Folgen
-
Johtamiskohtaamiset voivat parhaimmillaan rakentaa yhteistä ymmärrystä ja pahimmillaan luoda maaperää väärinymmärryksille. Millä tavalla erilaiset työorientaatiot vaikuttavat toimintaamme ja johtamiskohtaamisiimme? Entä miten voisimme tunnistaa ja ymmärtää toistemme työorientaatioita? Aiheesta keskustelemassa Haaga-Helian korkeakoulupedagogiikan ja johtamisen yliopettaja Kimmo Mäki sekä Psyconin johtava konsultti ja johtajuustutkija Annastiina Mäki.
-
Kukaan ei ole täydellinen, ei edes johtaja. Mutta millaisia ominaisuuksia hyvään johtamiseen voidaan yhdistää ja mitkä asiat kuuluvat hyvään johtamiseen ajasta ja paikasta riippumatta? Entä millainen rooli organisaatiolla on johtajan työn tukemisessa? Aiheesta keskustelemassa Psyconin Senior Advisor ja osakas Anita Rintala-Rasmus sekä tutkimusjohtaja Mikael Nederström.
-
Fehlende Folgen?
-
Merkityksellisyyden kokemus nousee esiin niin yksilöiden hyvinvointia kuin organisaatioiden menestystäkin tarkasteltaessa. Mistä kokemus työn merkityksellisyydestä syntyy ja onko merkityksellisyyden kokemusta mahdollista johtaa? Aiheesta keskustelemassa Scandic Hotelsin henkilöstöpäällikkö Carolina Mansikkala sekä Psyconin organisaatiokehittäjä ja valmentaja Pauliina Pihlajaniemi.
-
Rekrytointi on viimeisten vuosien aikana muuttunut huimin harppauksin, ja työantajien odotukset työnhakijoita kohtaan ovat kasvaneet. Samoin ovat muuttuneet hakijoiden vaatimukset työnantajille esimerkiksi hakuprosessiin, työmalleihin, palkkaan ja työnantajan arvomaailmaan liittyen. Miltä rekrytointi näyttää vuonna 2023? Mitkä asiat ovat työnhakijoille tärkeitä, ja kuinka organisaatio voi pitää kiinni parhaista osaajistaan? Aiheesta keskustelemassa Psyconin rekrytointikonsultti Laura Montonen sekä Espoon kaupungin rekrytointipäällikkö Paula Åkerlund.
-
Itsetuntemus on kuin kompassi, joka auttaa meitä löytämään itsellemme merkityksellisen suunnan. Myös työyhteisössä toimittaessa itsetuntemuksella on merkitystä. Se auttaa meitä fokusoitumaan meille tärkeisiin asioihin ja lisää työhyvinvointiamme. Mutta mistä itsetuntemus rakentuu ja mikä on organisaationrooli jäsentensä itsetuntemuksen kehittämisessä? Aiheesta keskustelemassa kaksi Psyconin henkilöarviointikonsulttia ja psykologia, Hanna Starczewski ja TomiNiinivirta.
-
Työelämän vaatimukset kovenevat, mutta ihmisten perustarpeet pysyvät samoina. Tarvitsemme inhimillistä työelämää, kohtaamisia sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemuksia. Miten varmistaa työelämän inhimillisyys tehokuuden vaatimuksia unohtamatta? Millaisia taitoja inhimillinen työelämä edellyttää organisaatiolta ja toisaalta yksilöiltä? Aiheesta keskustelemassa psykologian tohtori ja Terveystalon johtava psykologi Tuija Turunen sekä Psyconin asiakaskokemusjohtaja Riitta Vuorelma-Iho.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
-
Mielikuvamme narsistista on itserakas ja mahtipontinen pullistelija. Tämä stereotypia ei kuitenkaan edusta narsismin koko kuvaa. Itserakkauden sijaan narsismin taustalla saattaa olla epävarmuutta, jopa haavoittuvuutta. Miltä osin olemme ymmärtäneet narsismin väärin ja onko narsismi aina haitallista? Aiheesta keskustelemassa Psyconin tutkimusjohtaja ja osakas Mikael Nederström (FT psykologia) sekä Psyconin henkilöstökonsultti ja psykologi Matias Kaasalainen.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
-
Sitoutuminen liimaa työnantajan ja työntekijän yhteen. Mutta mistä sitoutuminen rakentuu ja mihin kaikkeen työpaikalla sitoudutaan? Mikä rooli työn imulla ja motivaatiolla on tässä kokonaisuudessa? Aiheesta keskustelemassa Psyconilta Anita Rintala-Rasmus, työ- ja organisaatiopsykologiaan erikoistunut Senior Advisor sekä Irma Hyvönen, organisaatiokehittäjä ja seniorikonsultti.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
