arbejde med sportsernæring til dagligt også har en Master på området. Så Malte er manden med svarene, når det kommer til kost og ernæring.

    Dette er del 2, så har du ikke hørt del 1, må du hellere skynde dig tilbage og høre den, inden du går i gang med ugens afsnit. I sidste uge gjorde Malte os klogere på vægttab, og i denne uge gør han os klogere på, hvordan man med den rette kostsammensætning kan præstationsoptimere hurtigt og yderst effektivt.

    Hør blandt andet hvad og hvor meget du skal indtage før-, under- og efter du sætter dig på cyklen, hør hvorfor kulhydrater er helt afgørende for dine præstationer, hør om pre-workout meals, post-workout meals og meget mere lige her i 2ned-Magasinet.

    Rigtig god fornøjelse.

  • Fehlende Folgen?

    Hier klicken, um den Feed zu aktualisieren.

  • I ugens afsnit af 2ned-Magasinet bringer vi en omgang Amatøren og Eksperten taler om – Kost & Ernæring, og ugens ekspert er den gode Malte Therkildsen, som udover at gøre os klogere på kost og vægttabsforløb også bidrager med reelle tips og tricks, der er lige til at implementere i din egen hverdag.

    På papiret er det jo meget let at tabe sig – Skær ned på kalorierne. Det lyder jo meget simpelt, og af samme grund arbejdede vi aldrig på at lave et afsnit om kost og ernæring i 2ned-Magasinets første sæson. Men derefter meldte opfordringerne fra vores lyttere; ”I skal lave noget om kost!”, samtidig afslørede et hurtigt kig i spejlet hos Overgaard og undertegnede, at det måske var meget godt med et råd eller to, så vi ringede til Malte, der til dagligt driver Therkildsen People & Performance, og spurgte om han havde lyst til at hjælpe os. Heldigvis var han frisk!

    Hvad sker der, hvis man ligger for langt under sit ligevægtstal? Hvordan skal man forholde sig til energiindtag under cykelturen, når man er i et vægttabsforløb? Hvad er de typiske fejl, cykelryttere begår i forhold til kosten? De spørgsmål og mange flere besvarer Malte i ugens afsnit.

    Rigtig god fornøjelse!

  • I denne uges afsnit af 2ned-Magasinet taler vi om vilje med mentaltræneren Erik Østenkjær, som har 50 års erfaring i at arbejde med internationale sportsfolks mentalitet og vilje. De 50 års arbejde som mentaltræner har blandt andre ført ham forbi mægtige Real Madrid og Bjarne Riis’ Team CSC-Saxo Bank, hvor han arbejdede tæt sammen med Carlos Sastre op mod spanierens Tour de France-sejr. Derudover er han forfatter til flere bøger, heraf bogen ”Træn din vilje”.

    Der bliver ofte snakket om, at tingene i cykling skal gøres målbare, for kender vi vores watttal, pulstal, zoner osv., kan vi blive bedre. Omvendt oplever vi også, at mange beskriver en specifik rytter, som ”en der har en helt utrolig vilje”, eller hører en anden rytter sige: ”Jeg kørte det sidste på ren vilje”. Der er ingen tvivl om, at vilje kan være den afgørende forskel på, om man lykkes, eller om man ikke gør, men hvad er vilje? Hvordan i alverden kan man finde ud af, om man har en god viljestyrke? Og hvordan pokker træner man sin vilje?

    Det spurgte vi Erik Østenkjær om, og heldigvis indvilgede Erik i at gøre os klogere.

    Rigtig god fornøjelse!

  • I ugens afsnit af 2ned-Magasinet taler vi om basetræning med en gammel kending, nemlig den gode Mads Frank fra Frank Institute of Sports.

    Der er mange bud på, hvordan man som rytter skal bygge en god base. Der er så mange bud, at det har gjort flere af vores lyttere, og i den grad også mig og Overgaard, godt forvirrede. For kan man virkelig bygge en god base, hvis man udelukkende fokuserer på zone 2? Hvor mange timer om ugen kræver det som minimum på cyklen for at sikre en god base i de kolde vintermåneder? Og skal man absolut bygge sin base midt om vinteren?

    Vi tog en snak med Mads, og han gjorde os som altid klogere og satte nogle flere nuancer på debatten om basetræning. Desuden er der også lidt opmuntring til de af os, der endnu ikke har fået lagt en rigtig base her i april måned 😊.

