Folgen
-
Esther Kjeldahl er 25 år gammel, filosof og en af bærende kræfter i det ungdomsoprør, som førte til, at vi i sommer havde det første klimavalg nogensinde.
Aksiomatisk møder hende på Studenterhuset ved Rundetårn i København. Her holder Den Grønne Studenterbevægelse til. Et fællesskab af frustrerede studerende, som er trætte af, at politikerne og erhvervslivet ikke tager ansvar i klimakrisen.
Esther var medstifter af bevægelsen i 2018. Og vi skal finde ud af, om hun er Danmarks bedste bud på en pendant til Greta Thunberg.
Aksiomatisk er en podcastserie, som tegner portrætter af en række kendte som ukendte stemmer, som har det til fælles, at de alle brænder for grøn og digital omstilling. -
Liva Echwald-Tijsen er erhvervscoach og stifter af Female Founders of the Future, som kæmper for at begrænse de kønsmæssige uligheder i techbranchen.Hver gang de såkaldte business angels investerer 100 kroner i en dansk startup-virksomhed, går 98 af kronerne til hold udelukkende bestående af mænd. En krone går til blandede hold. Og den sidste krone går til kvindelige iværksættere.Aksiomatisk møder Liva Echwald-Tijsen i et hvidt mødelokale på Klub tæt ved Nørreport. Et arbejdsfællesskab grundlagt af Thomas Madsen-Mygdal, og som blandt andet derfor tiltrækker mange kontorløse eksistenser fra Københavns kreative klasse.Efter at have skrinlagt karrieren som show- og musicaldanser startede Liva i 2015 som selvstændig coach i Træd Frem. Og har dags dato hjulpet over 500 startups med at optimere kropssproget, når de træder frem foran potentielle investeringer.Og det er i denne proces, at hun har erfaret, at det egentlige kamp ikke ligger i at styrke den enkeltes potentiale, men i at bekæmpe samfundets systemiske skel.Læs portræt af Liva Echwald-Tijsen på Bootstrapping.dkAksiomatisk er en podcastserie, som tegner portrætter af en række kendte som ukendte stemmer, som har det til fælles, at de alle brænder for grøn og digital omstilling.
-
Fehlende Folgen?
-
Anders Hvid er medstifter af konsulentvirksomheden Dare Disrupt og var en af de første herhjemme til at forelske sig i Silicon Valleys disruptive teknologier. Nu søger han efter en gylden middelvej mellem teknologi og etik.
Aksiomatisk møder Anders i en nedslidt opgang på Nørrebro. Her bor Dare Disrupt til leje på etagen under Dansk Islamisk Center. Murværket er pakket ind i graffiti.
Men selv om Anders med de runde briller og håret samlet i en knold i nakken snildt kunne forklæde sig som en af tidens mange teknologiforsagere, så tilhører han snarere den modsatte fløj.
Og det bekymrer ham at se, hvordan politikerne efter Facebooks uskyldstab i 2016 har fået berøringsangst med kunstig intelligens og andre digitale værktøjer, som har magt til at revolutionere vores samfund.
Aksiomatisk er en podcastserie, som tegner portrætter af en række kendte som ukendte stemmer, som har det til fælles, at de alle brænder for grøn og digital omstilling. -
Den mest præcise måde at beskrive Lene Andersen på er som et leksikon læst op som lydbog. Eller Wikipedia på shuffle. Hver gang man tror, at pointen nærmer sig sin afslutning, åbner hun et nyt kapitel.Aksiomatisk møder Lene Andersen i et henkastet kontor på fjerde sal i hjertet af København. Bøger vokser ud fra borde, gulve og reoler som mos og svampe i en fugtig skovbund. Majoriteten har hun skrevet selv.Lene Andersen er forfatter, fremtidsforsker og filosof med et horn siden på den socialdemokratiske regering, som hun mener udnytter den høje tillid til at pakke borgerne ind i øget overvågning.Og netop overvågningen forhindrer os I sidste ende i at realisere de nordiske landes enorme potentiale for at vise Kina og USA, at der er en tredje og etisk forsvarlig vej i reguleringen af digital teknologiI efteråret kunne Lene fejre 10 års jubilæum med udgivelsen af det femte og sidste bind i hendes hovedværk Baade-Og. Titlen er et svar på filosoffen Søren Kierkegaards kendte bog Enten-Eller fra 1843. Og ligesom Kierkegaard skrev under synonym, er Baade-Og udgivet under Lene Andersens pseudonym Jesper Knallhatt. Hele serien på i alt 2.340 sider kan i anledning af jubilæet nu læses gratis på Lene Andersens hjemmesideAksiomatisk er en podcastserie, som tegner portrætter af en række kendte som ukendte stemmer, som har det til fælles, at de alle brænder for grøn og digital omstilling.
-
Steen Gade er vokset op i Nordjylland med stanken fra Cheminova rivende i næseborene. Dengang klimaet ikke var noget man bekymrede sig om. Men Steen har altid været glad for naturen, og derfor er det ikke tilfældigt, at han fem årtier senere sammen med Svend Auken regnes blandt de vigtigste miljø- og klimaforkæmpere i Danmark.
Aksiomatisk møder Steen Gade en smuk efterårsdag foran garagen til villaen på Amager. Efter en menneskealder i Folketinget gik Steen i 2015 på pension.
Men den politiske glød slukkes aldrig. Og det er derfor, jeg har opsøgt Steen: Jeg er nysgerrig efter, hvordan han ser på den gryende klimarevolution. Er tredje gang virkelig lykkens gang? Og hvad er risikoen for, at luften endnu en gang går af klimaballonen.
Og så skal vi høre Steen fortælle historien om dengang, Anders Fogh Rasmussen udråbte ham til miljøminister. No shit!
Aksiomatisk er en podcastserie, som tegner portrætter af en række kendte som ukendte stemmer, som har det til fælles, at de alle brænder for grøn og digital omstilling.