Folgen

  • I denne episode af "Få det til at ske" dykker vi ned i begrebet Sjælesorg sammen med tidligere sygehuspræst og forfatter Preben Kok. Vi udforsker, hvorfor det at overgive sig er en nøgle til at navigere livets kriser, og hvordan vi kan lære "At stave til umuligt." Preben deler sine erfaringer fra et liv dedikeret til at hjælpe mennesker med at finde mening og balance midt i sorg og tab. Om hvordan man kan forstå liv ud fra livsbuens princip og gå fra unge og kloge til viise handlinger.

    Hør om:

    Hvorfor vi kun kan finde hjælp, når vi tør være så negative, som vi virkelig er.Hvordan erkendelsen af egne grænser er afgørende for at håndtere stress og kriser.Hvorfor sjælesorg er en dybt personlig omsorg for sjælen – også i dagligdagen.

    Lyt med og få inspiration til, hvordan sjælesorg kan hjælpe dig og dine nærmeste til at navigere i livets mest udfordrende øjeblikke. Øjeblik hvor det, der ikke måtte ske, sker alligevel.

    Afslutningsvis deler Preben sine bedste råd til viise handlinger fra bogen "At stave til umuligt" – en bog, der vækker eftertanke og skaber plads til håb midt i det umulige.

  • Vi ses i mørket.

    I denne introduktionsepisode dykker vi ned i det unikke koncept bag Natkirken, et sted hvor mørket inviterer til ro og åndelig fordybelse. I samtalen udforsker vi, hvordan kirkerummet forvandles fra et sted for dagens lys og rationelle handlinger til nattens oase, hvor det instinktive og sanselige får plads.

    Vores gæst i dag er natkirkepræsten Signe Malene Berg, en af pionererne bag Natkirken i Vor Frue Kirke. Signe deler sin vision om "tro som kreativitet" og fortæller, hvordan Natkirken byder på non-verbale og visuelle muligheder for involvering af deltagerne, der udfordrer de traditionelle forkyndelsesmetoder.

    I samtalen kommer vi blandt andet ind på følgende emner:

    Hvordan Natkirken skaber forandringer for sine besøgende, som ikke findes i dagens kirkerum.De eksistentielle behov og åndelige længsler i det moderne samfund, som Natkirken adresserer.Det anderledes ved at være natkirkepræst sammenlignet med en dagskirkepræst.

    Desuden udforsker vi, hvordan Natkirkens unikke æstetik og brug af lys, lyd og rum bidrager til en atmosfære af ro og refleksion. Vi taler om den rolle, stilhed og meditative elementer spiller for de besøgendes indre rejser, hvor mørket tillader dem at se mørket i dem selv.

    I Natkirken kan det ske, der ikke sker af sig selv. Vi ses i mørket - podcast er som bekendt blot lyd, så sluk lyset og læg dig på gulvet og lyt med.

  • Fehlende Folgen?

    Hier klicken, um den Feed zu aktualisieren.

  • Velkommen til en ny episode af "Få det til at ske med adfærdsledelse", hvor vi dykker ned i maskulinitet og sundhed med særlig fokus på funktionel medicin og målsætninger for et bedre liv. Med os i podcastet har vi Pia Norup, læge og funktionel mediciner, som deler sine indsigter fra hendes seneste bog "Den maskuline manual". Denne manual tilbyder praktiske råd til, hvordan mænd kan opnå hormonel balance og styrke både krop og sind.

    Få følgende udbytte af at lytte til denne episode:

    Bedre forståelse af maskulin sundhed: Lær hvordan hormonel ubalance påvirker mænd fysisk og mentalt, og hvorfor det er kritisk at opretholde en sund testosteronniveau for generelt velbefindende og lang levetid.Praktiske strategier for livsstilsændringer: Få indblik i, hvordan små justeringer i dagligdagen – fra kost til motion og stresshåndtering – kan føre til markante forbedringer i energiniveau og mental klarhed.Forbedret seksuel og reproduktiv sundhed: Opdag hvordan et balanceret testosteronniveau kan forbedre sexlyst, erektion, og generel reproduktiv sundhed.Stærkere relationer og personlig udvikling: Hør om sammenhængen mellem fysisk sundhed og personlige relationer, og få værktøjer til at styrke både parforhold og sociale bånd.Langsigtet effekt og motivation: Bliv inspireret af succesfulde case-studier fra mænd, der har oplevet transformerende ændringer ved at følge det otte ugers træningsprogram i "Den maskuline manual".

    Lyt med for at forvandle indsigt til handling og skabe et sundere, mere energifyldt liv og lær hvordan man kan navigere i maskulinitetens sundhedsmæssige udfordringer med evidensbaserede tilgange og ændre den måde, du tænker om sundhed og velvære på.

  • Velkommen til en ny episode af "Få det til at ske - Adfærdsledelse med resultat". I dagens afsnit udforsker vi den transformative kraft af kønskulturhistorie med et særligt fokus på KØN - Gender Museum Denmark. Museet, som oprindeligt blev grundlagt i 1982 for at fremhæve kvinders historie, har udviklet sig til en bredere institution, der nu omfavner alle køn og seksualiteter fra middelalderen til nutiden.