    Rigtig god fornøjelse med ugens afsnit!

  • Ugens afsnit handler om cykelrytteren, træneren og skribenten Malte Therkildsens barske og inspirerende personlige historie.

    I starten af sine 20’er stod Malte foran en karrieredefinerende flytning til Girona i Spanien. Malte var en spinkel og lovende ung cykelrytter, der havde fået en mulighed, han havde tænkt sig at forfølge. Kunne han holde sine watt-tal i de spanske bjerge, lå der en kontrakt med et semi-professionelt spansk hold klar til ham.

    Men midt under flytningen til Spanien ændrede alt sig. Fra det ene sekund til det næste blev han ramt af en hjerneskade. Maltes fire balancenerver var pludseligt stort set uden funktion. Et senere forsøg på en operation endte i en reel katastrofe, som betød at Malte udover skaderne på balancenerverne nu også måtte leve med flere forskellige kroniske hovedpiner. Deriblandt den frygtede Hortons hovedpine.

    Alligevel har Malte formået at rejse sig.
    På trods af alle de udfordringer, der følger med Maltes hjerneskade, cykler han den dag i dag ofte mere end 20 timer om ugen, vejleder atleter i kost, ernæring og træning og skriver for cykelmagasinet Velomore.

    Derudover har han startet et fundraisingprojekt sammen med Hjerneskadeforeningen, hvor han vil cykle 230.000 km, altså 1 km for hvert menneske i Danmark, som lever med en erhvervet hjerneskade. Han håber, at kunne rejse 230.000 kr. til Hjerneskadeforeningen via sin fundraising.

    Hør hele Malte Therkildsens barske og inspirerende historie lige her i 2ned-Magasinet.

    Rigtig god fornøjelse!


    Maltes og hjerneskadeforeningens fundraisingprojekt:
    “Malte cykler” - https://hjerneskadet.dk/malte-cykler/?fbclid=PAAaZYh8gu5Ax2pRyMNe9fr2ZBlqQrPOBg4NVk8vkmkaejY_HPGFkj33c2EUc

  • I denne uges afsnit af 2ned-Magasinet er vi tilbage med programmet: ”Amatøren og Eksperten taler om…”, og denne gang taler vi om Zwift med Daniel Guld, som er tidligere rytter på Movistars E-Team, tidligere har deltaget til VM i Zwift, og som har ligget højt på Zwifts verdensrangliste.

    Daniel fortæller om sin vej fra helt grøn Zwift-rytter, der fik sig en ordentlig køretur ved sit første løb, til at blive en del af verdenstoppen på et stort internationalt e-team som Movistar. Derudover kommer han med en masse brugbare råd, tips og tricks til både helt grønne og mere erfarne Zwift-ryttere, som enten ønsker at klare sig bedre i Zwift-løbene, eller måske bare står foran sit allerførste Zwift-løb.

    Hør, hvordan Daniel mener, du rent taktisk skal køre dine Zwift-løb, hvad du skal træne for at blive en bedre Zwift-rytter, hvordan du hurtigt samler mange Zwift-point til ranglisten og meget mere lige nu i 2ned-Magasinet.

    Rigtig god fornøjelse!

  • 2ned-Magasinet er tilbage med helt nye og friske afsnit hver onsdag i de næste mange uger. Vi lægger stærkt ud med det femte og sidste afsnit i rækken af Amatøren og de danske tourlegender m. Søren Lilholt.

    Vi er nået til sæsonen 1992. Lilholt har netop halveret sin løn med skiftet til det belgiske hold Tulip Computers – Koga, og nu skal han forsøge at få karrieren på ret køl efter en skuffende 1991-sæson, hvor han ”kun” fik en enkelt sejr. For Lilholt er en enkelt sejr ikke nok, derfor går han da også ind til 92-sæsonen med troen på, at han kan gøre det bedre end forrige sæson. Det hele starter da også ganske lovende med en flot sjette plads i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, men derfra melder problemerne sig.

