Folgen
-
Haar 'rhyhtm songs' – ze waren net iets te traag om ze als swing te bestempelen - uit de jaren ’30 met grote orkestleiders als Benny Goodman, Artie Shaw, Teddy Wilson en Count Basie. Haar kantelmoment met de anti-lynch en protestsong 'Strange Fruit' en haar transformatie tot 'torch singer'. José James bezoekt samen met Kurt Overbergh en Annelies Moons Billie’s graf.
-
Onlosmakelijk verbonden hiermee: de Harlem Renaissance, de Jazz Age, speakeasies, segregatie en de teloorgang van prachtige concertzalen als de Savoy Ballroom of historische plekken, bv. 52nd Street.
-
Fehlende Folgen?
-
Over haar muzikale uniqueness, over haar liefde voor honden en het nachtleven, haar getroubleerde verhouding met mannen en drugs, haar platonische relatie met Lester Young en minder platonische relaties met vrouwen.
-
‘Billie Holiday in New York’ verklankt hun zinderende zoektocht naar tastbare locaties in New York die de ruggengraat vormen van haar levensverhaal. Plekken die de Big Apple amper eert of kent. En dat in de metropool die 30 jaar haar thuishaven was.