Ähnliche
-
Podcastul de Filosofie își propune să aducă filosofia aproape de cei curioși și aproape de evenimente și probleme din ziua de azi. Dacă vreți să susțineți acest podcast, https://www.patreon.com/octavpopa
-
Episodul 1 coboară la firul ierbii, la celula de bază a sistemului public de sănătate: pacientul. Vrem să ne uităm altfel la șpagă și să înțelegem mai bine ce e în mintea celor care iau și a celor care dau, fără să căutăm vinovați.
Al doilea episod e despre banii pe care îi primesc medicii de la companiile farmaceutice. Plecăm de la o scurgere de informații de la cel mai mare producător european de medicamente, Hoffmann La Roche, și încercăm să ne dăm seama ce impact au investițiile în doctori.
Înainte de episodul al treilea, bonus, am publicat investigația „Unde sunt pastilele” -
Poate ca nu mai sunteți un ascultător de radio, sau nu ați prins o emisiune “LaRadio” în care era invitată o persoană pe care o admirați. Poate că ați vrea să ascultați o poveste fără ca imaginea de pe calculator să vă distragă atenția sau poate vreți să o ascultați în timp ce conduceți către mare sau în timp ce dați cu aspiratorul? Sau, pur si simplu, vreți să alegeți când și unde să ascultați un interviu. Am găsit soluția!
Vă aștept pe Esca, un podcast plin de povești inspiraționale.
Audiție plăcută! -
Antoccino e un soi de băutură în care proporția de expresso vs. spumă de lapte este de 1:1. Sunt Mircea Serediuc și iubesc cafeaua, mai ales când o împart cu oamenii care au ceva de spus. Fiindcă au făcut ceva cu adevărat. Pentru mine, Antoccino e metafora perfectă pentru dialog: dialogul cu invitații acestui podcast în care avem întrebările la care lucrez la egalitate cu răspunsurile pe care ei le oferă + dialogul dintre noi și tine – fiindcă fără feedbackul tău, ceea ce fac nu ar avea sens și nu ar putea crește.
-
Un podcast cu cititori binedispuși, despre cărți de ficțiune. ● Gazdele podcastului Față/Verso: ● Simina Popa, traducătoare și organizatoare de proiecte culturale. Limba portugheză este un partener stabil în viața ei profesională. Traduce autori de limbă portugheză din 2007, încercând să continue la același standard munca generațiilor anterioare de traducători. Este membră a ARTLIT – Asociația Română a Traducătorilor Literari, unde organizează discuții publice între traducători. În proiectele culturale la care ia parte, caută să crească numărul dezbaterilor cu folos între profesioniști din domeniul cultural. ● Claudiu Sfirschi-Lăudat, absolvent al Facultății de Filosofie din București, iar din 2009, directorul Fundației Culturale Grecești, promovând cultura greacă în România. În paralel, desfășoară o activitate de traducător, publicând de-a lungul vremii tălmăciri din autori greci clasici și moderni. Este autorul a trei texte dramatice, iar în 2022 a publicat cartea „Osmé. Antologie de texte pentru nasul oricui”. ● Facebook: https://www.facebook.com/fatza.verso ● Site: http://fata-verso.ro
-
Podcasturi despre limba română, curiozități lingvistice și explicații utile despre chestiuni care implică utilizarea limbii române: care e forma corectă a unor cuvinte și de ce?; de unde provine o anumită expresie sau care e povestea unui cuvânt?; ce înseamnă o anume structură? etc.
Podcasts on Romanian Linguistics topics available also on www.literparc.ro - language curiosities; useful explanations on issues about Romanian language usability: what is the correct form of a particular word and why?; what is the origin of a certain expression and what is the story of the very used words? etc. -
Chestionăm și explorăm genul. (Re)gândim o lume în care toate identitățile noastre de gen sunt respectate și celebrate.
▴
Gender Talk este o inițiativă comunitară de exploratori de gen, care prioritizează o perspectivă non binară asupra genului, pentru a crea mai mult spațiu și mai multe posibilități pentru noi toți.
▴
Podcastul nostru vine ca o invitație de auto-reflecție asupra propriului gen, din care sperăm să iesim cu mai multă empatie față de identitățile și procesele noastre si ale celorlalți.
▴
Mulțumiri MozaiQ LGBT pentru finanțarea ce a ajutat la producerea acestui podcast. -
Claritate, Încredere, Îndrăzneală
-
Un produs Moldova.org realizat de jurnalista Anastasia Condruc. Un podcast în limba română despre migrație.
-
In seria de podcast-uri "Vibratii Pozitive", vom dezbate cu privire la procesul prin care a luat ființă succesul fiecarui invitat, iar apoi vom descoperi lecții, culise și instrumente care pot sprijini publicul larg în cursa către cunoaștere.
-
Bine ai venit la podcastul #ȘiEuRusesc unde Diana Lupu, psihoterapeut, te invită pe un drum al poveștilor de reușită. Am lansat aceste episoade pentru a descrie cât de anevoios este parcursul eliberării de abuz, dar și care sunt resursele pe care fiecare dintre noi le are în interior sau le poate descoperi cu ajutorul celor din jur. Toate acestea pentru că știm cât de important este să nu fi singură, dar și să ai la îndemână informații care pot salva vieți. Află mai multe detalii despre activitatea noastră aici: www.sieureusesc.ro
-
Claritate, Încredere, Îndrăzneală
-
Florentin Țuca invită, săptămânal, oaspeți cu care să dezbată subiecte fierbinți ale actualității, să descopere povești biografice și să provoace ascultătorii la introspecții. Pornit din grijă pentru exercițiul și importanța dialogului, dezbaterii și mărturisirilor, podcastul Pe Drept Cuvânt își dorește să ajungă la mintea și inima receptorilor ca îndreptățită binecuvântare.
-
"Badassmom VS Badass Guests" sau ce iese dintr-o intalnire cu prieteni cool si un pic de prosecco!
-
Povesti neauzite de pe stadioane.
„Cel mai frumos joc” e un podcast despre viața socială din jurul fotbalului. Nu e atât despre sport în sine, cât despre lumile, istoriile și memoria stadioanelor, așa cum le-au consemnat cei mai împătimiți dintre microbiști.
Un podcast Semiton Media realizat de Mara Mărăcinescu, Andrei Mihail, Iulia Țurcanu, Laurențiu Coțac și Cosmin și Andreea Cio.
Ilustrațiile sunt realizate de Emanuel Colban.
Identitate vizuală e realizată de Andrei Ponomari.
Tema muzicală e compusă de Sebastian Zsemlye.