Folgen
-
Neurodiversiteit. Voor mij was nog een blinde vlek als het gaat om D&I. Maar door het boek dat Saskia Schepers hierover geschreven heeft, zijn mijn ogen geopend. Ik ben dan ook heel blij dat zij in deze podcast zit. Saskia is naast auteur van het boek ‘Als alle breinen werken’ ook consultant en trainer m.b.t. leiderschap en teamontwikkeling en spreker. Als je een pioniersmentaliteit nodig hebt, moet je haar hebben. Als voorvechter van neurodiversiteit heeft zij het Neurodiversiteit Netwerk Nederland opgericht om kennis en ervaring over Neurodiversiteit binnen organisaties te vergroten. En inmiddels zijn hier 80 organisaties al bij aangeschoven.
Ook nieuwsgierig naar haar boek? Bestel ‘m hier. En binnenkort is ook haar nieuw boek beschikbaar: Als alle breinen leren.
Nieuwsgierig naar jouw brein handleiding? Download ‘m hier of kijk op http://www.saskiaschepers.com/. En wil je meer weten over het Neurodiversiteit Netwerk Nederland, check LinkedIn.
-
Wat is de impact van standaard in de hij-vorm praten, hoe houden wij het verschil tussen mannen en vrouwen in stand en waarom is het überhaupt belangrijk om het hier over te hebben? Deze vragen en meer bespreek ik in deze 6e aflevering met Sabine Meulenbeld. Sabine is auteur van het boek Positieve Seksualiteit. Naast dit onderwerp houdt zij zich bezig met genderbias en genderbalans. Ze is onder meer trainer op dit gebied voor nationale en internationale bedrijven. Haar missie is dat vrouwen kunnen genieten van hun vrouw zijn dánkzij hun vrouw zijn niet óndanks hun vrouw zijn.
Nieuwsgierig geworden naar haar posts? Via deze link kun je haar gaan volgen.
In de podcast refereert Sabine aan dit filmpje.
-
Fehlende Folgen?
-
Diversiteit en inclusie. Je gelooft erin en wil hiermee aan de slag. Hoe pak je het aan, waar begin je, wat zijn de valkuilen en succesfactoren? Daarover ga ik in gesprek met Arzu Çatakli. Arzu heeft ruim 20 jaar ervaring in HR, organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Zowel vanuit de rol van leider als vanuit adviseur. Ze wil nieuw potentieel aanboren in organisaties en duurzame verandering bewerkstelligen. Ze heeft bij meerdere organisaties D&I op de kaart gezet. In deze aflevering deelt ze haar kennis en ervaring hierover.
Meer weten over Arzu, check dan haar LinkedIn profiel.
-
Hoe is het om er niet standaard bij te horen en wat doe je met onbewuste vooroordelen? Daar ga ik het over hebben in deze 4e aflevering samen met Marcin Karwiński. Om gelijk met de deur in huis te vallen, Marcin is doof. Dat is niet het eerste wat je ziet of hoort of het eerste dat hij zelf zal zeggen. Omdat hij zijn doofheid niet als beperking ziet. Daar hebben we het in deze aflevering dan ook uitgebreid over. Want wie is nu eigenlijk beperkt en hoe gaan we daar mee om? Hij weet te verassen met prikkelende opmerkingen en statements en zet ons aan het werk in deze podcast…
Via deze link kun je een transcriptie van de podcast terugvinden.
Meer weten over Marcin en zijn werk? Check zijn LinkedIn profiel.
-
In deze 3e aflevering ga ik in gesprek met Rajae Azaroual over hoe om te gaan met en waarderen van diversiteit vanuit de rol van leider. Rajae omschrijft zichzelf als iemand die gepassioneerd is over mensen en rechten. Als mensenrechtenjurist en als Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid-expert zet zij zich in voor meer inclusieve organisaties.
Wil je meer weten over Rajae, check dan haar LinkedIn profiel.
-
In deze 2e aflevering van deze reeks, ga ik in gesprek met Chevaly Riebeek. Chevaly werkt als expert op het gebied van discriminatiebestrijding. Ze noemt zichzelf ook wel impactmaker en communitybuilder op het gebied van Inclusie en Gelijkwaardigheid. Ik ga met haar in gesprek over het belang en voordelen van Diversiteit en Inclusie in organisaties.
Meer weten over Chevaly en haar werk, kijk dan op haar site https://equityelevation.nl/over-ons/
Het boek waar ik aan refereer in deze aflevering is Gek op gaten van Jos Burgers.
