Folgen
-
De Amerikaanse skilegende Lindsey Vonn plant op haar 40e een comeback, na Marcel Hirscher de tweede straffe terugkeer in het skiën dit seizoen. Blessureleed deed haar stoppen in 2019, maar begin dit jaar kreeg ze een kunstmatige knie en nu skiet ze pijnvrij. We praten erover met Belgische profskiër Sam Maes, ex-prof skiester Marjolein Decroix en met kniespecialist dr. Johan Bellemans.
-
Vrijdagnacht bokst de 27-jarige influencer Jake Paul tegen de 58-jarige gepensioneerde bokslegende Mike Tyson. Een kamp waar velen naar uitkijken, maar liefhebbers pur sang van de sport doen dat toch met gemengde gevoelens. Hoe serieus moeten we de bokskamp tussen Mike Tyson en Jake Paul nemen? We praten erover met Oshin Derieuw, de eerste Belgische bokster ooit op Spelen. Met comedian en boksliefhebber Alex Agnew en met bokskenner Alain Van Driessche.
-
De kogel is door de kerk, er is een nieuwe bondscoach voor onze Belgische wielermannen en - beloften. Sven Vanthourenhout verlaat de stoel en ziet Serge Pauwels een plaatsje opschuiven. Hij was al een paar jaar assistent van Vanthourenhout en ook juniorencoach. De logische keuze dus, maar is het ook de goeie? We vroegen het aan onze wielermannen José De Cauwer en Christophe Vandegoor. En om de coach in Serge Pauwels te beschrijven, halen we er zijn leerling Cian Uijtdebroeks bij.
-
Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel. De bekende Engelse presentator Gary Lineker stopt aan het einde van dit seizoen als host van Match of the Day. Na 26 jaar komt er zo een einde aan het tijdperk Lineker bij het legendarische voetbalprogramma op de BBC. In al die tijd groeide de ex-voetballer uit tot een icoon in de sportmedia, maar de figuur van Lineker was ook veelbesproken buiten de sport. Met Geert De Vlieger, Aster Nzeyimana en David Naert schetsen we z'n figuur.
-
Het einde van het jaar is in zicht en dat wordt traditioneel opgevuld met een resem aan individuele sportprijzen. De Flandriens, de Kristallen Fiets, Sportman- en vrouw van het jaar, de Gouden Spike, de Eddy’s, … In het voetbal komt er na nieuwjaar ook nog de Gouden Schoen aan. Betekent die wildgroei aan prijzen dat die onderscheidingen ook in waarde dalen? Met die vraag trekken we naar drie van ons lands grootste laureaten: Tia Hellebaut, Greg Van Avermaet en Franky Van der Elst.
-
De vernieuwde ligafase van de Champions League zit halfweg. Hoog tijd voor Sporza Daily om een eerste evaluatie te maken. Is het format écht spannender? Is het daardoor ook een blijver? En hoe liggen de kansen van Club Brugge na de stuntzege tegen Aston Villa? Analist en ex-Club-spits Wesley Sonck en onze voetbalcommentator en Club-watcher tijdens de Champions League Tom Boudeweel delen hun bevindingen.
-
De Belgian Cats komen voor het eerst sinds de Olympische Spelen opnieuw samen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Litouwen en Polen. Hoe hard leeft het gevoel nog van die gemiste kans? Zijn er achteraf nog harde woorden gevallen? En hoe staan ze nu tegenover het tweeluik in de EK-kwalificatie van deze week? We vragen het aan ons commentaarduo Christophe Vandegoor en Hanne Mestdagh, en Koen Umans, manager van de Cats.
-
Het Belgische voetbal heeft nu ook z'n eigen Hall of Fame. De Pro League maakte gisteren de 11 eerste laureaten bekend, nadat de fans zelf hun stem konden uitbrengen. Onder die supporters zijn er ondertussen misschien ook al hevige discussies uitgebroken over de 11 namen. Dat is onvermijdelijk, maar het voetbal leeft er ook van. Is deze Hall of Fame dan een geslaagd concept? Peter Vandenbempt en een aantal laureaten geven hun mening.
-
Na 41 jaar heeft autocoureur Jacky Ickx een opvolger. Zijn naam: Laurens Vanthoor. Samen met z'n team Porsche Penske kroonde de Limburger zich afgelopen weekend tot wereldkampioen in het FIA World Endurance Championship. Vanthoor is zo nog maar de 3de Belgische wereldkampioen in de autosport. Hoe mogen we die prestatie inschatten? Dat vragen we aan Vanthoor zelf, maar ook aan autosportexperts Joost Custers en Marc Cornelissen.
-
Volley Vlaanderen kondigt een noodgedwongen herstructurering aan die voor financiële stabiliteit moet zorgen. De gevolgen zijn groot want er wordt niet alleen ingegrepen op personeelsniveau, maar ook in de ondersteuning van nationale jeugdteams en het beachvolleybal. We praten er over met ex-bondscoach en commentator Dominique Baeyens. Met Noor Debouck, volleybalster bij de U20 en de Yellow Tigers. En met Luc Haegemans, aftredend voorzitter van Volley Vlaanderen.