    I dette afsnit går vi bag kulissen hos KØN med museumsdirektør Pernille Taagaard Dinesen og erhvervsstrategisk udvikler & bæredygtighedsrepræsentant Simone Due Rasmussen for at diskutere, hvordan museet anvender dialog og indsigt til at forme et mere ligestillet samfund. Vi udforsker museets udstillinger og uddannelsesprogrammer, der alle er designet til at fremme nysgerrighed og refleksion omkring køn, ligestilling og mangfoldighed.

    Lyt med og lær mere:

    Indsigt i kønskulturhistorie: Lær om, hvordan KØN - Gender Museum Denmark har udviklet sig fra at fokusere på kvinders historie til at omfavne en bredere forståelse af alle køn og seksualiteter gennem tiderne.Forståelse af museets rolle: Opdag hvordan museet ikke kun bevarer historie, men også spiller en aktiv rolle i at forme samfundsdebatter og holdninger til køn, ligestilling, og mangfoldighed.Bevidsthed om bæredygtighed: Få indblik i, hvordan museet integrerer bæredygtighed i sine udstillinger og daglige drift med det grønne miljømærke 'Green Attraction', som bidrager til at spare ressourcer og reducere CO2-udledninger.Perspektiver på ligestilling: Forstå de udfordringer og løsninger museet arbejder med for at fremme dialog og inklusion omkring køn, og hør eksempler på, hvordan disse initiativer ændrer besøgendes syn på kønsroller og ligestilling.Motivation til dialog og refleksion: Bliv inspireret til selv at deltage i samtaler om køn og mangfoldighed og brug museets tilgang og erfaringer til at reflektere over egne holdninger og handlinger i forhold til disse emner.
  • Hvad er kærlighed egentlig? Er den en handling, der kan frigøre og forbinde os på samme tid?

    I denne episode af 'Få det til at ske' dykker vi ned i kærlighedens verdens med religionsfilosoffen Niels Grønkjær. Inspireret af hans bog "Hannah Arendt og kærligheden" udforsker vi de dybe lag af ægte kærlighed - hvordan den adskiller sig fra erotisk begær og hvordan den både kan være en kilde til frihed og forbindelse. Oplev hvordan kærlighedens transformative kraft gør det muligt for os at finde os selv gennem andre, og hvorfor moderne jagt på kærlighed gennem apps ofte misforstår dens sande natur. Join os og udforsk, hvordan ægte kærlighed sker med os, ikke blot ved os. Du kommer også til at høre mere om hvordan den tyske filosof Georg Wilhelm Friedrich Hegel måske bestemte kærlighedens væsen mere præcist og sandt end de lykkes Hannah Arendt, hvis livstråd var kærlighed til verden.

    I samtalen vil vi dykke ned i fire centrale temaer, som kan hjælpe os med at forstå kærlighedens mange lag og dens betydning for vores liv.

    Forståelse af kærlighedens mange ansigter: Lyttere vil opnå en dybere indsigt i, hvad kærlighed egentlig indebærer - fra erotisk begær til venskabelig og romantisk kærlighed. Diskussionen vil belyse, hvordan disse forskellige former for kærlighed påvirker vores liv og relationer.Kærlighed som frihed og forbindelse: Episoden udforsker idéen om, at sand kærlighed både kan være en kilde til frihed og et bånd, der binder os sammen. Dette dialektiske perspektiv vil hjælpe lytterne med at reflektere over deres egne relationer og forstå, hvordan kærlighed fungerer som en kraft, der både forbinder og frigør.Filosofiske og historiske perspektiver: Gennem diskussioner om Hannah Arendt og Martin Heidegger samt filosofiske referencer som Hegel, Løgstrup, Kirkegaard og Augustin, vil lytterne få indsigt i historiske og filosofiske synspunkter på kærlighed, hvilket kan berige deres forståelse af emnet på tværs af tidsperioder og kulturer.Inspirerende tanker om personlig og fælles vækst: Diskussionen om kærlighedens evne til at lade os 'begynde på ny' og dens forankring i Hannah Arendts idé om menneskelig natalitet, inspirerer til refleksion over, hvordan vi selv og i fællesskaber kan anvende kærlighedens kraft til personlig og fælles vækst.

    Disse punkter vil guide lytterne gennem en dybdegående og oplysende diskussion, der ikke blot behandler kærligheden som et abstrakt begreb, men som en levende og virkningsfuld del af menneskelivet.

  • Velkommen til en ny episode af "Få Det Til At Ske - om adfærdsledelse med resultat", hvor vi dykker ned i sociologiske teorier for at forbedre forandringsledelse. I denne episode udforsker vi Pierre Bourdieus koncept om habitus og dets betydning for organisationsforandringer med vores gæst, Henrik Koll, PhD og lektor ved SDU.

    I denne episode vil du opnå indsigt i:

    1. Definition og betydning af habitus: Vi starter med at definere, hvad habitus er, og hvordan det former vores opfattelser og handlinger inden for sociale grupper

    2. Habitus' rolle i organisationskultur: Henrik diskuterer, hvordan lederes forståelse af medarbejdernes habitus kan facilitere mere effektive og vedkommende organisationsforandringer

    3. Barrierer og strategier for forandring: Vi undersøger, hvordan dybtliggende vaner og holdninger kan virke som barrierer mod nye initiativer og udforsker strategier for at overkomme disse udfordringer

    4. Praktiske eksempler på forandringsledelse: Gennem eksempler fra Henriks forskning ser vi, hvordan vellykkede forandringer kan implementeres ved at anvende Bourdieus teorier

    5. Fremtidens udfordringer i adfærdsledelse: Slutningen af episoden fokuserer på, hvad vi har lært af tidligere forandringsforsøg og diskuterer fremtidige perspektiver og muligheder inden for feltet.

