Folgen
-
Sofie Hviid er bortrejst, så Rasmus Thirup Beck og Søren Bjørn-Hansen må klare ærterne selv. De kigger i klimakalenderen for 2025, det ser ret dystert ud, de snakker om klimaforandringernes rolle for de katastrofale skovbrande ved Los Angeles i USA og har en gæst med i afsnittet til at snakke om hvorvidt man kan tale om, at plantemælk er sundt eller usundt.
-
I dette afsnit - det sidste inden jul - vender vi fiaskoen omkring statens nyeste udbud for havvindmøller, vi snakker om en plastikkonference ingen har hørt om, kigger på nogle korte nyheder fra teknologiens verden - OG så har vi en debat om vestens klimagæld til den tredje verden. Vi får nemlig besøg af Martin Ågerup, tidligere direktør i tænktetanken CEPOS, der mener vi er uden ansvar i den sammenhæng, og så få vi endnu engang hjælp af John Nordbo, klimaansvarlig i CARE.
-
Fehlende Folgen?
-
COP29 i Baku, Azerbaijan er overstået og endte med en aftale, der faktisk var dårligere end den eksisterende. Udviklingslandene blev spist af med 300 milliarder dollars, som faktisk i virkeligheden er et lån. Vi har gæster med der var til klimatopmødet, både klimaredaktør Jakob Martini fra Finans og legenden John Nordbo, klimarådgiver i CARE med mere. Vi ser også på hvad man egentlig kan få for 300 mia. dollars i dag, snakker om snestorm og varmerekord i samme weekend, hvordan Indonesien måske kan omstille sig og at en berømt klimagrafik er ved at løbe tør for farven rød. Og så småskændes værterne lidt om hvorvidt et nyt Tolkien citat egentlig er rammende for det vi står midt i.
-
Lettere forsinket reagerer vi i #detviburdetaleom på det amerikanske præsidentvalg. Vi læser op af forskellige forskeres reaktioner og snakker lidt om klima-konsekvenserne af en ny omgang med Trump ved roret i USA. Så snakker vi som altid om vejret og en sørgeligt temperaturrekord for 2024, om regn i Valencia og kigger frem mod COP29, der starter i Baku i Azerbaijan i denne uge. Afsnittet blev dog optaget fredag den 8. november, så bliv ikke forvirret over at vi kigger frem mod topmødet i afsnittet.
-
I dette afsnit snakker Sofie Hviid, Rasmus Thirup Beck og Søren Bjørn-Hansen, tilsammen Klimajournalisterne, om vores frustrationer over konstruktiv journalistik når det står alene, vi diskuterer ny forskning der viser, at naturens evne til at opsuge CO2 er gået i stå og så kigger vi på en amerikansk undersøgelse af LNG - flydende naturgas - der påpeger at det faktisk er 33% værre for klimaet end kul. Og så kigger vi selvfølgelig på vejret i både Danmark og den store verden. Herhjemme viser en ny rapport at vi godt kan se frem til vand i kælderen, noget miljøministeren mener vi selv skal betale for, og så er tørken så alvorlig i Afrika, at flere lande er begyndt at spise deres elefanter. Alt det og meget mere i tredje afsnit af Det vi burde tale om.
-
Velkommen til andet afsnit af Klimajournalisternes nye podcast Det vi burde tale om, hvor vi snakker om det vi kalder verdens vigtigste historie: Den klimakrise der foregår rundt om os, uden at det virker til at nogen rigtigt fatter det. I det her afsnit er Rasmus Thirup Beck med fra Island. Han fortæller om CO2-mineralisering. Sofie synes vi skal fejre Storbritanniens nye udenrigsminister mens Søren er vægelsindet omkring nyheden om et lukket kulkraftværk. Vi når også at se på vejret, og snakker om at ingen steder længere er decideret 100% sikret mod konsekvenserne af klimaforandringerne.
-
Første afsnit af Klimajournalisternes nye podcast hvor vi taler frit fra leveren om klima, grøn omstilling og alt det midt imellem. Vi kigger både på Danmark og det store udland og revser politikere, virksomheder, forskere og os selv - med et smil på læben. Lyt med når vi (u)hyggesnakker om det vi kalder verdenshistoriens vigtigste historie: Den klimakrise, som udfolder sig for øjnene af os, uden at det virker til at alvoren er gået op for nogen. I det her afsnit snakker vi om "grønt flybrændstof", vanvittig fossiljubel i Australien, Pakistan og andre steder, et overset FN-møde og snakker om det katastrofale vejr der ramte central- og sydeuropa for nylig.