    En slemt skuffende indsats på landevejen i Paris-Nice kombineret med en massør, der insinuerer, at Lilholt på den ene eller den anden måde er blevet nævnt i sammenhæng med EPO, ændrer sæsonplanerne drastisk for Lilholt. Pludseligt tænker han ikke længere på at forbedre resultaterne fra 91-sæsonen, nu har han i stedet et helt andet mål for øje. Han planlægger at køre sit livs bedste Tour de France, snuppe en etapesejr eller to, hvorefter han midt i sejrens sødme vil annoncere sit karriestop.

    Hvordan kan en højt profileret rytter pludseligt gå fra at være en vindende og dedikeret cykelrytter på vej ind i sin bedste cykelalder til at blive en 27-årig mand, der pludselig skal have en helt almindelig hverdag op at stå langt væk fra de internationale cykelløb? Hvilke tanker og overvejelser lå bag stoppet? Hvordan lykkedes Søren Lilholt med at stoppe i sin bedste alder, uden at det blev gjort til en kæmpe historie dengang? Du får alle svarene i dette afsnit.

    Rigtig god fornøjelse!

  • Velkommen til fjerde del af samtalen med Søren Lilholt i 2ned-Magasinets ”Amatøren og de danske tourlegender”.

    Sidste afsnit var rekordafsnittet og nu bygger vi bare ovenpå den rekord 😊. Søren fortsætter hvor han slap med endnu flere gode anekdoter fra 90 og 91-sæsonerne. I 90 viser han igen klassen, og med hele 26 top ti placeringer, sætter han en tyk streg under, at han er en feltets stærkeste ryttere, når terrænet passer ham. Det hele kulminerer med karrierens største sejr i E3 Haralbeke, hvor han vinder solo foran Fabio Roscioli og Adrie Van der Poel. I 91 bliver forholdene sværere, resultaterne begynder at svigte, og Søren begynder for første gang at joke om et karrierestop.

    Hør om den vilde sæson i 90, hør hvordan en tredjeplads i løbet Grand Prix Cerami endte med at koste ham en topplacering i Paris – Roubaix, hør hvordan Lilholt så stort på uskrevne regler og var første mand på Champs-Élysées, hør om sejren i E3 og hør om frustrationerne i 91, da resultaterne pludselig går mod ham. Hør det hele lige nu i 2ned-Magasinet.

    Rigtig god fornøjelse.

  • Velkommen til tredje del af samtalen med Søren Lilholt i 2ned-Magasinets ”Amatøren og de danske tourlegender”. Rekordafsnittet, aldrig tidligere har vi lavet en del 3 i dette format, men Søren Lilholt har anekdoter nok til, at der ville kunne udgives 10 fantastiske podcasts med ham, vi prøver dog at begrænse os. Og i dette tredje afsnit er Lilholt virkelig ved at være i topform, både som rytter i sæsonerne 88 og 89, men også i forhold til levering af verdensklasse anekdoter. Hør, hvordan Lilholt varmede op i bilen inden en legendarisk enkeltstart, hør, hvordan en ung Søren Lilholt valgte at trodse de tvivlsomme vejrfold for at ankomme til de sidste kontraktforhandlinger med sit kommende hold på en yderst iøjnefaldende og ekstravagant måde, hør Lilholt fortælle om sine fire dage i den grønne trøje i Touren, og hvordan han kæmpede med en rasende Sean Kelly og hør, hvordan Lilholt som den første og sidste dansker bar den røde trøje i Touren. Hør det hele lige her.

    Rigtig god fornøjelse.

  • I denne anden del af samtalen med Søren Lilholt hører vi, hvordan Søren tager et stort step videre i sin karriere. Han rykker nemlig til Paris, hvor han endnu ikke er professionel, men for alvor begynder at leve som én og cykle som én. Han forfølger drømmen, selv om han ikke kan et ord fransk. Som sæsonen i Paris forløber, viser Søren sig som en af de stærkeste på holdet, og snart kan han finde sig selv på den helt store scene, på et nyt hold, side om side med flere af de idoler som hængte på væggene i Sørens barndomsværelse.

    Rigtig god fornøjelse!

