Folgen
-
Kauppa on monessa mukana; ala kattaa lukuisten eri palveluiden tuottamisen lisäksi tuotteiden myynnin tai liisauksen laakereista hydrauliikkaan, silmälaseista kirjoihin, huonekaluihin ja kulutustavaroihin. Jokaisella meistä on asiakkaana kosketuspintaa kauppaan. Mitä kaupan alalla tapahtuu nyt kiertotalouden näkökulmasta? Ja ennen kaikkea: mitä tulisi tapahtua, jotta alan toimijat säilyttävät kilpailukykynsä kun koko EU marssii kohti kiertotaloutta. Studiossa keskustelevat Sari Tasa / Työ- ja elinkeinoministeriö, Marja Ola / Kaupan liitto, Yolanda Potrykus / Ruohonjuuri sekä Anne Raudaskoski / Ethica.
-
Ovatko yrityksesi merkitys ja strategia varmasti tulevaisuuskestäviä? Kuinka tulevaisuuden näkymät tulisi pukea tarinoiksi, jotta ne kiinnostavat, houkuttavat ja sitouttavat henkilökuntaa, sidosryhmiä ja kumppaneita? Jotta kiertotalouden mukaiset tuotteet ja palvelut yleistyvät, tarvitaan myös visioita siitä, miltä kestävä liiketoiminta ja hyvä elämä näyttävät. Aiheesta keskustelevat Olli Kuismanen / Tamturbo, Erik Bäckman / Miltton ja Saija Malila / Design Forum Finland.
-
Fehlende Folgen?
-
Jaksossa keskustellaan tulevasta EU:n Green Claims-lainsäädännöstä ja siitä millaiset vaikutukset sillä voi olla yrityksien markkinointiin ja viestintään. Lisäksi kuulemme hyviä näkökulmia ja vinkkejä viherpesun välttämiseen jo nyt ja kiristyvän lainsäädännön myötä. Studiossa Kati Ihamäki / Fiskars Group, Tiina Vyyryläinen / Kuluttajaliitto sekä Eeva Taimisto / Miltton. Keskustelua johdattaa Saija Malila Design Forum Finlandista.
-
Miten voimme lisätä kuluttajien keskuudessa kiinnostusta kiertotalouden mukaisiin tuotteisiin ja palveluihin ja sitä kautta vauhdittaa muutosta kohti kiertotalouden mukaista yhteiskuntaa? Jaksossa keskustellaan kuluttajien muuttuvista asenteista ja arvoista ja niiden heijastumisesta kiertotalouden mukaisten tuotteiden ja palvelujen suunnitteluun. Studiossa Alice Labsin Oskar Korkman, Mia Häkkinen Pirkanmaan Osuuskaupasta ja haastattelijana Saija Malila Design Forum Finlandista.
-
Yksi kiertotalouden kulmakivistä on, että tuotteet ja materiaalit pidetään korkea-arvoisina kierrossa vanhan ota-käytä-heitä pois -ajattelun sijaan. Kierrossa pitämiseen tarvitaan kuitenkin dataa. Digitaalinen tuotepassi tuleekin olemaan yritysten arkipäivää. Tiedätkö jo, mitä se tarkoittaa teidän yritykselle ja mistä lähteä liikkeelle? Aihetta valottavat studiossa Inka Orko ja Kristiina Valtanen VTT:ltä, Jaana Hänninen Valmet Automotive:lta ja keskustelua vetää Anne Raudaskoski Ethicasta.
-
Mikä on näkymätöntä ja useimmiten hajutonta, mutta saattaa myrkyttää maaperää, vesistöä, ilmaa jota hengitämme ja tietysti meitä ihmisiä ja muita elollisia olentoja? Tämä näkymätön aine voidaan jaotella hyviksiin ja pahiksiin ja meistä jokainen altistuu niille Se, onko kyseessä hyvis vai pahis riippuu tuotesuunnittelusta. Tässä jaksossa keskustellaan kemikaalien tärkeästä roolista kiertotaloudessa. Studiossa Jaana Sorvari SYKE:stä, Kalle Vuorinen Rockfon:sta, Noora Shingler Kemikaalicoctail-mediasta ja haastattelijana Anne Raudaskoski Ethicasta.
-
Vaihtoehtoja on kaksi: voimme joko alkaa suunnitella tuotteita fiksummin tai käytännössä vetää kuluttaminen minimiin. Kiertotalouden mukainen suunnittelu tarjoaa pelimerkit fiksumpaan toimintaan meille kaikille: resursseja ja rahaa säästyy, luontojalanjälki pienenee ja asiakkaat saavat nauttia saumattomista palvelukokonaisuuksista. Mitä kiertotalouden mukainen suunnittelu tarkoittaa suunnittelijoille käytännössä? Studiossa Ida Urmas Ethicalta, Lilli Linkola Lassila & Tikanojalta ja Satu Kaivonen CGI:ltä. Haastattelijana Anne Raudaskoski Ethicasta.
-
Tässä jaksossa pureudutaan kiertotalouden arvoketjuihin! Siirtymä kiertotalouteen tuo muutoksia paitsi yritystoimintaan, myös ulkoiseen toimintaympäristöön ja arvoketjun eri kohtiin materiaaleista, toimijoista ja teknologioista aina tuotteen käyttötapaan ja asiakkaaseen asti. Studiossa VTT:n Inka Orko, Metsä Groupin Maija Pohjakallio ja Resterin Outi Luukko, haastattelijana Anne Raudaskoski Ethicasta.
-
Yritysten markkinaympäristö muuttuu radikaalisti EU:n Vihreän Kehityksen ohjelman eli Green Dealin myötä. Jatkossa valtavirtaa ovat tuotteet, jotka on suunniteltu kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Mitä siis yritysten pitäisi tietää vaikkapa Kestävä Tuotepolitiikka -aloitteesta ja EU-taksonomiasta pysyäkseen aallon harjalla? Studiossa Eero Jalava Sitrasta, Eriika Melkas TEM:sta ja Sirpa Pietikäinen EU:n parlamentista. Haastattelijana Anne Raudaskoski Ethicasta.