Folgen
-
După o pauză neplanificată, dar necesară, revin cu un episod special al podcastului Drept la Împlinire.
Acest episod este dedicat reconectării cu tine, ascultătorul care face parte din această frumoasă călătorie. Îți împărtășesc câteva reflecții din perioada de pauză, iar la final îți adresez o întrebare menită să te sprijine în a-ți acorda timp pentru îngrijirea de sine – pentru că, în fond, profesia ta începe cu tine!
Te invit să asculți episodul pentru a ne reconecta.
-
În acest episod al podcastului explorăm, în cadrul rubricii ”Puterea Obiceiurilor Mici”, 5 activități care contribuie la bunăstarea și împlinirea noastră, conform studiului realizat în anul 2019 de Stephanie A. Hooker și colegii săi și publicat în The Journal of Positive Psychology. Te invit să asculți episodul.
-
Fehlende Folgen?
-
Cu emoții și entuziasm, în acest episod inaugurez o noua rubrică a podcastului: Conversații pentru Împlinire.
Invitată specială în cadrul primei Conversații pentru Împlinire este Diana Botezan, cu o experiență de peste 13 ani ca psiholog clinician, consilier psihologic și psihoterapeut.
În conversația noastră, abordăm următoarele teme:
- Dacă/Cum s-a schimbat atitudinea oamenilor față de psihologi și terapie în ultimii ani;
- De ce și când ar trebui profesioniștii să consulte un psiholog și cum îi poate sprijini acesta în prevenirea epuizării profesionale, a burnout-ului sau stresului excesiv și cronic;
- Există o legătură între stresul excesiv sau burnout și evenimentele dificile din copilărie sau viața adultă și, dacă există, care este aceasta;
- Cum putem recunoaște semnele stresului cronic și ale epuizării profesionale;
- Ce practici sau tehnici eficiente de gestionare cu privire la stres recomanda Diana pentru profesioniștii din domenii solicitante, precum cel juridic, arhitectură, sănătate, IT, consultanță, financiar și altele conexe;
- Perspectiva omului și psihologului Diana Botezan asupra unei vieți împlinite, precum și a veselei invitate surpriză!
Diana Botezan ne oferă insight-uri valoroase despre cum putem gestiona stresul, depăși provocările personale și profesionale, și trăi o viață autentică și echilibrată.
Te invit să asculți acest episod dedicat profesioniștilor ce doresc să își îmbunătățească calitatea vieți și, să gestioneze mai bine stresul.
Pe Diana, o poți găsi și aici.
-
În acest episod explorăm câteva idei despre subiectul pierderii – pierderilor și dorului.
Așa după cum menționez și în cadrul episodului, detaliile pachetului de coaching pentru managementul pierderilor DOR – Conversații cu Sens despre Pierderi le găsești aici. Aplică până pe data de 31 mai a.c.
-
Episodul cu numărul 124 este unul dedicat lunii conștientizării sănătății mintale. Autoevaluarea, recunoașterea semnelor stresului se numără printre ideile cheie care îți pot oferi ghidare și inspirație în gestionarea sănătății mintale în viața profesională și personală. Te invit să asculți episodul!
-
În acest episod explorăm beneficiile coachingului pentru juriști, prin intermediul unui studiu de caz care demonstrează puterea acestui proces. Ascultă episodul pentru a înțelege cum coachingul poate susține juriștii în gestionarea stresului, creșterea performanței și atingerea succesului în cariera lor juridică.
-
În acest episod inaugurăm o nouă rubrică: Întrebări pentru Împlinire. Descoperă puterea întrebărilor provocatoare, care îți pot aduce insight-uri și îți pot schimba perspectiva. Primul episod al noi rubrici începe cu o întrebare simplă, însă profundă. Este o întrebare care te poate ajuta pe drumul descoperirii Sinelui și Identității tale. Te invit să asculți episodul!
Aici găsești articolul de pe blog menționat în cadrul episodului de azi.
-
Descoperă cum să-ți evaluezi starea de bine și să identifici oportunități de dezvoltare în acest episod. Explorează dimensiunile stării de bine și descoperă idei și instrumente practice pentru dezvoltarea ta personală și profesională. Îmbunătățește-ți calitatea vieții și trăiește mai împlinit! Te invit să asculți episodul! Resursa gratuită menționată în episod o găsești aici.
-
Descoperă puterea trecerii de la „a face” sau „a avea” la „a fi”. Într-o lume agitată în care ne străduim să facem tot mai mult în speranța că vom obține mai multe și că vom simți o satisfacție mai profundă, în acest episod vei găsi o invitație la introspecție și conștientizare. Te invit să afli cum să îți ghidezi acțiunile pentru a-ți atinge potențialul maxim și a trăi autentic.
-
Descoperă cum să-ți menții starea de flow în activitatea ta profesională și să eviți tranziția către stres! În acest episod, vei afla câteva elemente sau aspecte care cresc șansele ca tranziția de la flow la stres să se întâmple, cât și strategii practice pentru a rămâne concentrat și productiv. Te invit să-l asculți.
-
În acest episod-cheie al podcastului, explorăm conceptele de valoare personală și iubire de sine. Descoperă idei care te pot ajuta să-ți întărești sentimentul de valoare și să-ți dezvolți încrederea în propriile tale resurse și potențial. Te invit să-l asculți.
-
Descoperă puterea umorului în viața ta de zi cu zi în acest episod! De la observarea și aprecierea momentelor amuzante din jurul nostru, până la cultivarea râsului, vei găsi în acest episod strategii utile pentru a aduce umorul în rutina ta zilnică. De ce? Pentru că umorul ne poate ajuta să eliberăm stresul, să stimulăm gândirea creativă și multe altele. Te invit să asculți episodul și să descoperi cum să râzi mai des și să te simți mai bine în fiecare zi!
-
În acest episod, explorăm o dilemă întâlnită frecvent în viața profesională: alegerea între a merge pe cont propriu sau a colabora într-o echipă. Analizăm câteva dintre argumentele pro și contra pentru fiecare dintre opțiuni. Te invit să asculți episodul pentru a afla mai multe. Îți poate fi util în evoluția carierei tale!
-
În acest episod vei descoperi o nouă rubrică. Este creată pentru a ne inspira și îndruma în călătoria noastră spre împlinirea personală și profesională! Te invit să asculți episodul și să descoperi prima poveste a rubricii, o scurtă parabolă despre căutarea împlinirii.
-
Descoperă cum să recunoști și să gestionezi percepțiile subiective în feedback pentru a-ți îmbunătăți comunicarea și performanța profesională. O bună capacitate de a gestiona feedbackul poate contribui la reducerea stresului și la îmbunătățirea performanței în activitatea profesională. Te invit să asculți episodul.
-
În primul episod al lunii martie, explorăm cum sensibilitatea poate fi o sursă de putere în viața noastră personală și profesională. Te invit să asculți episodul și să descoperi cum să-ți valorifici sensibilitatea pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții și performanța în carieră.
- Mehr anzeigen