Folgen
-
Je luistert naar aflevering #04 van de podcastserie Dertig jaar in de ondergrond, gemaakt ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Centrum Ondergronds Bouwen. In vier afleveringen blikken we terug op de afgelopen dertig jaar: hoe is het COB onstaan en welke uitdagingen zijn er overwonnen? Daarnaast wordt je kennis over de ondergrond opgefrist door middel van de kennisrubriek.
Deze aflevering is Jacqueline Cramer te gast: voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en bovendien emeritus hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht. Ze deelt haar overtuigende visie en integrale kijk op de boven- en ondergrond, de onschatbare waarde van experts, het juist bundelen van kennis en het belang van een voor haar belangrijk begrip: T-shaped learning. Nieuwsgierig geworden? Dat is mooi, want het gaat een ondergrondse wereld voor je open.
-
Je luistert naar aflevering #03 van de podcastserie Dertig jaar in de ondergrond, gemaakt ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Centrum Ondergronds Bouwen. In vier afleveringen blikken we terug op de afgelopen dertig jaar: hoe is het COB ontstaan en welke uitdagingen zijn er overwonnen? Daarnaast wordt je kennis over de ondergrond opgefrist door middel van de kennisrubriek.
De gast van deze aflevering is Frans Taselaar: voormalig voorzitter van het platform kabels en leidingen, het platform van het COB dat alle kennis in kabels- en leidingenland samenbrengt en toegankelijk maakt.
Frans' passie voor de ondergrond is onmiskenbaar. Met prachtige voorbeelden en levendige verhalen neemt hij je mee in misschien wel een van de meest complexe ingenieursvraagstukken van deze tijd: hoe kunnen we alles wat we bovengronds willen, verenigen met de nou eenmaal beperkte ruimte van de ondergrond?
-
Fehlende Folgen?
-
Je luistert naar aflevering #02 van de podcastserie Dertig jaar in de ondergrond, gemaakt ter gelegenheid van het het 30-jarig bestaan van het Centrum Ondergronds Bouwen. In vier afleveringen blikken we terug op de afgelopen dertig jaar: hoe is het COB ontstaan en welke uitdagingen zijn er overwonnen? Daarnaast wordt je kennis over de ondergrond opgefrist door middel van de terugkerende kennisrubriek.
De gast van deze aflevering is Jan Stuip: voormalig directeur van de CUR, ook wel gezien als de voorloper van het COB. We vragen Jan naar zijn (opmerkelijke en inspirerende!) tunnelvisie en duiken kort in het oprichtingsverhaal en de doelstelling van het COB.
-
Je luistert naar aflevering #01 van de gloednieuwe podcast van het COB. Deze serie van de podcast staat in het teken van het 30-jarige jubileum en heet ‘Dertig jaar in de ondergrond’. In vier afleveringen blikken we terug op de afgelopen dertig jaar: hoe is het COB ontstaan en welke uitdagingen zijn overwonnen? Daarnaast wordt je ondergrondkennis opgefrist door middel van een spannende kennisrubriek.
Allereerst te gast is Johan Bosch, voormalig hoogleraar aan de TU Delft en voormalig bouwmanager van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. We vragen Johan naar zijn tunnelvisie en hoe we de aankomende generatie gaan warm maken voor de technische uitdagingen van de ondergrond want: Nederland is nog lang niet af!
-
Het project ‘Samen zonder schade’ is erop gericht de cultuur en werkwijze van het ‘moeten’ binnen het zorgvuldig graafproces te veranderen in een samenwerkingsverband van ‘willen’. Daarvoor is de hulp van een gedragspsycholoog ingeschakeld, Timo Jansen van D&B. Projectleider Jarko van Bloois vraagt hem naar zijn eerste indrukken en ideeën voor 'interventies'.
-
In deze podcast wordt Daan Zandbelt geïnterviewd. Hij is sinds september 2016 Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving en heeft met zijn collega's in 2018 Panorama Nederland gepubliceerd, een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. Hoe kijkt hij aan tegen ondergronds ruimtegebruik? Gaan we in de toekomst wonen en werken in de ondergrond?
-
Alfons van Marrewijk is bijzonder hoogleraar bedrijfsantropologie aan de VU Amsterdam, met als specialisatie de antropologie van cultuurinterventies in complexe publiek-private netwerken. Samen met zijn onderzoeksgroep verkent hij de mogelijkheden van samenwerking in de besluitvorming over en de aanleg van ondergrondse netwerken.
In deze podcast wordt Alfons geïnterviewd over de samenwerking die nodig is om complexe opgaven ten aanzien van ondergrondse kabels en leidingen het hoofd te kunnen bieden.
De podcast is opgenomen ter gelegenheid van Flexival-tv. Zie voor meer informatie www.cob.nl/flexival2020
-
Han Slootweg is directeur assetmanagement en lid van de hoofddirectie van Enexis. Als deeltijdhoogleraar Smart grids aan de TU Eindhoven heeft hij meegewerkt aan meer dan honderd wetenschappelijke publicaties over een diversiteit aan thema’s gerelateerd aan elektriciteitsvoorziening.
In deze podcast wordt Han geïnterviewd vanuit zijn rol als voorzitter van het Platform Netbeheerders. Hij vertelt over het programma integrale ketensamenwerking in de ondergrond, waarin diverse organisaties, waaronder het Platform Netbeheerders en het COB, gaan samenwerken aan kennisontwikkeling.
De podcast is opgenomen ter gelegenheid van Flexival-tv. Zie voor meer informatie www.cob.nl/flexival2020