Folgen
-
Daniel Munayeria kiusattiin koulussa. Kaikki kiusaajat eivät olleet lapsia, vaan joukossa oli myös joitakin opettajia. Munayer oli yksi harvoista palestiinalaisista juutalaisessa koulussa Jerusalemissa. Nykyään hän johtaa Jerusalemissa Musalaha-järjestöä, joka tukee sovintoa israelilaisten ja palestiinalaisten välillä. Järjestön toiminta nojaa Raamatusta nouseviin sovinnon periaatteisiin.
Kun Musalaha ja Suomen Lähetysseura alkoivat tehdä yhteistyötä muutamia vuosia sitten, eräänlainen ympyrä sulkeutui. Daniel Munayer ja kaksi hänen veljistään olivat nimittäin 1990-luvulla Lähetysseuran lastentarhassa, joka toimi nykyisessä Felm-keskuksessa. Ohjelman toimittajana on Heli Vuohelainen. -
Alkuperäiskansojen lasten koulunkäynti on perinteisesti ollut heikkoa Kolumbiassa. Lapsilla on hankaluuksia oppia lukemaan ja kirjoittamaan tai edetä opinnoissa pidemmälle, koska opetus ei tapahdu heidän omalla kielellään vaan espanjaksi. Lähetysseura ja Kolumbian evankelis-luterilainen kirkko tukevat kogeja ja muita alkuperäiskansoja tekemään opetussuunnitelmat ja oppimateriaaleja heidän omalla äidinkielellään. Tällainen kehitysyhteistyö on osa kirkon tehtävää, lähimmäisenrakkauden työtä. Toimittajana on Minna Havunen.
-
Fehlende Folgen?
-
Miten voi päätyä rukoilemaan tuntemattoman ihmisen kanssa vuosaarelaisessa saunassa? Siitä ja rukouselämästään yleisemmin kertoo Lähetysseuran tavoittavan työn projektipäällikkö Elina Siukonen. Hänen rukouselämänsä alkoi havahtumisesta: Jumala on oikeasti kiinnostunut ihmisistä ja vaikuttaa tässä maailmassa! Toimittajana on Virve Rissanen.
-
Pelkoa terrorismista, kiitollisuutta kristittyjen yhteydestä ja iloa vuosikymmeniä kestäneen työn onnistumisesta. Lähetysseuran viestinnän asiantuntija Heli Vuohelainen pohtii tässä jaksossa tunteita, jotka heräsivät matkalla Pakistaniin.
Pakistania ja etenkin sen Afganistanin vastaista rajaseutua pidetään ääri-islamistisen terrorismin kehtona. Monet pakistanilaiset elävät edelleen väkivallan varjossa, mutta maan turvallisuustilanne on parantunut huomattavasti sen jälkeen, kun hallitus aloitti suuret sotilasoperaatiot terroristeja vastaan kymmenisen vuotta sitten. Tilanteen rauhoittumiseen on vaikuttanut myös uskontodialogityö, jota Lähetysseuran kristityt yhteistyökumppanit tekevät.
Kuuntele ohjelma, joka johdattaa matkalle Pakistaniin tunteiden ja äänimaisemien kautta. -
Etiopian Mekane Yesus -kirkko tekee määrätietoista lähetystyötä kansainvälisesti. Kirkko maailmalla -ohjelmassa etiopialaisen IMS-lähetysjärjestön johtaja Tilaye Daba kertoo, kuinka järjestön toiminta on laajentunut kotimaan rajojen ulkopuolelle ja miten se rahoittaa evankeliumin levittämistä 19 maassa. Toimittajana Linda Juntunen.
-
Viiden vuosikymmenen aikana Suomen Lähetysseuran kieli- ja raamatunkäännöstyön tuloksena kahdeksan kieltä on saanut kirjoitetun kielen, joista kaikille on valmistunut tai valmistumassa Uuden testamentin käännös. Lähetysseuran työ maassa on päättynyt tänä vuonna, mutta työnsarkaa riittää vielä. Maailmassa on nimittäin edelleen lähes 4 000 kieltä, joille ei ole käännetty yhtään Raamatun kirjaa. Lähetysseuran kieli- ja raamatunkäännöstyön asiantuntija Tomas Kolkka muistelee elämäänsä Papua-Uudessa-Guineassa ja pohtii, mitä oppeja työstä voitaisiin ottaa tulevaisuuden raamatunkäännöstyöhön. Toimittajana on Anna Peltonen.
-
Jumala järjestää vaikka vuokra-asunnon mutta näpäyttää tarvittaessa. Sen on oppinut Suvimarja Rannankari-Norjanen, joka kertoo tässä ohjelmassa myös, miten vuodet lähetystyöntekijänä Thaimaassa vaikuttivat rukouselämään. Toimittajana on Virve Rissanen.
-
Meneses Marchado, 27, opiskelee parhaillaan pastoriksi Angolan luterilaisen kirkon alaisuudessa toimivassa Shangalalan instituuttissa. Meneseksen opinnoissa on noussut esiin haastava teema: lapsikaste, joka aiheuttaa kysymyksiä ja päänvaivaa Angolan uskonnollisessa kontekstissa. Tässä ohjelmassa sukelletaan Meneseksen tarinaan ja pohditaan, miksi lapsikaste puhututtaa Angolassa. Toimittajana Linda Juntunen.
-
Kolme aikavyöhykettä, kolme valuuttaa ja 3800 kilometriä. Tervetuloa matkalle Tansaniasta, Namibian halki, Angolaan! Namibiassa lounastamme lähetystyökonkarien kanssa, yövymme vanhalla lähetysasemalla ja syömme eembe-marjoja. Angolassa tapaamme 15-vuotiaan Martinuksen, joka on päässyt Lähetysseuran tuella kouluun. Matkassa ovat Lähetysseuran asiantuntijat Teija Lievonen ja Maria Stirling. Toimittajana Linda Juntunen.
