Folgen

  • I denne episode af HĂžnsesnak tager vi fat i, hvordan Johanne og Louise ser verden gennem to helt forskellige linser – og hvordan det kan vĂŠre bĂ„de frustrerende og fantastisk. Louise er typen, der ser en ko og straks siger: “Det er en ko.” Punktum. Johanne? Hun vil lige lĂŠre koen at kende, tĂŠlle pletterne, inspicere nĂŠseborene og forstĂ„, hvad det egentlig er for en ko. Og det er ikke altid lige nemt at mĂždes pĂ„ midten, nĂ„r Louise allerede er videre til nĂŠste emne.

    Det samme gĂŠlder kommunikationen. Da Louise fĂžrste gang skrev til Johanne, lagde hun kortene pĂ„ bordet: “SĂ„ nu er vi bedste venner!” Johanne elskede det – for sĂ„ var der ingen usikkerhed. Men senere, da Johanne sendte beskeden: “Har vi en aftale i morgen?” blev Louise straks usikker: “Har jeg glemt noget? Har jeg rodet i datoerne?” Moralen? Direkte kommunikation fungerer bedst – men vi har alle lidt at lĂŠre.

    Og sĂ„ er der det med tidsoptimismen. Louise mener, at alt tager fem minutter, mens Johanne bruger halve dage pĂ„ at perfektionere et piktogram. Louise? Hun venter. Og venter. Til gengĂŠld krĂŠver Louise den bedste lyd til podcasten, hvor Johanne bare tĂŠnker: “Lyd er lyd, vi kommer videre!”

    Dagens gok gĂ„r til fejl, der sker, nĂ„r det hele gĂ„r lidt for hurtigt. Som da Louise troede, hun havde sendt sin mand alle oplysninger til regninger, men ikke havde lĂŠst hans besked fĂŠrdig. Det mĂ„tte Johanne selvfĂžlgelig kommentere med et kĂŠrligt: “No shit, Sherlock!”

    Og sÄ er der de absurde tanker. Louise fÄr for eksempel lyst til at bide i mikrofonen. Helt normalt, ikke? For det bedste ved at vÊre autentisk er, at nogle vil elske dig, mens andre vil hade dig. Og det er helt okay, for sÄ er du i det mindste ikke kedelig.

    Er du typen, der analyserer koen – eller er videre til néste emne? Lyt med, grin med, og del dine tanker med os bagefter!

  • I denne episode af HĂžnsesnak dykker vi ned i den evige kamp mellem planlagte og spontane overraskelser – og hvorfor begge dele kan drive os til vanvid.

    Vi starter med en besked fra Johanne, der nĂŠgter at lade sin telefon diktere, hvordan hun skal nyde "det gode vejr" – isĂŠr nĂ„r vejret ikke er godt, og hun slet ikke har tid til at nyde det. Selv analysen med Johannes mand om tidsoptimisme fĂžrte ikke til en lĂžsning, men til endnu flere spĂžrgsmĂ„l.

    Johanne deler ogsĂ„ sine tanker om at fĂ„ uopfordrede velsignelser (hvordan siger man nej tak til prĂŠsten?), og Louise afslĂžrer sin kamp med asymmetri, julepynt og en meget specifik version af OCD – eller rettere sagt CDO, i alfabetisk rĂŠkkefĂžlge, selvfĂžlgelig.

    Og sĂ„ er der mĂŠndene i kĂžkkenet. Johanne kalder det "Masterchef-syndromet," nĂ„r de improviserer aftensmaden og ignorerer madplanen. Louise er med pĂ„ idĂ©en, men Ăžnsker bare at fĂ„ en advarsel: ”Skal jeg forvente en gourmetret eller en kĂžkkenkatastrofe?”

    Vi taler ogsĂ„ om Louises mand, der kommer direkte fra stalden med ”Kom lige og se!”-udbrud, der kan betyde alt fra et dĂždt lam til en ged, der vĂŠlter en skĂ„l. Mens vi elsker planlagte overraskelser, er de spontane af og til lidt for meget af det gode.