-
Työturvallisuudesta puhuttaessa keskitytään usein ohjeisiin, laitteisiin ja järjestelmiin. Ihmisellä on kuitenkin merkittävä rooli työturvallisuuden osatekijänä. Mitkä piirteet ennustavat parhaiten henkilön työturvallista käyttäytymistä ja mikä organisaation rooli on työturvallisuuden mahdollistamisessa? Vuoden mittaisen työturvallisuustutkimuksen tuloksista kertomassa Psyconin tutkimusjohtaja Mikael Nederström ja VR:n operaativinen päällikkö Vesa Rauhala.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
-
Muutostilanteet herättävät aina tunteita ja tunteiden huomioiminen on tutkitusti yksi ydintekijöistä onnistuneessa muutosprosessissa. Kuinka organisaation tunneilmastoa voisi johtaa ja valjastaa tunteet muutoksen käyttövoimaksi? Aiheesta keskustelemassa Psyconin toimitusjohtaja ja johtamisen kehittäjä Lauri Luoto sekä konsultti ja organisaatiokehittäjä Pauliina Pihlajaniemi.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
-
Psykologinen palautuminen mielletään usein yksilön vapaa-ajan piiriin kuuluvaksi asiaksi, vaikka todellisuudessa työyhteisöllä on suuri vaikutus palautumiseen. Millä keinoilla organisaatiot voivat tukea yksilön palautumista ja mitä työntekijöiden palautumisen tukeminen vaatii organisaatiolta? Aiheesta keskustelemassa Työterveyslaitoksella tutkijana toimiva ja palautumisteema käsittelevän Psykologinen palautuminen -kirjan kirjoittanut psykologi Anniina Virtanen sekä Psyconin henkilöstökonsulttina toimiva psykologi Hilla Marin.
Psycon.fiPsycon LinkedIn
-
Laadukas rekrytointi on yhdenvertaista, sillä se nostaa valintojen keskiöön hakijoiden taidot muiden piirteiden sijaan. Työyhteisön monimuotoisuuden kehittäminen on pinnalla monissa organisaatioissa, mutta miten ja mistä yhdenvertaisessa rekrytoinnissa kannattaisi lähteä liikkeelle? Aiheesta keskustelemassa Helsingin kaupungilta henkilöstön saatavuus -yksikön päällikkö Tarja Näkki sekä Psyconilta rekrytointikonsultti Laura Montonen (MSc. Business).
Psycon.fiPsycon LinkedIn
-
Resilienssi tarkoittaa valmiutta kohdata muutoksia. Yksilöiden lisäksi resilienssi on myös organisaatioiden taito. Millainen on resilientti yhteisö ja miten resilienssi liittyy muutostilanteiden johtamiseen? Omat vinkkinsä organisaation resilienssin kehittämiseen antavat Filosofian Akatemian organisaatiokehittäjä ja tutkija sekä dosentti Minna Janhonen, sekä Psyconin johtava konsultti, organisaatiokehittäjä ja johtajuustutkija Annastiina Mäki.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
-
Pandemia-aikana henkilöarvioinnit ovat siirtyneet suurelta osin etätoteutuksiin. Mitä uutta henkilöarvioinneista on etäaikana opittu ja miten luotettavaa etäarviointi ylipäätään on? PsyconCastin kymmenennessä jaksossa asiantuntijat käyvät läpi havaintojaan etäajalta, sekä keskustelevat etäarviointien ennustavuutta selvittäneestä tutkimuksesta. Jakson vieraina Psyconin tutkimusjohtaja ja osakas Mikael Nederström (FT psykologia) sekä Psyconin henkilöstökonsultti ja psykologi Matias Kaasalainen.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
Psyconin uutinen: Pro gradu -tutkielma: henkilöarvioinnin laatutaso säilyy myös etätoteutuksissa
-
Osaajapula kaihertaa organisaatioita ja hankaloittaa pahimmillaan jopa toiminnan ylläpitämistä. Miten osaaminen voitaisiin varmistaa kestävällä tavalla ja siirtää painopiste ad hoc -rekrytoinneista laajempaan osaamisen johtamiseen? Ymmärretäänkö osaaminen organisaatioissa oikealla tavalla, vai pitäisikö osaamisen johtaminen ottaa mukaan ”isompiin pöytiin”? Kolmannen tuotantokauden ensimmäisessä PsyconCast-jaksossa ääneen pääsevät rekrytoinnin syväosaaja ja työelämäkehittäjä Milla Kansonen sekä Psyconin kehittämiskonsultti Pauliina Pihlajaniemi (KM).