-
Mitä saa, kun yhdistää Lasten ja nuorten keskuksen kansainväliset rippileirit Lähetysseuran musiikkipainotteisiin leireihin? Niin tehtiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Tuloksen kuulet tästä ohjelmasta, kun leiriläinen Kaisla Heikkilä, isonen Aliisa Lasonen ja kesämuusikko Petteri Turunen kertovat leiritunnelmistaan! Toimittajana on Virve Rissanen.
-
Hanna Londo teki lähetystyötä lasten oikeuksien parissa ensin Kambodžassa ja nyt Tansaniassa. Tässä ohjelmassa kuulet, miten rukousvastaukset ovat ohjanneet hänen elämäänsä. Toimittajana on Virve Rissanen.
-
Kastepuut yleistyvät seurakunnissa! Jyväskylän seurakunnan lähetystyön ja kansainvälisen vastuun asiantuntijan Ulla Klemettisen mukaan heidän seurakunnassaan lahjoitetaan jokaiselle kastettavalle vauvalle puu, joka istutetaan metsäkadosta kärsivälle alueelle Tansaniaan tai Nepaliin. Tässä ohjelmassa lähdemme kastepuun juurille Tansaniaan selvittämään, miten homma toimii. Toimittajana on Linda Juntunen.
-
Ilmastonmuutos, poliittinen epävakaus, sanan- ja uskonnonvapauden kaventuminen – Aasian kirkkoja yhdistää toimiminen arvaamattomassa multikriisien ympäristössä. Kun yksittäisten kirkkojen resurssit ovat pienet, ratkaisu ongelmiin voi löytyä yhteistyöstä. Suomen Lähetysseuran uusi Aasian aluejohtaja Tero Massa uskoo, että yhteen hiileen puhaltamalla kirkko voi tulevaisuudessa olla itseään suurempi toimija ja toivon majakka. Toimittajana on Anna Peltonen.
-
Lähetysseuran palvelupäällikkö Janne Keränen kasvoi lähetystyön kannattajaksi jo nuorena kurssikeskus Päiväkummussa. Tässä ohjelmassa kuulet, mitä hän on oppinut kristittynä elämisestä maailman kirkoilta ja miten hänen käsityksensä lähetystyöstä on muuttunut.
-
Myanmarin sotilasvallankaappaus ja siitä seurannut pakolaisuus vaikuttavat pysäyttämättömästi perheiden toimeentuloon ja lasten koulunkäyntiin. Lisäksi aseellinen konflikti uhkaa ajaa jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevia vammaisia ihmisiä entistä etäämmälle yhteiskunnasta. Kirkko maailmalla -ohjelmassa vammaisinkluusion asiantuntija Päivi Lilja kertoo Myanmarin tilanteesta ja Lähetysseuran työstä koulunkäynnin tukemiseksi. Toimittajana on Anna Peltonen.
-
Suomen Lähetysseuran itäisen ja eteläisen Afrikan viestinnän asiantuntija Linda Juntunen muutti Tansanian Dar es Salaamiin ja kertoo nyt, millaista on elämä miljoonakaupungissa Intian valtameren rannalla. Kirkko maailmalla -ohjelmassa pääset myös mukaan Juntusen ensimmäiselle työmatkalle Morongoroon, jossa Lähetysseura työskentelee erityisesti ilmastonmuutoksen ja naisten oikeuksien parissa.
-
Sunnuntaina 7. huhtikuuta on kulunut tasan puoli vuotta siitä, kun Hamas aloitti hirvittävän terrori-iskun Israelissa. Nopeasti sen jälkeen Israel vastasi tuhoisalla hyökkäyksellä Gazaan.
Sota jatkuu edelleen. Millaisia vaikutuksia sodalla on alueen ihmisten elämään ja miten se ylipäätään näkyy Israelin ja Palestiinan alueella? Kirkko maailmalla -ohjelmassa ovat mukana Lähetysseuran työntekijät Risto Heikkinen ja Tarmo Heikkilä, jotka kertovat muun muassa siitä, millaista elämä on nyt Jerusalemissa ja millaista humanitaarista työtä Lähetysseuralla on Gazassa.
Ohjelmassa pohditaan myös sitä, onko sodan keskellä tilaa rauhankasvatukselle. Toimittajana on Heli Vuohelainen. -
Miksi mielipiteet aina kärjistyvät, keskustelu polarisoituu ja kirkot jakautuvat? Kun arkkipiispa Tapio Luoma tapasi Kolumbian kirkon piispan Atahualpa Hernandezin, he huomasivat, että kirkot eri puolilla maailmaa kamppailevat samojen ongelmien kanssa. Piispat löysivät niihin myös yllättävän ilmiselvän ratkaisun ja antoivat toisilleen hyödyllisiä neuvoja.
Tule mukaan äänimatkalle Kolumbiaan, Latinalaiseen Amerikkaan. -
Hiekkaa, hiekkaa, hiekkaa. Matka Mauritaniaan vei Lähetysseuran työntekijän Heli Vuohelaisen äärimmäisen köyhyyden äärelle ja entisten orjien koteihin. Tyhjästä aloittaneiden perheiden ruokaturva on vaarassa myös aavikoitumisen ja maailmanlaajuisen ruokakriisin vuoksi.
Suomalaiset kummit tukevat pääkaupungin slummialueen lapsia, joita uhkaa joutuminen kerjuulle tai avioliittoon. Tule mukaan äänimatkalle Mauritaniaan, Länsi-Afrikkaan. - Mehr anzeigen