Folgen

  • ד"ר קרן אור חן "מומחית לקבלת החלטות בתנאי אי וודאות" מגיעה לפרק חשוף, ומלא בפגיעות אמיצה. ומביאה את הסיפור של רבים כל כך מאתנו. של הילדה שבה, שרק רוצה, שיראו ויאהבו אותה, כפי שהיא ב"אמת". היא מגיעה לשיחה, של כעבור 25 שנות היכרות שלה ושל דני כ"מרצה" ו"סטודנט". מסירה את כל ה"עוצמה והמחשופים" ונחשפת בסיפור של ילדה ונערה מצטיינת ש"הוסללה" על ידי הורים שאפתניים, למסלול של מצטיינת בתיכון הריאלי בחיפה שהולכת ועושה "ברדק". על ההרסנות שלה, וה"צרות" שעשתה, כולל הפרעות אכילה קשות. זה פרק, שנוגע בבלבול העמוק של הרבה הורים, ילדים, של כולנו, בין להיות "מוערך" לבין להיות "אהוב". קרן, שמאז ותמיד, הצטיינה בלהיות מצטיינת, תעשה הכל כדי לזעוק, שקשה לה. מי שמע את הזעקה שלה? מי סלח לה? מי גינה אותה על האישה שהפכה להיות? ומי יצליח לעמוד בה? בפרק הזה עולים הקשיים שלה והקשיים של דני מילדות. שני "מצליחנים", לפחות, כפי שהם נראים ונתפשים, שכמו זועקים, "תראו אותי, תאהבו אותי..." ועל כל תחבולות הנפש של שניהם, לזעוק "אבל, על מי שאני באמת!". כמה מבחני תיאוריה בנהיגה קרן היתה צריכה להיכשל? כמה טסטים בנהיגה דני "בחר" שלא לעבור, ואיך כמעט הצליחה להיות מורחקת מתואר ראשון בפסיכולוגיה, או במקרה של דני, להיכשל בבית ספר לרפואה, הפכו לקול הזועק של שניהם, שרק קיווה שמישהו יראה וישמע אותם, באמת. על הרגע, שהיא מחליטה להזניק את דני, המרצה האהובה והמצוינת שלו, מהתואר השני בפסיכולוגיה. היא הצליחה לראות אותו מבעד לכל המסכות, לסמן אותו כאיש ייחודי ואהוב, ולא רק כמצליחן. ומבלי לשאול אותו היא שלחה אליו את המטופלת הראשונה שלו אל הקליניקה הפרטית, שבכלל עוד לא היתה לו, ובעצם הכתירה אותו ל"פסיכולוג", הרבה לפני, שהוא העז לקרוא לעצמו ככה. אותו. והצליחה, כפי שרק מעטים במסע חיינו, לראות אותנו, להאמין בנו, לסלוח ולמחול לנו. ומי היו הדמויות שעשו משהו כזה עבורה, במסלול שלה? מי נתן לה "עוד הזדמנות"? ומי עומד בה ורואה אותה באמת, ובעיקר על הזוגיות עם ארז, שסוף סוף, מעניקה לה את השקט, ותחושת הבית וההרגשה, שהיא אהובה, כמו שכל כך מגיע לה.

    ---------------------------------

    לערוץ ה-WhatsApp לעדכונים על תוכניות ופרקים חדשיםhttps://whatsapp.com/channel/0029VaJbVEBEKyZNRIOust1p

    להפקת הפודקאסט שלכםוואטסאפ: https://wa.me/972504740040אתר: https://tokz.co.il/

    TOKZ.co.il בסושיאליוטיוב: https://bit.ly/3MAv5XZטיקטוק: https://www.tiktok.com/@tokz.co.ilאינסטגרם: https://www.instagram.com/tokz.co.ilפייסבוק: https://www.facebook.com/tokz.co.il

