Folgen
-
I sæsonens tredje afsnit kaster Krydsords podcast-bibliotekarer sig uforfærdet ud i en læsning af Luka Holmegaards digtsamling ’Havet i munden’, der følger en jeg-fortæller gennem en kropsrejse på flere planer.
Lyt med når Ulla Hoberg Lyhne taler om forvirring og litteraturen som lærende spejl, mens Jan M. Johansen fortaber sig i lyrikkens eviggyldighed, og Gustav Flyvbjerg Maindal søger at holde podcasten på ret kurs gennem sæsonens nok mest udfordrende læseoplevelse og litterære samtale.
Luka Holmegaard kan sammen med komponist Mija Milovic opleves til en gribende fusion af oplæsning, talkshow, musik og fællesøvelser på Roskilde Litteraturfestival 2024.
Læs mere om festivalen og festivalprogrammet her: https://www.roskildebib.dk/litteraturfestival -
Ærø manifestet: om længslen efter et andet familieliv af Maj My Humaidan er en af de seneste års mest omtalte bøger. En bog om udlængsel fra byen til landet, og en længsel efter noget andet. Om at være mor, at være menneske og tage modige valg. Så hvorfor er den så omtalt herhjemme?
Roskilde Bibliotekernes Ulla Hoberg Lyhne, Jan M. Johansen og Gustav Flyvbjerg Maindal kommer i dette afsnit af Krydsord med deres vurdering og mening om bogen.
Du kan opleve Maj My Humaidan live på Roskilde Litteraturfestival 2024 Læs mere om festivalen og festivalprogrammet her: https://www.roskildebib.dk/litteraturfestival -
Fehlende Folgen?
-
Lyt med når Roskilde Bibliotekernes tre podcast-bibliotekarer Ulla Hoberg Lyhne, Jan M. Johansen og Gustav Flyvbjerg Maindal læser sig igennem Roskilde Litteraturfestival 2024.
I første afsnit er det Ditte Holm Bros bog "Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler", der kommer under kærlig behandling.
Bogen er handler om to kvinders liv beskrevet henover en enkelt dag, og er et dragende tidsbillede på 1950'erne.
Du kan opleve Ditte Holm Bro live på Roskilde Litteraturfestival 2024. -
I dette særlige sommerferieafsnit drager vore frygtløse bibliotekarer, Ann Luther Torp og Jan M. Johansen, på farefuld mission til et ukendt og aldeles fiktivt kontinent på Jorden, et fantastisk og opdigtet øhav, en verden fuld af drager og sang, fremtidens Japan og endelig en smuttur forbi Månen.
Der er med andre ord dømt sommerferie i bøgerne fiktive verdener. -
Med Roskilde Litteraturfestival som bagtæppe taler bibliotekar Jan M. Johansen med gæster og kolleger om en dag i naturen og litteraturens tegn.
I dette afsnit er bibliotekar Jan M. Johansen sendt på farefuld mission uden for studiets trygge rammer. ’Krydsord’ er nemlig optaget på Roskilde Litteraturfestival med hjælp fra gæst og poesinørd, Sarah Hvidberg, og bibliotekar og festivalkreatør, Mikkel Hertz.
Jan og Sarah taler om Asger Schnack, Eske K. Mathiesen, natur, lyrik og alt muligt andet, mens Mikkel fortæller om glæden ved at stable en god og levende festival for litteratur på benene. Det blev til to gode samtaler om ord, ordets magt og glæden til de små ting. Tidsler og vipstjerten f.eks. Nå, ja, og med en helt ustyrligt underholdende litteraturfestival som bagtæppe. -
Interview med digter og naturelsker Liv Ea.
Fjerde sæson af Krydsord bringer lyttere og værter ud i naturen. Naturligvis gennem litteraturen som det sig hør og bør for en podcast med fokus på koblingerne mellem litteratur og verden omkring den.
Med Liv som makker begiver Jan sig ud i naturen og ordenes verden. For hos Liv hænger de to meget ofte sammen, så lyt med til en levende samtale båret af ord, nysgerrighed og ren uforfalsket naturglæde.