    Lyt med og forstå, hvordan dybdegående sociologisk indsigt kan anvendes praktisk i forandringsledelse og forbedre måden, hvorpå vi leder og implementerer ændringer i organisationer. Dette er en essentiel lytning for ledere, der søger at skabe varige ændringer og forstå dynamikkerne i deres organisationer dybere.

  • “Det lyder så banalt. Og det er forsåvidt også banalt. Mern .. det at gøre dét man siger, det er jo for fanden det, der svært i ledelse. Det kræver meget - også at man bliver klogere på sig selv”, sådan lyder det fra en af dagens gæster

    I denne episode af "Få det til at ske - om adfærdsledelse med resultat", tager vi en inspirerende tur til Birkhovedskolen, hvor vi undersøger, hvordan simpel, men ofte overset praksis kan revolutionere uddannelsesmiljøer. Sammen med skoleleder Lars Busk Svendsen og viceskoleleder Sine Kelly udforsker vi, hvordan de har omsat ord til konkret handling og derved skabt markante resultater i skolens præstationer og trivsel.

    Lytterudbytter:

    Forståelse af praktisk ledelse tæt på: Lær hvordan klare, handlingsorienterede ledelsesstrategier kan implementeres effektivt i en uddannelseskontekst.Indsigt i kulturel forandring: Opdag hvordan Birkhovedskolen har vendt en negativ trend og skabt et miljø præget af succes og høj medarbejdertilfredshed.Konkrete eksempler på adfærdsledelse: Lær om om de specifikke strategier og tilgange, Lars og Sine har anvendt for at forbedre både akademiske resultater og skolens generelle kultur og læringsmiljø.Værdien af træningsbaner: Forstå, hvordan tilpassede træningsbaner kan anvendes til at understøtte kontinuerlig læring og udvikling blandt lærere og elever.Betydningen af at gøre som man siger: Bliv inspireret af skolens rejse mod at skabe et miljø, hvor ord og handlinger går hånd i hånd til fordel for hele skolekulturen.

    Ledelse skal kendes på sine resultater – ændrer vi faktisk noget, der hjælper nogen? Det starter hos ledelsen, men forandringerne sker gennem og sammen med fællesskabet. Det kræver fælles træningsbaner, for at bedrive ledelse og skole er noget, man øver sig på. Lær og lyt med Birkhovedskolen. De får det i den grad til at ske.

  • "Hvis vi anerkender, at smerte er en beskyttelsesmekanisme, og ikke et mål for vævsskade, og hvis du kan formidle det til folk, så kan vi ændre spillet" – citerer dagens godt professor Lorimer Moseley for at sige,

    I denne episode af "Få Det Til At Ske" dykker vi ind i, hvordan store skala adfærdsændringer kan ændre vores tilgang til et af de mest presserende sundhedsproblemer: kroniske smerter. Omkring hver femte voksne i Danmark lever med kroniske smerter.

    Et problem, der ikke kun påvirker den enkelte, men også arbejdspladser og sundhedssystemet generelt. Sammen med professor Jan Hartvigsen fra Syddansk Universitet udforsker vi, hvordan ny viden om smerter nødvendiggør et paradigmeskifte både i vores personlige liv og på systemniveau.

    Lytterudbytter:

    Indsigt i smerternes verden: Forstå dybdegående hvordan kroniske smerter påvirker individer og samfundet, og hvorfor det kræver et markant skifte i både tænkning og handling.Udfordringer ved paradigmeskiftet: Lær om de største barrierer for at ændre opfattelsen af smerter hos patienter, klinikere og i sundhedssystemer.Praktiske løsninger: Få konkrete eksempler på, hvad patienter og klinikere kan gøre anderledes for at håndtere smerter mere effektivt baseret på nyeste forskning.Fremtidige perspektiver: Udforsk de potentielle positive forandringer, såsom forbedret arbejdsglæde og lavere sygefravær, der kan opnås gennem disse adfærdsændringer. Episoden er spækket med indsigter om hvordan du kan få forandringer til at ske i forehold til at leve i og med smerter. Indsigter, der også kan bruges på mange andre adfærdsforandringer i og uden for organisationen.
  • “Alle lever vi i idé-verdener, vi ikke selv har valgt, men som vi agerer i og skubber på. En vigtig idéhistorisk pointe er også, at idéer er noget vi bruger til at (be)gribe verden. At sætte ord på, at kategorisere, definere, betegne, er at ordne og skabe sin verden. Det samme gælder, hvis man ønsker at ændre på den", lyder det fra Mikkel Thorup.I denne episode af podcast-serien Adfærdsledelse på lyd samtale med Mikkel Thorup, professor i Idehistorie ved Aarhus Universitet, udforsker vi hvad det vi skal forstå ved ideer. Episoden giver lytteren en ide om, hvordan ideer driver forandring og giver lytterne indsigt i, hvordan tanker formes, påvirker og revolutionerer både individet og samfundet. Med afsæt i både filosofiske og historiske perspektiver, undersøger vi de skøre og de geniale ideer, der styrer vores liv og vores samfund, og hvordan vi kan håndtere dem for at skabe liv og forandring.