  • לייזה פאנלים מגיעה להתארח. אורחת, שדני ממש אוהב, ובעצם עד עכשיו, לא הבין למה? ובעיקר לא הבין מה כל כך מחבר ביניהם. ״לייזה פאנלים״ באה לשיחה חשופה ו"בלי מכסים", רק סירים פתוחים ומבעבעים, עם אוכל וריחות של בית. פרק בו לייזה ודני, שניהם, מספרים ונוגעים ב"לבד" שלהם. מסתבר ששניהם היו בתקופת השרות הצבאי שלהם, "חיילים בודדים". לייזה מספרת, שהיא, בעצם מאז, נותרה ״חיילת בודדה״. על הורות, על בית ומטבח. ועל הכאב שבהתפרקות המשפחה, ובעזיבתם של הילדים את הקן. וכיצד לייזה תמיד עם צלחת עמוסה באוכל שלה, מצליחה להביא את ילדיה הגדולים חזרה למטבח, ולהחזיר אותם קצת הביתה. ולמה דני מרגיש, שכבר לא יצליח להעמיד יותר ארוחות שבת. ולייזה לא תוותר לו כל כך בקלות. אישה עם גלאם, שעושה פאנלים. הפרק הוקלט בבוקר יום השואה, כשהצפירה של הבוקר, מאיימת לתפוס אותם לא מוכנים שם, ומהווה סיום מחייב להקלטה. דני נזכר, רגע לפני שהם יוצאים החוצה, לעמוד דום, מה הוא עשה כילד בן חמש, כששמע את האזעקה הראשונה בחייו בפרוץ מלחמת יום כיפור. אזעקות וצפירות, שמגדירות את הישראליות של כולנו.

    לערוץ ה-WhatsApp לעדכונים על תוכניות ופרקים חדשים

    https://whatsapp.com/channel/0029VaJbVEBEKyZNRIOust1p

    להפקת הפודקאסט שלכם

    וואטסאפ: https://wa.me/972504740040

  • Fehlende Folgen?

    Hier klicken, um den Feed zu aktualisieren.

  • אבי בוסקילה ושמרי סגל, בפרק הזוגי הראשון בפודקאסט הזה. במפגש זוגי עם דני, על קשר וזוגיות אצל גייז ובכלל. איך זה דומה לאהבה של סטרייטים, במה זה שונה (משתפים בגדים ולא נעליים) על קינאה על לתת מרחב, ובעיקר איך האהבה של כולנו סטרייטים ולהט"בים אי אפשר לשלוט על הזמן. החיים, כבר הבנו, יסתיימו (למרות שאת אבי, המוות לא יתפוס לא מוכן, אף פעם) ואנחנו מכחישים בכל רגע את המוות (את זה למדנו כבר מאז הקורונה וההפתעה של השביעי לאוקטובר) אין לנו הרבה שליטה על מה יקרה מחר, ואם בן הזוג יישאר ואם הוא יהיה נאמן. האם זה קל יותר להיות בזוגיות עם מישהו שהוא מאותו המין? מסתבר, שגם אצל שני גברים, יש מלא הבדלים. בפרק מלא הומור, שמביא תמונה כנה על אהבה, על היופי שבה וגם על הקשיים שלה. שלושה גברים גייז, מדברים על אהבה ועל זוגיות. אחרי, שכבר למדו משהו על אהבה, על החיים ועל פרידות.

  • יוסף חדאד, הוא בחזית ההסברה שלנו מאז השבעה לאוקטובר. ערבי ישראלי נוצרי, שנולד בחיפה וגדל בהמשך בנצרת, התגייס לגולני והיה שם לוחם ומפקד ונפצע קשה. מאז השתקם בגוף ובנפש, והוא מביא סיפור מרתק של המורכבות של להיות ערבי וישראלי, שנלחם על הבית, על להרגיש בבית, ולעשות שיהיה פה בית לכולנו.יוסף הסוער, הרגשי הטוטאלי, מגיע לשיחה אישית חשופה ומלאת כנות. והמפגש בינו ובין דני, מרגש ולרגעים כואב. שני ישראלים, האחד ערבי והשני גיי, שיודעים מה זה להרגיש בחוץ, וכמה זה לא פשוט להילחם על מקום ועל שייכות.

  • יקי שגיא, פסיכולוג קליני ואיש של מילים, כתיבה ורגש, בשיחה פתוחה, חשופה וכנה. הוא מגיע לשיחת גברים מרגשת, בין שני גברים מטפלים. מחשבות על הזמן, על הסופיות שלו, על סיומה של הילדות שלנו והרבה על זמן בהורות ועל גדילתם המהירה של ילדינו ("זמן הגור" במילותיו של יקי). על זמן בטיפול, על גבריות והאם קל לגברים להתמקם במקצוע טיפולי (מקצוע שנחשב רגשי, רחמי ונשי). ועל המוות, הנבילה והקמילה הבלתי נמנעת שלנו ושל הטבע. שיחה על גידול ילדים, על אבהות, מטפלים ומטופלים. על פרחים ונבילתם, בעיקר על טוליפים צהובים. או כפי, שיקי אומר במילותיו שלו, שהן קצת שירה, על ה״התמעטות״ . זה פרק, שיש בו הרבה אהבה. וגם קצת על מטפלים, ועל הקושי היומיומי בעבודתם, שקשורה בפרידות כמעט בכל שעה טיפולית. וכיצד מטפלים נשמרים מלתת לנפשם להיטלטל בין קרבה למרחק.