    RABATKODE: LILHOLT200

  • Velkommen til 2ned-Magasinets syvende afsnit af Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske ryttere, der har kørt og gennemført mindst et Tour de France igennem deres karriere. Hos 2ned mener vi, at det er en kæmpestor præstation at blive udtaget- og derefter gennemføre et Tour de France som dansk rytter. Ja, faktisk mener vi, at det er en legendarisk præstation. Alle unge ryttere drømmer om at deltage i Touren, men det er de færreste, der er dygtige nok til at få muligheden. Og i Danmark kan vi generelt godt blive bedre til at hylde vores helte. Så nu, i forbindelse med den danske tourstart, har vi besluttet os for at hylde alle de danske ryttere, som har kørt og gennemført minimum ét Tour de France. Det gør vi via denne lille portrætserie, hvor vi snakker med de danske tourlegender om deres generelle cykelkarriere, deres oplevelser fra Tour de France, deres allstar Tourhold og meget mere. 



    Dagens legende er ingen ringere end den legendariske Søren Lilholt, som var et af de største talenter, dansk cykling har set. Desværre blev karrieren alt for kort, da han stoppede i en alder af blot 26 år, men inden det nåede dertil, havde Søren en fantastisk karriere, der bød på en masse sejre, fire Tour de France-deltagelser, tre forskellige trøjer i Touren og et dobbelt junior verdensmesterskab. I denne første del af samtalen med Søren Lilholt fokuserer vi på hans helt unge år på rammen, hvordan han kom i gang med cykling, hvordan han pludselig begyndte at vinde og fik fyldt sit trofæskab med dyrt bestik, hvordan det var at træne under den berømte og berygtede landstræner John Struve, hvordan han dominerede Junior VM og meget mere. Hør det hele lige her. God fornøjelse.

    

RABATKODE: LILHOLT200

  • Velkommen til 2ned-Magasinets sjette afsnit af Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske ryttere, der har kørt og gennemført mindst et Tour de France igennem deres karriere. Hos 2ned mener vi, at det er en kæmpestor præstation at blive udtaget- og derefter gennemføre et Tour de France som dansk rytter. Ja, faktisk mener vi, at det er en legendarisk præstation. Alle unge ryttere drømmer om at deltage i Touren, men det er de færreste, der er dygtige nok til at få muligheden. Og i Danmark kan vi generelt godt blive bedre til at hylde vores helte. Så nu, i forbindelse med den danske tourstart, har vi besluttet os for at hylde alle de danske ryttere, som har kørt og gennemført minimum ét Tour de France. Det gør vi via denne lille portrætserie, hvor vi snakker med de danske tourlegender om deres generelle cykelkarriere, deres oplevelser fra Tour de France, deres allstar Tourhold og meget mere.

    Dagens mand i skysovs er ingen ringere end den mangeårige CSC-rytter Michael Blaudzun, som havde en lang karriere på landevejen, der blev kickstartet med et dansk mesterskab i 1994 og først sluttede på enkeltstartscyklen ved VM i Italien 14 år senere i 2008. Han dedikerede det meste af sin karriere til at være en loyal og trofast hjælperytter for flere af datidens største stjerner i tjeneste for tre af periodens største cykelhold; Rabobank, Telekom og så hele 10 sæsoner på det danske hold, der startede som det beskedne Team Home – Jack & Jones, men snart blev til Team CSC, som stille og roligt udviklede sig til at være verdens bedste cykelhold. Når kaptajnerne hed Rolf, Jalabert, Sastre og Basso var der ganske få åbninger til at køre egen chance, men når muligheden endelig bød sig, viste Michael Blaudzun ved flere lejligheder, at han også havde evnerne til at gribe dem. Det gav ham blandt andet fem danske mesterskaber, to ved linjeløbet og tre på enkeltstarten, derudover vandt han samlet i både Herald Sun Tour og Hessen Rundfahrt. Desuden deltog han i 10 Grand Tours heriblandt tre gange i Tour de France. Hør Michael Blaudzun fortælle om sin egen fantastiske karriere. Om op- og nedture, om Tour de France i 2001 hvor Laurant Jalabert viste klassen både på- og af cyklen, om Tour de France i 2003 hvor Team CSCs podiekandidat Tyler Hamilton brækkede kravebenet tidligt i løbet, men hvor holdet det til trods opnåede stor succes. Hør om det hele lige nu og lige her. Rigtig god fornøjelse.

