Folgen
-
Hotellit Runo ja Torni, Löyly-sauna, toimistotiloja Finnish Design Shopille ja Supercellille, lukuisia kahviloita ja ravintoloita kuten Grön, Café Savoy, Way Bakery ja Post Bar – kaikki nämä tilat on suunniteltu Studio Joanna Laajiston työpöydillä. Millaisiin asioihin meidän kannattaa kiinnittää huomiota julkisissa tiloissa? Entä mitä sisustusarkkitehti voi oppia lumilautailusta?
-
Hybridikortteli Tammelan Stadion on voittanut Arkkitehtuurin Finlandian. Tämän julkisen rakennuksen katokset kaartuvat ylöspäin kuin suupielet hymyyn. Miten arkkitehti voi suunnitella kaupunkilaisten iloa? Entä miten arkkitehdin rooli muuttuu tulevina vuosina? Weeklyn vieraana JKMM Arkkitehtien Alli Bur ja Henri Olsbo.
-
Fehlende Folgen?
-
Art director ja stylisti Fanni Lyytikäinen on valmistunut vaatesuunnittelijaksi Aalto-yliopistosta ja työskentelee luovana markkinointikonsulttina mm. Aida Impactilla. Mitä suunnittelutaitoja voi hyödyntää konsulttihommissa? Entä onko Instagramissa enää mitään hyvää?
-
Filosofian tohtori ja estetiikan tutkija on erikoistunut kaupunkiestetiikkaan. Mikä on kauneuden merkitys kaupunkisuunnittelussa? Entä mitä on esteettinen kestävyys?
-
Mediataiteilija, kuvittaja ja graafinen suunnittelija Hanna Arvela käsittelee yhteiskuntamme epäkohtia huumorin keinoin. Asunnottomuus on tilanne ja olosuhde, ei kenenkään ihmisen ominaisuus. Arkkitehtuuri- ja designmuseoon on lokakuun ajan esillä yhteisötaideteos, jolla Asunnottomien yön kansalaisliike ottaa kantaa piiloasunnottomuuteen Suomessa.
-
Pehmeitä, kutsuvia sohvia ja nojatuoleja. Koivujakkaroita ja nahkaisia BUG-tuoleja. Näistä tunnemme kalustemuotoilija Aino Michelsenin. Millaista on perustaa oma muotoilustudio Helsinkiin ja mitä Michelsen puuhasi Naantalissa viime kesänä?
-
Äänisuunnittelija Matti Ahopelto työskentelee monipuolisesti äänen parissa. Millaisiin asioihin äänisuunnittelulla voidaan vaikuttaa, entä miten hiljaisuutta voidaan käyttää tarinankerronnassa? Miltä Helsinki kuulostaa?
-
Creative Director Rebekka Bay has worked for big, international brands such as Uniqlo, Gap and COS – and now for our very own Marimekko. Where is Marimekko heading to now? Is there something we could all learn from designer Maija Isola? And is there such thing as too much Unikko? This episode is in English.
-
Fiskars LAB on tänä vuonna 375-vuotisjuhlavuottaan viettävän Fiskarsin uusi ja ketterä innovaatioalusta. Se tarjoaa Fiskarsin design-tiimille mahdollisuuden kokeilla mielenkiintoisia uusia ajatuksia, materiaaleja ja lähestymistapoja muotoiluun. Helsinki Design Weekly pääsi Fiskarsin kampukselle keskustelemaan lanseerauksesta otsikolla ”ENTÄ JOS?”. Yhteisöllisyyttä, epävarmoja aikoja ja onnekkaiden sattumien suunnittelua käsittelivät Anni Korkmanin johdolla Espoon Modernin taiteen museo EMMA:n kehitysjohtaja Saara Suojoki, […]
-
Helsinki Design Weekly palaa studioon! Iittalan uusi luova johtaja Janni Vepsäläinen on tehnyt designista uutisia. Rohkeana uudistajana tunnettu Vepsäläinen on ennen Iittalaa työskennellyt huippumuodin parissa ja hänen neuleluomuksiaan on nähty mm. Harry Stylesin yllä. Mitä kaikkea luovan johtajan työnkuvaan kuuluu? Entä miltä suomalainen työkulttuuri tuntuu ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen?
-
Graafikko ja Art Director Lotta Niemisellä on kansainvälinen ura ja koti Helsingissä. Millaisista asioista Nieminen unelmoi? Mikä on kaikista ärsyttävintä graafisessa suunnittelussa – entä merkityksellisintä? Jaksossa jaetaan myös kesävinkkejä ennen Weeklyn kesälomaa.
-
Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisnäyttely Fix: Huolla ja korjaa keskittyy korjaamiseen ja ylläpitoon sekä tutkii, miten ajan kuluminen vaikuttaa arkkitehtuuriin ja muotoiluun. Esineet ja rakennukset käyvät läpi jatkuvaa muutosta. Ne ikääntyvät, likaantuvat ja rikkoutuvat. Asioiden huoltaminen ja korjaaminen on aktiivista toimintaa, joka kertoo arvoistamme. Millaisten esineiden ja asioiden hoivaamiseen käytämme aikaa ja rahaa? Entä mitä jää […]
-
Stefan Sagmeister ja Vuoden Graafikot 2024 Juuso Koponen ja Jonatan Hildén. Tiukkaa asiaa visuaalisesta suunnittelusta, Wikipediasta, journalismista, kauneudesta ja päiväunista.
-
Pitkän työuran Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa tehnyt arkkitehti Riitta Jalkanen on palkittu asiantuntija, joka on työskennellyt myös Teknillisen korkeakoulun arkkitehtiosastolla sekä kirjoittanut alan oppikirjoja. Jaksossa keskustellaan kestävän kaupunkisuunnittelun lähtökohdista, Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen kaavoitusprosessista ja ydinkeskustojen autioitumisesta.
-
Monialainen suunnittelija Laura Väinölä työskentelee tällä hetkellä Marimekon Creative Concept & Art Directorina, mutta lähes 20-vuotisen uran varrelle mahtuu paljon muutakin – kuten esimerkiksi Flora&Laura -kukkakauppa, jota ei ollut olemassa.
-
Vapaa Collective. Studiossa kolme arkkitehtia, Iines Karkulahti, Meri Wiikinkoski ja Charlotte Nyholm, jotka muodostavat luovan Vapaa Collectiven. Viisi vuotta sitten Karkulahti, Wiikinkoski ja Nyholm huomasivat arkkitehtuurin jokaiseen mittakaavaan vaikuttavan ilmastokriisin vaativan tekoja, mutta aiheen ajankohtaisuudesta huolimatta arkkitehtuurin aiheet loistivat ilmastokeskustelussa poissaolollaan. Tähän haasteeseen vastaamaan muodostettiin Vapaa Collective, joka julkaisee tänä vuonna Acts of Care -teossarjan Helsingissä, Lontoossa […]
-
Helsinki Design Weeklyssä tunnelmia Milanosta, juuri päättyneeltä maailman suurimmalta designviikolta. Annin vieraana arkkitehti, keraamikkonakin työskentelevä Tiia Anttila, jonka yksityisnäyttely avautuu Lokalissa Annankadulla.
-
Pariisissa asuva kuraattori, tutkija Sini Rinne-Kanto on yksi The Community -yhteisön jäsenistä. Jaksossa keskustellaan viimeaikaisista projekteista, joihin kuuluvat mm. Tom of Finlandin sekä Tove Janssonin kansainväliset suurnäyttelyt. Kesällä Rinne-Kanton pitää kiireisenä Fiskars Village Art & Design Biennalen Yllätysvieras-päänäyttelyn kuratointi.