  • עינת נתן, חברה של דני, כבר מעל שלושים שנה. הם מנצלים את ההזדמנות להיפגש ולהקליט פרק, שהוא קצת הצצה לחברות שלהם ולנפשם. שיחת נפש כנה, מצחיקה וגם כואבת. על אחאות, על הסיפור של הילדה הבכורה, שלעולם תצטרך לדאוג לכולם, כולל לאמא שלה, לילדים שלה, כל אחד עם צרכיו ואתגריו. לדאוג להיות קשובה ובכוננות הצלה, ולרגע לא להרפות מהתפקיד. אל מול דני, ילד זקונים, שרק רוצה, שקצת יסמכו עליו ויודע היטב את מלאכת הדאגה והטיפול באחרים. מה מראים.. מה מסתירים, איפה האמת מקבלת במה. ולמה עינת רצה החוצה מהבמה, כמעט במנוסה, בסיום הרצאה, כשאצל דני, זה בדיוק הרגע שהוא נשאר שם לעוד, מתקרב לקהל שלו ופותח את הלב לאנשים. מדוע לרצות רגע של זמן לעצמינו עלול להרגיש מסוכן כהורים, כבני זוג, כמטפלים. זה פרק חשוף על חברות בין שניים, שרואים ומרגישים זה את זו בלי מילים, והם הרבה יותר דומים מאשר זה נראה בעין. איך זה, שעינת לא ראתה אף פרק, של התכנית שלה בקשת 12 "מבחן ההורים הגדול" ומה הקשר לנוח (ההוא מהמבול והתיבה בספר בראשית) שאחרי ששרד מבול, שילח יונה, ראה שהטוב חזר. הורס לעצמו הכל בכרם שלו, אחרי בציר היין הראשון שגידל, שהוא מסיים אותו שיכור וערום. על הורים, ילדים, אחיות ואחים ואולי על האנושיות של כולנו, שרק רוצה קצת מקום, מבט מטיב וקשר שומר ואוהב. הכל יש בפרק הזה, והרבה עינת נתן, חשופה, אמיתית, מתגעגעת ואוהבת

  • יפעת הללי-אברהם, שהיתה עורכת מאקו סלבס, היא האישה, שיודעת הכל לפני כולנו, יש לה את הכוח, לבחור להעלות או לא להעלות, ידיעה על סלב, והיא זו שבאמת יודעת, מה קורה שם בביצה, בתעשיית הבידור, הטלוויזיה והתרבות. יפעת ליוותה במשך השנים את התכנית "חתונה ממבט ראשון" בהיותה אחת התכניות שייצרה עניין, רכילות, ספוקלציות ומאחר ומשתתפיה, היו ה"שפיץ" של הרכילות והעניין. דני מכיר את יפעת משנותיו כמומחה התכנית "חתונה ממבט ראשון" , כשבמשך השנים הם הצטלבו בעבודה המשותפת כולל פרקי פודקאסט שמלווה לתכנית, שיפעת הובילה. שם, בתוך אולפני הפודקאסט, שהוקלט במאקו בחודשי שידור התכנית, יפעת ודני ישבו ושוחחו, כשהוא בא להסביר קצת יותר, על מה שכולם כל כך רצו לדעת. שנתיים מסיום ההשתתפות של דני כמומחה התכנית, הוא מזמין אותה לפרק אישי עליה, ויחד הם מביאים עוד זווית לתמונה המורכבת, של מה קרה לנו כישראלים מאז השבעה לאוקטובר. פרק, על מה קרה לרכילות ובכלל האם המשכנו להתעסק בדברים הקטנים, ו"בהבל ההבלים" של ה"חיים עצמם". והאם עברנו כולנו, באישי ובלאומי, שינוי אמיתי ועמוק. ולמה זה לא מחזיק? מדוע הטוב מחזיק לנו לתקופה קצרה ונעלם. ומה קרה ליפעת וליכולת שלה להמשיך ולגעת ולהתעסק ולמצוא עוד עניין בסלבים ובחייהם. האם נעשינו טובים יותר? האם למדנו משהו. ומדוע, יפעת, שמספרת קצת על המסלול שלה, לא הפכה לקרימינולוגית או פסיכולוגית. ועל איך ביקור שלה במחלקה הסגורה, באחד מבתי החולים הפסיכיאטריים, שהיתה סטודנטית צעירה לקרימינולוגיה שינה את מסלול חייה ואיך זה קשור למאקו. הצורך הזה האנושי, קצץ להציץ, קצת לראות את הזוהר של האחר אבל גם לראות לו בנופלו, את עליבותו האנושית, האם בסוף, הצורך הזה הוא של כולנו? יפעת ודני במפגש קרוב ואוהב, מגשימים ליפעת (כמעט) את המשאלה שלה, לשבת עם דני (אמנם לא ערב ערב...) אבל ברמת השרון... ולדבר, ולא על חתונמי.

