Folgen
-
Donald Trumps sejr ved præsidentvalget har sat sit aftryk på markederne, ligesom Nykredit nu ændrer sine aktieanbefalinger. Chefstrateg Frederik Engholm analyserer sejren og prøver bl.a. at finde det bedste og værste fra udfaldet. Hør også, hvad han bed mærke i på rentemødet torsdag aften, og hvad der nu optager chefstrategen mest, efter de to store begivenheder i USA nu er bag os i kalenderen.
-
Velkommen til Danmarks grundigste realkreditpodcast
Denne gang diskuterer vi de endelige udtræk til januar-terminen, som overraskede positivt, primært fordi 5% 56 & 53 alm., trak noget lavere end frygtet.
Derudover diskuterer vi de endelige mængder og forventninger til spændet på de kommende refinansieringsauktioner for RTL-obligationer her i november.
Konverterbare låntagere rykkede tilsyneladende i et pænt omfang ind i RTL3 & RTL5 i forbindelse med nedkonvertering, mens eksisterende RTL5-låntagere rykker videre ind i RTL3 & RTL1.
Podcasten er tilgængelig i en begrænset periode.
Tak, fordi du lyttede med! -
Fehlende Folgen?
-
Hvornår begynder japanske investorer at købe danske konverterbare igen? Vil "kuponforvirring" føre til færre opsigelser til januar, end hvis vi havde haft 4’56 i kurs 99 hele tiden? Og så adresserer vi den usikkerhed, som heterogene debitorfordelinger giver!
Alle realkreditmodellers prepayment-estimater er forbundet med usikkerhed, dels på grund af udfaldsrummet for renterne, der bestemmer låntagers gevinst, dels på grund af usikkerhed relateret til de enkelte obligationers heterogene debitorfordeling.
Helt konkret anvender vi den gennemsnitlige lånestørrelse, antallet af lån og modellens udtræksforventninger pr. debitorgruppe til, ved hjælp af en binomialfordeling, at bestemme udfaldsrummet for den forventede udtrækningsprocent.
Podcasten er henvendt til institutionelle investorer, men alle er naturligvis velkomne til at lytte med!
Podcasten er tilgængelig i en begrænset periode. -
Nye tal for japanske investorers ejerfordeling i dansk realkredit, veloverståede auktioner, ændret udstedelsesmønster og mulighed for store udtræk i 5% obligationerne. Som altid sker der meget i dansk realkredit. Denne gang har jeg Veronica Bergstrøm og Peter Eibye Bache med mig i studiet for at diskutere aktuelle tendenser i dansk realkredit.
Podcasten er henvendt til institutionelle investorer, men du er naturligvis velkommen til at lytte med! Podcasten er tilgængelig i en begrænset periode! -
Vi håber, du har haft en god sommer? Refinansieringsauktionerne står for døren i næste uge. Nykredit skal refinansiere FRN, mens Jyske, NDA og DLR skal refinansiere RTL-obligationer. Mængderne er overskuelige, og vi er ikke bekymrede for spændene, selvom udbuddet af RTL3 og RTL5 bliver lidt højere end umiddelbart forventet!
Sommeren har budt på lavere udstedelse af FRN og RTL, mens udstedelsen af konverterbare er nogenlunde konstant!
Flere af vores kolleger er noget bekymrede for en konverteringsbølge. Vi er knap så bekymrede, dels skal vi se et yderligere tilsvarende rentefald som det, vi har set i juli og august, før 4% 56IO lukker, og 3% 56 alm er på et attraktivt kursniveau (>98). Dels er 5% aktuelt prissat til en break-even udtræk på 25-28%, hvilket er et udtræksniveau, vi umiddelbart har svært ved at se!
Endelig diskuterer vi, om øget bruttoudstedelse vil give OAS-udvidelser eller ej, samt om nedkonverteringer vil give nettoudstedelse af nye konverterbare?
Podcasten er tilgængelig i en begrænset periode – tak fordi du lyttede med! -
Når man ser på de økonomiske nøgletal, peger det på, at markedsuroen i starten af august er forbigående. Sådan lyder det fra chefstrateg Frederik Engholm, der mener, at udsvingene skyldes en særlig kombination af faktorer. Få også hans vurdering af Donald Trumps forslag om, at han som amerikansk præsident vil skulle have mere direkte indflydelse på den amerikanske centralbanks rentebeslutninger.
-
Denne gang om uroen i Frankrig og effekten på dansk realkredit, den aktuelle udstedelse, den relative prisfastsættelse, fair betaling for negativ konveksitet og endelig terminseffekt og ultimo-udstedelsen.
Podcasten er henvendt til institutionelle investorer, men du er naturligvis velkommen til at lytte med. Podcasten er tilgængelig i en begrænset periode. -
Ny regulering af bankernes handelsbeholdninger er på vej. Fundamental Review of the Trading Book (FRTB) forventes implementeret næste år. Jeg har Henrik Schmidt-Lund med mig i studiet for at gøre os klogere på, hvad det betyder for likviditeten i markedet. Og på hvilke områder FRTB adskiller sig fra den nuværende regulering.