Du kan også høre, hvad Liv, som optrædende kunstner, glæder sig til på den kommende Roskilde Litteraturfestival og hvad Jan, der naturligvis også dukker op med sin mikrofon, ser frem til. -
Fjerde sæson af bibliotekets podcast bringer lyttere og værter ud i naturen. Naturligvis gennem litteraturen som det sig hør og bør for en podcast med fokus på koblingerne mellem litteratur og verden omkring den.
I sæsonens fire afsnit taler Jan M. Johansen og Ann Luther Torp om bøger med naturen i centrum.
I dette afsnit er der fokus på digte. Vi starter i 1734 og slutter i 2021. -
Fjerde sæson af Krydsord bringer lyttere og værter ud i naturen. Naturligvis gennem litteraturen.
I sæsonens fire afsnit taler Jan M. Johansen og Ann Luther Torp om romaner med naturen i centrum.
I første afsnit har Ann medbragt fire romaner, hvor naturen på den ene eller anden måde spiller en stor rolle. Vi starter på Svalbard i 1950’erne, danser derpå med ulve og skotter i højlandet, tager med Rakel Haslund-Gjerrild til fremtiden og slutter af med en mere nutidig søgende efter et godt og grønt liv i balance med naturen. -
2010’erne – en verden i forandring og opbrud. Årtiet, hvor Rusland igen viste sig som den store modstander og evighedskrigene rasede, og hvor klima, køn og krop for alvor kom på dagsordenen. Det var også tiden med en pligtopfyldende ungdom og en gryende strid om kulturen, og hvem den tilhører.
Lyt med når bibliotekarerne Jan M. Johansen og Ulla Hoberg Lyhne snakker om 10'erne. -
Dualismen i årtiernes strømninger bliver næsten ikke mere udtalt end i 00’erne – eller the noughties, som de gode briter ville sige. Det var et ti år med uhæmmet forbrug og samtidig et tiår krig, terror og økonomisk deroute.
Socialrealisme og autofiktion dundrer frem, mens den måske mere uglesete chick lit og krimigenre ikke finder lige så stor glæde hos kritikerne som hos læserne.
Lyt med når bibliotekarerne Jan M. Johansen og Ulla Hoberg Lyhne snakker om 00'erne. -
Bibliotekarerne Jan M. Johansen og Ulla Hoberg Lyhne har i dette afsnit medbragt 6 bøger, der fortæller noget om 1990'erne. Der bliver snakket om både lyrik, musik, politik, litterære strømninger og meget andet.
-
Bibliotekarerne Jan M. Johansen og Ulla Hoberg Lyhne har i dette afsnit medbragt 6 bøger, der fortæller noget om 1980'erne. Der bliver snakket om både lyrik, underholdning, politik, litterære strømninger og meget andet.
I den 3. sæson af bibliotekets podcast Krydsord, dykker vi ned i 4 årtier set gennem fag- og skønlitterære briller. -
Forfatter og journalist Ole Sønnichsen fortæller om sin glæde ved sport.
-
Forfatter Daniel Dencik fortæller om kærligheden til cykling og sin bog Sportshjerte.
-
Bibliotekarerne Jan og Gustav taler om skønlitteratur med et sportsligt islæt. Kan to anti-sportshelte lære at elske sportens verden gennem litteraturen?
-
Bevægelse. Sammenhold. Hård træning. Tabere og vindere. Vi er i sportens verden. Men er du typen, der slukker for nyhederne, når sportssektionen går i gang, og vil du hellere læse avisens bogtillæg at end tjekke fodboldresultaterne? Bare rolig, der er hjælp at hente i denne sæson af Krydsord.
-
I denne sæsons sidste episode af Krydsord, samler vi op på og afrunder temaet om exofiktion.
-
Interview med Andrew D. Jackson om H. C. Ørsted
-
Historiker og podcaster Gry Jexen om bøgerne "Margrete I" og "Den inderste kerne".
-
Lyt med på en spændende samtale med Jesper Wung-Sung om hans bog "Kvinde set fra ryggen".