    Hvad får du ud af lytte med:

    Forstå ideernes natur: Opdag hvad ideer egentlig er, hvordan de opstår, og hvordan de styrer vores handlinger og samfund.Anvend idéhistorie i praksis: Lær hvordan idéhistorisk viden kan anvendes til at skabe forandringer i organisatoriske og personlige sammenhænge.Kritisk tænkning: Styrk din evne til at analysere og kritisk forholde dig til de ideer, du møder, og forstå deres dybere betydning og konsekvenser.Naviger i komplekse ideer: Få redskaber til bedre at forstå og navigere i de komplekse ideer, der kan virke overvældende eller modstridende.Skab forandring med ideer: Lær hvordan du effektivt kan bruge ideer til at motivere, inspirere og realisere ændringer i både dit personlige liv og på arbejdspladsen.

    Vær med når vi dykker ned i ideernes verden, og opdag hvordan de kan låse op for nye perspektiver og muligheder. Om du er leder, kreativ tænker, eller blot nysgerrig på den kraft ideer har, vil denne podcast berige din forståelse og måske endda forandre din tilgang til de udfordringer og muligheder, livet byder på. Vores samtid kalder i den grad på at vi får en skarp ide om ideer - der både skøre ideers er virker og tilsyneladende ligegyldige ideer, der kan være farlige. Hvad er din ide om ideer? Lyt med og bliv udfordret af Mikkel.

  • "Adfærdsforskningen viser, at man med vedholdenhed og støtte fra andre kan ændre vaner og dermed også komme til at synes om at gøre det, som umiddelbart var en imod”, lyder det fra dagens gæst

    I denne episode af "Få det til at ske - Adfærdsledelse med resultat", udforsker vært Henrik Dresbøll sammen med gæsten Søren Harnow Klausen, professor i filosofi ved Syddansk Universitet, hvordan dannelse og adfærdsændringer påvirkes af og påvirker hinanden i samfundet opg menneskerne. Denne samtale tager afsæt i spændingsfeltet mellem filosofi, teknologi, og daglig adfærd og belyser hvordan traditionelle opfattelser af dannelse udfordres og omformes i en verden formet af teknologi. Vi stiller spørgsmålet ved om mange intellektuelle har for store forventinger til det rationelle menneske? Er der egentligt forskel på handling of adfærd? Det påstår mange humanister. Det mener dagens gæst er nonsens.

    Lytterudbytter:

    Ny forståelse af dannelse: Lær hvordan dannelse ikke kun er et resultat af intellektuel fordybelse, men også noget der sker gennem handling og praksis i hverdagen.Indsigt i adfærdsændringer: Få en dybere forståelse af, hvordan både mikro- og makroniveau adfærdsændringer sker, og hvad der driver disse ændringer i samfundet og hos individetKritisk perspektiv på adfærdsdesign: Udforsk begrænsningerne ved populære adfærdsdesignstrategier som nudging, og hør om alternativer, der kan være mere effektive og etisk acceptable.Integration af filosofi og adfærdsforskning: Opdag hvordan filosofiske perspektiver kan berige forståelsen af adfærdsforskning og vice versa, og hvordan dette kan anvendes praktisk i hverdagen.Praktiske anvendelser og eksempler: Hør om reelle eksempler, hvor ændret adfærd har ført til varige forandringer i folks liv, og hvordan disse ændringer blev målt og vurderet.

    Denne episode vil ikke blot berige din forståelse af de teoretiske aspekter af dannelse og adfærdsændringer, men også give dig praktiske værktøjer og indsigter, som kan anvendes i både personlige og professionelle sammenhænge. Tune ind og bliv inspireret til at tænke anderledes om dannelse fordi “forskellen mellem adfærd og handlinger er blevet opreklameret af de klassiske humanister” og den rolle, adfærd spiller i at forme vores identiteter og samfund.

  • Data er en hjørnesten i forståelsen af kunders adfærd, i at forudsige købe- og handelskraft, personalisere forbrugsoplevelsen, lave sammenhængende tiltag på tværs af mange kanaler, og så er data årsagen til mange problemer og hovedpiner med GDPR. Men hvordan får du succes med at arbejde med data anno 2024? Det er spørgsmålet for denne episode af podcastet 'Få det til at ske med adfærdsledelse'. Dagens gæst svarer på spørgsmålet ved at sætte det på formel. Formlen lyder: (N=Dn+Ik+V) = Succes.

    Lytterudbytter:

    Forståelse af dataens rolle: Lær, hvordan dataindsamling og -analyse kan skabe grundlaget for forståelse og påvirkning af kundeadfærd.Strategisk anvendelse af adfærdsindsigter: Hør om praktiske måder, hvorpå virksomheder kan implementere adfærdsindsigter i deres strategier for at opnå bedre resultater.Integration af teknologi og ledelse: Opdag, hvordan teknologiske fremskridt og ledelsesfilosofi smelter sammen for at forme fremtidens adfærdsledelse.Kritisk perspektiv på data og privatliv: Udforsk den fine balance mellem datadrevne indsigter og forbrugerens ret til privatliv, samt de etiske overvejelser dette medfører.Fremtidens udfordringer og muligheder: Få indblik i fremtidige udfordringer og muligheder inden for brugen af data i adfærdsledelse, herunder hvordan virksomheder kan forberede sig på disse forandringer.