    Og sĂ„ gĂ„r vi helt meta pĂ„ julepynt: Er du Gertrud Sand eller den minimalistiske type? Louise deler sin sĂŠrlige CDO-tendens (ja, alfabetisk korrekt OCD) – hun elsker mĂžnstre, men de mĂ„ helst vĂŠre asymmetriske. Bortset fra skĂŠve billeder – det kan hun ikke have.

    Endelig fortéller Louise om sin Tid til nérvér julekalender, som hun selv glemmer indholdet af, fordi hun arbejder efter princippet: "Ude af þje, ude af sind." Det gþr, at hver dag fþles som en ny overraskelse – précis som julen skal vére!

    Hvad med dig? Bliver du cool eller fĂ„r du kaos, nĂ„r planerne ĂŠndrer sig? Lyt med og find ud af, hvordan vi navigerer hverdagsabsurditeterne – og del dine tanker med os bagefter!

  • Fehlende Folgen?

    Hier klicken, um den Feed zu aktualisieren.

  • Velkommen til en ny episode af HĂžnsesnak! 🐓🚗 Har du nogensinde tĂŠnkt over, hvad rod i bilen siger om dig? Spoiler alert: Mindre, end folk tror – og det er lige prĂŠcis pointen. Vi snakker om retten til rod, hvorfor hjernen elsker at putte mennesker i kasser, og hvad der sker, nĂ„r man ikke passer ind i dem.

    Louise deler, hvordan hendes hjerne gĂ„r i hĂžjeste gear under telefonsamtaler, og hvordan hun kan spole tilbage i samtaler og huske nĂŠsten hvert ord. Det bliver ogsĂ„ til en snak om neurodivergens – eller som Louise sagde: neuro
 noget – og hvordan verden opleves, nĂ„r alle sanser er pĂ„ overarbejde.

    Og selvfÞlgelig tager vi en skÊv drejning: Hvorfor Moses ikke tog to af hver art dyr med pÄ arken, og hvad det har med neurodivergente at gÞre.

    SĂ„ hop med pĂ„ en episode, der roder sig ud i alt fra grin til eftertĂŠnksomhed. Vil du vide, hvordan telefonsamtaler, Moses og din bils rod hĂŠnger sammen? Lyt med i HĂžnsesnak! đŸŽ™ïžđŸ”

  • Velkommen til denne uges episode af HĂžnsesnak! đŸŽ™ïž Har du nogensinde fundet dig selv i kamp med en sodavandsflaske, en distraherende tanke eller en lidt for rĂžd lampe i vinduet? SĂ„ lyt med – vi lover bĂ„de grin og genkendelse!

    Vi dykker ned i mysteriet om uĂžnsket hĂ„rvĂŠkst (som ingen alligevel lĂŠgger mĂŠrke til), og Johannas forsĂžg pĂ„ at fĂ„ sin adresse pĂ„ Google til at lyse op i stil med Louises Æ’ bondekurn. Spoiler: Det indebĂŠrer en lampe, der mĂ„ske sender forkerte signaler. 💡😂

    Vi tager ogsĂ„ en tur gennem “egern”-land, hvor distraherende tanker hopper rundt som Ice Age-egernet pĂ„ jagt efter sin nĂžd. Og sĂ„ er ugens hĂžnserĂžv selvfĂžlgelig sodavandsflaskernes nye lĂ„g – nok til at sende Johanna i demonstrationstog, mens Louise bare ryster pĂ„ hovedet. đŸ„€âœŠ

    Til sidst afslĂžrer Louise, hvorfor hun som venstrehĂ„ndet er et naturtalent i England, men stadig ikke kan finde ud af at bruge en computermus. âœ‚ïžđŸ’»