Podcasten er henvendt til institutionelle investorer, men du er naturligvis velkommen til at lytte med. Podcasten er tilgængelig i en begrænset periode. -
I anden del af vores podcast om de forestående floater-auktioner diskuterer Peter Bache og jeg de endelige auktionsmængder, forventninger til auktionsspænd, men også hvad der sker med spændene efter auktionerne, udbuddet af længere RTL-obligationer og vores aktuelle anbefalinger blandt de konverterbare.
Podcasten er henvendt til institutionelle investorer, men du er velkommen til at lytte med! -
Denne gang laver vi en indflyvning til de forestående FRN-auktioner. De er så store (120 mia.), og vi deler dem over i to podcast-episoder. Er det fortsat Cita-obligationer, vi foretrækker? Skal man være bekymret for spreadrisiko, hvor meget mangler spændene at give sig ud, før FRN er auktionsklar? og hvad er effekten af bortfaldet af tillægget til DESTR pr. 1. jan. 2026?
Lyt med her og bliv klogere! Også på, hvad eventyret med Peter og ulven har med 5%-obligationer at gøre!
Podcasten er henvendt til professionelle investorer og vil være tilgængelig i en begrænset periode. -
Frederik Engholm er med på en linje fra Washington, hvor han er ovre for at deltage i IMF (Den Internationale Valutafond) og Verdensbankens store forårsmøde. Her har Nykredits chefstrateg blandt andet særlig adgang til forskellige topfolk, der kan give inspiration til hans arbejde, herunder nye investeringsmuligheder.
-
Er den nuværende prisfastsættelse af danske statsobligationer holdbar? Danmark, Finland, Østrig og Belgien er alle kørt ind i spænd til Tyskland, men det er de danske obligationer, der har performet mest. Hør mere i denne podcast, hvor jeg diskuterer med Simon Harmat fra Nationalbanken, hvorfor Danmark har oplevet den største performance, om Nationalbanken sælger nok obligationer, og om den nuværende (dyre) prisfastsættelse er holdbar.
Podcasten er henvendt til institutionelle investorer, men du er naturligvis velkommen til at lytte med. Podcasten er tilgængelig i en begrænset periode. -
Nykredits chefstrateg Frederik Engholm afkoder centralbankernes og markedets signaler.
Hør hvilke forventninger han har til fremtiden, inklusive hvor renten ligger henne, når året
er omme, og om AI-hypen er ved at føre os ind i en ny aktieboble. -
I denne episode får du svaret på, om det gør mest skade at slå på en rentestrukturmodel eller på en gevinstkravsmodel med en hammer, samt en masse andre spørgsmål, du sikkert ikke havde tænkt på at stille!
Podcasten handler nemlig denne gang om Nykredits realkreditmodel, og jeg får hjælp af Søren fra vores Kvant-team til at gennemgå vores model.
Podcasten er henvendt til institutionelle obligationsinvestorer, men du er naturligvis velkommen til at lytte med!
Podcasten vil være tilgængelig i en begrænset periode. -
Velkommen til Danmarks grundigste realkreditpodcast.
Denne gang handler podcasten om boligmarkedet, og derfor har jeg lokket vores boligøkonom, Mira Lie Nielsen, med mig i studiet.
Boligmarkedet er interessant for obligationsinvestorer af flere grunde: Dels lægger boligomsætningen en bund under tilbagekøbet af lavtforrentede obligationer. Dels er boligomsætningen - næst efter ændringer i renteniveauet - den største driver for udstedelsen af nye realkreditobligationer.
Januar var ikke en god måned for ejerlejligheder, men hvordan bliver resten af året? Og hvorfor bliver der snakket og skrevet så meget om ejerlejligheder, når de udgør en så lille del af boligmassen?
Podcasten er henvendt til institutionelle obligationsinvestorer, men du er naturligvis velkommen til at lytte med! Podcasten vil være tilgængelig i en begrænset periode! -
Alt tyder på lempelser i renterne fra både ECB og Federal Reserve her i foråret, men hvornår? Hør chefstrateg i Nykredit Frederik Engholms analyse af det komplicerede spil, hvor store rentesænkningerne bliver, og hvad der kan forstyrre planerne.
-
Danmarks grundigste realkreditpodcast handler denne gang om de forestående RTL-refinansieringsauktioner – nærmere bestemt om, hvorvidt der findes en optimal auktionsstrategi.
Men hvis du lytter til denne podcast for at få en indikation af, hvad renterne for RTL1, RTL3 eller RTL5 bliver på næste uges auktioner, så bliver du skuffet!
Vi koncentrerer os nemlig udelukkende om, hvorvidt der historisk set har været et mønster i udviklingen af spændene hen over auktionerne.
I jagten på en optimal auktionsstrategi har Victor analyseret spændene på 260 historiske auktioner, hvor der i alt er blevet refinansieret for 3.335 mia. kr. i RTL-obligationer og Victor finder faktisk to auktionstyper, hvor der siden 2017 har været et tilbagevendende mønster i spændudviklingen.
Lyt med her! -
I dette afsnit diskuterer vi udsigterne for 2024 og de realkredit anbefalinger, vi starter året med!
Danmarks grundigste realkredit-podcast har tidligere ligget bag en Research-betalingsmur, men nu har du mulighed for at lytte med!
Podcasten er henvendt til institutionelle investorer, men alle er naturligvis velkommen til at lytte med. Podcasten vil være tilgængelig i en begrænset periode. - Mehr anzeigen