    Lyt med og få indsigt i, hvordan du i praksis kan bruge data til ikke bare at forudsige adfærd, men også til at forme den, og hvordan du kan integrere disse teknikker i din ledelsesstil for at skabe ægte værdi og forandring.

  • 36% af organisationernes projekter kan karakteriseres som succesfulde og blot 14% er højt-engageret i deres arbejde, sådan lyder det fra dagens gæst. I denne episode af "Få det til at ske - om adfærdsledelse med resultat", tager vært Henrik Dresbøll en fascinerende samtale med Anne Marie Malchow-Knudsen, en ekspert i pragmatisk projektstyring fra konsulenthuset IMPLEMENT. Anne Marie deler sin ekspertise i HalfDouble-metodologien, en banebrydende tilgang til projektledelse, som lover at fordoble effekten af forandringsprojekter på halv tid. Dette kig ind i HalfDouble vil give lytterne praktiske værktøjer og strategier til at maksimere effektiviteten af deres egne projekter, uanset størrelse og omfang.

    Lytterudbytter:

    Forstå HalfDouble-metoden: Lær hvad HalfDouble betyder og hvordan metoden kan transformere måden du håndterer projekter på gennem fokus på effekt, flow og ledelse.Effektivisering af projekter: Opdag hvordan man kan implementere HalfDouble til at opnå hurtigere opstart og hurtigere gevinstrealisering i forandringsprojekter.Ledelsesstrategier: Få indsigt i, hvordan aktivt og motiverende lederskab spiller en central rolle i succesfulde transformationsprojekter.Praktisk anvendelse: Hør om specifikke eksempler og case-studier, hvor HalfDouble-metoden er anvendt, og lær hvordan disse principper kan anvendes i din egen organisation.Inspiration til hittepåsomhed: Bliv inspireret af Annemarie vision om, at behandle alle i et projekt som genier, poeter og kunstnere for at fremme en kultur af hittepåsomhed, engagement og kreativitet.

    Denne episode er rummer guldindsigter for ledere, projektledere, adfærdsledere og alle andre, der søger at optimere deres arbejde og skabe både målbare og mærkbare resultater hurtigere og mere effektivt. Lyt og lær hvordan du kan forvandle din tilgang til projektledelse og ledelse med HalfDouble og få det til at ske, der ikker sker af sig selv.

  • "Ingen organisation er immun over for kriser, men med den rette forberedelse og tilgang kan enhver krise håndteres med styrke og værdighed.”, lyder det fra denne episodes gæst.

    I denne episode af "Få det til at ske - om adfærdsledelse med resultat" tager vi fat på det afgørende emne om krisekommunikation med Winni Johannsen, en praksisekspert i feltet og professor ved Aarhus Universitet. Gennem podcast samtalen vil vi udforske, hvordan medfølelse og strategisk handlekraft spiller en central rolle i håndteringen af kriser inden for både offentlige institutioner og private virksomheder. Vi vil se nærmere på konkrete krisetilfælde, såsom den nylige sag fra Borup Skole, hvor effektiv kommunikation og forberedelse viste sig at være nøglen til at håndtere krisens komplekse dynamikker og de mange stemmer i arenaen. Vi stiller spørgsmålet: Hvad er det, der sker, når det sker, som bare ikke må ske, sker alligevel?

    Lytterudbytter:

    Forståelse af krisens Natur: Lær hvad en krise præcist indebærer, og hvordan forskellige krisetyper kræver anderlederes kommunikationsstrategier end i klassisk organisationskommunikation.Strategier for effektiv kommunikation: Få indblik i, hvordan man udvikler og implementerer effektive krisekommunikationsplaner, der kan minimere skade og fremme en hurtigere genopretning.Betydningen af medfølelse: Udforsk hvordan medfølelse kan integreres i kommunikationsstrategier for at understøtte de berørte og bevare deres tillid under og efter en krise.Handlekraftens rolle: Se, hvordan beslutsom handling og klar kommunikation kan afværge yderligere skader og sikre en stærk ledelse gennem krisetider.Læring fra Reelle Kriser: Hør om konkrete eksempler, hvor krisekommunikation har spillet en afgørende rolle, og hvilke læringer der kan trækkes fra disse tilfælde.

    Vi vil også diskutere, hvordan man kan forberede sig på uundgåelige kriser og skabe robuste systemer, der står klar til at handle effektivt. Gennem eksemplet med Borup Skole og casen med Herlufsholm Kostskole vil vi illustrere, hvordan en velorganiseret respons kan håndtere kriser med fasthed og følsomhed, når mange stemme taler i munden på hinanden i manger arenaer . Denne episode vil give dig værktøjer og indsigt, som er essentielle for enhver leder og kommunikatør, der ønsker at styrke deres evne til at navigere i kriser med kompetence og omtanke. Vi slutter med at stille spørgsmålet: Er I klar på krise? Lyt med og lær hvad I gør når det sker, der ikke må ske, sker alligevel.

  • “Den stilhed jeg er fascineret af, er stilheden mellem mennesker.
    Derfor taler jeg ikke om meditation og mindfulness.”, Lyder det det fra Bastian Overgaard, der er gæsten i denne episode af podcast om hvordan man får noget til at ske med nogen, der ikke sker af sig selv.

