Folgen
-
Inger Støjberg bar fodlænke og Alex Vanopslaghs Liberal Alliance var på kanten af spærregrænsen, da Det blå hjørne gik i luften for godt to år siden. I denne allersidste udgave af Det blå hjørne runder Støjberg og Vanopslagh af efter mere end 6000 minutters borgerlig debat. Meget er sket i dansk politik på bare to år. Så hvor kan Støjberg og Vanopslagh – og ikke mindst blå blok - være om bare to år? Med i programmet er Inger Støjberg (DD) og Alex Vanopslagh (LA). Casper Dall er vært og programmet et produceret i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Regeringen ryster skattelettelser ud af ærmet og de skal komme iværksætteriet og erhvervslivet til gode. Men kolde tal fra skatteministeriet viser, at erhvervspakken ikke vil øge arbejdsudbuddet – den koster tværtimod 60 fuldtidspersoner. Vækker det begejstring i blå blok? Og bør skattelettelser altid skabe flere arbejdspladser? Det debatterer Jan E. Jørgensen (V), Hans Kristian Skibby (DD) og Mikkel Bjørn (DF). Casper Dall er vært og programmet er produceret i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Fehlende Folgen?
-
Det blå hjørne er taget på Folkemødet og har samlet tre politikere fra øverste, øverste, øverste hylde til at nørde borgerlig politik. For hvad viser resultatet af EP-valget om magtforholdene i blå blok?¨ Og hvilke dagsordener skal de borgerlige partier samles om, for igen at genvinde magten? Med i programmet er Mona Juul (K), Inger Støjberg (DD) og Alex Vanopslagh (LA). Casper Dall er vært og programmet er lavet i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
På søndag skal du stemme til Europa-parlamentsvalget. Og er du stadig i tvivl om, at hvad forskellene på centrum-højres partier er, så skal du spidse ørerne i dag. For i dag skal tre blå-lilla EP-kandidater på en tour de force gennem aktuelle EU-emner, så du forhåbentlig kan blive lidt klogere på de afgørende ideologiske forskelle mellem partierne. Panelet består af Marcus Knuth (K), Mads Strange (LA) og Bergur Løkke Rasmussen (M). Casper Dall er vært og programmet er produceret i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Rapsmarker, ulve, selvdøde dyr og mountainbikeruter. Det handler om naturen – for hvad skal vi egentligt med den? Skal vi tæmme den og dyrke den, eller skal vi i stedet lade den være i fred? Det mener seks partier – helt fra Alternativet til Liberal Alliance - de er gået sammen om at foreslå, at 10% af det samlede danske landareal bliver udpeget som strengt beskyttet natur. Er det for vildt? Er Danmark et for lille land til så meget urørt natur, eller er vi måske for lille et land til så meget opdyrket jord? Det debatterer Ole Birk Olesen (LA), Henrik Frandsen (M) og Kim Edberg (DD). Morten Reimar er vært.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Dansk Folkeparti mener at klimapolitikken er blevet ekstrem og generende for almindelige danskere og melder sig nu ind i kampen mod en CO2-afgift på landbruget. Den kamp har Danmarksdemokraterne længe kæmpet, men bør det være en borgerlig kamp at kæmpe imod klimapolitik? Og kan man være blå og grøn på samme tid? Det debatterer Anders Vistisen (DF), Dennis Flydtkjær (DD) og Linea Søgaard-Lidell (V). Vært er Morten Reimar.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Udflytningen af uddannelser fra de store byer til provinsen er en politisk fejltagelse – og et udtryk for rendyrket provinspopulisme. Det mener Liberal Alliance. Så har den såkaldte provinspopulisme taget overhånd i dansk politik – og i blå blok? Eller er Christiansborg alt for optaget af storbyerne? Det debatterer Dennis Flydtkjær (DD), Sandra Skalvig (LA) og Karin Liltorp (M). Vært er Morten Reimar.