-
Diversiteit en inclusie. Twee woorden die vaak in een adem genoemd worden, die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit onze maatschappij én waar nog relatief veel onwetendheid over is. Ik spreek veel leiders die hierin hun weg aan het zoeken zijn. Aanleiding voor deze nieuwe reeks. In deze aflevering neem ik je mee in de termen diversiteit, inclusie, ‘equity’ en ‘beloning’ als introductie op de volgende afleveringen.
-
Met de toenemende werkdruk, toenemende snelheid van handelen, strakkere deadlines en hogere ambities, ligt uitputting en burn-outs op de loer. We hebben weer meer balans te brengen in de hormoonhuishouding van onze teams. In deze aflevering vertel ik je daar meer over!
-
Als leider denken we vaak dat we het het beste moeten weten of worden we veronderstelt dat we het het beste weten. Maar is dat zo? Of mag je als leider het ook gewoon ‘niet-weten’? In deze aflevering neem ik je mee in de kracht van het niet-weten.
-
In deze aflevering neem ik je mee in ranking. Wat is het en waarom is dit vaak voor leiders een blinde vlek?
-
Hoe voorkom je dat een werkoverleg met je hele team een ‘verplicht’ nummer wordt? Hoe zorg je ervoor dat het overleg interessant is voor iedereen en minder hard werken is voor jou als leider? Deze vier tips gaan je daarbij helpen!
Wil je meer weten over asynchroon versus synchroon werken, check dan het profiel van Mireille Beumer op LinkedIn.
-
Naast de rollen uit de vorige podcast, kun je ook kijken naar taal. Er zijn drie soorten taal die alle nodig zijn voor een effectief gesprek. Ook deze manier van kijken naar teams komt uit Structural Dynamics. Kijk hier voor meer informatie hierover.
Een interessant boek hierover is Ik team, wij teamen van Annemarie Bleeker en Saskia Tjepkema.
-
Je hoeft niet altijd naar de onderstroom om je meetings effectiever en leuker te maken. Je kunt ook in de bovenstroom al meer doen hieraan. Hoe? Door onder meer te kijken naar de vier rollen die in elk team idealiter ingenomen worden. Deze manier van kijken naar teams komt uit Structural Dynamics. Kijk hier voor meer informatie hierover.
Een interessant boek hierover is Ik team, wij teamen van Annemarie Bleeker en Saskia Tjepkema.
-
Op 6 juli was ik deelnemer bij de boekenclub van Jeroen Hendrikse over psychologische veiligheid naar aanleiding van het boek ‘De onbevreesde organisatie’ van Amy Edmondson. In deze aflevering deel ik de inzichten die uit deze sessie kwamen.
Wil je meer weten over de boekenclub, volg Jeroen Hendrikse dan op LinkedIn.
-
Ik wil een lans breken voor de introverte mens! De introverte mens krijgt zo veel te maken met vooroordelen en minder waardering dan de extraverte mens. Doodzonde want we kunnen veel leren van de introverte mens!
-
Leuk al die stemmen en meningen horen, maar mag ik dan nooit meer ‘nee’ zeggen? Tuurlijk mag dat wel. Sterker nog, jouw NEE is even belangrijk als jouw JA. In deze afleveringlicht ik dit kort toe.
-
Herken je die zin: “…en dat vind ik niet alleen, dat vinden anderen ook!” Of deze: “…ja dat vind ik niet hoor maar anderen vinden dat wel.” Of zinnen van vergelijkbarestrekking. In deze aflevering ga ik in waarom we dit doen en hoe jij hier als leider mee kunt omgaan.
-
Krachtig Kaderen geeft juist veel vrijheid. Klinkt paradoxaal. In deze aflevering licht ik toe hoe dit zit.
-
Als het gaat om luisteren zijn er twee misverstanden: (1) luisteren is niet hetzelfde als gehoord worden en (2) gehoord worden is niet hetzelfde als gelijk krijgen. In deze aflevering ga ik hier dieper op in en leg ik uit wat dat betekent voor jouals leider.
-
In deze nieuwe reeks van korte afleveringen ga ik in op diverse onderwerpen en thema’s die jou kunnen helpen bij het omarmen van jouw lui leiderschap terwijl je wel krachtig kadert. Om te beginnen bij het onderwerp betrokkenheid. Wist jij dat slechts 12 procent van de werknemers in Nederland zich écht betrokken voelt bij zijn werk? Dat wil zeggen dat ze zich gecommitteerd voelen aan hun werk, hun collega’s en organisatie en dat ze plezier hebben in hun werk. In deze podcast ga ik in op de gevolgen en wat je als leider hieraan kunt doen. Veel luisterplezier!
- Mehr anzeigen