Folgen
-
Det er med en vis bæven, at Maise Njor inviterer sine tre voksne døtre i studiet for at evaluere deres barndom og Maises indsats.
For kærligheden fra mor til døtre er betingelsesløs og urokkelig, men det gælder ikke nødvendigvis den anden vej.
Nu er Maise også blevet mormor, og så kan hendes datter smage sin egen medicin!
Gæster: Asta-Maja Njor Boisen, Betty-Marie Njor Boisen, Cornelia Njor Boisen.
Vært: Maise Njor.
Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. -
Camilla Lindemann blev gift som 74-årig: "At møde kærligheden og blive stanghamrende forelsket i min alder - det siger jeg ja tak til!" Men hvordan finder man kærligheden i en moden alder, og føles det ligesom, da man var ung? Det vil Maise Njor gerne vide.
Gæst: Camilla Lindemann, journalist og forfatter.
Vært: Maise Njor.
Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. -
Fehlende Folgen?
-
Peter Sommer blev kæreste med Marianne, da de gik i gymnasiet i Skanderborg. Gennem årene har de været sammen og fra hinanden flere gange, men nu har de endelig lært at elske hinanden på en måde, der varer ved: "Vores evne til at komme tilbage fra konflikterne er noget af det, jeg er mest glad for!"
Maise Njor vender også nogle gange tilbage til sin første kæreste.
Gæst: Peter Sommer, sanger og sangskriver. Vært: Maise Njor. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. -
Smykker er lig med kærlighed - og en hel masse andet.
Guldsmed Josephine Bergsøe fortæller historier fra sin lange karriere, hvor guld og ædelstene også har vist sig at gemme på historier om utroskab, ensomhed og hemmeligheder.
Og Maise Njor tænker over, om det ville være okay med et hjemmelavet perlearmbånd fra en kæreste?
Gæst: Josephine Bergsøe, guldsmed, forfatter til bogen "Boblerne i bækken". Vært: Maise Njor. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. -
Du må ikke bagtale din kæreste! Det er et af Dr. Love's kærlighedsbud. Og det lyder indlysende, men Maise Njors erfaring er, at kvinder ikke altid lever op til det råd.
Dr. Love hedder også Asger Neumann, og i mere end tyve år har han beskæftiget sig med parforholdet og giver her sine bedste råd til et langt og godt kærlighedsliv.
Gæst: Asger Neumann, psykolog, partner, HumanAct, ekstern lektor på Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet. Vært: Maise Njor. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. -
Maises børn og andre unge elsker hinanden til højre og venstre. Kærlighedserklæringer er i hvert fald nærmest standardhilsen for dem. Men kan man elske sine venner? Og skal man så sige det til dem? Hassan Preisler og Maise er gamle venner, og de var engang lige ved at blive kærester: "Jeg er glad for, at vi aldrig blev det, for så havde vi nok ikke været venner i dag!"
Vært: Maise Njor. Gæst: Hassan Preisler, Maises ven. Forfatter, dramatiker, radiovært og skuespiller.
Tilrettelæggelse: Maise Njor og Bettina Ohlsen. Redaktører: Hanne Barslund og Carsten Nielsen. -
Maise er træt af ugeblads-mantraet om, at man skal elske sig selv, før man kan elske andre. "Ingen drømmer vel om at finde en, der bare elsker sig selv på alle punkter". På den anden side vil hun gerne holde mere af sig selv, som hun nu engang er. Også huden på benene, der kan minde om kogt kylling. Men hvordan lærer man det? Og er der alligevel noget om, at det så bliver lettere at åbne sit hjerte på klem for andre?
Vært: Maise Njor.
Gæst: Katinka Bjerregaard, sanger og sangskriver. Forfatter til bogen "Klump - en kærlighedshistorie".
Tilrettelæggelse: Maise Njor og Bettina Ohlsen.
Redaktører: Hanne Barslund og Carsten Nielsen. -
Maise vil ikke være hende den enlige dame, der snakker for meget med sin hund. Men strategien om at gå i byggemarkeder for at finde en mand har ikke virket. "En biolog må vide noget om tiltrækning og parringsritualer hos menneskedyret. Og måske har han også gode råd om kærlighed og kurtisering fra andre arter. For vi er vel bare biologiske væsner, selv om vi pakker det ind i romantik?"
Vært: Maise Njor: Gæst: Anders Kofoed, evolutionsbiolog og forfatter, bl.a. til bøgerne "Meningen med livet: Menneskedyret fra fødsel til død" og "Den nødvendige far".
Tilrettelæggelse: Maise Njor og Bettina Ohlsen. Redaktører: Hanne Barslund og Carsten Nielsen. -
Maise var den første i sin familie, der blev skilt, og det ramte hårdt: "Jeg troede ikke, man blev skilt, når man havde tre børn". I andre familier er det mere normalt end at blive sammen, og nogle kan nå at blive skilt flere gange. Rokker det ved vores forventninger til kærlighed, at forestillingen om den eneste sjældent holder i virkeligheden? Og hvorfor er vi sådan nogle tumper til parforhold?
Vært: Maise Njor. Gæst: Katrine Frøkjær Baunvig, 4. generationsskilt. Forfatter til bogen "Den eneste ene".
Tilrettelæggelse: Maise Njor og Bettina Ohlsen. Redaktører: Hanne Barslund og Carsten Nielsen. -
Maise har elsket sin far længere end noget andet levende menneske. Men hun véd, at det ikke varer ved, og at noget allerede er væk. For sådan er det med demens. "Nogle gange lader jeg som om jeg har ondt i knæet. Så smører han det ind i Voltaren, og det føles som den omsorg, jeg fik, da jeg var barn." Den følelse kender skuespiller Iben Hjejle, og de to taler om, hvordan man bevarer kærligheden til den, der er ved at forsvinde.
Vært: Maise Njor. Gæst: Iben Hjejle, datter af en far, der havde demens. Skuespiller.
Tilrettelæggelse: Maise Njor og Bettina Ohlsen. Redaktører: Hanne Barslund og Carsten Nielsen.