    Har du nogensinde spekuleret over, hvordan livet kan vĂŠre sĂ„ skĂžrt, smĂ„t og stort pĂ„ Ă©n gang? SĂ„ lĂŠn dig tilbage, grin med os, og bliv en del af galskaben i HĂžnsesnak! 🐓✹

  • 🌿 HĂžnsesnak prĂŠsenterer en episode, der vil overraske, rĂžre og fĂ„ dig til at grine – alt sammen i Ă©n stor, skĂŠv samtale. Vi starter med at udforske den fascinerende og rĂžrende virkelighed, hvor babyers stamceller bliver i deres mors krop og kan forvandle hende, selv efter fĂždslen. Forestil dig det: Celler, der specialiserer sig til hjerneceller, og mĂ„ske endda er tvillingernes usynlige arv, som stadig lever videre i Johanne. Det er nĂŠsten som magi! ✹

    🙌 Derudover dykker vi ned i, hvorfor nogle misforstĂ„ede rĂ„d, som at sige "op pĂ„ hesten igen" til dem, der har mistet et barn, kan gĂžre mere skade end gavn. HĂžr vores tanker om, hvordan det fĂžles, nĂ„r ord falder helt ved siden af.

    😂 Og sĂ„ deler Louise en historie, der illustrerer, hvordan et helt liv fyldt med oplevelser af at blive misforstĂ„et har formet hendes mĂ„de at kommunikere pĂ„. Forestil dig dette: Hun fortĂŠller om en mand, der har fĂ„et amputeret benet fra knĂŠet og ned. For de fleste ville det vĂŠre en simpel forklaring, men Louise fĂžler behovet for at gĂ„ i detaljer – for hun vil vĂŠre helt sikker pĂ„, at modtageren forstĂ„r, at hun virkelig mener hele benet fra knĂŠet, uden at en ankel eller noget andet sjovt er tilbage. Det virker mĂ„ske unĂždvendigt for nogen, men for Louise handler det om at vĂŠre fuldstĂŠndig klar, fordi hun har erfaret, hvordan det fĂžles, nĂ„r hendes budskaber misforstĂ„s.

    🎧 Vi taler ogsĂ„ om, hvorfor Louise holder Johanne i hĂ„nden, nĂ„r lyden fra hendes negle fĂžles overvĂŠldende, og hvordan det at have en anderledes hjerne pĂ„virker hendes oplevelse af verden. Hvorfor kan det at vĂŠre en konkret tĂŠnker vĂŠre bĂ„de en styrke og en udfordring?

    😂 Vi slutter af med flere anekdoter om de gange, hvor folk bare ikke forstĂ„r, hvad vi mener, fordi vi siger tingene lige-ud-af-posen. Her fĂ„r du et humoristisk blik ind i vores univers – og mĂ„ske genkender du dig selv?

    👉 Gþr dig klar til en episode fyldt med absurde betragtninger, dybe refleksioner og masser af grin! Lyt med og lad dig rive med af vores skþre, tankevékkende samtaler.

  • I denne episode tager vi dig med bag kulisserne pĂ„ navnets finurlige oprindelse – og sĂ„ gĂ„r det ellers stĂŠrkt videre til livets mest intense oplevelse: fĂždsler. Vi vender og drejer historierne om, hvorfor forĂŠldre til stede ved fĂždsler nogle gange bare skal tie stille, isĂŠr nĂ„r de ikke helt forstĂ„r, hvad der foregĂ„r.

    Med humor og skĂŠve observationer dykker vi ned i den fascinerende mĂžnstergenkendelse: Hvordan kan man bare ved at observere en fĂždende se, hvor langt hun er i processen? Det handler om at lĂŠse de subtile tegn og fange detaljerne, som kun erfaring kan afslĂžre.

    SĂ„ spĂŠnd sikkerhedsbĂŠltet, glem alvoren for et Ăžjeblik, og lad dig rive med ind i vores verden af skĂžre betragtninger og latterlige sandheder. Velkommen til HĂžnsesnak!