  • עמרי פלד, סופר, מנטור, מדריך רוחני ואחד הבולטים היום ברשתות החברתיות. הוא יצרן של פרקי פודקאסט, של סרטונים ובכלל, הוא קצת הקול והעיניים.. (היפות, השובבות והעצובות של הדור שלו, בני ה 30-40. הוא מגיע לפגוש את דני לפרק, שבו שני גברים, חכמים וחזקים במילים נפגשים. זה מעורר בו וגם בדני, תחרות שלא בהכרח מביאה למפגש של קירבה אמיתית. ובחלקים אפילו קצת נוצר שם משהו כוזב, וריק. דני מרים דגל, עוצר את בליל המילים, ומזמין את עמרי לנסות להיפגש אבל ב"אמת" ורק אז יש שם פתח למפגש אמיתי, כואב, שיש בו גם געגוע, החמצה ואי קבלה של עצמך. זה פרק על גברים, על אבות ובנים, על גברים, שמחפשים דרך להרגיש, ועל בנים שכל כך זקוקים לאבות שלהם ולמבט המתפעל שלהם.. וממש רגע לפני סיום, יש שם רגע של קירבה אמיתית, שאינה תלויה במילים או בתוכן. עמרי פלד, הוא איש שיודע משהו על לצאת למסעות. אבל לפעמים, כמו רבים מבני הדור שלו, הוא שוקע לתוך עצמו ומפספס, את אלה ואלו שעוברים שם על הדרך.

  • חן ליברמן, לכאורה עוד "ילדה טובה חיפה", שגדלה בשכונת כרמליה למדה בבית הספר הריאלי על ברכי המוטו שלהם "הצנע לכת" אבל די מהר לתוך תחילת הפרק הזה, אנחנו פוגשים גם ילדה פחות טובה, שבעטה, ועשתה גם כילדה הטובה של הוריה, את הדרך שלה, ואולי של עוד הרבה ילדות בדרכן לנשיות שלהן, שעברה דרך בדיקות והתנסויות, שלא תמיד נגמרות כחוויה טובה. אחרי שהצהירה שאין לה סודות ושמעולם לא היתה בטיפול ושהיא רגילה ו"שאין לה סיפור". אנחנו פוגשים חן בועטת ומתנסה, בחיפה, בניו יורק ובתל אביב. על הקשר של דני לכתבה אחת של חן על חייל גולני, ומה למדנו במלחמה הזאת על הגבריות הישראלית. ככתבת מצוינת בתכנית "עובדה". על דייט ראשון עם מי שלימים הפך לאבי ילדיה, ולבן זוגה לחיים, אדם. ועל הגלוי והסמוי בחיים של כולנו. בפרק מאד אישי של חן ליברמן. שהיא מזמן כבר לא רק אישה יפה וילדה טובה. היא עולם ומלואו.

  • הראל סקעת, שנתן את הקול ואת הכל, והפך ל״זמר המלחמות״, בפרק חשוף ונוגע במעמקי הלב. שמפגיש אותנו עם הראל האיש, האבא, בן הזוג.. ובעיקר עם ה״בן האדם״ שהוא, והלב הענק והנדיב שיש לו, הראל העניק מעצמו לאורך חודשי המלחמה, את המוזיקה שלו, את החיבוק שלו ואת הקול המשובח והמלטף שלו… את כל כולו. בשביל כל מי, שרק היה זקוק, במפגש עם אובדן, שכול או געגוע ופשוט מיסך לנו את הייאוש והעצב במוזיקה שלו. על רגע השבירה שלו באזכרה, שהגענו אליה שנינו, כנראה ברגע מרוקן של כל אחד מאתנו. ועל החיבוק שלו ושלי, שהתרחש ברגע הזה, שבו שנינו קצת נשברנו מלתמוך ולהחזיק אנשים. אבל שגם הטעין את שנינו מחדש. פרק, על כוחם של מילים ושל צלילים, וגם על רגעי שבירה, כשכבר לא נותר ללב מקום להכיל כאב ורשע. וגם איך הגיב הראל, שקראתי לו "יפה ירקוני, זמרת המלחמות"