    I denne episode af "Få det til at ske" dykker vi ned i et fascinerende aspekt af ledelsespraksis: brugen af stilhed. Vores gæst, Bastian Overgaard, forfatter og ekspert i "Støjfri Ledelse", udforsker hvordan stilhed ikke bare er fravær af lyd, men et kraftfuldt værktøj til at forbedre kommunikation og beslutningstagning i arbejdsmiljøer. Gennem personlige anekdoter og professionelle observationer deler Bastian sin rejse fra en angstpræget opvækst til at blive en fortaler for stilhed i ledelse, og hvordan denne tilgang kan transformere mødekulturen og samarbejdet på arbejdspladsen.

    Lytterudbytter:

    Forståelse af stilhed som værktøj: Lær hvordan stilhed kan bruges strategisk i ledelse for at forbedre fokus, effektivitet og samarbejde.Personlige erfaringer og indsigter: Få indblik i Bastians personlige rejse og hvordan hans opvækst og personlige erfaringer har formet hans professionelle tilgang til ledelse.Praktiske anvendelser af stilhed: Opdag konkrete metoder til at implementere stilhed i daglige møder og strategiske sessioner for at skabe dybere forståelse og klarere kommunikation.Udfordringer og modstand: Udforsk almindelige forhindringer og modstand mod at introducere stilhed i arbejdsmiljøer og hvordan man kan overvinde dem.Langsigtet Værdi af Stilhed: Lær om de langsigtede fordele ved at integrere stilhed i arbejdslivet, herunder øget trivsel og reduktion af stress..

    Tune ind og bliv inspireret til at tænke over, hvordan stilhed kan berige dit professionelle og personlige liv, og hvordan du kan begynde at anvende disse principper for at skabe dybere mening og klarhed i dit arbejde og dine interaktioner. Som den tyske filosof Martin Hedigeer engang sagde: "Mennesket opfører sig, som om det var sprogets formgiver og herre, mens sproget i virkeligheden forbliver menneskets herre.” Gør dig lidt mindre sårbar for sprogets mange veje og vildveje og tag stilheden med ind på din mentale mixerpult og lær hvordan du kan få noget til at ske med nogen ved at være stille.

  • Tatovering handler om forandringer. Tatoveringer er mere end bare blæk på huden - de er fortællinger om forandringer, drømme, tab, savn og længsler. Fra at fastfryse et øjeblik til at gennemgå dybe personlige transformationer, er tatoveringer et udtryk for vores indre verden, et ydre visuelt manifest for det liv, vi har levet, lever, og kommer til at leve. Men selv om tatoveringen viser afbilleder forandringer og transformationer, er den på sin vis også en fastholdelse af evigheden i et nu. En god tatovering kondenserer nemlig den tatoveredes persons fortid, nutid og fremtid i ét billede.
    Skuespilleren Johnny Depp beskriver det så smukt: 'Kroppen er min dagbog, og mine tatoveringer er min fortælling.'

    I dag tager tatoveringskunsten de nyeste teknologier til sig, såsom kunstig intelligens og avancerede værktøjer. Virksomheder som Midjourney bruger AI til at hjælpe med at skabe unikke og personlige tatoveringsdesigns, der spænder fra ulve til filosoffer og kropsdækkende tatoveringer, med afsæt i den tatoveredes yndlingsserie fra Netflix.

    I denne episode af 'Få det til at ske - en podcast om adfærdsledelse med resultat', vil vi udforske forholdet mellem teknologi, forandringer og kreativitet og hvordan det kommer til udtryk hos en af de dygtigste tatovører i verden, når det kommer til abstrakt realisme nemlig Michelle Vestergaard.

    Lyt med og lær om

    Hvordan den personlige forandring driver den fortællingen i bag tatoveringen: Opdag hvordan tatoveringer fortæller dybt livsforankrede personlige historier, lige som et dagbog, og hvordan tatovørensom artister katalysator for den historie.Kom bag om processen med at lave tattoos: Lær om, hvordan ny teknologi forvandler måden, tatoveringer bliver skabt på.Tatoveringens betydning: Få indsigt i, hvorfor folk vælger at få tatoveringer og hvordan de symboliserer vigtige livsændringer og erindringer og få svaret på hvordan tatoveringen både bidrager til at få forandringer til at ske og samtidigt fastfryser evigheden på din krop, der er i nuet.
  • I sin bog om resonans-erfaringer stiller den tyske sociolog Hartmut Rosa en dyster samtidsdiagnose. Han siger, at vi lever i “det nedslåede bliks kultur”. I sin aktuelle bog kommer dagens gæst med en opfordring til at gå imod denne kultur ved at kigge op. Fra det hedengangne selskabs Nokias slogan “Connecting People” til Apples produkter, som alle blev lanceret med ‘jeg’ i produktets navn (iPhone, iPods, iMac), der bidrog til “disconnecting people”, Jakob Sorgenfri Kjær, sin aktuelle bog "Kig op" under kampparolen “tag kontrollen tilbage”. I bogen fremhæver forfatteren, at tiden nu er inde til ‘reconnecting people’.

    I denne episode taler vi om teknologi og digitalisering, der over de sidste 15 år i den grad har transformeret menneskelig adfærd. Henrik Dresbøll taler med Jakob Sorgenfri Kjær, der journalist og har dækket teknologi og digitalisering for Politiken i 15 år og er nu også forfatter til bogen “Kig op - hvordan skærmen kom imellem dig og mig - og hvordan vi tager kontrollen tilbage”.