-
Dag op dag 50 jaar geleden vond één van de meest legendarische bokswedstrijden ooit plaats, The Rumble in the Jungle. Een strijd om de wereldtitel bij de zwaargewichten waarin Muhammad Ali als underdog de grote favoriet George Foreman versloeg. De verjaardag van deze historische sportgebeurtenis vieren we gepast met Jan Van den Berghe, getuige ter plekke als journalist. Oud-bokser Freddy De Kerpel, die Ali van dichtbij heeft meegemaakt. En Alex Agnew, komiek maar ook grote boksliefhebber.
-
Vandaag werd in Parijs het parcours van de Tour de France 2025 wereldkundig gemaakt, en dan kijkt heel de wielerwereld wat de 112de editie van de grootste koers ter wereld in petto heeft. In koersminnend Vlaanderen luidt ook meteen de vraag: Wat kan Remco Evenepoel op dit parcours? Nemen ze bij Soudal Quick-Step met Merlier een sprinter mee? En wat met Lotte Kopecky in de Tour de France Femmes? Veel vragen, de antwoorden komen van Christophe Vandegoor, José De Cauwer en Ine Beyen.
-
Vanavond wordt de 68ste Ballon d’Or uitgereikt. Wij gaan op zoek naar het belang die deze individuele prijs vandaag nog heeft. Wat stelt het nog voor? Welk belang wordt eraan toegekend? Hoe kijkt de voetbalwereld ernaar? En draagt het bij tot de glorievorming van de sport? Met deze vragen klopten we aan bij voetbalmannen Peter Vandenbempt en Frank Raes, en bij Riet Maes, doelvrouw van de KAA Gent Ladies.
-
Met een open brief kaarten 23 trainers de werking van Atletiek Vlaanderen aan. De Nederlandse topsportcoördinator Rutger Smith en de Nederlandse coach Bram Peters staan in het oog van de storm. Hun veranderende aanpak wordt niet gesmaakt door de persoonlijke trainers van verschillende atleten. Wim Vandeven, trainer van Thomas Carmoy, is één ervan en duidt de open brief. En onze atletiekverslaggever Bert Sterckx gidst je door de problematiek. Atletiek Vlaanderen reageerde met een persbericht.
-
Is de druk op jonge wielrenners te groot? Die vraag rijst nadat twee beloftevolle renners uit het ontwikkelingsteam van Soudal Quick Step, Gabriel Berg en Cormac Nisbet, aankondigden te kappen met het wielrennen. Xandres Vervloesem, zelf een groot wielertalent die er vroegtijdig de brui aan gaf, vergelijkt zijn verhaal met dat van nu, terwijl we met Francis Van Mechelen en Natascha Knaven-den Ouden bekijken hoe zij jonge wielertalenten optimaal proberen te begeleiden.
-
Het nieuwe NBA-seizoen is van start gegaan en dat is voor het eerst met twee Belgen in de beste basketbalcompetitie ter wereld. Na Toumani Camara bij Portland Trail Blazers is er met Ajay Mitchell bij Oklahoma City Thunder een Belgische debutant bij gekomen. Wat mogen we dit seizoen verwachten van onze landgenoten? En ziet de toekomst van de Red Lions er ook rooskleurig uit? Met die vragen trekken we naar Dennis Xhaët, Vrenz Bleijenbergh en Raymond Westphalen.
-
Een deel van het collectief Belgisch voetbalgeheugen. Dat is de goal van Mendoza en bij uitbreiding de volledige Champions League-match tussen AC Milan en Club Brugge uit 2003. Sporza Daily haalt herinneringen op met toenmalig doelman Dany Verlinden, verdediger Olivier De Cock, invaller Gert Verheyen en commentator Eddy Demarez.
-
België haalt 4 medailles binnen op het WK baanwielrennen. Knappe prestaties van de renners en rensters, maar ook van afscheidnemend bondscoach Kenny De Ketele. De Ketele kon als geen ander het zelfvertrouwen opkrikken en rake tips geven. Commentator Renaat Schotte, teammanager bij de nationale baanwielrenners Koen Beeckman en renster Nicky Degrendele zwaaien met lof.
-
Wim Fissette is sinds deze week de nieuwe coach van Iga Swiatek, het nummer één in het vrouwentennis. Clijsters, Osaka, Haleb, Kerber, Azarenka, … Het is maar een greep in de topnamen die de drievoudige winnares van Roland Garros voorgingen. Maar wie is Fissette en hoe komen de beste tennissters ter wereld terecht bij een Limburger? We vragen het aan hemzelf, maar ook Kirsten Flipkens en Filip Dewulf proberen ons een beeld te scheppen van de topcoach uit het vrouwentennis.
-
Marc Brys vertelt zélf over de voorbije maanden, sinds zijn bijzondere aanstelling als bondscoach van Kameroen tot zijn kwalificatie voor de Afrika Cup. En hoe het nu verder moet. Ook volger van het Afrikaanse voetbal Alexandre Mestag beoordeelt het parcours van Brys in Kameroen.
- Mehr anzeigen