Folgen
-
Vi elsker at romantisere årstider, og efteråret er bestemt ingen undtagelse. Træk i din luneste sweater, sæt stearinlys i vinduet, og find de tykke bøger frem. Efteråret er blevet en trend, og i denne artikel undersøger vi, hvad det vil sige at romantisere ting, og hvordan du kan bruge romantisering til at få det lange mørke efterår til at føles mere magisk.
Læs eller lyt til hele artiklen på Studenterbroed.dk
-
Sprog forbinder os med andre mennesker. De fleste af os taler både det danske og engelske sprog flydende – og det engelske sprog er om noget blevet et internationalt sprog som de fleste behersker. Så hvorfor bør du tale mere end bare dansk og engelsk? Det vil Studenterbrød gøre dig klogere på.
-
Fehlende Folgen?
-
Sidste år malede Barbie sommeren pink, og i år har den britiske sangerinde Charli xcx bevirket, at sommeren er blevet limegrøn. En trend, som går under navnet ‘brat summer’, inspireret af sangerindens seneste album brat. Trenden har taget fart på de sociale medier og rækker nu langt ud over Charli xcx’s album. Studenterbrød har kigget nærmere på trenden fra et fagligt perspektiv for at forstå disse virale trends, som af og til opstår.
-
Der kan være mange grunde til at læse en kandidat i udlandet, men det kan godt virke umuligt at få både det økonomiske og det praktiske til at gå op i en højere enhed. I denne artikel har Studenterbrød interviewet Cæcilie Paarup Madsen, der er i gang med sin kandidat i Communication and Rhetorical Studies på Syracuse University i New York i USA. Her deler hun ud af sine erfaringer og giver sine bedste råd og tips til, hvordan du opfylder din drøm om at læse en kandidat i udlandet.
Læs eller lyt til artiklen på studenterbroed.dk
-
Der er stadig over en måned til, studierne kalder, og du mangler noget at lytte til, mens du bader i solen eller knokler på dit studiejob. Samtidig er du bange for, at din hjerne er ved at blive til grød, fordi den ikke har fået lærerig eller spændende næring, siden du lagde studiebøgerne fra dig i juni.
Læs hele artiklen på Studenterbrød.dk
-
"Jeg er so excited. Oh my god, det bliver så godt”. Sådan lyder det ofte, når vi i den unge generation taler med hinanden. For flere og flere engelske udtryk, eller såkaldte anglicismer, er blevet en naturlig del af vores hverdagssprog. Men hvorfor er det lige, at disse anglicismer har sneget sig ind i det danske ordforråd? Dette har Studenterbrød undersøgt nærmere. Så get ready for it.
-
At starte som studentermedhjælper på en arbejdsplads kan byde på mange nye og uventede udfordringer. Hvordan navigerer man i hierarkiet? Hvad skal man tale om med kollegerne? Og hvordan lever man op til arbejdspladsens krav og forventninger? I denne artikel giver Studenterbrød dig en guide til, hvordan du klarer en dag som studentermedhjælper på en arbejdsplads.
Læs eller lyt til artiklen på studenterbroed.dk
-
Når solen skinner og sommerens lokkende brise kalder på eventyr, kan det føles som en udfordring at få ferieplanerne til at gå op, når man lever på et SU-budget. Men frygt ej, for det er muligt at skabe uforglemmelige sommerferieminder uden at tømme sparegrisen. Lyt med og få Studenterbrøds bedste tips til en SU-venlig sommer.
-
Når den sidste eksamen er afsluttet og sommerferien står for døren, har man pludselig fået al den fritid og ro, som man hungrer efter i en travl eksamensperiode. Men det kan godt være svært at gå direkte fra intens travlhed til ferie og afslapning uden at blive rastløs. I denne artikel guider Studenterbrød dig til, hvordan du kommer ned i gear.
Læs artiklen på studenterbroed.dk
-
Det er uge 27, og alle er på Roskilde Festival – eller det føles i hvert fald sådan.
FOMO’en har meldt sin ankomst, og du er klar til at bruge hele din SU på en sketchy festivalbillet, du har fundet på Facebook Marketplace. Men bare rolig, studenterbrød.dk har din ryg og kommer med ideer til, hvordan du kommer igennem ugen helskindet.Læs hele artiklen på Studenterbroed.dk
-
Tillykke! Du har afleveret din afsluttende opgave. Du har gennem flere måneder udført omfattende research, analyseret store mængder data og skrevet side op og side ned. Men når opgaven endelig er afleveret, og eksamen er overstået, ser dit projekt sjældent dagens lys igen. Selvom det med stor garanti indeholder værdifuld viden og indsigt som andre kunne have glæde af.
-
Forargelse, intriger og hede diskussioner. Der bliver lavet mere reality end nogensinde før, og vi lapper det i os. Men hvad er det reality kan, og hvorfor elsker vi at følge almindelige mennesker i deres op- og nedture? I denne episode undersøger Studenterbrød de effektive virkemidler bag reality-tv, og hvad vi kan lære af det.
-
Når vi tænker på kommunikation, er det ofte i form af enten skriftlig, mundtlig eller visuel kommunikation. Men vi må ikke glemme den nonverbale kommunikation. Kroppen kommunikerer og udsender flere budskaber, end vi går og tror. Studenterbrød har derfor dykket ned i begrebet og undersøgt nærmere, hvordan vi kan bruge den nonverbale kommunikation til at fremstå selvsikre og overbevisende.
-
Har du et studiejob, hvor du kommunikerer med offentligheden, pressen eller de danske medier? Så har du muligvis allerede stiftet bekendtskab med PR-genren, uden at du måske ved det. Studenterbrød guider i denne artikel til, hvordan du skriver en god PR-tekst, der får dine budskaber ud i medierne.
-
Begrebet Easter eggs, når vi taler om kommunikation, henviser til skjulte, overraskende eller sjove elementer og beskeder. Det er ikke elementer, vi bemærker ved første øjekast, da de skal findes – ligesom med et påskeæg. Men de kan være yderst effektive og være med til at styrke målgruppens engagement og loyalitet.
Du kan også læse artiklen på studenterbrød.dk
-
Påsken står for døren og for nogle betyder det påskefrokoster og gækkebreve hvor især det sidste kan ses som andet end en sjov påskeaktivitet. Læs med når studenterbrød dykker ned i gækkebrevets historie og ser på det som et kommunikations- og sprog fænomen.
Du kan også læse artiklen på studenterbrød.dk
-
Er du i gang med dit bachelor- eller kandidatspeciale? Eller en anden opgave, hvor du har tilknyttet en vejleder? Så kender du nok til følelsen af, at det kan være svært at finde ud af, hvordan du får vejlederen til at dele ud af vedkommendes tanker, så du opnår en god og brugbar vejledning. Derfor deler vi på studenterbrød ud af vores erfaringer og forklarer, hvorfor god kommunikation er nøglen til den gode vejledning.
Du kan også finde artiklen på studenterbrød.dk
-
Denne episode handler om KS legatmodtager Anna Kirstine Dalsgaard, som fortæller om hendes oplevelse som praktikant i Udenrigsministeriets Trade Council.
Du kan ligeledes læse artiklen på studenterbrød.dk
-
Er du også nået til det punkt i din uddannelse, hvor du skal til at overveje om du vil læse en kandidat – og i så fald hvilken kandidat det skal være? Fristen for at søge ind på en kandidatuddannelse nærmer sig, og derfor giver Studenterbrød dig i denne uge nogle gode råd, som du kan tage med dig, når du skal tage det “store” valg.
- Mehr anzeigen