    Lyt med og lær om:

    Effekten af at kigge op: Jakob argumenterer for vigtigheden af at 'kigge op' fra vores skærme for at genoprette forbindelserne mellem mennesker, hvilket Hartmut Rosa beskriver som en modstand mod "det nedslåede bliks kultur".Praktiske løsninger: Podcasten udforsker konkrete løsninger på, hvordan man kan reducere skærmtid, herunder at indføre pauser, nyde langsomheden, og balancere digitale og analoge oplevelser for at opnå et mere meningsfuldt liv.Fremtidsorienteret perspektiv: Der lægges vægt på fremtidige tiltag for at håndtere digital distraktion både på personligt, institutionelt og kulturelt niveau, herunder regler for teknologidesign og adfærdsdesign, som kan fremme et sundere engagement med vores teknologier.
  • Din stemme er en ressource, men det glemmer vi ofte ifølge dagens gæst. På samme måde som vi siger goddag og dermed udviser en gestus, er stemmen også en gestus. Stemmen kan påvirke det andet menneske. Taler du koldt, kan det andet menneske lukke sig; taler du varmt, åbner det andet menneske sig. Stemmen påvirker den anden og også dig selv. Stemmen stemmer sindet, og stemmen tilpasser sig situationen, hvori vi bruger den. Når vi putter børn, bruger vi én stemme. Holder vi et foredrag, bruger vi en anden. Skændes vi, anvender vi en tredje stemme. Hjælper vi en kunde, bruger vi en helt fjerde stemme. Stemmen er på den måde en af de basale forudsætninger for at forandre og for at blive forandret. Men hvordan bliver du bevidst om din stemme som en ressource? Kan du træne og arbejde med din stemme? Hvilken adfærd ligger bag stemmens udtryk? Hvad er hemmeligheden bag et effektivt budskab? Hvilken rolle spiller stemmen i det relationelle arbejde mellem mennesker?

    I dag taler Henrik Dresbøll med Anette Nørgaard. Anette er professionel skuespiller, har boet i New York de sidste 13 år, hvor hun har arbejdet som stemmecoach, og snart bliver Anette forfatter til en ny bog om stemmen. Hun fokuserer på, hvordan adfærd, åndedræt og kropssprog kan optimeres i alle former for formidling og kommunikation

    Forståelse af stemmens multifunktionelle rolle: Lytterne får en dybere forståelse af, hvordan stemmen ikke kun er et værktøj til kommunikation, men også en afgørende faktor i relationelle interaktioner. Anette Nørgaard fremhæver, hvordan forskellige stemmebrug kan påvirke både modtageren og afsenderen, hvilket understreger stemmens betydning i både personlige og professionelle sammenhænge.Teknikker til bevidst brug af stemmen: Anette giver konkrete teknikker til, hvordan man kan blive mere bevidst om sin egen stemmebrug og træne den til forskellige situationer. Dette inkluderer tilpasning af tone, tempo, og volumen, som kan hjælpe lytteren med at skabe mere effektive og positive interaktioner.Indsigt i stemmens psykologiske effekter: Podcasten udforsker, hvordan stemmen kan påvirke både talerens og lytterens sindstilstand. Anette forklarer, hvordan en varm eller kold stemme kan åbne op eller lukke ned for dialog, hvilket giver lytteren en forståelse for, hvordan stemmevalg kan anvendes til at forme samtaler og relationer.Værktøjer til at håndtere konflikter og formidle effektive budskaber: Gennem eksempler og cases bliver lytterne udstyret med metoder til, hvordan stemmen kan bruges strategisk til at undgå eller løse konflikter og hvordan man formidler budskaber på en måde, der resonerer og engagerer modtageren.Forberedelse til diverse kommunikationssituationer: Anette belyser vigtigheden af at kunne skifte mellem forskellige "stemmearketyper" alt efter konteksten, hvad enten det er i omsorgssituationer, professionelle præsentationer, eller i konfliktløsning. Dette forbereder lytteren på at håndtere en bred vifte af situationer mere effektivt gennem tilpasset stemmebrug.

    Sammenlagt tilbyder podcasten med Anette Nørgaard værdifuld indsigt i, hvordan man kan optimere sin stemmebrug og dermed forbedre sine interpersonelle færdigheder og påvirke adfærdsændringer positivt både i privatlivet og i professionelle sammenhænge

  • Hvem holder internettet rent for uanstændigt materiale og træner de store AI-drevne platforme som ChatGPT? Hvem forbinder mennesker og teknologier? Hvad er forskellen på usynligt arbejde og pseudoarbejde? Hvad har en fejekost at gøre med den digitaliserede organisation?

    I en tid, hvor teknologiske fremskridt synes at dominere vores diskussioner om organisationer, forandring og arbejde, er det nemt at overse det arbejde, der ikke er synligt for det blotte øje. Men bag den glitrende facade af digitalisering ligger der et komplekst netværk af forberedelse, vedligeholdelse og reparation, der er afgørende for organisationers funktioner og for om hvorvidt vi lykkedes med at implementere nye tiltag. I denne episode udforsker vi et banebrydende studie, der har til formål at bringe dette usynlige arbejde i fokus.

