Folgen
-
Dirigent en pianist Ed Spanjaard vertelt over muziek die hij al kende - voor hij deze voor het eerst hoorde - en over de betekenis van muziek in zijn ouderlijk huis.
-
Dirigent en pianist Ed Spanjaard vertelt over zijn ervaringen in de grote operahuizen.
-
Fehlende Folgen?
-
Dirigent en pianist Ed Spanjaard over Wagner's Ring des Nibelungen bij de Reisopera in Eschede en de nieuwe muziek die hij uitvoerde met het Nieuw Ensemble en het Atlas Ensemble.
-
De ouders van Ed Spanjaard overleefden de holocaust ternauwernood. Dirigent Martin Spanjaard werd vermoord. Een gesprek om de herinnering aan deze musicus levend te houden. En een opvallende oproep tot besluit.
-
Een greep uit de grote hoeveelheid opnamen die Ed Spanjaard maakte als pianist en dirigent.
-
Mezzosopraan Jard van Nes brak door met de Tweede Symfonie van Gustav Mahler in de iconische Kerstmatinee onder leiding van Bernard Haitink. Er volgde een wereldwijde carrière op het absolute topniveau. Ze werkte met de grootste componisten, dirigenten en orkesten. Tot ze in 2001 plotseling afscheid van het concertpodium nam, tot verbazing van eenieder. Een gesprek met een bevlogen zangeres en docente over haar jeugd in Drenthe, het ontwikkelen van een eigen stem, haar liefde voor hedendaagse muziek en toch steeds ook weer de passie voor Mahler.
-
Mezzosopraan Jard van Nes vertelt over haar studie zang en het vinden van haar eigen stem.
-
Mezzosopraan Jard van Nes vertelt over de samenwerking met onder andere Bernard Haitink, Georg Solti en Riccardo Chailly.
-
Van Naima tot Mescalina. Het was heerlijk samenwerken met Gyorgy Ligeti, maar.... Jard van Nes over Le Grand Macabre, Luciano Berio en de mannen die muziek schreven voor háár: Tristan Keuris en Theo Loevendie.
-
Gustav Mahler baant de weg van Drenthe naar het Koninklijk Concertgebouw: Jard van Nes spreekt over een iconische Kerstmatinee en de grote dirigenten, orkesten en componisten die haar pad kruisten. En over het verhaal van haar - en Schönbergs - geliefde Waldtaube. Een glorieuze carriere. En dan is het 2001....
-
De dirigent vertelt over de manier waarop een visie op een muziekstuk ontstaat. Verder antwoord op de vraag waarom muziek van Bach op clavecimbel gespeeld moet worden (en dus niet op een moderne vleugel).
-
Een aflevering die helemaal in het teken staat van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Ton Koopman vertelt alles wat je altijd al had willen weten over dit meesterwerk.
-
Ton Koopman vertelt over theorieën en het onderzoek wat betreft de authentieke uitvoeringspraktijk. En hij gaat in op de vraag in hoeverre componist Georg Frederich Händel in de schaduw van Johann Sebastian Bach staat.
-
Koopman richtte Musiqua Antiqua Amsterdam op dat hij eind jaren 70 opdoekte om op een hoger plan verder te gaan met The Amsterdam Baroque Orchestra.
-
Over zijn beginjaren. Zijn jeugd, de eerste bijbaantjes als organist in Zwolle en Almelo en zijn studie klavecimbel bij Gustav Leonhardt in Amsterdam.
-
Elly Ameling vertelt over de vrijheden in het zingen van Duke Ellington en Hugo Wolf.
-
Elly Ameling vertelt over het lied Widmung van Robert Schumann, over de wisselende stemmingen in een zeer kort lied van Modest Moessorgski en over het intens droevige Le temps des lilas van Ernest Chausson.
-
Elly Ameling vertelt over haar grote hobby, filmen, en over hoe ze afscheid nam van het podium.
-
Elly Ameling vertelt aan Hans Haffmans over haar samenwerking met pianist Rudolf Jansen en met dirigent Carl Maria Giulini.
-
In deze eerste aflevering blikt Elly Ameling terug op haar jeugd. Ze vertelt over haar eerste muzieklessen, haar eerste successen, maar ook de twijfel die toesloeg.
- Mehr anzeigen