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Med tre nye reformspor skal Venstre ud af den historiske vælgerkrise, de står i. Og de gamle venner i blå blok, de synes det lyder fornuftigt, men aner de også håb for, at Venstre vender hjem igen? Samtidigt bliver de tre nyligt præsenterede reformspor kritiseret for at være gammel vin på nye flasker: øget arbejdsudbud, øget vækst og mindre bureaukrati. Er det virkelig det, der skal genrejse det engang største parti i Danmark? Og hvorfor bliver bureaukratiet egentligt værre og værre, når politikerne har forsøgt at komme det til livs i årtier? Det debatterer Hans Andersen (V), Mette Thiesen (DF) og Rasmus Jarlov (K). Morten Reimar er vært.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Integrationsdebatten er igen blusset op efter at socialdemokraten Frederik Vad er kommet til en ny erkendelse i udlændingedebatten. Det er nemlig ikke længere nok at have arbejde, uddannelse, bolig og pletfri straffeattest, hvis man ikke tager de danske værdier til sig. Men det møder kritik fra Moderaternes Mohammad Rona, der føler sig mistænkeliggjort af sin regeringsfælles udsagn. Så hvornår er man integreret? Og dansk? Og skal vi i et liberalt demokrati udøve kontrol med borgernes værdier? Med i debatten er Mohammad Rona (M), Mikkel Bjørn (DF) og Sólbjørg Jakobsen (LA). Vært er Morten Reimar og programmet er lavet i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Lars Boje Mathiesen starter et nyt parti, og Nye borgerlige er genopstået med Martin Henriksen i spidsen. De mener hver især, at der er brug for lige præcis deres partier, men kritikerne frygter stemmespild på i blå blok. Så er der brug for nye partier i på højrefløjen? Og hvad kan de nye partier komme til at betyde for der borgerlige Danmark? Med i programmet er Lars Boje Mathiesen, Martin Henriksen (NB) og Jan E. Jørgensen (V). Vært er Morten Reimar og programmet er lavet i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Der bliver sagt meget om ungdommen anno 2024 - og hvis man spørger De Radikale, vil politikerne i alt for høj grad detailstyre de unges liv ved f.eks. at sætte værnepligten op til 11 måneder. Bør man give de unge mere plads og frihed til højskoleophold og jordomrejser, eller mangler de rammer og et formål med tilværelsen? Og hvor meget skal politikerne blande sig i de unges gøren og laden? Med i programmet er Nick Zimmermann (DF), Karin Liltorp (M) og Katrine Robsøe (RV). Morten Reimar er vært og programmet er lavet i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Fregatfadæsen er bare den seneste i en række møgsager i forsvaret. Skiftende ministre har i årevis forsøgt at rette op, men indtil videre uden held. Og med forsvarsforliget skal der over de næste ti år bruges op mod 200 milliarder på det danske forsvar. Så kan vi være trygge ved, at der er styr på sagerne, når pengene lander? Og er det SVM-regeringen og forsvarsminister Troels Lund Poulsen, der får forsvaret tilbage på rette kurs? Panelet er Dennis Flydtkjær (DD), Carsten Bach (LA) og Torsten Schack (V). Morten Reimar er vært.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Danskerne får færre børn end tidligere, og ikke længere nok til at opretholde vores befolkning. Det bekymrer politikerne, der med forslag om øget hjælp til fertilitetsbehandling og en økonomisk gulerod ved tredje barn vil knække fødselskurven. Men er det et problem, at der fødes færre børn end tidligere? Hvad skal til, for at danskerne gider at få første, andet og tredje barn? Og skal politikerne overhovedet blande sig i, hvor mange børn vi får? Med i programmet er Sólbjørg Jakobsen (LA), Mette Thiesen (DF) og Jeppe Søe (M). Morten Reimar er vært.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Den 9. juni er der Europa-Parlamentsvalg, og i denne uge rykker valgkampen ind i Det blå hjørne. Her kan du møde tre af dem, du kan sætte dit kryds ved, og blive klogere på, hvad der samler og skiller centrum-højres EU-kandidater – og hvad de vigtigste borgerlige dagsordener i EU bliver. Med i programmet er Henrik Dahl (LA), Lars Barfoed (M) og Anders Vistisen (DF). Morten Reimar er vært.