Folgen
-
Overoptimalisatie: we weten beter wat werkt en dat is commercieel aantrekkelijk, maar het toevoegen van waarde in brede zin staat ermee onder druk, vindt Kevin van Kalkeren.
Wil je dit artikel toch liever lezen? Dat kan hier: https://www.marketingfacts.nl/berichten/de-korrel-zout-bij-datadriven/ -
We moeten blijven hameren op het belang van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie en dit ondersteunen in onze communicatie en andere acties, vindt Marlies van Exter.
Toch liever dit artikel lezen? Dat kan op:
https://www.marketingfacts.nl/berichten/inclusieve-communicatie-een-brug-naar-verbinding-in-een-superdiverse-wereld/ -
Fehlende Folgen?
-
Weet je wat de best geklikte mail-onderwerpregel aller tijden is van Bouke Vlierhuis? Het is: Hoe gaat het met je? In dit artikel legt Bouke uit hoe de emoties van je lezer zijn voor de context waarin een boodschap wordt ontvangen.
Toch liever dit artikel lezen? Dat kan op https://www.marketingfacts.nl/berichten/9-miljoen-verdienen-is-ook-mooi-de-emoties-van-je-lezer-zijn-de-belangrijkste-context-voor-je-content/ -
Ga er niet stilzwijgend vanuit dat medewerkers kennisontwikkeling rond AI in hun vrije tijd ‘erbij doen’ of adoptie op de werkvloer vanzelf gaat, zegt Ger Nijkamp. De doos van Pandora is wagenwijd opengebarsten en heet ‘AI’. Op zich niks nieuws, maar de ontwikkelingen gaan zó onvoorstelbaar snel dat je het niet meer kunt bijhouden. Sinds een half jaar praten we alleen nog over hoe AI de wereld gaat veranderen, zo lijkt het. En vooral dat: erover praten, maar nog (te) weinig doen.
Luister nu dit artikel. Toch liever lezen? Dat kan hier: https://www.marketingfacts.nl/berichten/dga-directie-of-mt-strategisch-voorsorteren-op-ai-doe-je-zo-2/ -
Als mensen denken aan geweldige CX, denken ze misschien niet meteen aan een fastfoodgigant als McDonald's, zegt Steven van Belleghem. Toch is dit bedrijf echt uniek in hun branche als het gaat om het gebruik van digitale middelen om naadloze ervaringen te creëren, het innoveren met de technologieën van de toekomst in de periferie, het duurzamer maken van hun toeleveringsketen en restaurants en een beter leven voor hun werknemers creëren.
Luister nu dit artikel. Toch liever lezen? Dat kan hier: https://www.marketingfacts.nl/berichten/5-dingen-die-we-van-mcdonalds-kunnen-leren-over-het-creeren-van-een-positieve-klantervaring/ -
Slechts 27% van de kunststofverpakkingen op de Nederlandse markt is goed recyclebaar. Dat kan beter én moet beter, vindt Robin Wollenberg. We moeten het hebben over de verpakking die afval gaat worden. Want daar gaat het vaak mis en dat is vooral onze schuld. Van ons, marketeers, dus! Luister nu dit artikel.
Toch liever lezen? Dat kan hier: https://www.marketingfacts.nl/berichten/verpakkingen-hebben-een-ego-probleem/ -
Onze herinneringen kunnen ons voor de gek houden. “Zelfs op de kortste termijn is ons geheugen niet altijd even betrouwbaar” zegt Dr. Marte Otten wetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en één van de onderzoekers naar het fenomeen dat zij met een prachtige term ‘kortetermijngeheugenillusie’ hebben genoemd. Wat is dat? En wat betekent het voor marketeers en reclamemakers?
Luister nu dit artikel. Toch liever lezen? Dat kan hier: https://www.marketingfacts.nl/berichten/kortetermijngeheugenillusie-betekenis-voor-marketeers/ -
Iedere B2B marketeer kent het wel, de ‘buyer persona’. Vanuit verschillende hoeken in B2B marketing land duiken ze op als strontvliegen rond een verse hondendrol op een warme zomerdag. Wees eens eerlijk, zegt Wing Cheung: wie heeft er wel eens een succesvolle marketingcampagne gedraaid waaruit bleek dat de bedachte buyer persona echt bestaat? In dit artikel ontleden we samen deze strontvlieg en laat Wing je zien wat wel en niet nuttig is aan de profilering van doelgroepen.
Toch liever lezen? Dat kan hier: https://www.marketingfacts.nl/berichten/de-buyer-persona-is-de-strontvlieg-van-de-marketingconcepten/ -
Marketing moet stoppen met het bedrijven van zinloze marketing en moet een zinvolle invulling gaan geven aan het vakgebied, vindt Marco Kuijten. Als marketeers moeten we stoppen met het manipuleren van consumenten en aanzetten tot overdadige consumptie, dat we moeten stoppen met het aanwakkeren van onbevredigbare behoeftes. Het wordt nu écht tijd dat we als vakgebied onze verantwoordelijkheid nemen en gaan denken in de (langetermijn-) belangen van de maatschappij in plaats van korte termijn gewin voor de eigen organisatie.
Luister nu dit artikel! Toch liever lezen? Dat kan hier:
https://www.marketingfacts.nl/berichten/hoe-marketing-alles-verpest-en-wat-wij-daar-als-marketeers-aan-kunnen-doen/ -
De ultieme toegevoegde waarde is volgens Marieke Heesakkers niet ongrijpbaar en heeft wel degelijk economische waarde. En ook beschaamd vertrouwen kan snel terugkeren. Vertrouwen is zowel meetbaar als merkbaar, maar het opbouwen van vertrouwen kost tijd. Het is zelfs een keihard economisch managementinstrument. Waaruit bestaat dat vertrouwen en hoe bouw je het op? En is het te herstellen als het beschadigd is? Luister nu dit artikel!
Toch liever lezen? Dat kan hier: https://www.marketingfacts.nl/berichten/vertrouwen-kan-ook-te-paard-terugkeren -
Zanna van der Aa zat te dubben of ze de titel van dit artikel zou moeten aanpassen naar “Statistiek-moetjes voor CX-professionals”, maar vreesde dat dat tot weinig enthousiasme zou leiden… 😉 Dus is het een mix geworden: ja, ze eindigt met 5 cruciale CX-metrics waar vrijwel niemand aan denkt én ze start met wat basisstatistiek die iedere (CX) professional zou moeten kennen. Zanna van der Aa is organisatie adviseur bij Accelerate In Experience en je kan dit artikel nu beluisteren.
Toch liever lezen? Dat kan hier: https://www.marketingfacts.nl/berichten/vijf-cruciale-cx-metrics-waar-vrijwel-niemand-aan-denkt/ -
Succesvolle merken investeren tegelijkertijd in merkontwikkeling en promotie. Over hoe en in welke verhouding dat moet, is de laatste tijd veel te doen. Rob Revet, Marketing- en merkstrateeg bij Mark Stronger, schreef er een long-read over die je ook kunt beluisteren.
Toch liever lezen? Dat kan hier: https://www.marketingfacts.nl/berichten/the-long-and-the-short-hoe-werkt-dat-nou