Folgen
-
Met Prof. Dr. Damya Laoui, postdoctoraal onderzoeker kankervaccins en Kiana Pacolet, 17 jaar en ervaringsdeskundige
Wanneer kanker voor de deur staat, vertoeft de ziekte voor velen - ondanks de enorme impact die ze heeft - vaak in het gezelschap van een wolkje hoop omdat behandelingen effectiever worden en de kans op overleven groter wordt.
Ook al zijn scenario’s slecht of is de toekomst wankel, er is bijna altijd iets om toch naar uit te kijken.
-
Met Chloé De Bie, klinisch seksuologe en Marieke Colpaert, auteur van het boek ‘Op de tast’
Een behandeling tegen kanker heeft impact op je lichaam. En daardoor vaak ook op je seksualiteit & intimiteit. Voor velen is het moeilijk om daarover te praten. Daarom zoeken we samen de juiste woorden.
-
Fehlende Folgen?
-
Met Nick Celis, ervaringsdeskundige en Lieselot D’Hoest, levenseinde Doula
Tijdens een tocht door Kankerland word je altijd met verlies geconfronteerd. Soms neem je afscheid van een lichaamsdeel, dan weer eens van een visie op het leven of je wordt geconfronteerd met de dood. Hoe daar mee om te gaan?
-
Met Liesbeth Halewyck, KPNI-therapeut en orthomoleculair voedingsdeskundige
Een tocht door Kankerland loopt vaak langs platgetreden paden. Maar welke mogelijkheden zijn er naast het aanbod in de bekende omgeving van het ziekenhuis om jezelf tijdens een behandeling te ondersteunen. En welke brillen kan je eigenlijk allemaal opzetten om naar kanker te kijken?
-
Met Karina Hoolants, verpleegkundige op de dienst oncologie van UZ Brussel
Chemotherapie is pittig. Wat doet het eigenlijk precies met je hoofd en je lijf en waarom is een chemotherapietraject voor iedereen anders?