    *RABATKODE til www.2ned.dk = Blaudzun200

  • Velkommen til 2ned-Magasinets femte afsnit af Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske ryttere, der har kørt og gennemført mindst et Tour de France igennem deres karriere. Hos 2ned mener vi, at det er en kæmpestor præstation at blive udtaget- og derefter gennemføre et Tour de France som dansk rytter. Ja, faktisk mener vi, at det er en legendarisk præstation. Alle unge ryttere drømmer om at deltage i Touren, men det er de færreste, der er dygtige nok til at få muligheden. Og i Danmark kan vi generelt godt blive bedre til at hylde vores helte. Så nu, i forbindelse med den danske tourstart, har vi besluttet os for at hylde alle de danske ryttere, som har kørt og gennemført minimum ét Tour de France. Det gør vi via denne lille portrætserie, hvor vi snakker med de danske tourlegender om deres generelle cykelkarriere, deres oplevelser fra Tour de France, deres allstar Tourhold og meget mere.

    Dagens gæst er ingen ringere end Allan ”Smeden” Johansen. Smeden kørte ét Tour de France i løbet af sine 13 sæsoner som professionel, nemlig på det første danske Tour de France-hold nogensinde MemoryCard – Jack & Jones, og på den måde var han med til at skrive dansk cykelhistorie. Det var et hårdt Tour de France, hvor Allan og holdkammeraterne sagtens kunne mærke, at niveauet var meget højere end noget de nogensinde havde oplevet, han beskriver det selv som to cykelløb i løbet. Men på trods af køretur i Tour de France, fik Allan Johansen stadig en rigtig flot karriere, specielt forårsklassikkerne var noget, der passede ham rigtig godt både som menneske og som ryttertype. Det viste sig på resultatlisterne, hvor Allan har kørt flotte resultater hjem såsom en 10. og en 15. plads i Flandern Rundt, en 8. plads i Omloop samt en femteplads i E3 og Dwars door Vlanderen på trods af, at han ofte i de løb agerede hjælperytter for Fabian Cancellara. Generelt har han præsteret fremragende i endagsløb og vandt blandt andet DM, Grand Prix Herning og Paris-Bourges. Hør Allan ”Smeden” Johansen fortælle, hvordan han i en sen alder, pludselig fik chancen for at blive professionel cykelrytter, hvordan han oplevede at køre i en tid, hvor nogle af konkurrenterne kørte på andet end vand og sukker, hør ham fortælle om sine sejre og hør ham fortælle om, hvordan det var at køre klassikere side om side med nogle af verdens allerbedste ryttere i hans elskede forårsklassikere. Hør det hele i 2ned-Magasinet. God fornøjelse.

  • Velkommen til 2ned-Magasinets fjerde afsnit af Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske ryttere, der har kørt og gennemført mindst et Tour de France igennem deres karriere. Hos 2ned mener vi, at det er en kæmpestor præstation at blive udtaget- og derefter gennemføre et Tour de France som dansk rytter. Ja, faktisk mener vi, at det er en legendarisk præstation. Alle unge ryttere drømmer om at deltage i Touren, men det er de færreste, der er dygtige nok til at få muligheden. Og i Danmark kan vi generelt godt blive bedre til at hylde vores helte. Så nu, i forbindelse med den danske tourstart, har vi besluttet os for at hylde alle de danske ryttere, som har kørt og gennemført minimum ét Tour de France. Det gør vi via denne lille portrætserie, hvor vi snakker med de danske tourlegender om deres generelle cykelkarriere, deres oplevelser fra Tour de France, deres allstar Tourhold og deres forventninger til årets Tour- og ikke mindst forventningerne til den danske tourstart.

    Dagens gæst er den fremragende Claus Michael Møller, som kørte intet mindre end 14 sæsoner som professionel og hele 11 Grand Tours heraf et enkelt Tour de France. Claus Michael Møller var etapeløbsrytter, og vandt både enkeltstarter, bjergetaper og GCs. Han kørte de suverænt bedste sæsoner på Maia Milaneza-holdet fra 2000 til 2003, hvor det blandt andet blev til samlet sejr i Volta Algarve, Volta a Portugal og en etapesejr samt en samlet 8. plads i Vuelta a Espana i 2001. Han havde generelt stor succes i de spanske og portugisiske løb, men havde også en karriere med op- og nedture, eksempelvis var det hele ved at være slut, inden det overhovedet var kommet i gang, da den legendariske TVM-boss Cees Priem løb fra en forhåndsaftale efter Claus’ første sæson som stagiaire på holdet. Claus ville trække stikket og vende tilbage til banken, men en insisterende bankchef fik ham på andre tanker, og så var Claus tilbage i feltet og tilbage til en lang cykelkarriere, som først lige var startet. Hør om de store sejre, de store styrt, røverhistorierne fra landevejen og meget mere. God fornøjelse.

