Folgen
-
Time can be experienced in many ways - as deep, circular or as chronological. Different time experiences are at the foundation for how we organise our societies. According to time researcher Christina Berg Johansen, who we meet in conversation in this episode, we are moving into a new dimension of time.
-
Sound Historian, Melissa Van Drie reflects on the revolutionary potential of listening.
-
Fehlende Folgen?
-
Hvad betyder det at være punk? Og hvem spillede egentlig den første punkkoncert i Danmark?
Vi skal på en rejse ind i det danske punkmiljø. En rejse, der begynder i et musiklokale på Rødovre Statsskole i slutningen af 1970’erne, hvor punkgrupperne No Knox og Sods, der senere blev til bandet Sort Sol, begyndte. En rejse i samtale med musiker Per Buhl Acs og kunstner Fryd Frydendahl, der tager os forbi Daddy’s Dance Hall, Rockmaskinen på Christiania, Sex Pistols koncert og Ungdomshuset på Jagtvej 69. En rejse, der viser os, at punk er mere end et æstetisk udtryk og en bestemt musikgenre.
-
We are out of balance. Our minds are frayed and shot, here at the pinnacle of History.
Article for The NXT Magazine, written and read by Christian Tranberg from the Morph Community, with illustrations by Bliss Resting.
-
Kan kunsten være med til at genindskrive mennesket i en ny forbundethed til planeten? En ny måde at være i verden på? Klima som emne er idag en af de mest populære undersøgelser i kunstverdenen. Vi har talt med performancekunstneren Nana-Francisca Schottländer, som lige nu er aktuel med udstillingen ‘Landskabninger’ på det nyåbnede SMK Thy. Vi taler om Schottländers møde med vinden, vandet, jorden og den sidste mælkebonde i Thy. Og så fortæller heksen Danni Druehyld, hvordan hun oplever danskernes møde med landskabet og landskabninger.
-
Europas ungdom i gang med at røre på sig. I Frankrig har 2000 elitestuderende underskrevet et manifest, som kræver, at klima skal være det centrale omdrejningspunkt for samfundet, og i Belgien forlader skoleelever klasselokalerne med samme krav. Vi har besøgt Esther Michelsen Kjeldahl, medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse, på London School of Economics til en snak om det at være studerende og skulle vælge karriere i en tid med enorme klimaudfordringer.
Links:
Manifeste Étudiant pour un réveil écologique:
Fransk: https://pour-un-reveil-ecologique.fr/
Svensk: https://studentmanifestet.se/
-
Hvad er en bog? Og hvordan kan en bog bevæge os fysisk og mentalt? Forfatter Luna Signe Hørdum fortæller om sin rejse med skabelsen af bogen ‘Bag De Gule Gardiner’, en to-årig personlig rejse ind i de tilrøgede kroge af Københavns bodegamiljø. Professor i Digital Humaniora ved Aarhus Universitet, Niels Brügger, tager os gennem bogens historiske udvikling som medie, og grafisk designer Stine Skøtt Olesen beskriver mødet med bogen som æstetisk og sanseligt objekt. Sidst reflekterer stifter af Forlaget Escho, Anders Jørgen Mogensen, over, hvordan selve læseaktiviteten er en indre rejse og netop derfor er udfordret i en tid, da alt gerne skal kunne eksternaliseres og deles.
-
Som en gnist til diskussion og eftertanke, har vi inviteret sociolog og forsker i kritik Rasmus Willig, ind til samtale hos NXT. Tanker om natur, frihed og 'det gode liv'. Beskeden er, at vi ikke skal regne med politikerne når det kommer til klima og at det aldrig har været lettere at starte en revolution. Sidst deler Rasmus Willig visionen for det ny-startede Andelsgaarde.
-
I denne episode skal vi berøre det oprørske hjerte, der banker bag visionen om at benytte træ som byggemateriale i en branche præget af glas, cement og stål. Vi skal høre om eksperimentet Dome of Visions og sammen med én af arkitekterne bag, Kristoffer Tejlgaard, bevæge os dybt ind i skoven og undersøge et træs vækstrytme og livsprocess. Herinde møder vi japanske pianist Eriko Makimura, til en snak om lyd, og vi lytter til indersiden af et birketræ sammen med den britiske lydkunstner, Alex Metcalf, og ydersiden af en grædepil med den franske lydpoet, Léon Septavaux.
-
En rejse ind i et fiktions-univers, skabt af kunstnerkollektivet Club de la Faye. Et møde med skønheden i kunsten, udfordringerne ved at lege med oplevelsen af virkeligheden og en samtale med kunstnerne Inga Gerner Nielsen og Kamil Dossar Franko.
-
Fortællingen om, hvordan et plakat-kunst projekt blev en forsoning mellem Danmark og Mellemøsten under Muhammed-krisen. Og så giver Thomas Noppen indsigt i nye medier og deres potentiale.