    Vi undersøger:

    hvordan feministiske videnskabs- og teknologistudier udfordrer vores traditionelle opfattelser af digitalt arbejde og organisationer og introducerer begrebet 'usynligt digiarbejde’, som er en følge til det allerede etablerede begreb digitalt arbejde og uddyber tre former for arbejde: forbindende, kompenserende og rengøringsarbejde. Det lyder meget bedre på engelsk, som de 3 C’er: Connecting, Compensating, Cleaning. hvordan dette usynlige arbejde binder sammen, kompenserer og renser de digitale organisationer, og hvorfor det er så afgørende for vores forståelse af den moderne arbejdsverden. hvordan en forståelse af usynligt arbejde kan ændre opfattelsen af digitale rum og teknologiers rolle i organisationer og arbejde og dermed understøtte bedre implementeringsprocesserhvordan implikationer for både forskning og praksis inden for organisationer og digitalisering, herunder behovet for at inkludere det usynlige arbejde i analyser og tilgange til at få det til at ske i det store som (organisationen) i det små (enkeltpersoners interaktioner med digitale platforme).Hvordan usynligt arbejde rummer et etisk spørgsmål hvem der skal rydde op efter konsekvenserne af verdens digitale affald


    Henrik Dresbøll taler med Ursula Plesner. Ursula er lektor ved Institut for Organisation på CBS og forsker i, hvordan digitale teknologier bliver flettet ind i organisatoriske fænomener og transformerer forskellige aspekter af vores arbejde. Hun har bl.a. undersøgt, hvordan automatisering, nye fælles digitale platforme og forskellige kommunikationsteknologier giver nye professionelle relationer, nyt ledelsesarbejde og nye magtrelationer.

  • NYT TEMA-PODCAST

    Hvordan kan vi forkorte vejen fra gode intentioner til faktisk handling i hverdagen, så vi opnår mere værdi og bedre resultater med vores forandringsprojekter og implementeringstiltag på måder, der kommer organisationen og dens brugere til glæde og gavn? Lyder det som noget, I kan bruge? Så lyt gerne med her.

    Hvis I står over for at skulle implementere strategiske forandringer, der involverer, at nogle mennesker skal ændre adfærd, for at I kan opnå resultater og høste vedvarende gevinster af jeres tiltag, så er Få-det-til-at-ske-metoden måske noget for jer.

    Metoden er udviklet til at hjælpe organisationer, teams og individer med at omsætte gode intentioner til konkrete mikrohandlinger, der kan lede til mening og resultater. I denne temaeisode af Få-det-til-at-ske-podcast-serien skal vi tale om, hvordan man kan bruge Få-det-til-at-ske-metoden til at opnå bedre resultater med strategiske forandringsprojekter og implementering ved systematisk at oversætte intentioner til faktiske handlinger.

    Med afsæt i bestsellerbogen "Få-det-til-at-ske: Fra intention til handling" har jeg udviklet med afsæt i adfærdsforskningen og praksiserfarringer med såvel offentlige som private virksomhed, Værktøjerne er lette og lige til at bruge. Værktøjerne kan anskaffes hos Dafolo Forlag. I dag taler vi om, hvordan man gør det helt konkret og i praksis. Jeres vært på denne podcast er normalt mig, Henrik Dresbøll. Men i dag vil jeg trygt overlade værtskabet for dagens episode til Christian Søndermand Bro. Christian er konsulent hos Dafolo og har indgående erfaring med at bruge Få-det-til-at-ske-metoden. Velkommen til dig, kære lytter.

    Læs mere om kittet her: https://www.dafoloforlag.dk/dk/content-sider/faadettilatskekit/

  • I denne episode af 'Få det til at ske - en podcast om adfærdsledelse med resultat,' byder jeg velkommen til Andreas Lindemann, partner i konsulentbureauet Promentum. Vi vil udforske, hvordan hverdagsimplementering kan føre til reelle forandringer i organisationer.

    Andreas Lindemann, forfatter til den bogen "Hverdagsimplementering - levedygtige og mærkbare organisationsforandringer," påstår at hvis organisationerne lærer at hylde hverdagen og træne den muskel, der omsætter strategier til handling, vil der opstå et enormt potentiale for bæredygtige og betydningsfulde forandringerder kan komme mennesker og organisationer til glæde og gavn. Men hvordan gør man det? Hvordan får man det til at ske?

    Lyt med og lære mere om:

    - Indsigt i betydningen af hverdagsimplementering: Forståelse for at omsætte strategier til konkret, mærkbar og levedygtig adfærd i dagligdagen.- Identifikation af udfordringer: Opdagelse af hvorfor organisationer ofte fejler i deres implementeringsstrategier og hvordan dette kan overkommes.- Forståelse for helhedsorienteret ledelse: Læring om at anskue organisationer og forandringer helhedsorienteret og holistisk, med fokus på både strategi og daglig praksis.- Anvendelse af adfærdsdesign: Mulighed for at lære om adfærdsdesign og dets seks faktorer, der påvirker adfærdsændring, samt hvordan disse kan implementeres i praksis.- Konkrete løsninger til hverdagsimplementering: Viden om konkrete løsninger gennem mobilisering, rammesætning og respons, samt forståelse for vigtigheden af opfølgning og vedholdenhed i implementeringsprocessen.

    Husk at melde dig til podcastet, så du bliver først med nyt om hvordan du kan få noget til at ske med nogen. Danmarks eneste podcast om adfærdsledelse og implementering med mening, handling og resultat.