Folgen
-
Laurence was in een vaste relatie wanneer ze de diagnose kreeg, terwijl Christophe aan het daten was. Kan je met hiv nog zonder condoom seks hebben? Vertel je over je hiv-status op een eerste date? En wanneer vertel je het aan je kinderen? Met seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck.
-
Christophe kwam publiekelijk uit voor zijn hiv-status, terwijl Laurence dit 15 jaar verzweeg. Wordt er vandaag meer gesproken over hiv? Waarom voelen mensen met hiv zich zo schuldig? En hoe geraken we af van het stigma? Met gezondheidssociologe Melissa Ceuterick.
-
Fehlende Folgen?
-
Hiv kent geen landsgrenzen. Laurence werd besmet met hiv in Mozambique, Christophe in Gent. Slaat hiv nog steeds zo hard toe in Afrika? Is een wereld zonder hiv binnen handbereik? En hoe bereiken we dat dan? Met professor gynaecologie Marleen Temmerman die zich wereldwijd inzet voor de gezondheid en rechten van vrouwen.
-
Omdat Laurence zwanger was, kwam de shock van de diagnose dubbel zo hard aan. Zal de baby ook positief zijn? Christophe had heel andere vragen. Moet je bepaalde mensen inlichten over je hiv-status? Wat als je je medicatie vergeet te nemen? Met Christina Joosten, psychosociaal begeleider van mensen die leven met hiv.
-
Christophe kreeg zijn hiv-diagnose 2 jaar geleden, Laurence 16 jaar. Wat is er veranderd in die periode? Blijf je altijd besmettelijk? En zal er ooit een vaccin of genezingsmiddel komen? Met dokter Bea Van Der Gucht die de medische evolutie vanaf het begin meemaakte.
-
Christophe kreeg zijn hiv-diagnose 2 jaar geleden, Laurence 16 jaar. Wat is er veranderd in die periode? Blijf je altijd besmettelijk? Vertel je over je hiv-status op een eerste date? Wat als je zwanger én positief bent? Hoe geraken we af van het stigma? En zal er ooit een vaccin of genezingsmiddel komen? Wie de diagnose van hiv krijgt, zit met vragen. Een massa vragen! Christophe en Laurence gaan op zoek naar antwoorden. Onderweg vertellen ze over hun eigen ervaringen.