  • Velkommen til 2ned-Magasinets tredje afsnit af Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske ryttere, der har kørt og gennemført mindst et Tour de France igennem deres karriere. Hos 2ned mener vi, at det er en kæmpestor præstation at blive udtaget- og derefter gennemføre et Tour de France som dansk rytter. Ja, faktisk mener vi, at det er en legendarisk præstation. Alle unge ryttere drømmer om at deltage i Touren, men det er de færreste, der er dygtige nok til at få muligheden. Og i Danmark kan vi generelt godt blive bedre til at hylde vores helte. Så nu, i forbindelse med den danske tourstart, har vi besluttet os for at hylde alle de danske ryttere, som har kørt og gennemført minimum ét Tour de France. Det gør vi via denne lille portrætserie, hvor vi snakker med de danske tourlegender om deres generelle cykelkarriere, deres oplevelser fra Tour de France, deres allstar Tourhold og deres forventninger til årets Tour- og ikke mindst forventningerne til den danske tourstart.

    Dagens gæst er den fantastiske Brian Vandborg. Som i sine ti sæsoner som professionel kørte syv Grand Tours, heraf fire Tour de France. Han kørte på flere af tidens største cykelhold som CSC, Discovery Channel og Liquigas. Senere kørte han på Saxo Bank og Cannondale og har gennem det meste af sin karriere kørt som hjælperytter for verdensklasseryttere som brdr. Schleck, Alberto Contador, Nibali, Basso og Peter Sagan mfl. Når han selv fik chancen, kunne han også sagtens levere på et rigtig højt niveau, som da han blev nummer fire på enkeltstarten til VM, da han vandt sine to dm-titler på enkeltstartscyklen eller som da han tog etapesejre i Tour of Georgia og Tour de I’Ain. Hør Brian Vandborg gøre dig klogere på en cykelverden, hvor du på meget kort tid, kan gå fra at køre på to af verdens bedste cykelhold til pludseligt at ryge ned på et dansk Continental-hold, hør ham fortælle, hvordan, ikke mindst, menneskelige egenskaber fik ham tilbage på world touren, og hør om de fire Tour de France han kørte og gennemførte. Hør om det hele og mere til. God fornøjelse.

    *RABATKODE* Til 2ned.dk: Brian200

  • Velkommen til 2ned-Magasinets andet afsnit i Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske Tour de France-ryttere, der har været gennem tiderne. Hos 2ned mener vi, at det er en kæmpestor præstation at blive udtaget- og derefter gennemføre et Tour de France som dansk rytter. Ja, faktisk mener vi, at det er en legendarisk præstation. Alle unge ryttere drømmer om at deltage i Touren, men det er de færreste, der er dygtige nok til at få muligheden. Og i Danmark kan vi generelt godt blive bedre til at hylde vores helte. Så nu, i forbindelse med den danske tourstart, har vi besluttet os for at hylde alle de danske ryttere, som har kørt og gennemført minimum ét Tour de France. Det gør vi via denne lille portrætserie, hvor vi snakker med de danske tourlegender om deres generelle cykelkarriere, deres oplevelser fra Tour de France, deres allstar Tourhold og deres forventninger til årets Tour- og ikke mindst forventningerne til den danske tourstart.

    Dagens gæst er ingen ringere end den fantastiske Peter Meinert, som i sin aktive karriere var hjælperytter på tre legendariske cykelhold nemlig TVM, TELEKOM og US POSTAL. Han har deltaget i intet mindre end 14 grand tours deriblandt fem Tour de France og har kørt som hjælperytter for nogle af halvfemsernes allerstørste stjerner. Hør, hvordan det var at køre sammen med, og ikke mindst køre for, Lance Armstrong, hør om den desperate kamp for overlevelse, man ikke oplever på TV, som rytterne kæmper nede bag favoritterne på dage med sygdom eller dårlige ben og hør et allstar-tourhold som ville få selv Jumbo-Visma og UAE til at ryste i bukserne. Hør det hele og meget mere når vi gennemgår Peter Meinerts karriere og Tour de France-oplevelser. Rigtig god fornøjelse.