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
Psyconin blogi: Kun osaajaa ei taaskaan löydy - Mitä tehdä, kun rekrytointi ei tuota tulosta?
-
PsyconCastin kahdeksannessa jaksossa pureudutaan johtoryhmätyöskentelyyn. Mitkä asiat korostuvat johtoryhmätyöskentelyn onnistumisessa, millainen rooli johtoryhmällä on organisaatiokulttuurissa ja mitä johtoryhmän tulisi huomioida muutostilanteissa? Vieraat jakavat myös keskeisimmät vinkkinsä toimivan johtoryhmän tunnistamisesta, sekä siitä, miten johtoryhmä pääsee ulos omasta kuplastaan. Jakson asiantuntijoina aiheesta keskustelevat Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa sekä Psyconin johtava konsultti, organisaatiokehittäjä ja johtajuustutkija Annastiina Mäki.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
Psyconin blogi: Iso kuva tähtäimessä, silti arkea eletään siiloissa
-
PsyconCastin seitsemännessä jaksossa puhutaan narsismista. Mitä ovat valoisa ja pimeä narsismi ja kuinka narsistin voi tunnistaa työyhteisöstä? Jakson asiantuntijat pohtivat casetarinan kautta miten narsistisen kollegan kanssa tulisi toimia ja kuinka työskentely narsistin rinnalla onnistuu. Aiheesta keskustelemassa Psyconin tutkimusjohtaja ja osakas Mikael Nederström (FT psykologia) sekä Psyconin henkilöarviointiassistentti ja psykologian maisterivaiheen opiskelija Toni Budanec.
Narsismista enemmän myös PsyconCastin jaksossa 2. Piru pomona.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
Psyconin blogi: Kuinka tunnistat narsistin?
-
PsyconCastin kuudennessa jaksossa perehdytään psyykkiseen palautumiseen ja pohditaan millainen merkitys palautumistaidoilla on työelämässä. Jaksossa opitaan myös mitkä persoonallisuuden piirteet altistavat uupumiselle ja mitkä taas suojaavat siltä, sekä miten palautumista olisi organisaatioissa mahdollista johtaa. Tässä jaksossa ääneen pääsee Psyconilla henkilöstökonsulttina työskentelevä, palautumisteemaan syventynyt psykologi Hanna Starczewski.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
Psyconin blogi: Miten kehittää palautumistaitoja?
-
PsyconCastin viidennessä jaksossa syvennytään työelämässä ilmenevien päätöksenteon vinoumien äärelle ja keskustellaan päätöksenteon evolutiivisesta taustasta. Mitä päätöksenteon vinoumat ylipäätään ovat ja millaisissa työelämän tilanteissa ne erityisesti näyttäytyvät? Miten ne ovat palvelleet meitä evoluution saatossa ja onko kaikkien ihmisten päätöksenteko vinoutunutta? Jakson asiantuntijoina aiheesta keskustelevat Psyconin tutkimusjohtaja ja osakas Mikael Nederström (FT psykologia) sekä päätöksenteon vinoumiin perehtynyt Antimatter Design Oy:n toimitusjohtaja ja vapaa tutkija Samu Mielonen.
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
Psyconin blogi: 12 kysymystä ennen kuin teet sen ison päätöksen
-
PsyconCastin neljännessä jaksossa keskustellaan casetarinan siivittämänä muutosjohtamisesta. Jaksossa nostetaan esille keskeisiä onnistuneen muutosjohtamisen elementtejä, millaisia tekijöitä muutoksenjohtamisessa kannattaa huomioida ja millaisia kardinaalivirheitä välttää. Lisäksi jäsennetään muutosvastarinnan käsitettä ja keskustellaan onko tätä muutosvastarinnaksi miellettyä käyttäytymistä edes aiheellista kitkeä? Aiheesta keskustelemassa Psyconin tutkimusjohtaja ja osakas Mikael Nederström (FT psykologia) sekä Psyconin Senior Advisor ja osakas Anita Rintala-Rasmus (PsL, laillistettu psykologi, työ- ja organisaatiopsykologian erikoispsykologi).
Psycon.fi
Psycon LinkedIn
Psyconin blogi: Muutosvastarintaa vai tervettä kriittisyyttä?
- Mehr anzeigen