  • ענבר גולדשטיין היא כל הכאב של השבת השחורה בשבעה באוקטובר.ענבר ומשפחתה מגלמים את מחיר האסון של היום הזה: חטופים, נרצחים, בתים שרופים.או כמו שענבר אומרת, עם ההומור הציני, החד, המצמרר והאמיץ שלה: "זכינו בכל הקופה.. יצא לנו ג'קפוט בקזינו".אבל ענבר היא גם כל מה שחזק, אמיץ, אופטימי, מלא חוסן וכוח.בפרק הזה אנחנו פוגשים את ענבר, חמישה חודשים אחרי האסון הזה, חזקה , מפוכחת, כועסת - אבל אופטימית.חלק מהשבויים הצליחו לחזור, אחיה ואחייניתה כבר הובאו לקבורה, הבתים בכפר עזה שרופים יחד עם הרכוש והזיכרונות.אבל בלב שלה אין חור. הוא שלם והוא שלה ומשם אף מחבל לא ייקח לה כלום.ראיון חזק עם כאב והרבה עוצמה.על ענבר של פעם, של ההרס והכאב, אבל גם של התקווה והכוחות.ראיון בו היא מצחיקה, מתריסה, כועסת ושמה לכולנו מראה, על מה שחשוב באמת.מי ש"הפגיש" בין ענבר לבין דני, זה האחיין שלה גל, כשהיה בשבי בעזה.ופוסט שדני כתב עליו בפייסבוק, שהתגלגל אליה, יצר קשר, שרק הזיית המלחמה יכולה הייתה לייצר.

    ---------------------------------

    לערוץ ה-WhatsApp לעדכונים על תוכניות ופרקים חדשיםhttps://whatsapp.com/channel/0029VaJbVEBEKyZNRIOust1p

    להפקת הפודקאסט שלכםוואטסאפ: https://wa.me/972504740040אתר: https://tokz.co.il/

    TOKZ.co.il בסושיאליוטיוב: https://bit.ly/3MAv5XZטיקטוק: https://www.tiktok.com/@tokz.co.ilאינסטגרם: https://www.instagram.com/tokz.co.ilפייסבוק: https://www.facebook.com/tokz.co.il

  • בפרק הזה, שהוא בעצם ,קצת הפרק הראשון של "חמישים דקות" כי ליהיא לפיד היא אורחת באמת (שלא כמו יעל דורון, שבאה בפרק הראשון לתת את ברכת הדרך), דני מתקשה להסתיר את ההתרגשות בהגעתה לפודקאסט שלו. אנחנו פוגשים את ליהיא לפיד, האישה, האם, הבת של הוריה, הישראלית. ליהיא מביאה את עצמה בלי מסיכות. אמיתית, אוהבת ומגויסת למי ולמה שחשוב לה. מדברת על יעל ביתה, בעלת הצרכים המיוחדים, ועל המעבר מעמדת ה"מה יהיה עלי" ל"מה יהיה על יעל" ועל הכאב האימהי האמיתי. היא משוחחת עם דני, באופן אותנטי וכנה, על ההקבלה בין יציאה מהארון של להט"בים והוריהם לבין קבלת הילד שלך עם צרכים מיוחדים. הם מדברים על בושה, על להתבייש ועל לבייש. וליהיא מספרת בייאוש ובכאב על מה היא מרגישה מאז השבעה לאוקטובר, על החטופים וההרוגים. ובסוף דני מעז לשאול גם את מה שכולכן (והגייז) באמת רוצים לדעת ורק הוא מעז לשאול... איך זה להיות נשואה לגבר כזה חתיך!

  • יעל דורון , ״האקסית המיתולוגית״ מחתונמי. באה ל״פרק איחוד״ להיות האורחת הראשונה של דני בפודקאסט החדש שלו. יחד הם מדברים על פרידות, על איך ממשיכים הלאה, ועל איך בכלל ממשיכים הלאה בימים של מדינה אחרי השבר של השביעי לאוקטובר. בפרק אישי וחשוף הם מדברים על הרצון האנושי של כולנו, לשמר את מה שהיה, ועל הפנטזיה של לחזור לפעם. בנדיבות של החברות המיוחדת שלהם, יעל נותנת לדני את ״ברכת הדרך״ לצאת לפודקאסט החדש שלו. והם מבינים שבפודקאסט החדש הזה, של דני, אין נושא מראש לכל פרק, הוא פשוט קורה במפגשים של דני עם מי שיגיע לכאן.