    *RABATKODE* Til 2ned.dk: Peter200

  • Velkommen til 2ned-Magasinets nye podcastprogram: ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske Tour de France-ryttere. Hos 2ned mener vi, at det er en kæmpestor præstation at blive udtaget- og derefter gennemføre et Tour de France som dansk rytter. Ja, faktisk mener vi, at det er en legendarisk præstation. Alle unge ryttere drømmer om at deltage i Touren, men det er de færreste, der er dygtige nok til at få muligheden. Og i Danmark kan vi generelt godt blive bedre til at hylde vores helte. Så nu, i forbindelse med den danske tourstart, har vi besluttet os for at hylde alle de danske ryttere, som har kørt og gennemført minimum ét Tour de France. Det gør vi via denne lille portrætserie, hvor vi snakker med de danske tourlegender om deres generelle cykelkarriere, deres oplevelser fra Tour de France, deres allstar Tourhold og deres forventninger til årets Tour- og ikke mindst forventningerne til den danske tourstart.

    I dagens afsnit af ”Amatøren og de danske tourlegender” har vi formidabelt selskab i form af Uno-X-rytteren Niklas Eg. Det er den første i rækken af de danske tourlegender, og det er også indtil videre den eneste aktive rytter, vi har talt med. Niklas Eg giver en fantastisk indsigt i sin foreløbige cykelkarriere, beskriver hvordan man som helt ung rytter, på et stort internationalt hold som Trek, agerer når man bor på værelse med stjernen Bauke Mollema, fortæller om skiftet fra Trek til Uno-X og om den nye start på det nordiske hold, han stiller et allstar-hold udelukkende bestående af danskere og fortæller lidt om sine forventninger til den danske tourstart og til de danske ryttere.

    Rabatkode: Niklas200 (Kan bruges på bibs og jerseys)
    Gælder til og med tirsdag d. 14/6 på https://www.2ned.dk/collections/all

  • 2ned-Magasinet er endelig tilbage, og i ugens afsnit har vi et helt specielt og vigtigt fokus: Vi deler vejen. Vi taler nemlig med Casper Svanemose fra Continental om deres projekt #Sharetheroad. Et projekt der ganske enkelt går ud på at sprede mere respekt, hensyn og kærlighed i trafikken. Målet er 0 ulykker, 0 tilskadekomne og 0 dræbte i trafikken. Og så ønsker de at komme den fjendskab, der hersker nogle steder på nettet og ude på landevejene mellem cyklister og bilister fuldstændig til livs. Continental er en af verdens førende dækproducenter og leverer således kvalitetsdæk både til biler og cykler, derfor fungerer de som den perfekte mægler, når det kommer til fred på vejene, da de ikke tager hverken cyklisterne eller bilisternes parti.

    I dette afsnit gør den veltalende Casper Svanemose dig klogere på, hvad #sharetheroad helt præcist går ud på, hvilke tanker der ligger bag og hvilke ambitioner Continental har med kampagnen. Fra 2neds side kan vi kun opfordre til at skrive under på #Sharetheroad-manifestet, støtte op om kampagnen og agere i trafikken med et mindset om at vi skal dele vejen. Hvis du følger de seks punkter, der er linet op i manifestet, er du godt på vej.

    ** #Sharetheroad: https://sharetheroad.dk/ **
    ** Rabatkode: synlighed100 - https://www.2ned.dk/collections/all **

  • I ugens afsnit af “Amatøren og Eksperten taler om” udforsker vi en disciplin, Overgaard og jeg ikke på forhånd havde den store kendskab til, nemlig ultracykling. Til gengæld har vi allieret os med en ven af programmet, som ikke blot har stor viden, men også er en af landets absolut bedste i disciplinen. Vi har nemlig allieret os med Mads Frank, som har kørt nogle store resultater hjem i danske såvel som internationale ultraløb. Mads deler altså i dette afsnit ud af sine erfaringer fra ultracykling på absolut topniveau, samt fortæller lidt mere om, hvorfor ultracykling også kan være en god udfordring for os, der aldrig bliver mere end glade motionsryttere. God fornøjelse.