Folgen
-
Hver vår reiser elever over hele landet på leirskole. Noen gleder seg så de nesten ikke kan vente, og andre gruer seg lang tid i forveien. Hva må du tenke på før du skal på leirskole med elevene dine?
-
Hedvig møter ofte barn som ikke får til så mye på skolen og som føler seg dumme. Likevel kan alt de tar i forvandle seg til "gull". Dette kaller hun "håndintelligens". Måler vi i for stor grad kun teori i skolen?
-
Fehlende Folgen?
-
En elev utagerer og forstyrrer klassen, noe som tidvis tar all oppmerksomheten til læreren. Hva med de andre elevene som har rett på opplæring? Til tross for arbeid med relasjoner i klassen er læreren i ferd med å gi opp.En elev nekter å ta av seg hetta og lua og læreren synes egentlig det er helt greit, men skolereglementet sier noe annet. Hva bør læreren gjøre?
Tonje og Hedvig har fått tilsendt spørsmål fra lærere og svarer som best de kan.
-
Hva bør du som lærer vite og tenke på når du har en elev som opplever at foreldrene går fra hverandre?
-
Hva skjer i hodene til barn og voksne når vi danner oss et førsteinntrykk? Hva bør du som lærer være spesielt oppmerksom på? Heldigvis er ikke førsteinntrykket alt, det justeres underveis. Likevel er det her alt starter!
-
Skolevegring, ufrivillig fravær eller skulk. Fraværet som ikke skyldes kortvarig fysisk sykdom, er vanskelig både for barnet, foreldrene og læreren. Hva kan det skyldes, og hvordan skal vi finne det ut? Dette snakker Hedvig Montgomery og Tonje Steinsland om i denne episoden.
Har du forslag til tema som bør tas opp i podkasten? Send en e-post til [email protected].
-
Er det bra eller dårlig å kjede seg? Hva er kjedsomhet et uttrykk for? Når elevene dagdrømmer og ikke klarer å få med seg det som skjer i klasserommet, hva skjer egentlig da? Tonje og Hedvig tar for seg ulike årsaker til kjedsomhet i denne episoden.
Har du problemstillinger eller spørsmål du ønsker at Tonje og Hedvig skal ta opp i podcasten? Send dem en epost: [email protected]. -
Det er et stort spenn i hvordan familier fungerer. Hvis du har 30 elever i en klasse, følger det også 60 foreldre med. Det er en klar sammenheng mellom et godt samarbeid med hjem og skole, og elevenes faglige og sosiale læring. Lærerne har det overordnede ansvaret for å tilrettelegge for et godt samarbeid med hjemmet. Hvordan skal man gjøre dette på en god måte? Hedvig deler noen tanker om hvordan læreren skal gripe an dette arbeidet. Har du spørsmål eller problemstillinger til Tonje og Hedvig? Send epost til [email protected]
-
Er du lærer for en helt vanlig klasse? Står du daglig foran en gjeng elever som er helt ulike? Hver med sin personlighet, sine erfaringer og sin historie. Da kan det være utfordrende å snakke om vanskelige tema. I Lærerens time gir psykolog Hedvig Montgomery råd til deg som er lærer på barne- og ungdomstrinnet for å gjøre din hverdag litt bedre.