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Tirsdag ramte endnu en krise Venstre. Mads Fuglede er fløjet fra venstrereden og hen i armene på Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne, som i denne uge er blevet to folketingsmedlemmer rigere. Hvad kommer det til at betyde for dynamikken blå blok? Og apropos krise, så er vi langt fra lige så krisebevidste herhjemme, som man er i vores nabolande. I hvert fald er prepping et helt nyt fænomen for mange. Men bør vi forberede os på krig og krise? Med i programmet er Carsten Bach (LA), Søren Espersen (DD) og Hans Andersen (V). Morten Reimar er vært, og programmet er lavet i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Der bør indføres tørklædeforbud i grundskolen, imamer skal have frataget deres mulighed for at vie folk, og så skal moskeer overvåges. Det mener i hvert fald Danmarksdemokraterne. Et spritnyt udspil skal sikre et opgør med negativ sociale kontrol i visse muslimske miljøer i Danmark gennem 11 initiativer. Går de for vidt – eller slet ikke langt nok? Med i programmet er Susie Jessen (Danmarksdemokraterne), Mette Thiesen (Dansk Folkeparti), og Kenneth Bjerg Andersen (Moderaterne)
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Intetsigende PowerPoint-kommunikation og svinedyre spindoktorer. Det præger dansk politik, hvis man spørger Venstres Preben Bang Henriksen. Også Bertel Haarder er også kritisk overfor de særlige rådgivere, som han mener, at partierne selv bør betale for. Men er der for meget spin i dansk politik? Og hvordan påvirker den professionelle kommunikation demokratiet? Panelet er Torsten Schack (V), Nick Zimmermann (DF) og Sólbjørg Jakobsen (LA). Morten Reimar er vært, og programmet er lavet i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
De seneste uger har budt på forfærdelige historier fra folkeskoler rundt omkring i landet, hvor børn udsættes for overgreb og grænseoverskridende adfærd. For at sætte ind overfor det, kommer Dansk Folkeparti med et nyt udspil indeholdende ti forslag til, hvordan vi få ro, orden og tryghed i skolen. Regeringen og flere blå partier ønsker frisættelse og færre regler. Så hvordan løser man bedst folkeskolens problemer? Med i programmet er Lars Arne Christensen (M), Mikkel Bjørn (DF) og Helena Artmann Andresen (LA). Vært er Morten Reimar. Programmet er lavet i samarbejde med Avisen Danmark.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
For at nå Danmarks klimamål, må der indføres en CO2-afgift for landbruget. Det mener både regeringen og en række partier. Men det vækker harme hos Danmarksdemokraterne, der mener, at en klimaafgift er en krigserklæring mod landdistrikterne. Så trumfer den grønne omstilling alle andre hensyn? Og skal der være specielle vilkår for landbruget? Med i programmet er Dennis Flydtkjær (DD), Henrik Frandsen (M) og Carsten Bach (M). Morten Reimar er vært.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
I denne uge kigger vi i Det Blå Hjørne nærmere på organdonation, hvor vi tager udgangspunkt i regeringens forslag fra sidste weekend. Hvor står de forskellige parter ift. organdonation i dag? Flere har sagt, at staten nu ”tager ejerskab over vores kroppe” – er det sandt? Vil det her reelt skaffe flere donorer? Hvis dette ikke er den rigtige løsning – hvad er så? Og hvad med Etisk Råd, som man vælger ikke at lytte til ift. det nye forslag - hvad har vi dem så til, hvis vi ikke lytter til dem? Vært: Morten Reimar Gæster: Louise Brown (Liberal Alliance), Henrik Frandsen (Moderaterne).
See omnystudio.com/listener for privacy information.
- Mehr anzeigen